50 Cent - Get Rich or Die Tryin' (2003)

Label: Aftermath (II)

1. Intro (0:06)
  2. What Up Gangsta (2:59)
  3. Patiently Waiting (4:48)

met Eminem

4. Many Men (Wish Death) (4:16)
  5. In da Club (3:13)
  6. High All the Time (4:29)
  7. Heat (4:14)
  8. If I Can't (3:16)
  9. Blood Hound (4:00)

met Young Buck

10. Back Down (4:03)
  11. P.I.M.P. (4:09)
  12. Like My Style (3:13)

met Tony Yayo

13. Poor Lil' Rich (3:19)
  14. 21 Questions (3:44)

met Nate Dogg

15. Don't Push Me (4:08)

met Lloyd Banks en Eminem

16. Gotta Make It to Heaven (4:00)
  17. Wanksta * (3:39)
  18. U Not Like Me * (4:15)
  19. Life's on the Line * (3:38)
  20. P.I.M.P. [Remix] * (4:49)

met Snoop Dogg, Lloyd Banks en Young Buck

flow: 3

dan kom ik toch echt op 3.75 uit
ik vind 2.45 gweoon niet eerlijk

Niek schreef:

1) Ik zeg helemaal niet dat alle hiphop goed is. 2) Als die mensen totaal niet geïnterreseerd zijn in Hiphop (wat te zien is aan hun stemgedrag) dan kunnen ze er toch ook nooit een betrouwbare waardering aan geven? Deze site is zo goed omdat ze een goed beeld geven van welke cd's goed zijn en welke niet. Op het moment dat mensen die niet van hiphop houden hiphop-albums 0,5 sterren gaan geven, krijg een vertekende beoordeling van het album. Dát kan toch niet de bedoeling zijn. Het lijkt mij gewoon beter dat iedereen zich bij zijn eigen genre(s) houd, die genres waar ze verstand van hebben...

Ja wat jullie willen

Rickéh schreef:

Ja wat jullie willen , Ik zei het alleen maar ik bedoel je hoeft niet alleen bij je eigen genre vindt ik niet .
Maar ja als ze deze cd geluisterd hebben dan mogen ze toch stemmen of is deze site daar niet meer voor? En ja misschien vinden jullie deze cd wel heel goed, ik vindt hem ook wel redelijk goed maar als ze stemmen, stemmen ze. Voor de rest zeg ik niks meer

avatar van MJ_DA_MAN
Nouja als je dit album hebt beluisterd mag je altijd stemmen, of je nou houdt van hiphop of niet. Op een bepaalde artiest alles 0,5* stemmen is wat anders, dat is niet eerlijk.

avatar van tritri
Dit album is goed, bijna geen slecht nummer. Dre zit erachter wat verwacht je dan.

Tommeh schreef:
Ik vind 50 cent een beetje vaag. Hij ziet eruit als een echte gangsterneger. Maar z'n raps vind ik gewoon niet goed. Hij heeft zo'n zoetsappige mietjesstem, zodat ie z'n hele imago naar beneden haalt.
Op dit album staan btw nog wel een paar redelijke nummers. Zoals Patiently Waiting en If I Can't.

Mike Tyson wel eens gehoord? Jij bent vast een slimme jongen..

avatar van Rickéh
Ja ik had hem ook gekocht, 15 euro zo weg jammer geld.
Heb er nog steeds spijt van

avatar van thomzi50
hiphop4ever schreef:
teksten: 2.5
beats: 5
refreinen: 4.5
flow: 3

dan kom ik toch echt op 3.75 uit
ik vind 2.45 gweoon niet eerlijk

Vind je refreinen echt even belangrijk als beats

Niet gedacht dat dit album een zo slechte score heeft behaalt.K'geef ne 3.5

Ik vindt het niet een 180 plaats in de top 250 waard maar hij is wel dope

0,5
IK vraag me af waarom ie 50 cent heet. als ie evenveel waard is als ie heet zo ie o cent moeten heten.

Goeie diss man...

Pauper schreef:
kut cd
nah dat niet .dat nog lang niet, deze was me 1ste hiphopCd ooit en ben er nog altijd blij mee .allemaal kneuzen die afkomen met 0.5* en lame dissen:
arabierrogier schreef:
waar slaat die nu op? echt grappig ben je niet .

avatar van levenvergeten
Sjonge, deze gozer is pas écht een PIMP....

techno schreef:
mijn stem verander ik van 3/5 naar 0/5 50 cent is stom kut muziek waarom heb ik hier ooit naar geluistert met zijn stomme muziek altijd het zelfde wat hij rapt

Omdat er wel superproducties op staan en met de techniek van 50 niks mis is...

Ik vindt dit toch wel een redelijk album.Kbegrijp niet wat sommigen hier tegen 50 hebben.Vooral If I can't en wanksta vindt ik goed.3*

avatar van nuf
nuf
met een gemiddelde onder de 2,5 in de top 250... ik vind het knap, en ik vind de muziek zeer matig. ik moet zeggen dat hij een best aardige rapper is maar het spreekt me 0% aan. deze gangster cultuur vind ik maar niks.

1.5*

goed album. "P.I.M.P." is mooi, maar ook vooral "In Da Club" "21 Questions" en "Patiently Waiting". een paar die ik net niet in mijn top 4 kon zetten zijn: "High All The Time" "Back Down" "Dont Push Me" "If I Cant" en jammer genoeg ook niet het meesterwerk "Wanksta". G-G-G-G-G-G-UNIT!

eazyfan
ik verhoog deze nu toch effe naar 4,5*, heb deze gisteren nog eens herluistert en blijft gewoon geweldig ,ok de cd's die hierna kwamen zijn erg zwak maar deze is dat nog lang niet, het was ook me eerste hiphopalbum ooit, dus heb ik er een beetje speciala band mee, 50 heeft een aardige flow op deze Cd, de teksten zijn ook erg goed, de beats zijn top, 50 was nog best goed en dat bewijst deze Cd 100 % ,op MTV intervieuwden ze eens 50 net na de uitkomst van dit album, ze hadden de verwijzingen geteld naar wapens in dit album : ong. 230 en religie : 150, dat zijn zowat de 2 meeste dingen die ik respecteer dus zeker al 4,5* ,50 geeft hier ook erg dope lines, zijn stijl vind ik hier ook erg goed ,gewoon een zeer sterk album.Ik ga deze straks zeker nog eens herluisteren .

Melle K
Haha jij respecteert wapens?
En verwijzingen naar religie, het is maar in hoeverre God made me perfect achtige zinnetjes iets met religie te maken hebben.

Gewoon een troep album, 50 is saai, monotoon en zijn teksten zijn een grote grap.

eazyfan
ja ik respecteer hoe 5O erover rapt in dit album ,zoveel agressie in 1 album is erg uniek .Saai is dit album zeer zeker niet. en de teksten zijn op sommige momenten erg geweldig.zoals in Many Man (Wish Death),If I Can't, en dan steeds met die vette agressie; jij haat deze Cd gewoon zonder enige reden, de troep zijn 50's werken na deze, maar zelf die zijn soms wel aardig.

Het is commercieel als de neten, en ik ben geen 50-hater maar een 4,5 is eigenlijk bijna een klassieker, en dat is deze CD zeker niet.

avatar van Niek
De beats zijn vet. Raptechnisch is 50 goed. De teksten gaan vaak nergens over, bovendien kick ik niet op agressie die Eazy wel zo vet vind. Maar door het aantal topnummertjes met In Da Club voorop is dit een 3,5 waard.

trapboy
een vet goed album:)ik heb hem meteen gehaald:)

avatar van Yak
Yak
Berichten verwijderd.

C Changes schreef:

Nou deze is wel beter dan The Documentary die jij wel classic vind.

Vond, mijn mening is de laatste maande aanzienlijk veranderd, vooral op het gebied van Commerciele Troep.

Relax
Nou deze is wel beter dan The Documentary die jij wel classic vind.

Neh Game heeft inhoud wat hier ver te zoeken is.

eazyfan
Ja dat idd wel, maar dit album vind ik op bepaalde momenten echt wel beter.maar ze hebben allebei ook erg verschillende onderwerpen en stijlen, 50's beats zijn hier wel doper, en Many Man (Wish Death) heeft wel erg veel inhoud, 21 Questions ook, en anders is het ook maar gangsta rap .

Relax
eazyfan schreef:

50 Cent produced niet, dus het is niet "50's beats" dus je kan zowiezo al een lager punt hierop geven dat 50 Cent van beats profiteerd.
Inhoud in Many Man en 21 Questions, per 2 lines wel, per 2 lines heeft hij het namelijk steeds over iets anders, daarom kan ik hem nooit volgen...

eazyfan
jup dat is idd ook zo, hoor je in If I Can't erg veel, is ook zo een track met inhoud, maar ik snap idd wat je bedoeld, maar daarom vind 50 juist wat beter, bij Game is het soms erg erg saai en hier kan je geboeid blijven luisteren, want net zoals jij al zei heeft hij het steeds over wat anders maar het blijft wel rond 1 onderwerp draaien .en me 4,5* blijft denk ik wel nog tijdje ,was me eerste hiphopCD ooit en 4* vind ik momenteel wat te laag... .