50 Cent - Get Rich or Die Tryin' (2003)

Label: Aftermath (II)

1. Intro (0:06)
  2. What Up Gangsta (2:59)
  3. Patiently Waiting (4:48)

met Eminem

4. Many Men (Wish Death) (4:16)
  5. In da Club (3:13)
  6. High All the Time (4:29)
  7. Heat (4:14)
  8. If I Can't (3:16)
  9. Blood Hound (4:00)

met Young Buck

10. Back Down (4:03)
  11. P.I.M.P. (4:09)
  12. Like My Style (3:13)

met Tony Yayo

13. Poor Lil' Rich (3:19)
  14. 21 Questions (3:44)

met Nate Dogg

15. Don't Push Me (4:08)

met Lloyd Banks en Eminem

16. Gotta Make It to Heaven (4:00)
  17. Wanksta * (3:39)
  18. U Not Like Me * (4:15)
  19. Life's on the Line * (3:38)
  20. P.I.M.P. [Remix] * (4:49)

met Snoop Dogg, Lloyd Banks en Young Buck

Relax
eazyfan schreef:
jup dat is idd ook zo, hoor je in If I Can't erg veel, is ook zo een track met inhoud, maar ik snap idd wat je bedoeld, maar daarom vind 50 juist wat beter, bij Game is het soms erg erg saai en hier kan je geboeid blijven luisteren, want net zoals jij al zei heeft hij het steeds over wat anders maar het blijft wel rond 1 onderwerp draaien .en me 4,5* blijft denk ik wel nog tijdje ,was me eerste hiphopCD ooit en 4* vind ik momenteel wat te laag... .

Omg je begrijpt me verkeerd, ik bedoel steeds over iets anders als dit..
" Ik zie daar een lekker wijf EN IK SCHIET DIE NEGER ACHTER ME NEER
En ik liep dus door de straat maar ik heb goude velgen op me auto "
Wtf ?? weet je wel.
Vooral bij G-Unit album te duidelijk, het gaat over liefde maar toch rappen ze over hoe geweldig ze wel niet zijjn

Relax schreef:

Omg je begrijpt me verkeerd, ik bedoel steeds over iets anders als dit..
" Ik zie daar een lekker wijf EN IK SCHIET DIE NEGER ACHTER ME NEER
En ik liep dus door de straat maar ik heb goude velgen op me auto "
Wtf ?? weet je wel.

Belachelijk, commercieel, geen boodschap aan, mooie beats, niet door hun...

Na het zien van de film : Get Rich Or Die Trying heb ik nog meer respect gekregen voor deze man.
50 heeft gewoon zn eige stijl..
Eerst een ganster , nu wereldberoemd en zo een muziek maken !
3.5*

Lost Highway
x_ShamieeJ schreef:
50 heeft gewoon zn eige stijl..
Eerst een ganster , nu wereldberoemd en zo een muziek maken !
3.5*

Hulde

Haha .

50 Cent zijn eigen stijl? Dom, commerciël en standaard? Zowat de wereldwijde rap-stijl van tegenwoordig heet zoiets. Gangster? Een zielig drugsdealertje was ie die toevallig een keer is neergeknald en dan is ie meteen gangster? De Paus is ook neergeknald dus niet iemand die slechte dingetjes doet en met kogels te maken krijgt is een gangster. Zo'n muziek maken? 50 Cent luisteraars luisteren toch alleen naar de beat, en die maakt ie niet!!!!!!! Hij kan niks. Ik wordt gek van die uitspraken als: 50 Cent maakt goede muziek, hij maakt echt goede muziek. Neeeeeeeeeeeeeeeeee......

Maarja dat is ook typisch iets voor 50 Cent fans, die begrijpen dat toch niet . Daar is ie wel sterk in, mensen laten veranderen in zombies.

Maargoed buiten dat is dit album niet eens zo slecht. Qua beats zeer aardig zelfs. Hier klinkt 50 nog een beetje als het ja-knikkertje van Dre en is ie nog niet echt dominant (wat positief uitpakt). 3,5* blijven toch wel staan...

avatar van Niek
MJ DA MAN, ben het bijna helemaal met je eens. Alles wat je schrijft klopt, maar ik wil er wel aan toevoegen dat je er niet omheen kunt dat 50 wél techniek heeft. Zoals hij over de beat van In Da Club heen rolt is geweldig. Bovendien zijn zijn refreintjes ook altijd lekker.

avatar van MJ_DA_MAN
Nha In Da Club is vooral lekker door die beat, dat komt dus door Dre (en Destiny's Child). Als ik een punt zou moeten geven alleen voor 50's flow en raps zou die op dit album een 3- krijgen. Techniek heeft ie wel ja ofja had ie, op Power of the Dollar rapte hij echt goed. Ik kon bijna niet geloven dat het dezelfde 50 Cent was. Op dit album klinkt ie af en toe wel aardig, maar vaak ook zwak. 50 Cent zelf maakt dit album niet echt beter, vind ik dan he . Refreintjes vallen ook wel mee, al vind ik What Up Gangsta, If I Can't, Back Down en Don't Push Me wél een lekker refrien hebben maar ook niet hoogstaand.

avatar van Niek
Het gaat me er vooral dat 50 het wel kán. Ook zoals in Hate it or Love it. Daar is hij gewoon heel goed. Het is gewoon jammer dat hij te vaak de makkelijke weg kiest.

Ps. Waarom Destiny's Child?

avatar van MJ_DA_MAN
In Hate It Or Love It vind ik hem best zwak, net als the Game maar het is voornamelijk de beat die het doet in dat nummer. Maargoed dat is meer smaak.

En de beat van In Da Club is oorspronkelijk van Destiny's Child als ik het goed heb.

MJ_DA_MAN schreef:

Was In Da Club niet een beat die eerst voor D-12 was?

avatar van The Scientist
wat onzin verwijderd

hiphop4ever schreef:

Was In Da Club niet een beat die eerst voor D-12 was?

Ja. Dat verhaal had ik ook gehoord. D12 wilde de beat toen om onbegrijpelijke redenen niet gebruiken, waarna 50 hem wilde omdat hij nog 1 nummertje nodig had voor zijn album...

Niek schreef:

In Da Club beat was eerst bedoeld voor Detox van Dr. Dre. Daarna voor D12.

C Changes schreef:

In Da Club beat was eerst bedoeld voor Detox van Dr. Dre. Daarna voor D12.

Dat ook nog eens jah? Nou, als Dre hem zelf niet wilde gebruiken omdat hij de beat niet goed genoeg vond dan kijk ik nog meer uit naar Detox...

avatar van SiSsY bOY
Prachtig dat dit album met een gemiddelde van 2,46 in de top 250 staat. Ik vond het overigens wel een aardig album. Ik vond dat hij wel wat overeenstemming met dre's Chronic 2001 had. 3.5*

Niek schreef:

Uhu, stond in The Scratch, de producers van Detox hadden interviews erover. Detox is denk ik al vanaf 2002 aangekondigd, dus er zijn heel wat beats gemist. Ik denk dat het kwa beats zeer goed wordt, lyrics zullen wel meevallen, en er zullen veel features zijn. Ik hoop in ieder geval dat hij nog komt.

Maarja nu weer on topic. Deze cd blijft goed, kwa beats, paar liedjes, 3.5 sterren. Wel te commercieel.

C Changes schreef:
Deze cd blijft goed, kwa beats, paar liedjes, 3.5 sterren. Wel te commercieel.

Ben het volledig met je eens.

MJ_DA_MAN schreef:
Haha .

Jha eerst een gangster nu een wereld beroemde ster.
Een drugsdealer zijn is een gangster zijn ,, en die 9 kogels overleven ,, respect ! Dat zal niemand hem nadoen.
Gaat gij maar eens naar de videoteek en huur Get Rich Or Die Trying , dan snapt ge misschien waarom de 50-fans zoveel respect voor hem hebben.

avatar van MJ_DA_MAN
Dus moet ik respect hebben voor iemand die drugs heeft gedealt, wordt neergeschoten en zo'n waardeloze jeugd heeft gehad ?

Hier dit is nou het 50 Cent-effect. Pubers die denken dat ''gangster zijn'' gewoon goed en dat dat vooral de juiste zaak is.

x_ShamieeJ schreef:

Jha eerst een gangster nu een wereld beroemde ster.

Ik vind het niet echt knap van hem dat ie beschoten is... Zou ook een beetje raar zijn als je er respect voor had als iemand werd neergeschoten. Daarnaast maakt het me niet uit wat voor kutjeugd iemand heeft gehad, als iemand zo'n bedorven moraal heeft als 50, dan moet ik hem niet. Bovendien wordt ik altijd een beetje achterdochtig als een film SEMI-autobiografisch is zoals bij GRODT het geval is. Maar los van het feit of je respect moet hebben voor deze man of niet, gaat het om zijn rappen. En rappen, daar is hij echt niet zo goed in. Hij heeft techniek, maar daar houdt het mee op. Zijn teksten zijn om te huilen, en niet omdat ze zo ontroerend zijn. Toch had Dre het wel goed gezien want 50 is commercieel heel aantrekkelijk; stoer en oppervlakkig... perfect dus..

stelletje haters hier!
G-UUUnit!

Konvicted schreef:
stelletje haters hier!
G-UUUnit!

Sterk punt man, je hebt me overtuigt: IK HOU NU VAN 50 CENT!

avatar van MJ_DA_MAN
Opnieuw een puber besmet met het 50 Cent-virus. Als een artiest kritiek krijgt wordt je maar meteen hater genoemd, lekker makkelijk maar vooral zielig (en haten doe ik dit album niet eens).

|Joël|
Die G-Unit fans zijn het ergste, ze geven alles van G-Unit een 5 al zit er héél veel troep tussen XD

avatar van Daaf
Ik ben ook puber, en ik haaaaaaat 50 cent =P
Maar dit was toch een muziek site?
Waarom staat zijn albums er dan op? =S

dimwit
vuilnisbak muziek , en hopelijk word het dan niet meer gerecycled!!!

Deze CD heeft zoveel videoclipss...

Many Men is wel een aardig nummer.

0,5
ik vind die 50 cent zo erg zielig
al die albums van hem zijn niks
en die teksten zijn nog het ergst
0,5

50 Cent is succesvol daar kan ik zeker niet omheen, hij doet somehow toch wel iets goed.
Maar goed, zijn muziek trekt me niet echt. Ik vind zijn stem ook beetje irritant of beter gezegd slaapverwekkend.
Hij en dat hele g-unit hype doet me niet echt veel