50 Cent - Get Rich or Die Tryin' (2003)

Label: Aftermath (II)

1. Intro (0:06)
  2. What Up Gangsta (2:59)
  3. Patiently Waiting (4:48)

met Eminem

4. Many Men (Wish Death) (4:16)
  5. In da Club (3:13)
  6. High All the Time (4:29)
  7. Heat (4:14)
  8. If I Can't (3:16)
  9. Blood Hound (4:00)

met Young Buck

10. Back Down (4:03)
  11. P.I.M.P. (4:09)
  12. Like My Style (3:13)

met Tony Yayo

13. Poor Lil' Rich (3:19)
  14. 21 Questions (3:44)

met Nate Dogg

15. Don't Push Me (4:08)

met Lloyd Banks en Eminem

16. Gotta Make It to Heaven (4:00)
  17. Wanksta * (3:39)
  18. U Not Like Me * (4:15)
  19. Life's on the Line * (3:38)
  20. P.I.M.P. [Remix] * (4:49)

met Snoop Dogg, Lloyd Banks en Young Buck

EVANSHEWSON schreef:

En straks in de auto draai ik volle bak RAPTURE van Blondie, ook al zo'n formidabel lekker nummer ! Dà's nog eens lekkere funk met rap in verwerkt!

Digital Underground Dat is nog eens lekkere rap met funk in verwerkt!

EVANSHEWSON
Social_Mask schreef:

Digital Underground Dat is nog eens lekkere rap met funk in verwerkt!

Bedankt voor de tip, we gaan dat zeker beluisteren !

Lil Bizzy Bone
@EVANSHEWSON

ga naar youtube en check: Bone Thugs N Harmony - Tha Crossroads

dat is old school shit, die deze tering herie overklast.

Social_Mask
Ik verhoog deze toch maar weer naar 3,5*. Dit album kent gewoon zeer sterke beats, en 50 is hier dan misschien wel middelmatig maar niet echt slecht. Soms wel.. En jah, daarnaast kan ik dit album met gemak luisteren. Patiently Waiting, Many Men, Life's On the Line blijven zeer sterk. 21 Questions, In Da Club, If I Can't en Wanksta hebben ook erg goede beats. Vandaar 3,5*.

1,0
Jezus wat Suckt die rapper toch zeg! Zelfs m n oma is er stoer bij vergeleken! Het is dat ik geen rap en hip hop fan ben,maar dit album is zo slecht dat ik het gewoon niet kan laten hem af te zeiken!

avatar van Shinobi
0,5
In het begin vond ik 'm niks met In Da Club tot een vriend van me een bandje liet horen van Get Rich or Die Tryin' en ik de beats er raps goed vond en nu vind ik er gewoon niks meer aan. Ik luister niet meer naar 50, laatste keer dat ik deze album draaide was ergens vorig jaar nog dacht ik en wat schaamde ik me zo voor deze album dat ik 'm gekocht had, wat een commerciële rat is deze gast toch en zo overgewaardeerd. Vergeef me.

Ik geef 'm 0, 5 punten.

Dit is een hoogtepunt in zijn carriere en ik vind het beter dan het debuut van The Game. In vergelijking met legendes is het niks vergeleken maar ik vond het wel een verandering in de hip hop wereld, of dat in positieve of negatieve manier is dat moet je zelf maar uitmaken.

Allessinds, ik vind het zielig dat je dit 0,5 durft geven, het is niet slecht, beter dan de gemiddelde plaat die gereleased word. Sinds The Game een DVD released lijkt het wel of 50 Cent niks waard is.

Dit album is gewoon ééntje die je niet vaak tegenkomt, past wel in het lijntje The Infamous, 2001, Marshall Mathers LP,... Al is het wel minder dan die albums. Ik vind het zeker een 3,5 waard en dat jullie hier allemaal toegeven aan dat "We moeten 50 cent slecht vinden omdat dat cool is" gedoe vind ik zielig en het toont maar dat heel dit gedoe op niks slaat. 2,58 voor dit album is veel te weinig. Zou eerder 3 moeten zijn. Maarja, het lijkt wel rate the video waar die kerels ook altijd ofwel 10 ofwel 0 geven, slaagt op niks uiteraard. Maarja, als mensen zich als kinderen gedragen dan gebeurt dat.

Commentaren als

slagen echt wel op niks, deze kerel was weldegelijk "in the hood" en hij heeft ook niet voor niks 9 kogels gevangen. Alleen dat al verdient wel wat respect. Als je dan nog terug kan komen en multimiljonair te worden. Respect voor 50 Cent maar ik stel hem voor om zijn geld te nemen naar een mooi plekje en er van het weer en de vrouwen te genieten.

Juist!!!
Ik ben het helemaal met je eens, en ook ik heb hier 3,5* voor staan. Perfecte vergelijking met Rate the video dingens.

Raekwon the chef
Allemaal argumenten die grotendeels nergens naartoe leiden.
Het zal allemaal wel waar zijn dat ie vroeger zo'n harde gangsta was, en dat ie heel stoer welgeteld 9 kogels ontving (al was het vast niet van harte) maar dat heeft dus helemaal NIETS met zijn muziek te maken.
Ook al WAS hij een echte gangsta, dan blijven het nog steeds teksten van een laag niveau, of hij nu bluft of niet.

Het rijtje The Infamous, 2001 en Marshall Mathers volg ik ook niet helemaal, maar daar gaan we het nu niet over hebben.
en mensen beschuldigen van "We moeten 50 cent slecht vinden omdat dat cool is" is gewoon een groot vooroordeel. WAT toont dan aan dat het nergens opslaat dat mensen dit laag beoordelen??? Ik zie nergens in die zin een argument dat dat aan kan tonen.

ikzelf heb dit album een 1,5 gegeven, en ik sta daar gewoon voor de volle 100% achter, ik luister zonder vooroordelen naar deze kerel, en baseer mijn cijfer dus op de kwaliteit van zijn muziek, als je het niet kunt accepteren dat er ook mensen zijn die dit soort muziek gewoon niet kunnen diggen, vraag ik me toch echt af wie er nu zielig is...
Prima als er mensen zijn die hiervan houden, jij vind het dus een 3,5 waard, prima, dat is jouw goedrecht...

shinobi heeft gelijk

maar stemmen op zo'n genre album doe ik niet

dat verziekt alleen maar de plaat in z'n geheel

ik zou toch eens een grote poging moeten doen om naar hip hop te luisteren

maar dan liever iets goed, dus geen 50 cent of ... maar een beastie boys of iets

laat maar weten

Raekwon the chef
eigenlijk wel alle hiphop in de top 250 (behalve 2001, The Documentary, Life After Death, All Eyez On Me en de 50 Cent albums) en ook grotendeels de hiphop toplijst,

avatar van Chrisseh
Over het algemeen heeft Shinobi wel een goed punt (over dat er met veel vooroordelen de 50 albums worden gerate)

Raekwon the chef schreef:

Maar daar heeft Raekwon weer een punt; zijn 'gangster-zijn' heeft helemaal geen connectie met zijn muziek.

Ikzelf vind 50ct alleen leuk voor in de club, waar je hem ook zeker kan vinden.

rico-bballer
Raekwon the chef schreef:

Waarom geen all eyez on me & life after death? Het is goede toegankelijke hiphop, perfect voor een beginner als je daarna maar niet te ver wegzakt in de commercie.

Social_Mask
Maar wat wel vaak gebeurt.

rico-bballer
Daar heb je een punt .

KSPR
All Eyez On Me is een zwaar overschat album... En ik zou eerder voor Ready To Die gaan dan Life After Death.

avatar van *Nientjah*
Best goed album, wat me alleen irriteert is dat 50 zo nep overkomt. Hij vindt zichzelf echt heel stoer en dat kun je horen. Nou heeft hij wel 9 kogels gevangen maar het zou stoerder zijn om daar minder zwaar aan te tillen dan om zijn luisteraars er steeds aan te herinneren. Mijn favorieten: Don't push me, 21 questions en Patiently waitin. Omdat de muziek toch best goed is geef ik

3,5 sterren.

avatar van dusso
Iedereen maar zeiken hier, maar ik wed dat 3 kwart van al die zeikende mensen vroeger gewoon mee bouncte op z'n beats. Maar dat zal wel door die anti-50cent hype komen. En ik geef toe, ik ben daar misschien zelf ook wel in meegetrokken, en komt dat ook wel doorzichzelf.

Maar op dit album staan gewoon dodelijke beats, en dat kan je niet ontkennen denk ik. En toen kwam hij ook gewoon fresh, toen ie uit kwam. Nu vind ik toch dat hij de beats verpest.

2,5 voor de beats

dusso schreef:

voila, precies de reden waarom iedereen zo over hem 'zeikt'

al vind ik persoonlijk dat het met die dodelijke beats reuze meevalt..

Kevin-Raphaëll
ik heb tenslotte toch gestemd

50 cent verdient het gewoon niet goed te noemen

avatar van Chriz
Beetje jammer dat het 'stoer' is om 50 Cent te haten.

Dit is gewoon een erg solide album.

Kevin-Raphaëll
stoer heeft hier niets mee te maken

het is goed of niet goed

dus het is niet goed

Raekwon the chef
het is tegenwoordig ook zo nodig om bij elke onvoldoende te reageren met 'het is blijkbaar stoer om 50 Cent te haten', erg kinderachtige reactie.

2pacfan4life
Zeer slecht album, maar voor 50 nog een goed album.
De beats redden dit album nog enigsinds, maarja die zijn weer door Dre gemaakt.
Tekstueel zal et wel heel slecht zijn, maar kweet et niet, want ik kan deze aap niet verstaan.
2* en dan wordt ie nog door Dre gered.

2pacfan4life
Zeer slecht album, maar voor 50 nog een goed album.
De beats redden dit album nog enigsinds, maarja die zijn weer door Dre gemaakt.
2* en dan wordt ie nog door Dre gered.

Maarten||
Chriz schreef:
Beetje jammer dat het 'stoer' is om 50 Cent te haten.

Dit is gewoon een erg solide album.

Niet zo'n ongelovelijk slecht album inderdaad, maar met 4,5 zit je wat mij betreft te hoog in de boom.

avatar van Chriz
Maarten|| schreef:

Dat klopt, maar een 2 is weer te laag .

avatar van drezic
De Anti Revolutionaire Partij is jaren geleden ter ziele gegaan.

Anti stemmen is dan ook niet meer van deze tijd.

Waarom zit iedereen in Godsnaam de hele tijd toch 50 Cent af te kraken. Dit album is niet super, maar ook niet superslecht. Sommige liedjes hadden goede zware beats, sommige niet...
Goed album, dat ik vroeger redelijk vaak beluisterde, nu niet meer.
Cijfer: 2,5/5!

avatar van j.b.b.l
Een 3,0 voor de producties.En 50 cent blijft..........tja 50 cent.