50 Cent - Get Rich or Die Tryin' (2003)

Label: Aftermath (II)

1. Intro (0:06)
  2. What Up Gangsta (2:59)
  3. Patiently Waiting (4:48)

met Eminem

4. Many Men (Wish Death) (4:16)
  5. In da Club (3:13)
  6. High All the Time (4:29)
  7. Heat (4:14)
  8. If I Can't (3:16)
  9. Blood Hound (4:00)

met Young Buck

10. Back Down (4:03)
  11. P.I.M.P. (4:09)
  12. Like My Style (3:13)

met Tony Yayo

13. Poor Lil' Rich (3:19)
  14. 21 Questions (3:44)

met Nate Dogg

15. Don't Push Me (4:08)

met Lloyd Banks en Eminem

16. Gotta Make It to Heaven (4:00)
  17. Wanksta * (3:39)
  18. U Not Like Me * (4:15)
  19. Life's on the Line * (3:38)
  20. P.I.M.P. [Remix] * (4:49)

met Snoop Dogg, Lloyd Banks en Young Buck

Wat?

avatar van MJ_DA_MAN
Dit is echt een goed album niet voor niks zoveel verkocht!

0,5 Nirvana - Nevermind (1991)
geplaatst: vandaag 20:01 uur

Wat blijft het toch vermakelijk.

hahaha inderdaad.

Social_Mask
Neej, maar ik wil serieus weten waarom Robin5 dit het beste album vind. Echt serieus daar ben ik benieuwd naar. Dus, kom maar op.

avatar van Timo710
Jamaican schreef:
Heb nooit de hype rond deze man verstaan. Toen In Da Club uitkwam werd die 15 keer per dag gedraaid op tv en was opeens iedereen fan van die gast, de beat van dat nummer is goed maar dat maakt hij niet zelf. Wie dit album luistert luistert alleen maar naar de beats. Steek onder dit album slechte beats en niemand ging 50 Cent kennen. Jammer genoeg hebben Dr. Dre en Em zicht tot dit niveau verlaagt om er geld uit te winnen. Ik ken niet alles van dit album dus zal ik er ook niet om stemmen. Ik zal dit album en de rest van 50 zijn albums waarschijnlijk nooit beluisteren. Commerciële brol.
Het kan allemaal wel commerciële brul zijn, het is niet dat dit album een van de slechtste albums ooit is, Many Men vind ik nogsteeds redelijk, en op dit album was 50 ook niet al te slecht. Het is geen poep album, het is alleen niet erg goed, maar altijd nog wel een voldoende waard....

Social_Mask schreef:

Misschien vindt Robin5 dat het lekker beats heeft, misschien vind hij dat 50 een goede flow en teksten heeft, of krijgt ie zin om te bouncen door deze muziek, of misschien roept het wel emoties bij hem op, of blijven de refreintjes hangen of vindt hij dat er een lekker ritme in zit. Of heel misschien vindt hij het gewoon heel lekker klinken en vindt hij het goede muziek.

Dan is mijn vraag aan jou Social Mask: ik ben benieuwd wat jij zo geweldig vind aan 2pac.. of is dat misschien een stomme vraag?

Robin5 schreef:
als je dit album een 0,5 geeft...fuck you!
Dit is echt een goed album niet voor niks zoveel verkocht!
Beste album van de wereld!

Maar gelijk met Fuck You gaan schelden is natuurlijk ook een beetje onzinnig.

Zeg Mar Nix schreef:

Als je bij wat 2pac albums kijkt zie je heel goed uitgelegt wat social goed vind aan 2pac, en ik kan ook heel goed uitleggen wat ik goed vind aan 2pac.

Akonner
Zeg Mar Nix schreef:

Dat is idd een stomme vraag.

waarom noem jij jezelf Akonner, of is dat ook een stomme vraag?

hmmm inderdaad, ik zie Social_Mask zijn stuk over MATW. Mijn excuses!

KSPR
Zeg Mar Nix schreef:
waarom noem jij jezelf Akonner, of is dat ook een stomme vraag?

Omdat hij in zijn pre-Music Meter tijd een Akon fan was.

avatar van Yak
Yak
Kan dit verder via PM of zo?

Social_Mask
Jullie geven me niet eens tijd om te reageren

En Zeg Mar Nix, het kan heus wel zijn dat de beats zo goed zijn, dat vind ik ook, maar er is geen inhoud in de nummers te zien. En niet alleen vorm maakt een album een erg goed album, laat staan het beste album, daar is inhoud ook voor nodig(behalve in sommige genre). Dat mist dit album heel erg. En Robin5 kijkt waarschijnlijk alleen naar de vorm, maar ach...het was maar een onschuldige vraag van mij.

avatar van Conway Twitty
Toch maar weer terug naar de 4 sterren. Blijft een album dat lekker in het gehoor ligt met weinig mindere tracks.

CaliLove
Men kan zeggen wat men wil, maar over 10 jaar zal men dit album herinneren als een "classic" . Zo'n wack album is dit nu ook weer niet en zoals Conway al zei is het een album dat goed in het gehoor ligt.

Social_Mask
Ah, een classic hoeft niet altijd goed te zijn.

CaliLove
Social_Mask schreef:
Ah, een classic hoeft niet altijd goed te zijn.

Een classic wordt meestal wel als goed beschouwd maar ja net zoals velen bv "All Eyez On Me" een classic vinden zijn er mensen die dit album een classic vinden, niet iedereen heeft dezelfde mening over bepaalde zaken.

avatar van Zuzuu
Rap vind ik zelf niet zo leuk, maar ik heb de nummers van 50 Cent gehoord en ik vind dat hij het toch wel goed doet vergeleken met andere rappers.

Ik geef deze album een score van *4,0*

avatar van AverageGuy
haha wat leuk 2.61 vindt ik nog vrij hoog hoor .. Komop hij mag best wat zakken..

Goed album. Niet voor niets 12miljoen keer verkocht, maar PotD was wel beter.

KSPR
Fl0risss schreef:
Niet voor niets 12miljoen keer verkocht

Dat is geen vereiste voor een goed album.

Social_Mask
Nou, of je het een goed album vind, is ook meer een mening. Het feit dat dit album zoveel verkocht heeft, komt vooral door de massa. En die vind dit erg goede...muziek. Zolang de beats lekker klinken voor hun, kopen ze vrijwel alles(no offense) Ikzelf heb dit album ook orgineel, in die tijd vond ik hem ook niet echt goed, maar de beats blijven top.

JustaRascal
Oh mijn god, staat dit in de top 250.

Lil Bizzy Bone
Ik heb dit album zelf niet, maar me broer heb dit album-.- en hij zet hem zo hard dat ik gewoon mee luister, erg slecht album, zoals The Game al zei, iedereen kan In Da Club maken, ze houden van de beat, maar als iemand erop rapt is het een hit, scheint ook dat dit nummer voor d12 bestemd was, enigste beetje dragelijke nummer is 21 question, komt door nate dogg, maar 50 verneukt het voor de helft weer *1

Lil Bizzy Bone
Robin5 schreef:
als je dit album een 0,5 geeft...fuck you!
Dit is echt een goed album niet voor niks zoveel verkocht!
Beste album van de wereld!

Robin, waar haal je het vandaan dat als een album goed verkoopt ook gelijk een wereld album is ff voor de duidelijk heid:

Enter the Wu Tang Clan (1 mil) >>>> Get Rich or Die Tryin
Me Against the World (2 mil) >>>> Get Rich or Die Tryin
Creepin on ah come Up (4 mil) >>> GRODT
Ready to Die (4 mil) >>>>GRODT
Straight Outta Comtpon (2 mil) >>> GRODT

ik kan nog wel verder gaan

verkoopcijfers staan niet gelijk aan kwaliteit

avatar van MurryMusic
ik weet maar dit was mijn 1e album, ben hem onderhand kwyt geraakt. maar ik vond hem destyds goed..heb er al een tijdje niet meer naar geluisterd. Many Men vond ik goed en de PIMP nummers en 21 questions en de diss tracks naar Ja vond ik erg lollig en goed...Ik snap wel waarom mensen hem nu haten maar dit album ..daar is toch niet veel mis mee? (high all the time enzo uitgezonderd...)

FredStarr
50 Cent heeft NIKS te vertellen in zn raps. Geld, bitches en guns zijn zowat het enige waar hij over rapt.

Ik vind hem de meest overroepen rapper OOIT. En de jongeren maar luisteren omdat het "stoer" is...waar gaat het naartoe???

EVANSHEWSON
FredStarr schreef:

Ik hou van zwarte muziek, voornamelijk goede klassieke soul, maar dit weet ik ook niet echt te appreciëren.
Héél die "cultuur" uit die clips is spuuglelijk. Geen béétje klasse straalt dat uit. Spuuglelijke kleren, ik bedoel de heren rappers zelf, want de dames hebben er niet veel aan en worden als bitches voorgesteld, er is geen respect voor vrouwen in die clips... ik word er meestal kotsmisselijk van, nou, ik mijd de zenders die dit uitzenden, da's makkelijker natuurlijk.

Kijk, als rap iets te zeggen heeft, of er zit een behoorlijke melodie in verwerkt, of een flinke funk of zo - bijvoorbeel in California van 2Pac - dan kàn het voor mij en kan ik best van de muziek ervan genieten, maar héél die opgefoktheid in die clips, is inderdaad in- en intriest.

Ik ben wel geheel fair en eerlijk, deze muziek kèn ik verder niet, want voor mij is dit toch één pot nat, af en toe hoor je een nummertje dat er muzikaal wat uitspringt en dat haalt dan ergens wel eens een hitlijst, en ik ga dan nooit of nooit een stem uitbrengen op deze muziek omdat ik er geheel geen voeling mee heb.

Wànt dan ga je de boel verzieken door het zogenaamde stemgemiddelde naar beneden te halen, en dat doe je niet natuurlijk.
Maar je mening geven over iets mag natuurlijk altijd en overal. Democratie heet dat geloof ik.

En nu ga ik lekker verderluistern naar Earth, Wind & Fire. De albums I Am en All'N All liggen in de ceedee-wisselaar alsook twee prachtalbums van Marvin Gaye : What's going on en Let's Get it On.

En straks in de auto draai ik volle bak RAPTURE van Blondie, ook al zo'n formidabel lekker nummer ! Dà's nog eens lekkere funk met rap in verwerkt!

@evanshewson
90% (als het niet meer is) van de rappers die opm mtv tmf komen zijn troep tegenwoordig daar zou ik dus niet op oordelen. Maar inderdaad smaken verschillen als dat niet zo was waren e waarschijnlijk nooit andere genre's uitgevonden.