50 Cent - Get Rich or Die Tryin' (2003)

Label: Aftermath (II)

1. Intro (0:06)
  2. What Up Gangsta (2:59)
  3. Patiently Waiting (4:48)

met Eminem

4. Many Men (Wish Death) (4:16)
  5. In da Club (3:13)
  6. High All the Time (4:29)
  7. Heat (4:14)
  8. If I Can't (3:16)
  9. Blood Hound (4:00)

met Young Buck

10. Back Down (4:03)
  11. P.I.M.P. (4:09)
  12. Like My Style (3:13)

met Tony Yayo

13. Poor Lil' Rich (3:19)
  14. 21 Questions (3:44)

met Nate Dogg

15. Don't Push Me (4:08)

met Lloyd Banks en Eminem

16. Gotta Make It to Heaven (4:00)
  17. Wanksta * (3:39)
  18. U Not Like Me * (4:15)
  19. Life's on the Line * (3:38)
  20. P.I.M.P. [Remix] * (4:49)

met Snoop Dogg, Lloyd Banks en Young Buck

avatar van Booyo
Wat vond ik dit in mijn jonge tiener jaren ongeloofelijk vet, helemaal grijs gedraaid! Nog steeds koester ik er enige sympathie voor, al is het om weer even in de huid te kruipen van kleine ik.

Rizz
Dit album werd altijd gedraaid op m'n basisschool, vooral P.I.M.P., In da Club en Wanksta kan ik me nog goed herinneren, in de tijd dat ik alleen nog Beatles, Stones, Madonna en Elvis draaide kwam deze muziek aan als tergende herrie. Nu kan ik het wel waarderen, het is nergens bijzonder maar wel vermakelijk. Wat was die gast toen populair zeg.. De hele klas vol kleine kaboutertjes kon ieder woord mee rappen

avatar van Manchild
Mooi balans tussen clubbangers en streethiphop

avatar van HH_Fantastic
Geweldig dat deze in de top 250 staat, haha als tiener ook grijsgedraaid, heeft dus nog heel wat sentimentele waarde. Echt hoogstaand is het natuurlijk niet, maar je kan zonder twijfel zeggen dat dit 50 z'n beste is.

avatar van Flipm0de
Belachelijk dat dit niet eens een 3,0 gemiddeld heeft. Gewoon een dik album, met een sterke 50 Cent, en producties van erg hoog niveau. Het mag dan wel vrij commercieel zijn, blijft een goed album.

avatar van Shelter
Belachelijk dat mensen hier 4 sterren voor geven. Gewoon een shit album met een erg zwakke 50 Cent en producties van een middelmatig niveau. Het is vrij commercieel, de teksten zijn kinderrijmpjes, 50 flowt voor geen meter, blijft gewoon een kut album.

avatar van Harderwiek
Shelter has spoken

het was als reactie op Flipm0de voor zover je dat nog niet doorhad

avatar van Manchild
Elk hiphop album is commercieel, muzikanten willen namelijk leven van muziek....

en ja het is belachelijk dat dit niet een 3.0 gemiddeld heeft

Maar snap het wel, had vroeger ook een hekel aan 50 en Jay. Met de tijd muziek op andere manier gaan beluisteren en uit het hokje commercieel/underground gegaan, muziek meer gaan beluisteren op verschillende elementen en niet meer als kunstkenners het is slecht of goed.

avatar van Shelter
Ik vind het belachelijk dat mensen 50 niet gewoon slecht mogen vinden ik heb helemaal geen hekel aan 50 ik vind het gewoon slecht. De motivatie staat er al. Wil je het specifiek hebben? Kijk alleen al naar de hits die in principe de iets wat betere producties hebbem In da club heeft een dramatisch slechte tekst wat iedere amateur rapper in elkaar kan fixen. Dan Pimp voor zover het nog kon nog vele malen slechter kwa tekst. De productie stelt geen flikker voor, hele saaie simpele deuntjes. 50 zelf mompelt en heeft geen enkele flow, het is dat die neer geschoten was dat die nog enige reputatie heeft want als rapper is dit niks vergeleken met andere gangsta rappers. Ik zou niet weten door welke bril ik zou moeten kijken om dit goed te kunnen vinden. Het heeft niks met underground of commercieel te maken. Jay Z, Snoop dogg, Dr Dre, hebben ook commercieel lopen doen niks op tegen maar die kunnen wel rappen of een nog enigszins leuke tekst op papier zetten. Zij hebben ook een flow op de beat en zijn verstaanbaar. Je mag tegenwoordig niet meer laag stemmen op populaire albums want dan ben je een commercie hater wat een onzin zeg.

avatar van KILLERBEE99
Ik vind 50 cent nogal underrated op zijn eerste 2 albums. Maar als iemand 50 cent slecht vind, dan heb ik daar niks op tegen, vind het alleen raar hoe je dit een 0,5 kunt geven. Van al die 0,5 stemmers zullen er ook zat haat stemmen tussen zitten, zo van ohh het is 50, hier een 0,5 want het is 50 cent! Ik zeg niet dat jij dat doet Shelter, maar er zullen wel zulke stemmers bij zitten.

avatar van Shelter
Ok true er zullen ongetwijfeld haat stemmers zijn maar goed dat is zo bij alle albums hier.
Ik geef toe 0,5 is laag maar ik kijk bij albums naar het genre en wat andere artiesten doen in vergelijking. Nu ken ik weinig rappers die me nog minder kunnen bekoren dan 50 Cents, dus dat is 0,5. Soulja boy vind ik ook 0,5, naar mijn mening ook een flut rapper zonder enig talent. Als ik de 2 dan vergelijk heeft 50 cents betere producties maar moet ik wel zeggen dat puur kwa rappen soulja boy toch echt beter klinkt (kiezen tussen 2 kwaden)... maar goed als mensen echt heel gelukkig ervan worden wil ik best verhogen naar 1,5 hoor wat trouwens ook gewoon bar slecht betekend maar goed als het kan helpen om de 3 gemiddeld te krijgen

avatar van Nr.4
Vond deze plaat als mannetje van 16 erg tof, helemaal grijs gedraaid. Lekkere, knallende straatraps en hier en daar een clubtrack, nice. Keihard geproduceerd sowieso. Nu nog steeds prima vermaak, later werk van 50 heb ik nooit meer wat gevonden.

avatar van Ampivinni
In Da Club en P.I.M.P blijven toch wel rete-strakke nummers

LIQUIDSWORDS
HH_Fantastic schreef:

Zonder twijfel? Er zijn niet veel die Power of the Dollar kennen, maar dat is 50 zijn eerste onofficiële album, die vinden de meeste early 50 fans toch het hardst. Tekstueel is het beter en ook vind ik de beats van Trackmasters (niet geweldig, maar toch) beter dan de party achtige rap beats. Hij disste toen de scene met How To Rob en er zaten leuke nummers op op zoals: Ghetto Qu'ran, I'ma Hustler, Good Die Young, Life's On The Line etc. Ik ben geen groot fan van 50 Cent, maar hij was best goed in die tijd, heb het natuurlijk over de tijd voordat hij geschoten was. Ik vind dit album absoluut geen klassieker, waar velen dit wel zien als klassieker. De score hier is iets te laag, maar het laat toch wel zien dat de meesten 50 zelfs hier haatten. Ik denk niet dat hij zo verschrikkelijk als nu is, maar als je over zijn officiële albums praat, dan is deze zeker weten het best als is het niet zo goed. U Not Like Me is wel tof overigens.

baronpils
Ampivinni schreef:
In Da Club en P.I.M.P blijven toch wel rete-strakke nummers

Haha ik wou net precies hetzelfde zeggen! Beat is zo dik van In Da Club!

avatar van Metalhead99
Hahah, ik heb de beste man nooit erg serieus genomen en kwalitatief vond ik hem ook nooit erg sterk. Toch besloot ik eens dit album een kans te geven. Echt slecht vind ik het niet. Het is best een vermakelijk album. 3* voor deze heerlijk foute jeugdherinnering. Yeah, 50!

Deze lage score vind ik niet kloppen, maar daar kom ik nog op terug met een langere tekst.

avatar van MB23
Ik vind deze lage score wel kloppen... ik kan er niet meer dan een 2,5 voor geven en daarmee is het het slechtste hip hop album in mijn collectie.

avatar van MAS
MAS
Zag dat ik hier nog niet op gestemd had. Destijds zou ik dit zeker 5 sterren hebben gegeven. Inmiddels is mijn smaak een beetje veranderd maar nog steeds vind ik dit een prima album. Nummer s als In Da Club en P.I.M.P vind ik zeker klassiekers!

avatar van Harderwiek
Heb hem laatst zelfs een halfje verhoogd. Erg vermakelijk albums met prima afgeleverde beats door oa Dr. en Eminem. In Da Club blijft gewoon hard.

avatar van ecktepatrick
Hele erge beat van In Da Club, keihard!

toris

avatar van Raul
Psycholamp schreef:

Daar ben ik het juist niet mee eens. Mega-saaie beat.

Luister eens naar:

Swollen Members - Lady Venom
Consolidated feat. Paris - Guerillas in the Mist
Public enemy - Welcome to the Terrordome
Schoolly D - Psk what does it Mean

Dat zijn briljante beats. Smaken verschillen, maar toch zou je, als hiphopliefhebber, tenminste een paar van deze beats (op z'n minst) vet moeten vinden.

Ik moet natuurlijk helemaal niks.
En gaan we nu random toffe hiphop beats noemen? Lijkt me een beetje zinloos, ik kan er ook wel een handvol opnoemen die ik vet vind, en dan...?!

Neemt nog steeds niet weg dat ik de beat van In Da Club ook tof vind, hate it of love it...

(Hoewel Sound of Da Police wel tot mn all time favorites behoort )

avatar van Psycholamp
0,5
Is alweer anderhalf jaar geleden, die quote en toen waren er ook al mensen niet met mij eens. Natuurlijk moet je niks en mag je ook Rampeneren (=een random zinloos voorbeeld) briljant vinden. En bij sommige nummers kan ik me iets voorstellen qua briljantheid, ook al deel ik die mening niet, maar in Da club.... Hate it, dus.

avatar van jemo3der
Gewoon een geweldig album. Hier was 50 Cent gewoon een top rapper. Veel tracks ft. G-Unit en Eminem. Eigenlijk vind ik dat elke track hier een HELE HARDE beat heeft. De beats vormen dit album gewoon tot een fucking hard album! 3,5 *

PriestMaiden
Many Men (Wish Death) is zo een nummer dat me in depri tijden toch een opkikkertje geeft.

avatar van Shelter
over in da club; ik vind eigenlijk alleen het sampletje wel aardig maar wat is er bijzonder aan die beat dan?

avatar van Jar0on
Ongelofelijk commercieel inderdaad maar toch vind ik dat je niet daardoor kan haten ik bedoel het is gewoon een leuk album om te luisteren en klein beetje kwaliteit eraan hier en daar.
Als je dit vergelijkt met al die Young Money troep luister ik 100x liever dit.

avatar van pdonidvie
Flipm0de schreef:
Belachelijk dat dit niet eens een 3,0 gemiddeld heeft.

Belachelijk dat dit niet buist, ja.

(En ik stem niet, omdat ik het hele album nog nooit heb gehoord. Maar dat moet ook niet. Nog nooit een goed nummer van hem gehoord.)