Radiohead - OK Computer (1997)

Label: Parlophone

1. Airbag (4:44)
  2. Paranoid Android (6:23)
  3. Subterranean Homesick Alien (4:27)
  4. Exit Music (For a Film) (4:24)
  5. Let Down (4:59)
  6. Karma Police (4:21)
  7. Fitter Happier (1:57)
  8. Electioneering (3:50)
  9. Climbing Up the Walls (4:45)
  10. No Surprises (3:48)
  11. Lucky (4:19)
  12. The Tourist (5:24)
  13. Polyethylene (Parts 1 & 2) * (4:23)
  14. Pearly * (3:37)
  15. A Reminder * (3:53)
  16. Melatonin * (2:09)
  17. Meeting in the Aisle * (3:09)
  18. Lull * (2:29)
  19. Climbing Up the Walls [Zero 7 Mix] * (5:19)
  20. Climbing Up the Walls [Fila Brazillia Mix] * (6:25)
  21. Palo Alto * (3:44)
  22. How I Made My Millions * (3:09)
  23. Airbag [Live in Berlin] * (4:49)
  24. Lucky [Live in Florence] * (4:36)
  25. No Surprises [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (3:58)
  26. Climbing Up the Walls [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (4:21)
  27. Exit Music (For a Film) [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97] * (4:35)
  28. I Promise * (3:59)
  29. Man of War * (4:29)
  30. Lift * (4:06)
avatar van douwens
Wat ik overigens wel leuk vind, is dat het blijkbaar wel een bepaalde generatie is die op dit forum zit. Albums van de Beatles en the Eagles staan nou niet echt hoog. Vooral Hotel California wordt door generatiegenoten van bijvoorbeeld mijn eigen ouder vaak als beste album ooit betiteld. Wat ik dan wel weer opvallend vind is dat Pink Floyd wel hoog in die toplijst staat, toch ook uit zelfde tijd als Eagles etc.

avatar van Nightrider
douwens schreef:

Tja. Mijn vader vertelde mij ooit dat in de tijd dat al zijn vrienden wegliepen met Hotel California, hij dat maar commerciele prul vond en dan liever zijn tijd besteedde aan de nieuwe Yes of Tangerine Dream. Hij snapte toch echt niet wat er nou zo goed was/is aan The Eagles. Oftewel: het ligt er niet aan wat voor generatie hier vooral zit, het ligt er m.i. met name aan welke mensen uit die generatie hier komen en zoveel tijd aan muziek willen besteden! En hoewel mijn vader Pink Floyd ook redelijk commercieel vond, zullen dat eerder de Pink Floyd fans zijn dan de fans van The Eagles, vermoed ik. Maar goed, niet helemaal de juiste plek om dit te bespreken.

avatar van douwens
@ Nightrider, misschien niet, maar die discussie over wel al dan niet commercieel vind ik ook vermoeiend eerlijk gezegd. Als de muziek goed is, who cares of die mensen er dan geld mee hebben verdient.

Social_Mask schreef:
Heb hem een aantal keer beluisterd. En vind hem niet zo erg goed. Akelige stem heeft de zanger van Radiohead. Echt niet mooi. Kom ook dan niet verder dan 2*. Karma Police is erg mooi net als Paranoid Android, maar voor de rest echt matig. Heb wel het 2de album van Coldplay beluisterd. Ik begreep dat dit kan zorgen voor een discussie..Dus verder zal ik niet gaan

Maar 2* voor OK Computer.
Zal in de toekomst misschien wat meer Radiohead proberen te luisteren, maar voor nu geniet ik van U2, RHCP (en Coldplay ). Meer bands ken ik niet zo erg goed.

Misschien moet je even aan die stem wennen. ik persoonlijk vind het een hele bijzondere en mooie stem. Ik ben zowat verslaafd aan die stem. Geef deze plaat in ieder geval nog een kans want hij is prachtig.

ps. : Let Down

Social_Mask
OKej nog 1 kans, want ik heb hem al een aantal keren beluisterd. Maar toch nog een keer, alleen omdat jij het wilt

Social_Mask schreef:

goed album...dat was het

Nu niet meer dus?

Status Seeker schreef:

Nu niet meer dus?

3,5 stewr voor dit album. (eerste beluistering)

Sommige liedjes zijn naar mijn mening niet lekker in elkaar gezet. liedjes met 3 sterren of meer waardering :

Subterranean Homesick Alien - exit music from a film -let down - Karma Police -Electionering -no surprises ( haat /liefde relatie mee ) -lucky - the tourist.

Elvan

Dus is het bagger..?

Bagger album, ik heb nooit vn die luitjes gehoord.

Dat lijkt me wel erg kortzichtig... Misschien moet je er eerst maar eens naar luisteren dan? Ik stem ook niet 0.5* op iedere band die ik niet ken.. Jammer hoor.

avatar van HiLL
Bagger album, ik heb nooit vn die luitjes gehoord.

Stem verwijderen dan maar.

avatar van avdj
Ach HiLL, zeg nou eerlijk.... Linkin Park biedt toch veel meer variatie dan die amateurs van Radiohead?

avatar van HiLL

avatar van Klumpie

Idd nooit van gehoord, 0,5

voltazy schreef:

waarom heb je je in hemelsnaam aangemeld op deze site

Hé mensen komaan, is het niet overduidelijk dat deze 'elvan' een méér dan goeie smaak heeft ? Als u even goed kijkt ziet u namelijk dat Tarkan in de top tien staat !

Feeder schreef:

HAHAHAHAHAHA, Tarkan, omfg, HAHAHAHA. Dat is wel heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lang geleden. Hitzone 6 of 7 ofzo? .

Nee inderdaad veel beter dan deze ontzettende ongeïnspireerde bagger!

avatar van frankvankesteren
Als ik de hoeveelheid reacties lees die op zo'n onzinnig bericht komen verbaast het me ineens niets dat er bij dit album de meeste berichten zijn geplaatst van alle anderen

En daar gaan we weer... Maar die Elvan verraad zichzelf wel lekker...

voltazy
frankvankesteren schreef:

iedereen heeft al gezegd hoe briljant dit album is, dus het enige dat iedereen nog kan plaatsen hier aan berichten, zijn reacties op mensen die het niet met de algemene opvatting over ok computer eens zijn

ik vond hem in het begin nogal ontoegankelijk. Heel moeilijke muziek leek mij maar na een paar keer luisteren is wel duidelijk geworden waarom deze cd een klassieker is. de nummers zitten goed in elkaar en nu vind ik het ontoegankelijke juist het mooie aan de cd.
Radiohead daagt je met andere woorden dus uit om de cd vaker te beluisteren.

avatar van DikkeDarm
heb hem nou een paar keer beluistert maar het kan mij niet bekoren, rommelig soms heel irritant, maar dat mag ook gezegd worden 2 wonderschone (Paranoid Android & Karma Police ) nummers.Maar nr.1 ....in verhouding met bijvoorbeeld DSOTM (om er nou maar eens 1 te noemen. Maar goed het is een persoonlijke (alhoewel) smaak en daar zal ik het maar bij laten.Radiohead is bij mij ieder geval een middenmaatje...

fastpulseboy
DikkeDarm schreef:

hahahaha en james morrison een top 10 plaats waard!

fastpulseboy schreef:

hahahaha en james morrison een top 10 plaats waard!

hahahaha, en ride staat bij jou op een

ik word hier een beetje moe van dat gebash

avatar van rien
Ben volgens mij een van de weinige die verschrikkelijk moest wennen aan dit album?
Ik ben meer voor hun latere stijl muziek.
In de 1ste instantie gaf ik het 3 sterren maar na een paar goede luisterbeurten word dit echt een dikke 5!!
Ik denk de meest briljante band die ik ken.

@ GuusV

Inderdaad, het blijft gewoon dat over smaak niet echt te twisten valt. Kijk maar naar de nummer twee in de toplijst van dit forum, Coldplay. Ik denk dat de meeste mensen die Radiohead hoog hebben zitten geen Coldplay fans zijn. Is de een beter dan de ander? Ik denk het niet, kwestie van smaak. Ik denk dat Radiohead vernieuwender is geweest, Coldplay heeft echter meer sterke songs. Maar dat is mijn bescheiden mening hehe.