Radiohead - OK Computer (1997)

Label: Parlophone

1. Airbag (4:44)
  2. Paranoid Android (6:23)
  3. Subterranean Homesick Alien (4:27)
  4. Exit Music (For a Film) (4:24)
  5. Let Down (4:59)
  6. Karma Police (4:21)
  7. Fitter Happier (1:57)
  8. Electioneering (3:50)
  9. Climbing Up the Walls (4:45)
  10. No Surprises (3:48)
  11. Lucky (4:19)
  12. The Tourist (5:24)
  13. Polyethylene (Parts 1 & 2) * (4:23)
  14. Pearly * (3:37)
  15. A Reminder * (3:53)
  16. Melatonin * (2:09)
  17. Meeting in the Aisle * (3:09)
  18. Lull * (2:29)
  19. Climbing Up the Walls [Zero 7 Mix] * (5:19)
  20. Climbing Up the Walls [Fila Brazillia Mix] * (6:25)
  21. Palo Alto * (3:44)
  22. How I Made My Millions * (3:09)
  23. Airbag [Live in Berlin] * (4:49)
  24. Lucky [Live in Florence] * (4:36)
  25. No Surprises [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (3:58)
  26. Climbing Up the Walls [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (4:21)
  27. Exit Music (For a Film) [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97] * (4:35)
  28. I Promise * (3:59)
  29. Man of War * (4:29)
  30. Lift * (4:06)
avatar van niesiehey
Dit is simpelweg op meerdere vlakken een perfect album

Tangram1969 schreef:
Toch maar weer een keer geprobeerd omdat zoveel mensen dit zo'n geweldig album vinden. Nou.... hem helemaal uitzitten was voor mij bijna een kwelling en ik heb de neiging om mijn cd van de hand te doen nog net weten te onderdrukken. Hij gaat weer in de kast, misschien probeer ik het over een paar jaar nog een keer. Sorry!

Bijna 2 jaar verder, en toch maar weer eens deze cd opgezet. Nou..... nee, het doet mij helemaal niets, op momenten ergert het me zelfs. Veel artiesten die ik bewonder zijn laaiend enthousiast over deze band en dit album, dus ik blijf het proberen. Wat mis ik? Kwestie van smaak? Laten we het daar maar op houden.

avatar van steven
Vandaag dan na jaren weer eens beluisterd en ik zag dat ik 3 sterren heb gegeven, dat is wel een beetje weinig. Ik merkte wel weer te genieten van het grootste deel van deze plaat, Waar ik The Bends wel regelmatig draai is deze ik denk al 10 jaar de revue niet gepasseerd, dat zegt ook wat. Gek dat dit eigenlijk best wel mainstream was in 1997 ( ook singles die je vaak hoorde etc) . Karma Police en No Surprises etc haalden volgens mij gewoon de top 40. De jaren 90 en daarmee de gouden tijd van de alternatieve gitaarmuziek liep een beetje ten einde en dit was denk qua populariteit de laatste stuiptrekking,

Vooral de laatste twee nummers vielen me bij deze luisterbeurt op : Lucky en het prachtige The Tourist dat dan ook samen met Let Down mijn favorieten zijn. Mag wel een vol sterretje bij, 4 sterren lijkt me een goede score voor deze plaat

steven schreef:

Je geeft het antwoord eigenlijk zelf al. Met name de populariteit van alternatieve muziek (en ook mede door de dood van Kurt Cobain) was het weer 'in' om te experimenteren. Daarnaast had Radiohead ten tijde van The Bends al een aardige reputatie opgebouwd.

0,5
ard
Ook weer eens opgezet, maar doet me nog minder dan een aantal jaren terug. Deel de mening van Tangram1969. Zoveel mensen vinden deze zo goed en die vinden ook heel veel goed wat ik goed vind.
Snap er niets van, maar ja....over smaak valt niet te twisten en dat is maar mooi ook. Ga het over een paar jaar nog eens proberen.