Alcest - Shelter (2014)

Frankrijk
Label: Prophecy

1. Wings (1:32)
  2. Opale (4:57)
  3. La Nuit Marche Avec Moi (4:58)
  4. Voix Sereines (6:44)
  5. L'Eveil des Muses (6:50)
  6. Shelter (5:29)
  7. Away (5:03)
  8. Délivrance (10:06)
  9. Into the Waves * (6:30)
avatar van Gloeilamp
Een nieuwe Alcest, geweldig nieuws! Shelter is nu al één van de meest interessante releases van 2014. Het vorige album staat hier nog steeds op 5 sterren, en was het beste album van 2012. Ik ben dan ook heel erg benieuwd of ze de hoge verwachtingen weer zullen inlossen.

Sammael
Ik ben benieuwd, de vorige vond ik persoonlijk niet zo heel bijzonder. Van wat ik gehoord heb gaat 'ie met dit album definitief weg van de metal en komt er een meer Slowdive-achtige sound.

Vind de hoes alleen niet echt mooi in vergelijking met de voorgangers...

avatar van Don Cappuccino
Hier heb ik echt belachelijk veel zin in. Neil Halstead van Slowdive zal de vocalen op de track Away verzorgen. De metalinvloeden blijken inderdaad volledig weg te zijn, dit gaat meer een shoegazeplaat worden met een vleugje dream pop à la Cocteau Twins. Ik vind de hoes wel erg mooi, laat ook duidelijk zien dat dit een hele andere plaat gaat worden.

Volgende maand zal de single Opale uitgebracht worden!

avatar van AOVV
We zullen het volgende maand dan horen, welke richting ze ditmaal uitgaan. Metal of niet; ik verwacht sowieso kwaliteit!

avatar van Metalhead99
Ik heb al in verschillende interviews met Neige gelezen dat het deze keer helemaal geen Metal is, dus dat zal dan wel kloppen. Ik ben erg benieuwd naar wat dit gaat worden.

avatar van the crook
Album is opgenomen in de IJslandse Sundlaugin studios en gemastered in NY door Joe Laporta, die ook gewerkt heeft voor o.a. Foo Fighters en Arcade Fire. Ik ben ook erg benieuwd welke kant dit opgaat, heb al een tijdje het idee dat dit een knaller gaat worden!

avatar van JSPR_G
De eerste single:

Alcest - "Opale" on Vimeo

avatar van Tha)Sven
Opale is echt van het niveau van zijn debuut. Zowel de video als de muziek is echt fenomenaal, ongelooflijk, schitterend. Dit is zoals ik muziek wil zien en horen. Kan er weinig meer dan dat over zeggen.

Wat een prachtnummer!

avatar van crosskip
Prachtig nummer en prachtige clip inderdaad. De metalinvloeden mis ik totaal niet, kan in ieder geval al niet meer wachten.

avatar van Don Cappuccino
Wauw, wat een prachtig nummer. Het kippenvel staat dik op de armen en de metalinvloeden mis ik helemaal niet. Je hoort in ieder geval duidelijk dat Slowdive de grootste inspiratie was voor deze plaat.

Nu kan ik al helemaal niet meer wachten op Shelter! En de mensen die het album al gehoord hebben zetten Opale niet eens bij de drie beste nummers. Dat belooft wat...

avatar van the crook
Tsja, ik mis de metal invloeden ook niet echt, maar het nummer grijpt met ook (nog) niet, laat staan dat ik er kippenvel van krijg. Vind het op het eerste gehoor eigenlijk vier minuten door kabbelen op hetzelfde riffje. Dit terwijl de vorige albums volstonden met tempowisselingen. Ik kijk "le chat" nog even uit "l'arbre"....

avatar van AOVV
Mooi nummer toch weer van Alcest. De videoclip is ook uiterst charmant. "Geef kleur aan je leven", lijkt het motto.

avatar van Don Cappuccino
Wat ik niet snap is dat er mensen zijn die nu beginnen over het feit dat er geen blackmetalinvloeden meer zijn en zeggen dat het geen Alcest meer is. Als je langer naar deze band luistert weet je dat de debuutalbum een nummer als Tir Nan Og heeft dat zelfs meer richting folk gaat.

avatar van madmadder
Mijn eerste album van Alcest en ben tot nu toe zeker onder de indruk.

Mijn tracklist is echter anders:

01. Away
02. Delivrance
03. L'eveil des Muses
04. La Nuit Marce Avec Moi
05. Opale
06. Shelter
07. Voix Sereines
08. Wings

Weet iemand hoe dit zit?

Ik heb een recensie-exemplaar trouwens, geen dubieuze mp3tjes

avatar van madmadder
Hmmm mij lijkt de tracklist die hier staat toch gewoon te kloppen. Toch dubieuze mp3tjes gekregen van het label.

sxesven
Volgens mij is jouw lijstje alfabetisch gerangschikt

avatar van Metalhead99
Er waren even wat luisterbeurten voor nodig, maar ik ben uiteindelijk toch weer onder de indruk van de nieuwe Alcest single "Opale". Op het eerste gehoor klonk het allemaal wat eentonig, maar als je er dan de video bij gaat bekijken en nog eens wat uitgebreider gaat luisteren komt het "gevoel" dat Neige probeert over te brengen toch weer over.
Een mooi en "zomers" nummer dat het goed zou doen tijdens een voorjaarswandeling door het bos of park.
Dat is de enige manier waarop ik deze muziek kan bewoorden. Alcest is voor mij meer dan muziek, het is een "gevoel". Ik kijk echt uit naar het nieuwe album!

sxesven schreef:
Volgens mij is jouw lijstje alfabetisch gerangschikt

O ja, nu je het zegt.

Muzikaal echt wonderschoon, maar ik vind dat op sommige nummers de zang best weggelaten had kunnen worden. Alleen op Délivrance is de zang sfeerversterkend.

madmadder schreef:

O ja, nu je het zegt.

Hoe is het nummer waarop Neil Halstead zingt?

31 januari staan ze in Arnhem

waar in Arnhem?

avatar van Gloeilamp
Google is je beste vriend zou ik zeggen. 31 januari Luxor Live.

Ja, ik was lui

Maar tof, daar ga ik denk ik wel even kijken.

Graag gedaan

avatar van gigage
In Luxor heeft Van Halen nog ooit een cd release gedaan (balance), leuke zaal.

avatar van Don Cappuccino
Vandaag zal Alcest een nieuwe track van Shelter online zetten. Daarmee gelijk de mededeling dat hoogstwaarschijnlijk deze week mijn recensie van Shelter zal verschijnen op Zware Metalen.

avatar van AOVV
Ik kijk er naar uit! Ik heb het album (CD) in ieder geval al besteld; verwacht hem in het tweede deel van deze maand.

avatar van Hedser
Voix Sereines staat ook al een paar dagen online. Heel mooi nummer dat me nog benieuwder maakt naar dit album.

avatar van Gloeilamp
Voix Sereines! Ik ben heel erg benieuwd naar Shelter, na Opale en Voix Sereines kan het bijna niet tegenvallen.