Talib Kweli & Hi-Tek - Train of Thought (2000)

Alternatieve titel: Talib Kweli & Hi-Tek Are Reflection Eternal

Label: Rawkus

1. Experience Dedication (2:23)
  2. Move Somethin' (3:08)
  3. Some Kind of Wonderful (3:15)
  4. The Blast (3:07)

met Vinia Mojica

5. This Means You (4:12)

met Mos Def

6. Too Late (3:26)

met Res

7. Memories Live (3:58)
  8. Africa Dream (4:10)
  9. Down for the Count (3:52)

met Rah Digga en Xzibit

10. Name of the Game (1:51)
  11. Ghetto Afterlife (2:59)

met Kool G Rap

12. On My Way (1:09)
  13. Love Language (5:03)

met Les Nubians

14. Love Speakeasy (2:35)
  15. Soul Rebels (4:03)

met De La Soul

16. Eternalists (3:58)
  17. Big Nel from da Natti (1:15)
  18. Touch You (4:41)

met Piakhan en Supa Dav West

19. Good Mourning (3:34)
  20. Expansion Outro, for Women (7:59)
avatar van Jordy
Ben helemaal niet zo'n Talib Kweli fan, maar dit is wel zo'n lekker album. 't Voelt echt als één geheel, logisch omdat het geheel door Hi-Tek geproduceerd is. Mooie, muzikaal vaak interessante productie, en erg sterke en intellegente teksten. Hoogtepunten: For Women, Down for the Count en Memories Live

Ik vond de hoogtepunten van dit album Too late, Africa dream en de liedjes die Jordy zei. Eigelijk zijn alle liedjes wel best te pruimen op deze CD. 5*

mes-one
Move Something blijft erg vet...evenals Eternalists

ik mis Hi-Tek een beetje de laatste tijd, het enige wat ik recent nog van hem gehoord heb is iets op G-Unit album.

Maar misschien gewoon overheen gekeken

Geniaal album. Productie / Flow / en Inhoudelijk.

Ik denk mijn beste hip hop album tot nu toe. (En ik heb er veel )

4,75 *

(4,5)

avatar van Kos
Kos
Ik zie De La Soul er niet bij staan en ken de titels eigenlijk niet zo goed uit m'n hoofd. Welk nummer is samen met De La?
Vind die en Eternalists toch wel de fijnste.

avatar van Jordy
De La Soul komt niet op dit album voor toch?

avatar van Word_Play
Jawel, namelijk op Soul Rebels.

maar natuurlijk

avatar van Kos
Kos
Ah, thanks.

avatar van Gyzzz
Dit is werkelijk een prachtalbum. Stuk voor stuk goede tracks, en Too Late is helemaal schitterend. 4,5*

avatar van Dielie
ben het eens met Gyzzz, alhoewel het eerst een beetje moest bezinken bij mij, maar idd het is een parel van een album

Het beste album wat ik heb. Het is een geheel waar je non-stop van kan genieten. Goede teksten en beats alles wat een top hip-hop album moet hebben. Een echte klassieker.

avatar van Word_Play
IK BEN DIT ALBUM KWIJTGERAAKT!!!

Had hem in m'n cd-speler gestopt, bezoek langsgeweest en cd's verwisseld, en nu kan ik hem nergens meer vinden!

Improvision
bummer

avatar van Jordy
Een goede les overigens, geleerd bij dit album: niet een sampler helemaal plat draaien. Ik denk er nog precies de mannelijke voiceover bij, die dan ook op tactische momenten geplaatst waren

"Rawkus Records... Reflection Eternal..." aargh

avatar van T.O.
Haha, dat heb ik ook bij zo'n DJ Clue-promo van D12's "Shit On You"

avatar van MJ_DA_MAN
Iedereen verder bekend dat This Means You ''geschonken'' is door Talib aan de Spookrijders voor Klokkenluiders?

avatar van BoordAppel
Alleen die sample is hetzelfde en dan ook nog eens totaal anders gebruikt in beide tracks. Weinig geschonken aan lijkt me, gewoon gesampled van dezelfde bron.

avatar van MJ_DA_MAN
Klopt, maar ik vind Klokkenluiders eerlijk gezegd beter klinken. Nog steeds mijn favo NL-rap track ooit

Relax
Zo machtig vind ik dit niet hoor..
De beats zijn heel erg kaal, of het is niet helemaal een rap beat.
Ik vind het niet al te goed dus.
Flow kan wel wat beter, soms iets te snel.
Teksten zijn wel goed, 3.5

avatar van Reijersen
Relax schreef:
Zo machtig vind ik dit niet hoor..
De beats zijn heel erg kaal, of het is niet helemaal een rap beat.
Ik vind het niet al te goed dus.
Flow kan wel wat beter, soms iets te snel.
Teksten zijn wel goed, 3.5

de diversiviteit van de hiphop wordt tentoongespreid, het moet ook maar net in je smaak liggen.

MJ_DA_MAN schreef:

typisch,

iemand hoort een geluid (sample) in een rapnummer van een bekend artiest en denkt zo automatisch dat die geschonken is aan een ander terwijl het om een sample gaat die ergens van een ouder, minder bekend of bekend nummer gaat

ingewikkeld uitgelegd maar kom, die overtuiging van jou die gewoon niet klopt

Dielie schreef:

typisch,

ingewikkeld uitgelegd maar kom, die overtuiging van jou die gewoon niet klopt

Hoezo, Talib zou de beat hebben geschonken aan hun omdat hij van Nederland houdt... teminste en dat ben ik misschien vergeten te vermelden, dat las ik op een site. Nog een kleineringpoging?

avatar van BoordAppel
Is dat nummer van de Spookrijders niet eerder gemaakt dan dit album?

avatar van MJ_DA_MAN
Klopt, maar ja ik weet verder ook niet hoe het is gegaan, lees mijn vorige bericht...

MJ_DA_MAN schreef:

sorry mate, ik zal verkeerd zijn

avatar van thomzi50
BoordAppel schreef:
Is dat nummer van de Spookrijders niet eerder gemaakt dan dit album?

Hetzelfde jaar dacht ik ?

avatar van Osiris Apis
'This Means You' is gesampled van:

Redbone - Cloud in My Sunshine

je kunt het orgineel hier horen

Relax
Op dit album heb ik een beetje een probleem met Talib, hij rapt een beetje te vrolijk of opgefokt op de beats, niet echt fijn, de beats zijn af en toe ook wat lawaaierig, druk album dus, vandaar die 3,5.

Melle K
Prachtige CD is dit.