Talib Kweli & Hi-Tek - Train of Thought (2000)

Alternatieve titel: Talib Kweli & Hi-Tek Are Reflection Eternal

Label: Rawkus

1. Experience Dedication (2:23)
  2. Move Somethin' (3:08)
  3. Some Kind of Wonderful (3:15)
  4. The Blast (3:07)

met Vinia Mojica

5. This Means You (4:12)

met Mos Def

6. Too Late (3:26)

met Res

7. Memories Live (3:58)
  8. Africa Dream (4:10)
  9. Down for the Count (3:52)

met Rah Digga en Xzibit

10. Name of the Game (1:51)
  11. Ghetto Afterlife (2:59)

met Kool G Rap

12. On My Way (1:09)
  13. Love Language (5:03)

met Les Nubians

14. Love Speakeasy (2:35)
  15. Soul Rebels (4:03)

met De La Soul

16. Eternalists (3:58)
  17. Big Nel from da Natti (1:15)
  18. Touch You (4:41)

met Piakhan en Supa Dav West

19. Good Mourning (3:34)
  20. Expansion Outro, for Women (7:59)
Niek schreef:
Ms dat ie als deze luistersessie is afgelopen er een halfje bij op gaat.
Nee, gaat niet gebeuren. Knapte bij Eternalists definitief af. Gaat voorlopig weer de kast in (niet vergeten: tussen The Renaissance en Mecca and the Soul Brother )..

avatar van Raul
Geweldige plaat; consistent, samenhangend en een constant hoog niveau.
Gemiddelde is hier ook heel hoog, en terecht, maar vind 'em toch echt niet beter dan Mos zijn solodebuut, en ook eigenlijk niet dan Black Star. Maar goed, dat is persoonlijke smaak.

Stem volgt, ik denk 4,5.

avatar van freddze
Bericht verplaatst naar Reflection Eternal

avatar van Shelter
Beats fantastisch, Rapper wel ok, combinatie best goed maar niet fantastisch. Ik twijfel tussen 3,5 en 4. Ik vind de houdbaarheid niet echt super dus 3,5.

avatar van Eardrum
Ik heb ooit ergens gelezen dat J Dilla Hi-tek sterk verdenkt van het stelen van zijn beat. ik weet het niet zeker, maar volgens mij was het "The blast".

avatar van Niek
Dat is wellicht niet toevallig meteen de beste track op deze plaat..

avatar van principal2000
Lekker album. Goede beats en lyrics en positivisme. Dat is hiphop waar ik wel van hou.

avatar van discipline
good mourning is echt een fantastisch nummer met een erg vette inspectah deck sample er in! het hele album is erg goed en talib kweli is na dit album 1 van mijn favoriete mc's geworden

avatar van hiphopisntdead
Geweldig album dit.

avatar van dilladawg
die beats zijn zo lekker, en talib spreekt voor zich.
kortom klassiekertje.

Social_Mask
Zit net wat muziek van Nina Simone te draaien en ben terecht gekomen bij Four Women - prachtig nummer. Maar na het horen van dat nummer heb ik opeens intense bewondering voor Expansion Outro, for Women gekregen. Geweldig hoe Kweli de vier vrouwen weet te beschrijven aan de hand van de tekst van Four Women. Heb ik ook altijd het beste nummer van dit album gevonden, boven Memories Live en Too Late.

avatar van hiphopmaster
Weer zo'n 'klassieker' die ik niet helemaal voel. Er staan best een aantal nummers op die erg sterk zijn (Move Something, Ghetto Afterlife, Good Mourning, Too Late en Eternalist), maar het gros vind ik maar soso...... Ik ben dan ook geen groot fan van de rapper Talib Kweli. Moet ook zeker wel zeggen dat erg geen slecht nummer op staat. Maar omdat er in mijn oren teveel 'redelijke' nummers op staan blijft ik steken op een (ruime) voldoende.

avatar van Sjaakspeare
hiphopmaster schreef:

avatar van Timo710
Ooit vond ik dit het beste album ooit, de houdbaarheidsdatum van Talib en Hi-Tek is alleen voor mij al een tijdje verstreken.

avatar van BoordAppel
Dat je hem inmiddels gedigitaliseerd hebt?

avatar van BZN
BZN
nice, 4,0

avatar van MAS
MAS
Ik had hier veel van verwacht aangezien veel mensen dit als een klassieker beschouwen. Ik vind hem eigenlijk erg saai Talib Kweli en ook de gastartiesten kunnen me niet echt boeien. Ik vind hem ook veel te lang duren en elke keer dat ik hem luister wil ik hem naar zo'n 45 minuten eigenlijk al af zetten.

avatar van Outblasty
Ga dit ook maar eens checken aangezien ze ook op Monsters of Rap komen, heb het volgens mij wel eens gechecked maar dat is dan zeker al een jaar geleden en weet er eigenlijk niks meer van af.

Timo710 schreef:

Deze cd haal ik echt nooit uit z'n doosje, en dat zegt iets.
Op een nuancering tot aan de eerste komma na, heb ik precies hetzelfde. Slechts The Blast vind ik nog altijd prachtig. Verder doet het me allemaal weinig en een aantal keer is het zelfs vervelend.

avatar van tovast
Wat is Memories Live toch een prachtig nummer

avatar van FlyLo
Timo710 schreef:

Deze cd haal ik echt nooit uit z'n doosje, en dat zegt iets.

Idem. Vooral de beats kunnen me totaal niet meer boeien, op een paar uitzonderingen na.

avatar van Booyo
Ik neem aan dat het begin van This Means You niet van de Spookrijders is gesampled. Nu vraag ik me af, uit welke track dan wel? Vond het al een heerlijke beat in Klokkenluider, maar was redelijk verbaast toen ik het ineens op deze plaat hoorde

avatar van Booyo

Wat vet, hoe komen ze er toch op om hier een beat in te horen! Talib & Hi-Tek zetten hier een heel degelijk hip hop album neer. Goede onderhouden beats, en natuurlijk rapt Talib weer heerlijk. Maar toch.. Het duurt me wat te lang, en ik vind dat het eigenlijk nergens echt heel bijzonder wordt..

Blijft een meesterlijk album, al luister ik het veel minder dan voorheen! Vind het moeilijk om er vier favorieten uit te zoeken. Echt een album waar veel werk in is gestoken door Talib en Hi-Tek! Ben daarom ook erg benieuwd naar het vervolg album. Eerste nummer belooft iig veel YouTube - Re­flec­tion Eter­nal -​ " In This World " -​ (Of­fi­cial Video) HD

Social_Mask
Booyo schreef:
ik vind dat het eigenlijk nergens echt heel bijzonder wordt..

Expansion Outro, fo(u)r Women, één van de beste, zo niet hét beste, (hiphop)nummers. 'Nergens echt heel bijzonder' zegt ie..

avatar van thgryda
FlyLo schreef:

Dat hoor ik van wel meer mensen dus ging ik em nog eens opnieuw beluisteren want eerlijk gezegd luister ik deze ook niet veel meer. Misschien dat ik het album iets te hoog gerate heb dacht ik, misschien uit nostalgie ofzo want toen deze uitkwam was ik 15 en diep into hip hop vooral commerciele tot dan toe (alhoewel illmatic, 36 chambers, 2001, blueprint,... vind ik nu nog steeds top eigenlijk). Dit album samen met black star trok me meer naar rawkus en wat meer underground hip hop.

Zou het daarom kunnen dat ik dit album overschat want net als black star luister ik deze dus niet meer vaak. Als ik de tracklast van black star bekeek waren voor mij echter minstens de helft uitschieters en de rest van de tracks maakten er een compleet album. Bij het bekijken van de tracklist van dit album waren alleen move something, the blast en too late uitschieters die ik me kon herrineren. Dus opnieuw beginnen luisteren... en NEE hoor ik ga hem zeker niet verlagen. Ik herontdekte andere uitschieters als soul rebels, love language, eternalists en de briljante outro. Maar het is toch vooral de hele sfeer van dit album die het hem doet. Naast een zevental uitschieters (acht intro is ook mooi), drie jazzy interludes en de overige 9 tracks zijn varieren allemaal van redelijk goed tot heel goed. African dreams is zowat de enige track die ik minder vind.

Het album is ook erg gevarieerd. Rustige, briljante nummers worde afgewisseld met iets snellere nummers met iets hardere, soms vreemde beats. Hierdoor wordt het nooit saai maar belangrijker is dat ondanks deze variatie, het grote geheel niet uit het oog wordt verloren. De tracks volgen elkaar op en passen op de een of andere reden allemaal bij elkaar. Of hoe je een album dat 20 tracks tegelijk spannend en toch constant kan houden.

avatar van Sjoerd_
Love Language, Move Somethin' en Ghetto Afterlife zijn de enige tracks op dit album die ik niet heel erg voel, de rest is geweldig..

avatar van KILLERBEE99
Good Mourning

avatar van Nr.4
Heerlijk album, combinatie tussen de 2 vind ik bijna perfect. Op de tweede helft van de plaat een enkel iets minder spannend nummer, maar verder kingplaat.