Radiohead - The Bends (1995)

Label: Parlophone

1. Planet Telex (4:18)
  2. The Bends (4:06)
  3. High and Dry (4:17)
  4. Fake Plastic Trees (4:50)
  5. Bones (3:08)
  6. [Nice Dream] (3:53)
  7. Just (3:54)
  8. My Iron Lung (4:36)
  9. Bulletproof..I Wish I Was (3:28)
  10. Black Star (4:07)
  11. Sulk (3:42)
  12. Street Spirit (Fade Out) (4:14)
  13. The Trickster * (4:42)
  14. Punchdrunk Lovesick Singalong * (4:41)
  15. Lozenge of Love * (2:16)
  16. Lewis (Mistreated) * (3:20)
  17. Permanent Daylight * (2:49)
  18. You Never Wash Up After Yourself * (1:45)
  19. Maquiladora * (3:27)
  20. Killer Cars * (3:03)
  21. India Rubber * (3:26)
  22. How Can You Be Sure? * (4:21)
  23. Fake Plastic Trees [Acoustic] * (4:42)
  24. Bullet Proof..I Wish I Was [Acoustic] * (3:35)
  25. Street Spirit (Fade Out) [Acoustic] * (4:26)
  26. Talk Show Host * (4:41)
  27. Bishop's Robes * (3:25)
  28. Banana Co. * (2:22)
  29. Molasses * (2:28)
  30. Just [BBC Radio One Session - 14 / 09 / 94] * (3:46)
  31. Maquiladora [BBC Radio One Session - 14 / 09 / 94] * (3:30)
  32. Street Spirit [Fade Out) (BBC Radio One Session - 14 / 09 / 94] * (4:22)
  33. Bones [BBC Radio One Session - 14 / 09 / 94] * (3:03)
  34. Fake Plastic Trees [Live] * (5:27)
  35. Blow Out [Live] * (5:40)
  36. Bones [Live] * (3:16)
  37. You [Live] * (3:59)
  38. High and Dry [Live] * (4:27)
avatar van Lukas
Huh, deze stond bij mij ineens op 5*, terwijl ik hem (dacht ik) van 3.5* naar 4* had gepromoveerd

avatar van gemaster
Lukas schreef:

Ja dat krijg je bij radioheadmeter.nl .

avatar van ZERO
Lukas schreef:

Sommige muizen hebben een betere muzieksmaak dan degene die de muis bedient, denk ik dan!

avatar van Lukas
ZERO schreef:

, 4 is genoeg

avatar van Tsjo-Wi
ga deze toch steeds beter vinden, misschien zelfs beter dan OK computer. verhoog mn stem naar 4.5

avatar van Freggel
Beste album van Radiohead wat mij betreft..helemaal kapot gedraaid..en nog steeds! 4,5*

avatar van Joy4ever
Geweldige cd. Echt een cd die je lekker op kan zetten op elk moment van de dag. Gaat nooit vervelen. Ook ik vind deze cd de beste van Radiohead. OK Computer heeft mij nooit kunnen boeien, op een enkel nummer na dan. The Bends is top.

Davez
Heerlijke plaat met nauwelijks een minpunt te bespeuren.
Veel beter dan de electronische albums van de laatse jaren, hoewel die ook niet zo heel slecht zijn natuurlijk.

5 sterren

Beste album van Radiohead. Daarna (zeker na OK Computer) is alles bergafwaarts gegaan (sterker nog: in een ravijn gedonderd).

avatar van bloempje24

grappenmaker!

Ik ben het er eigenlijk wel mee eens. Dit is hun beste album, daarna is het wel iets minder geworden, al vind ik behalve Amnesiac alle latere albums nog wel goed.

avatar van Tsjo-Wi
hcmv schreef:

ben ik het heel erg mee oneens. ik geef ook toe dat ik dit het beste album van radiohead vind maar ik vind hail to the thief, kid a en in mindere mate Amnesiac toch echt grote klasse

avatar van the viking
hcmv schreef:

Volkomen mee eens en Thom Yorke's stembanden zijn sindsdien bewerkt met zoutzuur

the viking schreef:

En ook ik ben het hier volkomen mee eens: hun beste album, maar liefst: 5,0* en zo in mijn top 10!
Na OK Computer vind ik het echt heel wat minder.

Ook van mij de beste plaat van radiohead. Geen slechte numers, en Thom zingt beter. De laatste dingen van radiohead ben ik niet zo stuk van.

Heerlijke CD na 5 keer luisteren ken ik deze al helemaal, prachtige balads zoals High & Drigh en Fake Plastic Trees afgewisseld met stevige nummers zoals My Iron Lung en Bones.
Lekkere opener ook Planet Telex, gevolgd door het helemaal geweldige The Bends en High en Drigh. Mijn favorieten zijn High & Drigh en Fake Plastic Trees.
4,5* en een plek in mijn top10

avatar van ZERO
Nog iemand bij wie z'n muis het laat afweten... Je hebt 3,5* gestemd ipv 4.5* !

avatar van Blue88
Vreemde boel met radiohead. Om de een of andere reden heeft Radiohead altijd een taboe-status gehad bij mij. Kwam waarschijnlijk door die "rommel" als kid a dat was mijn kennismaking met deze band. Echter ik kan ok computer ook wel redelijk waarderen, maar dit album is echt magnefiek. Hoppakee, nummer 2 in mijn top10.

ZERO schreef:
Nog iemand bij wie z'n muis het laat afweten... Je hebt 3,5* gestemd ipv 4.5* !

Vergeten bij te stellen, was eerst 3,5, nu verbetert

Gisteren voor mijn verjaardag gekregen. Klinkt best wel lekker op het eerste gezicht, ben benieuwd hoe het verder gaat uitpakken.

Nog gefeliciteerd Harmen..

Harmen.. schreef:

Feeder
Sgt. Revolver schreef:
Nog gefeliciteerd Harmen..

avatar van avdj
Harmen.. schreef:

Gezien je smaak (A Rush of Blood to the Head/Parachutes) zal het helemaal goed moeten komen tussen jou en dit album.

avdj schreef:

Dat dacht ik dus ook al

The Bends

Beste album van Radiohead wordt gezegd. Naar mijn mening in ieder geval beter dan Ok Computer. Dit album heeft een geweldige opbouw, bestaat uit een paar van die goede rockers, een paar balads en een paar gewone nummertjes.

De opener Planet Telex moet je eerst een paar keer luisteren voordat je die echt goed gaat vinden maar als dat gebeurt zit je gelijk helemaal in de CD.
Hierna krijgen we het geweldige The Bends, titeltrack en een van de beste nummers. Goede pakkende sound.
High and Dry, geweldig nummer, ik ken maar 1 nummer van Radiohead dat beter is, die volgt. Prachtige sound en als de gitaren erbij komen wil je niks anders meer horen, totdat je het volgende nummer hoort.
Fake Plastic Trees, beste nummer van Radiohead, geweldig ook weer die climax net als in High and Dry, weer dat rustige begin prachtige opbouw en knallend einde. Van dit nummer kan ik nog steeds geen genoeg krijgen.
Na dit nummer krijgen we een inzakkertje. Bones, dit is op zich wel een goed nummer maar na de voorgaande nummers raak je verwend en ga je gauw verder naar Nice Dream. Nice Dream, eerste liedje van Radiohead waarvan ik de tekst een beetje versta en goede muziek.
Just, het begin is briljant, de tekst is briljant. Dat begin lijkt een beetje op Smells like teen spirit van Nirvana, vooral die drums.
My Iron Lung, is wat eerder opgenomen dan de rest van het album, en vind ik gelijk ook weer een beetje minder dan de rest, op zich een goede rocker en ook leuk gezongen.
Bullet Proof, derde ballad, mooi liedje geen climax maar gewoon steeds hetzelfde. Blijft prachtig.
Black Star, doet me een beetje denken aan The Bends. Weer zo'n goed uitgevoerd nummer maar voor de rest pakt het minder dan The Bends.
Sulk, niks meer over zeggen, gewoon goed.
Street Spirit. Single. Terug op het niveau van het begin van de plaat en de clip mag er ook wezen.

Conclusie: 4,5*
Ik begrijp nu ook een beetje de vergelijking met Coldplay, dit album lijkt inderdaad veel op AROBTTH en zijn wat mij betreft gelijkwaardig. Paar briljante nummers, wat inzakkers en dan weer briljante nummers. Zelfde opbouw. Fake Plastic Trees kan door Chris Martin worden gezongen.

avatar van ACole_20
Fake Plastic Trees gezongen door Chris Martin

Brrrrrrrrrr

T klinkt misschien minder dan dat snap ik, maar die vergelijking heb ik hier ook ergens gelezen en ik vond het wel passen.

avatar van ACole_20
Ik gruwel bij de gedachte alleen al.

Maar verder wel leuk stukje hoor, 2703!

ACole_20 schreef:
Ik gruwel bij de gedachte alleen al.

Maar verder wel leuk stukje hoor, 2703!

Dankje