Radiohead - Hail to the Thief (2003)

Alternatieve titel: The Gloaming

Label: Parlophone

1. 2 + 2 = 5. (The Lukewarm.) (3:19)
  2. Sit Down. Stand Up. (Snakes & Ladders.) (4:20)
  3. Sail to the Moon. (Brush the Cobwebs Out of the Sky.) (4:18)
  4. Backdrifts. (Honeymoon Is Over.) (5:22)
  5. Go to Sleep. (Little Man Being Erased.) (3:21)
  6. Where I End and You Begin. (The Sky Is Falling In.) (4:29)
  7. We Suck Young Blood. (Your Time Is Up.) (4:56)
  8. The Gloaming. (Softly Open Our Mouths in the Cold.) (3:32)
  9. There There. (The Boney King of Nowhere.) (5:23)
  10. I Will. (No Man's Land.) (1:59)
  11. A Punchup at a Wedding. (No No No No No No No No.) (4:57)
  12. Myxomatosis. (Judge, Jury & Executioner.) (3:52)
  13. Scatterbrain. (As Dead as Leaves.) (3:21)
  14. A Wolf at the Door. (It Girl. Rag Doll.) (3:21)
  15. Paperbag Writer * (3:58)
  16. Where Bluebirds Fly * (4:31)
  17. I Am Citizen Insane * (3:33)
  18. Fog (Again) [Live] * (2:18)
  19. Gagging Order * (3:36)
  20. I Am a Wicked Child * (3:06)
  21. Remyxomatosis [Cristian Vogel Rmx] * (5:10)
  22. There There [First Demo] * (7:45)
  23. Skttrbrain [Four Tet Rmx] * (4:25)
  24. I Will [Los Angeles Version] * (2:23)
  25. Sail to the Moon. (Jo Whiley Show - 28 / 05 / 03) * (4:11)
  26. 2+2=5 [Live at Earls Court, London, 26 / 11 / 03] * (3:35)
  27. Go to Sleep. (Zane Lowe - 08 / 12 / 03) * (3:32)
avatar van Backdrifter
Music schreef:
belachelijke muziek

Wat is in jou ogen dan goeie muziek, als dit belachelijk vind en wat is er belachelijk aan? Dit is echt geniale muziek als je dit creerd... dus besef je wel waarover je oordeelt? Denk het niet he makker

Wat_Jij_Wil
Eyyyyyyy, koeien.

De live versie van Backdrifts is inderdaad erg bijzonder. Voor het eerst dat ik een nummer van deze cd hoor in de betere live versie en dan niet zo een beetje beter ook nog eens. Ik heb er aardig al wat aangehoord, maar diegene van London, England 11.27.03 is beduidend de beste, ga daar achteraan!

Music schreef:
belachelijke muziek

Voor iemand die geboren is in 2005 vind ik het al knap dat je belachelijk kan spellen.

Een goed, maar voor Radiohead begrippen matig album. Ik heb begrepen dat Radiohead op barsten stond drie jaar geleden. Een cluppie wilde door met experimenteren terwijl de andere helft weer "gewone" muziek wilde maken. Het is inderdaad een mengsel geworden. het zijn op zich sterke en varieerende nummers, maar toch moet ik na die jaren tot de conclusie komen dat de rock van HTTT onder doet voor de rock van de eerste drie cd's. De elektronica is weer minder dan de elektronica op Kid A en Amnesiac. Af en toe sterke nummers, maar ook behoorlijke uitglijders zoals punchup en myxomatosis. Ik kan niet verder gaan dan 3,5 helaas.

Wat een album, hier zijn absoluut geen woorden voor. M'n favo's zijn sail tot the moon en scatterbrain.

avatar van LittleBox
Dit is en blijft een geweldig album hoor. Beter dan Kid A en Amnesiac. Het geweldige Where I End and You Begin kan ik wel 100 keer achter elkaar horen. En wat te denken van de overstuurde gitaar in There There. Kippenvel. Nee, óók voor Radioheadbegrippen een superplaat.

avatar van Backdrifter
Geweldig, heb vandaag voor het eerst Live versies gehoort van 2 + 2 = 5, Where I End and You Begin, Backdrifts, Scatterbrain en Sail To The Moon, en ze zijn geweldig!!! Wat zijn het toch goeie nummers, en Live respecteer je ze nog meer..... Zeer goed werk Johnny en Thom

Electro_
Myxamatosis Die gitaar klinkt erg lekker.

JJ_D schreef:

Ben ook erg benieuwd wat het zal worden; hierop verderborduren of een nieuwe weg inslaan...

Hebben jullie al het nieuwe nummer Reckoner gehoord?
Die stijl beviel me wel

avatar van Koston
LittleBox schreef:

Nu sla ik mezelf toch ff voor de kop

Koston schreef:

Nu sla ik mezelf toch ff voor de kop

Moet je niet doen jongen.

Darkshines schreef:

Hebben jullie al het nieuwe nummer Reckoner gehoord?
Die stijl beviel me wel

En waar vinden we die?

avatar van Darkshines
Ik heb die gedownload met Bearshare, maar de kwaliteit is niet geweldig, het is live gespeeld, voor de fan is het wel interessant lijkt me, het zingen is een chaos, maar ik vond het wel de moeite waard.

avatar van Darkshines
een beetje een kruising tussen myxomatosis en the national anthem.

Zo nieuw is dat nummer niet. Het komt al uit 2000
Wél nieuw en hed al te vinden is het nummer Arpeggi. Daar ben ik trouwens best enthousiast over.

avatar van Darkshines
Daar kwam ik gister idd ook achter. Arpeggi heb ik ook beluisterd. Heel apart. Vraag me af wat ze daar allemaal voor instrumenten gebruiken buiten een xylofoon en piano.

Toine Rorije
Piano hoor ik er niet in, wel wat koperblazers en strijkers. Het is maar net welke versie je hebt, denk ik

Voor mij heeft deze intussen de status bereikt van meesterwerk. Stuk voor stuk nummers die je bij de keel grijpen en emotioneel hoge toppen scheren. De laatste nummers zijn de minste, maar nog steeds bezitten ze een overweldigende pracht: die krijgen 4,5*. Het album in zijn geheel vind ik bij herbeluisering Ok Computer overtreffen, en zo komt deze op gelijke hoogte met Kid A te staan. Mijn nieuwsgierigheid naar diegene die ertussenin hangt, Amnesiac, is opnieuw sterk aangewakkerd.
Maar hier doen slechts 2 woorden de plaat eer aan: Paradijselijke pracht.

avatar van Darkshines
Ben het met je eens dat het een pracht plaat is en bij radiohead is het moeilijk te noemen welke albums beter zijn, maar ik vind deze plaat erg bijzonder maar niet de beste, ok computer en kid A, passen toch meer als een geheel, dit heb je bij hail en Amnesiac minder, vooral idd de laatste nummers zijn minder, hoewel: wolf at the door vind ik best apart.

1-6-11-12

De rest:

bloempje24 schreef:
1-6-11-12

De rest:

Wat zeg je me nu? 2+2=5 slecht!? Ben jij helemaal van de ratten besnuffeld?

n.b. beroemde uitspraak van gemaster.

HiLL schreef:
Wat zeg je me nu? 2+2=5 slecht!? Ben jij helemaal van de ratten besnuffeld?

Ja, op de één of andere manier vind ik dit een geforceerde manier van Radiohead om te laten zien "kijk, wij kunnen nog flink met de gitaren rocken". 2+2=5 Past ook helemaal niet op dit album. Het zou wel enigzins op The Bends hebben gepast, maar zeker niet op HTTT. Ik vind dit album zowiezo een bij elkaar geschraapte verzameling liedjes zonder echte samenhang en een titel die ook geen enkel verband heeft met de tekst van de nummers (uitgezonderd The Gloaming).

Sommige nummers luister ik graag, maar als totaal-cd nodigt HTTT mij totaal niet uit om te luisteren.

Op de aankomende cd gaat radiohead trouwens op deze voet verder, maar dan wordt wél een van mijn favorieten Nude (Big Ideas) er op geplaatst. Ik kijk er nu al naar uit!

avatar van HiLL
Maar beste bloem, is het niet gewoon een geweldige openaar van een geweldige plaat?

avatar van bloempje24
Op dat gebied hebben wij net een andere smaak Hill. Ik houd ook niet echt van The Bends en de cd HTTT komt bij mij pas op plaats 4 of 5 van de Radiohead albums. Deze vorm van gitaarrock spreekt mij gewoon minder aan en ik weet dat ik daar mee in de minderheid ben. Ik ebn in ieder geval blij dat jij er van geniet!

Met vriendelijke groet, the flower24

avatar van Paalhaas
HiLL, wat is een openaar?

avatar van gemaster
Zo'n ding om conservenblikjes te openen.

avatar van HiLL
Hoe noem jij het dan Paal? Opneningsnummer kan ook ja. Pff..

@gemaster dat kan, maar kan ook een ding zijn waarmee je flesjes bier of wijn opent.

avatar van gemaster
Wijn open je met een kurkentrekker en bier open je met een krat.

avatar van HiLL
Ja dat zijn dus openaars.

Toine Rorije
opener bedoelt paalhaas, lekker boeiend overigens