Radiohead - Hail to the Thief (2003)

Alternatieve titel: The Gloaming

Label: Parlophone

1. 2 + 2 = 5. (The Lukewarm.) (3:19)
  2. Sit Down. Stand Up. (Snakes & Ladders.) (4:20)
  3. Sail to the Moon. (Brush the Cobwebs Out of the Sky.) (4:18)
  4. Backdrifts. (Honeymoon Is Over.) (5:22)
  5. Go to Sleep. (Little Man Being Erased.) (3:21)
  6. Where I End and You Begin. (The Sky Is Falling In.) (4:29)
  7. We Suck Young Blood. (Your Time Is Up.) (4:56)
  8. The Gloaming. (Softly Open Our Mouths in the Cold.) (3:32)
  9. There There. (The Boney King of Nowhere.) (5:23)
  10. I Will. (No Man's Land.) (1:59)
  11. A Punchup at a Wedding. (No No No No No No No No.) (4:57)
  12. Myxomatosis. (Judge, Jury & Executioner.) (3:52)
  13. Scatterbrain. (As Dead as Leaves.) (3:21)
  14. A Wolf at the Door. (It Girl. Rag Doll.) (3:21)
  15. Paperbag Writer * (3:58)
  16. Where Bluebirds Fly * (4:31)
  17. I Am Citizen Insane * (3:33)
  18. Fog (Again) [Live] * (2:18)
  19. Gagging Order * (3:36)
  20. I Am a Wicked Child * (3:06)
  21. Remyxomatosis [Cristian Vogel Rmx] * (5:10)
  22. There There [First Demo] * (7:45)
  23. Skttrbrain [Four Tet Rmx] * (4:25)
  24. I Will [Los Angeles Version] * (2:23)
  25. Sail to the Moon. (Jo Whiley Show - 28 / 05 / 03) * (4:11)
  26. 2+2=5 [Live at Earls Court, London, 26 / 11 / 03] * (3:35)
  27. Go to Sleep. (Zane Lowe - 08 / 12 / 03) * (3:32)
avatar van Lukas
Suicidopolis schreef:

Ik wil het boekje!!! Als ik voor de eerste keer een nieuwe CD opzet, zit ik meestal ondertussen heel de tijd naar het boekje te kijken, of erin te bladeren ofzo... Punt is... Ik wil dat boekje!!!

Het is ook de enige cd ooit die ik uit zo'n bak heb gevist hoor. Anders had ik hem sowieso niet gekocht denk ik. Vind het niet meer dan een aardig plaatje.

avatar van Tsjo-Wi
Lukas schreef:
Dat gedoe met 'The Gloaming' vind ik eigenlijk nogal gezeur. Dit album staat gewoon bekend als Hail to the Thief toch? Als er werkelijk verwarring over de titel kan ontstaan lijkt het me boeiend een alternatieve naam in te voeren (vgl. The Beatles/White Album), maar om nu om een of andere cryptische aanwijzing in het boekje The Gloaming in te gaan voeren... Dat staat vooral een stuk lelijker en verwarrender dan Hail to the Thief.

Vind ik ook. Mijn hele top 10 is er lelijk door geworden

avatar van rien
Dit album is bij lagzaam voorbij OK Computer geslopen, eerst vond ik het niks en nu staat het bij mij bijna dag en nacht aan.

Feeder
rien schreef:

En terecht ook, Hail to the thief is een onvervalst meesterwerk

avatar van rien
Ik snap niet wat mensen zo slecht vinden aan Punchup?? Echt een heerlijke drive zit er in die track.
Netzoals We suck young blood, misschien wat zeurderig maar het raakte mij echt wel, gaat aan het einde nog een beetje los ook
Myxomatosis en Go to sleep vind ik minpuntjes aan de cd.

Laurora
rien schreef:
Ik snap niet wat mensen zo slecht vinden aan Punchup??

Slecht is een groot woord, maar kan het ook vaak niet echt heel goed vinden, ik irriteer me eigenlijk een beetje aan het begin van het nummer.
"nonononoo"

avatar van HiLL

......

"nonononoo"

Nog steeds 5 sterren voor deze plaat!

Idd, dat nononono is een beetje lame

Kid A(cid)
rien schreef:
Myxomatosis en Go to sleep vind ik minpuntjes aan de cd.

Oh heerlijke nonono hookline, goede drive, heerlijk, een nummer dat blijft hangen

een héél goed plaatje

4.5 voor dit meesterstukje

een héél goed plaatje

4.5 voor dit meesterstukje

avatar van bloempje24
Rufus schreef:

avatar van ZERO
Rufus, hangt een beetje af van welke Radioheadnummers je houdt. Rustige nummers? Sail to the moon en Scatterbrain. Elektronischer? The gloaming. Rock? 2+2=5 Eender welk? There, there!!

De rest van een album heeft naar mijn mening een beetje een eigen stijl. Het is anders dan eender welk Radioheadalbum. Als ik het ergens dichtbij moet leggen, zou ik het het dichtst bij OK Computer leggen.

avatar van Rufus
Dankje bloempje24. Ik zie het.

Zero: OK en Kid vind ik wel goed.

Ik zal nogeens luisteren.

Rufus schreef:

K-R welke 3 nrs zijn het beste, dan ga ik deze nog eens luisteren.

De hele cd is gewoon steengoed!!! Althans dat vind ik

idd

het geheel zit goed in mekaar

akkoord dat dit niet hun beste is maar ze houden hun eer hoog met dit plaatje en verdiend zoi ik zo zeggen.

2+2=5 is een goede opener

the gloaming vind ik prachtig, het beste zelfs

there there is héél goed

where I end and you begin is ook héél goed

avatar van Rufus
Ik heb de CD nog eens zorgvuldig geluisterd en ik moet toegeven
dat het niet even een vlug in elkaar gezet is zoals ik eerst dacht.
Maar nog steeds kan het mij niet bekoren, slechts 3 nrs. kunnen er mee door. Normaal al te weinig maar voor Radiohead zeker.
Ik had beter van dat geld iets anders kunnen kopen.

We Suck Young Blood, There There en I Will zijn wel redelijk en zeker niet geweldig.

avatar van ZERO
Ik moet er wel bijzeggen dat dit ook voor mij het minst toegankelijke Radioheadalbum was. Wat mij betreft zijn Kid A en Amnesiac een stuk toegankelijker.

De eerste keer dat ik dit hoorde vond ik 2+2=5 en There, there goed, de rest van de plaat vond ik een misbaksel. Toch blijven luisteren (het is nu eenmaal Radiohead...) en ik moet zeggen: na The Bends en OK Computer is dit wellicht hun beste.

Kid A(cid)
Het probleem is met sommige nummers is dat ze uit twee of meer delen bestaan. 2+2=5 klinkt wel goed, maar de uitbarsting is misplaatst. Deze uitbarsting had beter in Sit Up. Stand Down gekunt, die geweldig de spanning opbouwt... tot een ontzettende anti-climax. We Suck Young Blood versnelt heel even, maar ook dit komt als een gimmick over. Ik vind dit album soms nogal fragmentarisch overkomen.

Kevin-Raphaëll
dat zijn natuurlijk eigen meningen

kan ik inkomen

avatar van douwens
ZERO schreef:

Ik ben het me je eens wat betreft de kwaliteit van de Radiohead albums. Ik vind persoonlijk Kid A alleen minder toegankelijk dan deze plaat.
Dat komt denk ik omdat deze plaat meer een mix is tussen Kid A en eerder werk zoals Ok Computer en the Bends.
Die laatste twee vind ik Radioheads beste, vandaar dat dit album voor mijzelf toegankelijker is dan Kid A.

avatar van rien
Dit album is zeker toegankelijker als Kid A, die ik overigens ook niet zo ontoegankelijk vind.
Amnesiac vind ik nog wat ontoegankelijker.

Feeder

lekker donker, geniaal

Kevin-Raphaëll, jij hebt het helemaal begrepen

lekker donker, geniaal

Dat was bij mij ook het 1ste nr wat me gelijk aansprak.
Voorheen draaide ik altijd The Gloaming en There There van dit album, de rest had ik nog niet echt goed geluisterd.

Maar The Gloaming is zeker een van mijn Radiohead favorieten, draai het graag met Climbing up the walls erna

avatar van Ploppesteksel
Over 10 dagen ligt de nieuwe plaat van Radiohead in de winkels!!! Je kan op de site het album al pre-orderen. Daar kan je kiezen tussen een discbox (met wat extra cool artwork en extra nummers) of een digitale download. Volgens stubru is de digitale download zelfs “pay what you wish”!! Anyway, 10 oktober… In Rainbows-day.

cd 1 en vinyl

up on the ladder
bangers and mash
4 minute warning

TdW
'' De nieuwste plaat, 'In Rainbows', is vanaf 10 oktober te downloaden. De prijs mag de consument echter zelf bepalen.
Als liefhebbers de digitale versie van het album in hun winkelwagentje hebben geplaatst, verschijnt er een leeg prijsvak. Daar kan een prijs naar keuze ingevuld worden. ''

bron: www.nu.nl