Coldplay - Ghost Stories (2014)

Label: Parlophone

1. Always in My Head (3:36)
  2. Magic (4:45)
  3. Ink (3:48)
  4. True Love (4:05)
  5. Midnight (4:54)
  6. Another's Arms (3:54)
  7. Oceans (5:21)
  8. A Sky Full of Stars (4:28)
  9. O (7:46)
  10. All Your Friends * (3:31)
  11. Ghost Story * (4:17)
  12. O [Reprise] * (1:37)
  13. Midnight [Jon Hopkins Remix] * (10:05)
  14. Midnight [Giorgio Moroder Remix] * (8:37)
  15. Midnight [Phones 4AM Remix] * (10:56)
Ben benieuwd, lijken andere kant op te gaan.

avatar van The_CrY
Tweede single: YouTube - Coldplay - Magic (Official audio)
Bevalt me al een stuk beter

avatar van KKOPPI
Wat mij betreft een veel en veel te hoog Beyonce gehalte.

avatar van Koerok
Mmm...de twee eerste nummers (Midnight en Magic) doen me vrij weinig. Belooft niet veel goeds...

De singles liggen een beetje in de lijn van de laatste twee U2 albums, en dat was niet echt een succesvolle periode te noemen.

avatar van iJorno
Magic is wel een hele fijne single, Midnight vond ik wat minder.

Ben benieuwd wat deze mannen er van gaan bakken!

avatar van sierrra
Midnight vind ik erg mooi, Magic mwah, moet er erg aan wennen. Doet me nu nog weinig.
Vind beide totaal niet op u2 lijken overigens.

Zelfde sfeertje als No Line on the Horizon.
Maar gelukkig niet als de U2 op jouw avatar, dat nivo heeft Coldplay nooit gehaald.

avatar van Leander1991
oei.. Martin trekt de Sigur Ros kaart. Maar blijft inderdaad dichter bij Beyonce

avatar van Outlaw104
Midnight verrassend mooi, Magic trek ik minder.

avatar van senseisyl
zowel magic als midnight zijn bijzonder... Coldplay wordt steeds meer electronic, maar toch mis ik yellow, the scientist, fix you en noem maar op.

avatar van chevy93
Kort album of lange(re) nummer. Ik hoop op het laatste! Na Midnight heb ik hier hoge verwachtingen van!

P.S. Beyoncé? Heb ik dezelfde nummers gehoord?

avatar van stoepkrijt
Midnight vind ik nog wat aan de saaie kant, maar Magic valt wel meteen goed in de smaak.
Ze hebben in ieder geval een interessant nieuw geluid weten te creëren, wat me razend benieuwd maakt naar dit album.

Vind de eerste twee nummers die we hebben gehoord ontzettend lekker klinken. Ik herken de vergelijking met U2, Beyoncé en Sigur Rós eigenlijk niet.

Ja, het is wat meer ingeotgen, maar vind het wel fris en fijn ten opzichte de exothermische energie van Mylo Xyloto. Uitgaande van deze sound kan ik niet wachten op het album!

thrm
Het is wachten tot Rob van den Aker het met Pink Floyd vergelijkt

avatar van Arrie
Vind beide nummers maar weinig bijzonder. Leuk dat de mannen het weer over een andere boeg gooien, maar mij laat het koud. En met Beyoncé heeft dit echt niks te maken, rare vergelijking.

avatar van littleredbird
Midnight is en blijft een apart nummer. Productie en laag over Chris Martins stem even wennen, maar dit nummer heeft zo'n eigen aparte intensiteit. Mooi donker en sober. Ik vind het ook erg interessant dat hij op het album staat. Had ik eigenlijk niet verwacht. Ik dacht dat het net als Moving to mars, een bside zou worden.
Magic vind ik ok. Erg voorspelbare catchy en zoete pop, simpel. Geen nummer waar je naar blijft luisteren. Gewoon te eenvoudig. Tekst mag ook wel wat beter.
Ik hoop dat de rest van de nummers meer naar het donkere van Midnight gaan dan naar het simpele van Magic.

avatar van stoepkrijt
thrm schreef:
Het is wachten tot Rob van den Aker het met Pink Floyd vergelijkt
Over Pink Floyd gesproken: Bij het zien van deze hoes moest ik meteen aan The Division Bell denken. Qua vormgeving dan, verder lijken ze totaal niet op elkaar.

Ik vind deze hoes trouwens best mooi. Engelenvleugels met veel gedetailleerde tekeningen erin, tegen een diepblauwe achtergrond. Ik kijk er graag naar.

avatar van jellecomicgek72
Beide nummers een aantal keer gehoord en ik ben verre van enthousiast. Op Midnight proberen ze op Bon Iver te lijken, lijkt het wel. Vooral die vervormde stem van Chris Martin doet het echt niet voor mij. Magic bevalt me iets beter maar het nummer trekt echt op niets. Geen aanwezige gitaar, heel simpel refrein dat niet eens catchy klinkt waardoor het nummer totaal niet blijft hangen. Dan vond ik Atlas (soundtrack voor The Hunger Games) dat een half jaar geleden uitkwam een veel mooier nummer. Waar ik nog enkele restjes van de 'oude coldplay' in terug hoorde. Dat is bij deze tracks totaal niet het geval. Ik hoop maar dat de overige 7 nummers beter klinken maar ik vrees echt het ergste. Hebben ze eindelijk die 'carnavals nummers' van het vorige album achter zich gelaten, komen ze weer met dit soort 'geneuzel in de ruimte' tracks aan waarbij ik echt niet weet wat ik er precies van moet vinden. Teleurstellend en kut zijn de eerste twee woorden die in m'n hoofd opkomen. Dit word zo'n album waarbij mensen die coldplay nog niet kennen helemaal exicted gaan worden terwijl de colplay fan van het eerste uur letterlijk geen idee meer heeft waar ie nou precies naar zit te luisteren.

avatar van Tha)Sven
Midnight is toch gewoon Jon Hopkins feat Coldplay?

avatar van meneer
0,5
Als Coldplay fan van het eerste uur ben ik afgezwaaid bij X & Y. Daarna werd het één brei, stadion plof knallers...

En soms luister ik dan weleens een nieuw nummer van wederom een nieuw album, maar het gaat niks meer worden...

avatar van dix
dix
De heren denken met een Sigur Ros hoesje weer wat credibility te verkrijgen.

avatar van KKOPPI
Ligt het aan mij of zijn dit wel erg weinig nummers voor een compleet album? EP komt er waarschijnlijk nog achteraan.

avatar van TheRookie
Ik ben een fan van Coldplay van het eerste uur. Midnight en Magic vind ik allebei erg leuke nummers. Vooral Midnight vind ik een goed nummer. Coldplay doet waar ze zelf zin in hebben en wat ze zelf leuk vinden. Dat moeten ze vooral doen. In Magic komt erg veel Madness van Muse terug. Ik kan me herinneren dat Chris Martin dat een geweldig nummer vindt. Jon Hopkins werkt vaker met Coldplay samen. Volgens mij heeft hij ook Viva La Vida Or Death And All His Friends geproduceerd en aan meeschreven.

Misterfool
Ik heb myloto Xyloto door de slechte reviews gemeden als een melaatse. Midnight klinkt mij echter best goed in de oren. Lichte trance-invloeden in dat nummer. Het lichtelijk mysterieuze sfeertje maakt het nu al een van de betere nummers van coldplay. Magic vind ik wellicht net iets te gemakzuchtig, maar het jengelende gitaarmelodietje blijft wel lekker in mijn hoofd hangen. Zou dit dan het tweede album van deze band kunnen zijn waar ik volmondig ja op zeg. Ik wacht rustig af!

avatar van mr-mucho
Na X&Y wist Coldplay met Viva La Vida toch weer de spanning terug te brengen; grotendeels geslaagd naar mijn mening. De geliefde breekbaarheid van Parachutes en A Rush of Blood to the Head was compleet verdwenen. Met Myloto Xyloto werd het zo zoet en bombastisch dat ik spontaan kiespijn kreeg. En plots is daar Midnight. Jon Hopkins (die op Viva La Vida al samenwerkte met de band) drukt zijn stempel zeer nadrukkelijk op dit nummer. Nu is Jon Hopkins een van mijn favoriete ambient/elektronica producers dus staat de sfeer van dit nummer mij wel aan. Zo'n typisch nummer dat in al zijn subtiliteit genoeg gelaagdheid kent om je in trance te brengen. Langzamerhand werd ik nieuwsgieriger naar de rest van het album. Toen ik vandaag las dat de band weer een nieuwe single online had gezet liep ik direct naar de stereo. Magic: Begint lekker, lijkt ergens heen te gaan, maar blijkt uiteindelijk vrij vlak en tam. Wat een teleurstelling ten opzichte van Midnight, wat voor Coldplay's doen een best wel gedurfd nummer is. Laten we hopen dat Magic een van de minste nummers is van het album. De eenvoud is in ieder geval wel weer terug, dat geldt voor beide nummers. Zoals altijd toch weer benieuwd naar de rest van het album.

Deranged
Dat mensen die single slikken. Een en al stemvervorming en dan zo'n lullig electronica deuntje. Vraag me af wat de rol van de andere bandleden nog is.

Ze staan er in die clip ook maar een beetje bij.

Aan de album titel en tracklist af te leiden heeft de groep, zoals gewoonlijk, weer niet bijster veel te vertellen.

avatar van XtReM3 SkILLz
Ik dacht met Midnight (Bon Iver) gaat Coldplay weer een beetje de goede kant op, maar Magic is dan weer echt helemaal niks. Ik dacht misschien nu ze financieel binnen zijn kunnen ze eindelijk weer muziek gaan maken, maar dat lijkt er helaas niet op.

Magic klinkt lekker! Ben erg benieuwd naar de rest!

avatar van Slowgaze
Eerlijk is eerlijk: ik sta snel klaar om flauw grapjes over Coldplay te maken, maar ik was toch best positief verrast toen ik 'Magic' hoorde op de radio. Het nummer is overigens wel heel erg schatplichtig aan Phil Collins, heeft behoorlijk wat weg van 'In the Air Tonight'.