BABYMETAL - BABYMETAL (2014)

Japan
Metal / Pop
Label: Toy's Factory

1. Babymetal Death (5:48)
  2. Megitsune (4:09)
  3. Gimme Chocolate!! (3:53)
  4. II Ne! (4:10)
  5. Benitsuki - Akatsuki- (5:30)
  6. Do・Ki・Do・Ki☆MORNING (3:45)
  7. Onedari Daisakusen (3:45)
  8. 4 No Uta (4:05)
  9. U.ki.U.ki★Midnight (3:20)
  10. Catch Me If You Can (3:57)
  11. Akumu No Rinbukyoku (3:37)
  12. Headbanger!! (4:22)
  13. Ijime, Dame, Zettai (6:09)
  14. Road of Resistance * (5:21)

met Herman Li en Sam Totman

15. Gimme Chocolate!! [Live at O2 Academy Brixton, London] * (5:05)
sxesven
Dat heb je inmiddels toch wel gedaan?

avatar van The_CrY
Uw mening is inderdaad al gegeven, maar aangezien je een handvol nummers op youtube hebt beluisterd die je niks vindt kun je al verwachten dat het niks voor jou is. Dus waarom dan nog later het album gaan beluisteren? Zodat je een 0,5 kan geven?

The_CrY schreef:

Natuurlijk, want ook die mening telt.

avatar van Edwynn
Is dit net zoiets als Eskimo Callboy? (hier ff geen geluid)

avatar van AstroRocker
EdwinNee, ik vind Babymetal nog minder. Ik vermoed ook dat babymetal is opgezet door een clubje zakenlui die geld zien in dit soort acts.
The_CrY sxesven Mijn mening heb ik gegeven op basis van een aantal youtube filmpjes. De moderator zegt terecht dat die score die ik gegeven heb niet kan omdat ik niet het hele album heb beluisterd. Rest mij dus om de hele plaat te beluisteren en dan opnieuw een score te geven. Gelukkig heb ik nu vakantie, anders begon ik er wellicht niet eens aan.

avatar van Edwynn
Ah, het is slecht. Dus móet het wel opgetuigd zijn door zakenlui. Ik zie vooral dat het Japans is. Die kijken wel eens vaker anders naar dingen dan wij hier in het Westen.

Maar vind je het het minder goed dan Eskimo Callboy of is het gewoon helemaal niet dezelfde stijl?

avatar van AstroRocker
Op basis van één nummer van Eskimo Callboy (want ik had daar ook nog nooit van gehoord) kan ik niet echt zeggen wat het verschil is. Ik zou op het eerste gezicht zeggen dat Babymetal wat gladder is met van die Japanse piepstemmetjes, terwijl de zanger van EC ruiger klinkt.

avatar van AstroRocker
Als ik moet kiezen tussen EC of Babymetal dan is het op basis van het ene nummer dat ik gehoord heb EC.... Maar daar vind ik ook geen ruk aan.

Edwynn schreef:

Wel dezelfde intentie (nl. het niet al te serieus nemen van alles), maar een totaal ander genre. Eskimo Callboy is nog vrij conventionele metalcore-met-electronische-muziek-en-afschuwelijk-slechte-en-vrouwelijk-klinkende-cleane-zang (bvb Asking Alexandria en Attack Attack!), maar dan wat meer overdreven.

EC vind ik echter heel fijn, Babymetal dan weer niet.

Ozric Spacefolk
Ik vind de conclusies voorbarig en vreemd.

Als iets door zakenlui is opgezet, is het dan automatisch slecht? Ik durf zelfs het tegenovergestelde te beweren.

Verder is deze plaat al uitvoerig besproken; deze plaat is een producersplaat, waarvan de muzikanten inwisselbaar is.
Het is niet per sé slecht, het is wel erg anders. Dus je moet er van houden, om het goed te vinden, denk ik.

Dat mensen die hier niet van houden, zichzelf gaan martelen om een hele plaat te luisteren, snap ik echt niet. Is toch zonde van je tijd?

Als je op youtube al hebt kunnen snoepen, en je vindt het niks, is het dan niet tijd om een leuke plaat op te zoeken en die te raten?

Nu krijgt deze plaat allemaal lage scores van mensen die het bij voorbaat al niks vinden.
Ik vind persoonlijk dat Musicmeter daar niet voor bedoeld is.

avatar van AstroRocker
Ozric, als dan alleen de mensen die dit wel leuk vinden een score geven, dan ontstaat er toch ook een verkeerd beeld. Dan staat deze plaat qua score straks tussen klassiekers van Maiden, Priest of deep Purple. Dat kan toch ook niet de bedoeling zijn?
Ben het wel met je eens dat een zakenlui band ook goed kan uitpakken zoals Kiss. En ach een uurtje wil ik wel opofferen

Ozric Spacefolk
Ik vind het wel bewonderenswaardig hoor, dat je echt alle metal wilt luisteren.

Ik heb daarnet, naar aanleiding van enkele berichten, wat van Eskimo Callboy geluisterd. Heb zelfs een filmpje op Facebook geplaatst om te zien wat mijn vrienden er van vinden.
Dat deed ik ook met Babymetal een paar weken terug.

Maar ik ga geen van beide artiesten een hele plaat van luisteren. Ik vind het wel goed en gaaf en leuk allemaal, maar het is mijn smaak absoluut niet.

Hoe dan ook. Ik hoop dat je niet helemaal debiel wordt van een hele plaat Babymetal.

Ozric Spacefolk schreef:

Gezien de hoge scores hier, wordt men dat blijkbaar wel.

Die was te gemakkelijk

avatar van eightynine
Ik werd na anderhalf minuut al debiel, wat een onzin dit.

avatar van Edwynn
Eskimo Callboy vind ik afschuwelijk. Als dat een 'top van de ijsberg' is voor dit, begin ik er niet eens aan. Wel leuk dat de kinders eindelijk iets kunnen fabriceren waar deze papa gillend van wegholt. Zoals het hoort.

AstroRocker schreef:

Dat ligt er maar aan vanuit welk perspectief je het bekijkt. Er bestaan echt knaapjes die Maiden, Priest en Purple allemaal maar ouwelullengeneuzel vinden.

Edwynn schreef:

Zoals ik, hahahaha.... Heb helemaal geen enkel gevoel bij de drie genoemde bands. Terwijl ik metal best leuk vind...

avatar van freitzen
Nou ja, ik zie bij al die bands toch scores tot 4.5* ster staan, dus dan valt het vast mee Ozric

Zelf heb ik wel wat beters te doen dan dit hele album te beluisteren om vervolgens een onvoldoende te geven. Maar, eerlijk is eerlijk, voor één keer zijn die clipjes best vermakelijk.

freitzen schreef:

Zelf heb ik wel wat beters te doen dan dit hele album te luisteren om vervolgens een onvoldoende te geven. Maar, eerlijk is eerlijk, voor één keer zijn die clipjes best vermakelijk.

Er is een verschil tussen op waarde schatten, en daadwerkelijk van genieten.
Priest, Maiden, Dio en Rainbow-metal is natuurlijk erg goed, maar ik zet het gewoon echt niet graag op.

Maar iedereen stemt op zijn eigen manier. Ik kan simpelweg niet op Babymetal stemmen, want ik heb geen ruk verstand van deze muziek. Dus ik kan de waarde onmogelijk bepalen. Dat doen de kenners maar.

buizen
Ja ik weet het hoor, hartstikke illegaal want ik heb niet het hele album gehoord maar heb toch een mening. Oh nee, dat mag wel, je mag niet stemmen als je het hele album niet hebt gehoord. Komt goed uit, want deze band moet je toch wel een paar keer 'beleven' (in elk geval horen) om tot een waardering te kunnen komen.
Aparte band hoor. Ik vind het geen 13-in-een-dozijn-metal, het is gewoon retestrak muzikaal en op een flink tempo. Het bizarre is natuurlijk die kleine meisjes die zingen en in de spotlights staan. In sommige clips zijn het net geisha's (behalve de voetjes). Als je die clips zo ziet en wat iemand eerder ook al opmerkte dat er geen vrouwelijk publiek is dan komt het woord '' pedofiel' ook even door mijn gedachten. Welke volwassen metalhead neemt de zang en de danspasjes van die meisjes serieus als metal. En daar hebben we meteen een punt: dit is nog nooit vertoond in metal dus wel even wennen. Ik oordeel niet (mag ook nog niet) maar noem even wat dingetjes die in me opkomen. Ben benieuwd of er een hype aanslaat, en er sterrenstatus ontstaat, want dat is natuurlijk de bedoeling van dit gelanceerde project.

"Head Bangya!!" vind ik overigens een geinig gekozen titel voor een metalnummer, en dan in het Japans (kun je hier niet schrijven).

Ozric Spacefolk schreef:

Die discussie hoort elders thuis, maar ik vind het een misvatting dat je niet mag stemmen op muziek waar je "geen verstand van hebt".

AstroRocker schreef:

Het is je goed recht natuurlijk, en zoals bennerd al aangaf, elke mening telt. Ik vind het alleen een beetje jammer. Als ik zelf twee nummers beluister die ik werkelijk afgrijselijk vind ga ik niet het album luisteren zodat ik dan een 0,5 kan geven. Maar dat is uiteraard persoonlijk, en je moet zelf bepalen waar je je energie in wil steken.

Ik vind het jammer dat deze interessante kruising tussen J-pop en metal zo verkeerd begrepen wordt door velen. Om dit weg te schuiven als een project van zakenlui om geld te verdienen vind ik te simpel. Er zit meer in deze muziek, die door sommigen serieus als fijn wordt ervaren. Waaronder ikzelf. Uiteraard niet alles. Maar ik hou dan ook enorm van pop in mijn metal.

buizen
Dat weet ik zeker dat dat de bedoeling is, dat straalt alles rond Metal Baby uit. Maar mind you dat is wat anders dan "een project van zakenlui om geld te verdienen". Dat heb ik nergens gezegd. Het is inderdaad waarschijnlijk wel een bij-effect.
Maar sterren willen adoreren daar is de Japanse jeugd mee doordrongen. Zij leven daarvoor. En daarom is dit bandje opgezet, om aan beide behoeften te voldoen, van de ster en van de fan uit gezien. Rare lui, die Japanners.
En wat wij nu aan het doen zijn is ook precies de bedoeling; the talk of the town.

avatar van AstroRocker
The_CrY, maar ik ga wel serieus luisteren en misschien dat er een hogere score uitkomt.

buizen, ik ben het wel met je reactie eens dat het retestrak gespeeld wordt, maar tegelijkertijd is het uitermate saai... En ook wat er verder stond, dat idee bekroop mij ook al even.

buizen schreef:
"Ben benieuwd of er een hype aanslaat, en er sterrenstatus ontstaat, want dat is natuurlijk de bedoeling van dit gelanceerde project. ".

Ze treden nu al op in het voorprogramma van Lady Gaga...... zegt al genoeg over de aspiraties van dit clubje.

AstroRocker schreef:

Well done van dit ambitieuze project dan. Verwondert me niets. Lady GaGa houdt geloof ik zelf nogal van Iron Maiden, dus van metal, en van 'hoe gekker hoe beter'. Dit bandje gaat de (misschien maar zeer tijdelijke) sterren- en idolatenstatus nog wel halen.

AstroRocker schreef:

Je klinkt alsof het iets negatief is.

avatar van AstroRocker
Waarmee ik bedoel dat ze voor het geld gaan ipv muziek. Het zou mij niets verbazen als de volgende albums softer, danwel nog meer pop gericht zullen zijn.

avatar van bennerd
Niks mis met vol voor het geld gaan.

avatar van AstroRocker
Ach ja, dat moeten ze zelf weten maar ik heb er totaal geen respect voor. Waar ik wel respect voor heb zijn bands zoals b.v. Judas Priest, Maiden, Metallica, Slayer e.v.a. die dankzij hard werken en toeren uiteindelijk (veel) succes hebben. En bij hun eigen stijl blijven ondanks dat er om deze bands heen stromingen ontstaan waarmee meer geld te verdienen is. Daar heb ik respect voor. Wellicht een beetje een ouwe lullen idee maar dat is wat ik ervan vind.

avatar van The_CrY
Ach, van mij mogen ze gaan voor het presidentschap voor zover het mij kan schelen. Als ze gaandeweg vette muziek blijven maken (of voorgeschoteld krijgen door een team van songwriters) hoor je mij niet klagen.