The Black Keys - Turn Blue (2014)

Rock / Blues
Label: Nonesuch

1. Weight of Love (6:50)
  2. In Time (4:28)
  3. Turn Blue (3:42)
  4. Fever (4:06)
  5. Year in Review (3:48)
  6. Bullet in the Brain (4:15)
  7. It’s Up to You Now (3:10)
  8. Waiting on Words (3:37)
  9. 10 Lovers (3:33)
  10. In Our Prime (4:38)
  11. Gotta Get Away (3:02)
avatar van Motdattan
Fever als eerst te beluisteren!

Ben nog niet echt overtuigd van de single

avatar van SilSugarSexMagik
De titel van het album maakt het geluid van Fever niet echt waar.

avatar van Gloeilamp
Fijn nummer hoor, typisch The Black Keys. Ik ben erg benieuwd naar Turn Blue, tot die tijd hun eerste albums eens gaan beluisteren.

avatar van jellecomicgek72
Vind hem wel oké, vorige 2 albums waren echt insane goed dus kan me niet voorstellen dat deze opeens zóveel minder zou zijn. Zat de laatste tijd al te denken; waar blijft een nieuwe plaat van The Black Keys??!! En ja hoor, daar is ie dus. Wreed.

avatar van JVT
JVT
Ondanks dat ik `fever`wat vind tegenvallen kijk ik toch heel erg uit naar dit album. Ik vind eigenlijk al hun vorige albums geweldig goed!

avatar van OscarWilde
Hoera! Ik hou van Danger Mouse zijn werk als producer. Ben benieuwd

avatar van legian
Tja na de afgelopen 2 albums weet Fever het nog niet echt waar te maken.
Maarja uiteindelijk zal t wel goed komen.

avatar van Rvdz
Bij NME hebben ze de hele plaat al geluisterd en het klinkt wel veelbelovend.

klik

avatar van Lars Muziek.
Kom op, dat komt toch wel goed, het is The Black Keys!
Ondanks het nummer Fever niet bij iedereen bevalt, komt dit heus wel goed (hoop ik)

avatar van eightynine
Een plaat waar ik van weet dat -ie bijzonder tegen gaat vallen, maar wel enorm naar uit kijk. Ergens zit blijkbaar nog de hoop dat ze nog een smerig zweet album maken.

avatar van coldwarkids
Tegenvallen? het is niet moeilijk om een beter album te maken dan El Camino. Dat word een makkelijke 8ste.

avatar van eightynine
El Camino is dan ook niet mijn referentie.

avatar van Musico Pinjo
Voor mij staat Brothers heel wat treetjes hoger dan el Camino. El Camino blijft een lekkere plaat om te luisteren maar heeft toch echt wat minder eeuwigheidswaarde!

avatar van coldwarkids
Ja Brothers staan sterkere songs op die inderdaad meer eeuwigheidswaarde heeft dan El Camino.

avatar van Musico Pinjo
The Black Keys hebben laten zien dat ze in staat zijn van "klein" bluesrock georiënteerde band naar commerciële stadionrock (of zelfs pop!) kunnen gaan zonder hun eigen gezicht te verliezen of als "sell-out's" over te komen.

Jongens, het bewijs is er, chapeau: Nu weer de stijl van Brothers of eerdere platen. De eerste single doet nog niet vermoeden dat ze aan mijn wensen werken. Voor alle El Camino-fans hier komt het sowieso wel goed zo te horen.

avatar van jellecomicgek72
Ik digg 'm!

avatar van JVT
JVT
lekker nummer!

avatar van VladTheImpaler
Inderdaad een lekker nummertje

avatar van eightynine
Ik heb juist een gigantisch 'yaaaaaaaaaaaaaaaawn' gevoel.

avatar van legian
Het is ff wennen maar het klinkt toch wel weer erg lekker.

avatar van gukker
Turn Blue is nog slechter dan Fever. Heb the Black Keys hoog zitten maar de twee nieuwe singles doen mij weinig hoop geven voor dit album. Het klinkt mij veel te gezapig en op automatische piloot geschreven. Ik hoor verder weinig vernieuwends ten opzichte van El Camino. Dezelfde, gemakkelijke Pro-Tools gitaarsound van Dan Auerbach, maar dan zonder de lekkere rock-uitspattingen die de nummers op El Camino nog een aangename dynamiek meegaven. Het overheersende gevoel bij beide singles is gewoon dat ze uitermate inwisselbaar en daardoor bijzonder saai zijn.

avatar van Musicdiscover
Die Rock uitspattingen mogen van mij achterwege blijven. Geef mij maar meer de richting van Brothers, bruine café muziek in plaats van springerige festivalmuziek.

avatar van gukker
Musicdiscover schreef:

Ook Brothers kende zijn uitspattingen hoor. De manier waarop Tighten Up openbreekt bijvoorbeeld. Of de fuzzy gitaarsolo's van Auerbach, die ik in de twee nieuwe singles nog niet heb gehoord. De huidige singles zijn veel vlakker en kennen minder verrassingen dan de nummers op Brothers.

avatar van Musicdiscover
Van mij hoeven die verrassingen niet, ik kon het nummer Tighten up lange tijd ook niet uitstaan. Ik wacht tot ik het hele album kan luisteren in zijn geheel. We zullen wel zien.

avatar van OscarWilde
Op zich geen slechte nummers, maar ik heb de indruk naar het nieuwe album van Broken Bells te luisteren. Misschien té veel invloed Danger Mouse in deze?

avatar van eightynine
Even beide nummer herbeluisterd en wat dat betreft ben ik ineens een stuk positiever over de nieuwe Black Pistol Fire plaat. Dat rockt en schuurt tenminste wél.

Black Pistol Fire - Hush or Howl (2014)

avatar van dennis1808
Dat Fever niet iedereen bevalt betekent niet dat de plaat misschien tegen gaat vallen. Bij de meeste mensen hebben de singles al snel minder waarde dan de overige nummers op een album. Maar ik vind Fever een prima eerste geluid!

avatar van VladTheImpaler
Weer een nieuw nummer: Bullet In The Brain