Genesis - Invisible Touch (1986)

Label: Virgin

1. Invisible Touch (3:26)
  2. Tonight, Tonight, Tonight (8:50)
  3. Land of Confusion (4:44)
  4. In Too Deep (4:57)
  5. Anything She Does (4:06)
  6. Domino (Medley: In the Glow of the Night / The Last Domino) (10:41)
  7. Throwing It All Away (3:48)
  8. The Brazilian (4:49)
Land of confusion is echt het beste Genesisnummer. Fantaaaastische clip ook natuurlijk!

Land of confusion vind ik niet het beste nummer van Genesis, dat vind ik Firth of Fifth, maar wat de clip betreft heb je helemaal gelijk. Elke keer als ik er naar kijk, dan ontdek ik ergens wel weer een nieuw detail.

avatar van deek
Ik heb het album nog gekocht in het elpee tijdperk. Ik heb er regelmatig aan gedacht om hem ook op cd aan te schaffen, ik vind de nummers nog staan als een huis. 3,5 ster.

In too deep is mijn favoriet. Het is gewoon een lekker album, niet meer en niet minder.

avatar van Jester
Eén van de mindere Genesis-albums naar mijn mening, met als dieptepunt het titelnummer. De langere nummers zijn (zoals meestal) weer de betere, en ook The Brazillian is zeer de moeite waard.

avatar van c-moon
Het is een goed, degelijk popalbum. En "Land Of Confusion" is een meesterlijke popsong, met een knappe clip.

Maar met prog heeft dit alles al lang niks meer te maken, en net zo (prog, en bij voorkeur periode Peter Gabriel, of de eerste jaren met Collins on vocals) heb ik heb het liefst...

Dus beste Genesis album? Neen, zeker niet.
Beste Album periode Collins: Ook niet.
Beste Genesis Pop album: misschien wel ja!

DOMINO gaat al wat meeer de richting op van vroeger...

Casartelli (moderator)
't Heeft inderdaad weinig tot niets met de Genesis van weleer te maken. Als popalbum vind ik hem er best mee doorkunnen, voor de lange nummers (Tonight tonight tonight, Domino) en voor een aantal korte nummers (Land of confusion, The Brazilian en het titelnummer). Deze nummers zijn eigenlijk alle redelijk maar geen van alle écht goed. Daarnaast is Anything she does zéér matig (het refrein wordt na verloop van tijd irritant) en In too deep is ronduit slecht. 2½*

avatar van Hans Brouwer
Ondanks alle lovende woorden over het eerdere werk van Genesis blijft Invisible Touch wat mij betreft het allerbeste album van Genesis. Bewaar ook zeer goede herinneringen aan het concert van Genesis in het Feyenoord stadion (De Kuip) te Rotterdam in het voorjaar eind jaren tachtig.

avatar van HiLL
Grappig hoe mensen kunnen beweren dat dit een van de beste platen is.

Casartelli (moderator)
Nog 'grappiger' dat dit kunstwerk der middelmaat even hoog scoort als het pareltje A trick of the tail en hoger dan Trespass

avatar van HiLL
Dat is inderdaad een pijnlijke constatering Casar.

Casartelli schreef:

Je hebt vast gelijk. Jouw "pareltjes" ontbreken niet in mijn cd verzameling alleen heb ik er niet zoveel mee. Maar ja, smaken verschillen nu eenmaal , niet waar??

Hans Brouwer schreef:
Maar ja, smaken verschillen nu eenmaal , niet waar??

Zeker waar... en ik lees dat je waardering deels ook aan een gelijktijdig concert gekoppeld is, dat zal ook helpen.

shappy1010
Net zoals zo veel muziek is vaak de tijd waarin je opgroeit en de muziek waarnaar je luistert rond die tijd die je smaak bepaald. Dus "Grappig hoe mensen kunnen beweren dat dit een van de beste platen is." is onder de gordel wat mij betreft.

Toegegeven, Invisible Touch vindt ik echt het minste nummer van Genesis, veelste veel gericht op de Amerikaanse pop markt, maar moet toch stiekem bekennen dat ik hem helemaal heb grijs gedraaid toen ik een 15 jarig jongetje was. En hoe klote ik ook weer invisible touch (nu) vind, nu ik thuis ben in oud en nieuw werk van Genesis, Tonight Tonight blijft een van mijn favourite Genesis nummers, en die staat wel mooi op deze album.

teutoon
Deze popmuziek heeft inderdaad weinig met de eerste periode van Genesis te maken. Het lijkt mij dan ook moeilijk om fan te zijn van zowel dit als van de eerste periode met Gabriel.

Ik heb er in ieder geval moeite met de eerste periode, zou het graag anders zien. Wie helpt mij ?

Time Table (Foxtrot)
The Musical Box (Nursery Cyme)
Harold teh Barrol (Nursery Cryme)

avatar van musicfriek

Enjoy!

Nou, dat nummer heb ik dus pas een paar weken geleden ontdekt en ik moet zeggen.... Het smaakt verdomd veel naar meer!! Prachtig nummer!

musicfreak

Time Table (Foxtrot)
The Musical Box (Nursery Cyme)
Harold teh Barrol (Nursery Cryme)

Enjoy!

Hill, op jouw advies het oudere werk van Genesis maar weer eens gedraaid. Met name de cd's "Selling England by the pound" en "The lambs...broadway" spreken mij toch wel aan. Je hoort mij niet zeggen dat ze beter zijn dan Invisible Touch (te verschillend, niet met elkaar te vergelijken) maar ik vind ze beiden toch wel goed. Mooiste nummer?? I know what I like (and I like what I know). Hoe toepasselijk!. Geef ze beiden 4*

Cinema Show (Foxtrot)

Deze staat overigens op Selling England en ik heb er, hoewel verder toch best liefhebber van Genesis-met-Gabriel, nooit erg veel aan gevonden.

Maar als Selling England en The lamb aanslaan is het niettemin wel tijd voor Foxtrot.

Casartelli schreef:

Och ja klopt. Stom.

Nee? Hmm valt me van je tegen.

Dit album is best wel goed. Ik heb zowat alle nummers al gedownload, dus ik ken bijna heel de cd/lp. Tonight, Tonight, Tonight...Land of confusion, Domino, The Brazilian...die 4 vind ik echt top. Verder staan er wat kortere simpele popnummers op die acceptabel tot goed zijn. Op het eerste gezicht echt een minder album vergeleken toppers als Duke, Trick of The Tail etc. Maar na meerdere keren luisteren stijgt de kwaliteit, dus toch wel een aanrader. Ik denk dat ik hem ga kopen! 4 sterren

avatar van Waldo Jeffers
Tja, Invis Touch dus... Genesis is nu eenmaal 1 van m'n favo bandjes, maar absoluut niet om deze muziek... Ik had enorm veel luisterbeurten nodig om dit te gaan appreciëren, wat uiteindelijk ten dele is gelukt. Hoogtepunt is The Brazilian, wat ik 1 van de beste Genesis-met-Collins-zonder-Hackett-en-Gabriel-nummers vind. een 2,5

avatar van HiLL
Dacht altijd dat Land of.. jouw topper was.

avatar van Waldo Jeffers
HiLL schreef:
Dacht altijd dat Land of.. jouw topper was.

niet echt nee, hoewel die af en toe we leuk is

Marcel²
Ben dit album nu aan het draaien, en ik moet zeggen dat het een goede plaat is. Toch zijn er betere Genesis albums.

avatar van Hans Brouwer
Vooral "Land of Confusion" is briljant, is het allerbeste Genesis nummer ooit gemaakt!

Hans Brouwer schreef:

Dat nummer is echt goed Hans. Tonight, Tonight, Tonight ook trouwens. Het album We Can't Dance vind ik persoonlijk net effe beter.

teutoon
Ik die grote moeite heb met de oude genesis, heb laatst Selling England by the pound geluisterd. Dance with the moonlight knight vind ik toch wel erg mooi, maar dan; het nummer gaat veel te lang door als de zang al gestopt is. Er wordt een beetje gepingeld, en dat is zeker niet bijzonder gepingel. Is dat nu symphonische rock? Ik begrijp dat muziek uit de jaren 70 niet strak in elkaar zit maar het is allemaal wat te sloom voor mij (helaas).