Genesis - Invisible Touch (1986)

Label: Virgin

1. Invisible Touch (3:26)
  2. Tonight, Tonight, Tonight (8:50)
  3. Land of Confusion (4:44)
  4. In Too Deep (4:57)
  5. Anything She Does (4:06)
  6. Domino (Medley: In the Glow of the Night / The Last Domino) (10:41)
  7. Throwing It All Away (3:48)
  8. The Brazilian (4:49)
avatar van Poeha
Om ook nog maar even aan te haken...
Land Of Confusion blijft mijns inziens inderdaad tot op heden nog steeds het beste nummer van Genesis ("nieuwe stijl").

Gelukkig, een medestander!!

Land of confusion is zeer sterk inderdaad, maar Mama vind ik beter. Misschien kunnen we beter Land of Confusion als beste beschouwen voor een bepaalde periode. De 3 heren rond de tijden van Duke maakten andere muziek dan rond de tijd van We can't dance...het is maar een suggestie!

avatar van Flipper
Poeha schreef:

Gedeeltelijk mee eens. 'Land of confusion' is de beste VIDEO welke de heren hebben gemaakt in samenwerking met Spitting Image.
In de video is een hoofdrol weggelegd voor Ronald en Nancy Reagan.

Schitterende video met ook Banks, Rutherford en Collins.
als poppen.

Over het nummer zelf kan ik kort zijn: NIET ECHT

Van dit album reken ik Domino als het beste nummer. Als beste nummer van genesis kan ik nog niet echt kiezen. Favorieten zijn wel Mama, Fading Lights, Do the neurotic, Squonk en Ripples.

Jaap_4_always schreef:
Als beste nummer van Genesis kan ik nog niet echt kiezen.
"Land of Confusion" is hun beste nummer!!

Zucht...Hans is duidelijk genoeg blijkbaar...mij best! En welk album is dan hun beste Hans?

Hmm..hoe lang zal het nog duren voordat dit album in de top 250 komt? Volgens mij schiet het qua gemiddelde al aardig op...

avatar van Lukas
Jaap_4_always schreef:

Een gemiddelde helpt het album nog niet de top 250 in hoor. Daar gaat het om hoeveel keer een plaat door users in de toptien gezet is en op welke positie.

Casartelli (moderator)
Toch 43e in de top 50 over 1986... dat was dan ook niet bepaald een briljant muziekjaar.

Casartelli schreef:
En daarmee zeg je dus dat "Invisible Touch" geen briljant album is??

Hans Brouwer schreef:
En daarmee zeg je dus dat "Invisible Touch" geen briljant album is??

ik dacht al, waar blijft-ie nou??

Casartelli schreef:

ik dacht al, waar blijft-ie nou??
Ik was even met vakantie in Italie maar ik ben er weer hoor! En tja, "Invisible Touch" blijft toch echt mijn favoriete Genesis album

Ja "Invisible touch" daar kan ik kort over zijn: gewoon een lekker album.

avatar van beruk
0,5
Wat een ellende plaat...

beruk schreef:
Wat een ellende plaat...
Wat een ellendige opmerking.. .

avatar van sqounk
dieptepunt van Genesis,
drie sterren

punt

sqounk schreef:
dieptepunt van Genesis,
drie sterren

punt

Kijk eens aan...een dieptepunt en dan toch nog 3 sterren.
Daar kan ik nog wel mee leven!

Janz schreef:

Hans, schei nou toch eens uit met jezelf steeds te herhalen. We weten nu wel dat jij Invisible Touch het beste album van Genesis vindt. Ik denk niet dat veel Genesis-fans dit jou zullen nazeggen.

Nou... dan zeg ik het als rechtgeaard Genesis fan ook nog maar eens!

Invisible Touch is veruit het beste album dat de heren ooit gemaakt hebben!

Poeha schreef:
Nou... dan zeg ik het als rechtgeaard Genesis fan ook nog maar eens!
Invisible Touch is veruit het beste album dat de heren ooit gemaakt hebben!
Een vriend is iemand die met je lacht en die met je huilt ;
Een vriend is iemand die weet wat je favoriete Genesis album is ;
Een vriend is iemand die je daar ook in steunt ;
Poeha, zo'n vriend dat ben jij!! .

avatar van musicfriek
Sorry hoor, maar heeft iemand een teiltje voor mij? Waar gaat dit over zeg...
Janz schreef:
Maar pas op: de mensen gaan deze plaat nog uitkotsen vanwege jouw getoeter. Dat wil je vast niet op je geweten hebben.

shappy1010
Laten we maar eens stoppen met hoogtepunten en dieptepunten benoemen, behalve de titeltrack en In Too Deep kan de plaat er best mee door, zeker in vergelijking met wat er in die tijd werd gemaakt. Zeker is wel dat de kassa rinkelde, want er zijn er miljoenen van verkocht, en Genesis werd ook in Amerika heel groot hierdoor. En weet je hoeveel Amerikanen toen weer Selling Engeland ontdekte? Ik bedoel maar..

shappy1010 schreef:
....en weet je hoeveel Amerikanen toen weer Selling Engeland ontdekte? Ik bedoel maar..
Je bedoelt te zeggen dat "Invisible Touch" deuren heeft geopend die anders gesloten zouden blijven ??

shappy1010
Hans Brouwer schreef:

Precies. Selling England is een mooi stukje muziek, maar het is gewoon niet voor iedereen. Bovendien worden nummers als Invisible Touch nog steeds gedraaid op de Radio, en leert hiermee ook jonger publiek Genesis kennen. - en als fan vind ik dat erg belangrijk. De eerste keer dat I know What I like gedraaid word op Classic Rock moet ik nog meemaken.

shappy1010 schreef:

Hier moet ik toch even ingrijpen... zowel Firth of Fifth als The Cinema Show zijn wel op onze nationale classic rock zender te horen. Weliswaar alleen in de late uurtjes, maar toch...

avatar van HiLL
In de late uurtjes, als de commerciele shappy's liggen te rusten!

Een vriend is iemand die met je lacht en die met je huilt ;
Een vriend is iemand die weet wat je favoriete Genesis album is ;
Een vriend is iemand die je daar ook in steunt ;
Poeha, zo'n vriend dat ben jij!! .

Dank je, Hans,
Tsja...het is nu eenmaal zo!

avatar van Yak
Yak
Berichten verplaatst naar Genesis. Dingen van 'algemene' aard over een artiest graag niet bij een willekeurig album schrijven, maar op de artiestenpagina.

avatar van Yak
Yak
Ohja, en politieke berichtjes er tussenuit gegooid.

erwku
Begin em steeds meer te waarderen,

in Too Deep, kan alleen echt niet voor Genesis,

Tonight, T, T ; deze versie is echt geniaal!
Domino en Brazilian erg goed,... en natuurlijk Land of Confusion,...

en hoewel ik in de veronderstelling was dat Collins in de jaren 80 minder ( en/of convensioneler) is gaan drummer,
valt het mij steeds meer op dat dit eigenlijk wel mee valt.

Hij drumt hier best goed, alleen door het electronische drumkit hoor je er haast overheen.