Talking Heads - More Songs About Buildings and Food (1978)

Label: Sire

1. Thank You for Sending Me an Angel (2:11)
  2. With Our Love (3:30)
  3. The Good Thing (3:03)
  4. Warning Sign (3:55)
  5. The Girls Want to Be with the Girls (2:37)
  6. Found a Job (5:00)
  7. Artists Only (3:34)
  8. I'm Not in Love (4:33)
  9. Stay Hungry (2:39)
  10. Take Me to the River (5:00)
  11. The Big Country (5:30)
  12. Stay Hungry [1977 Version] * (3:47)
  13. I'm Not in Love [Alternate Version] * (5:17)
  14. The Big Country [Alternate Version] * (5:03)
  15. Thank You for Sending Me an Angel [Country Angel Version] * (2:11)
avatar van andré
volgens mij klopt die tracklisting niet...

D'r klopt inderdaad helemaal niets van... Ik ga hem wel ff aanpassen.

Ik snap trouwens niet waarom dit album zo'n laag gemiddelde heeft. De gekte van More Songs... is toch juist geweldig?

E
Herman, je hebt helemaal gelijk volgens mij. Nu is (eindelijk op CD) een "verlengde " And the name of the band is Talking Heads"
uit... Briljant. Met Adrian Belew!

beaster1256
de tweede van de heads en in het begin iets ontoegankelijker, maar dan geeft hij zijn geheimen prijs, en kun je de dubbele bodems ontdekken prachtplaat !

avatar van thyson
Hele frisse, dansbare Talking Heads-plaat, deze More Songs About Buildings and Food. Met Thank You For Sending Me An Angel zit de sfeer direct goed en met Warning Sign kan het niet meer stuk!

avatar van gemaster
Inderdaad een lekker dansbare Talking Heads plaat. Wat is dit trouwens toch een constante band. Ik ken 4 platen van ze en allemaal krijgen ze 4 sterretjes. Ik zit even te denken welke ik nou de beste vind en ik kom tot dit lijstje:

2. '77
3. More Songs About Buildings And Food
4. Remain In Light

De absolute uitschieter van dit album vind ik het nummer 'The Girls Want to Be with the Girls'. Wat een ongelooflijk lekker riffje heeft dat nummer. Ik word alweer vrolijk als ik er alleen al aan denk.

Bij mij is het:

2. More Songs About Buildings And Food
3. Remain In Light
4. '77

Waarbij ik opmerk dat nummer 1 en 2 toch wel een beetje boven uitsteken. Remain In Light heeft een aantal briljante momenten, maar als album vind ik hem niet ijzersterk. '77 zie ik meer als een vingeroefening voor 1 en 2, maar krijgt nog steeds 3,5*.

avatar van pinguin#13
'77 (gekocht op de dag dat mijn oma 77 werd) heeft een sound die je destijds gewoon nergens anders hoorde. Vandaag trouwens nog steeds niet. Ik vind 'more songs' net ietsje beter, met Fear of music op 3 en remain in light op 4. dat was de doorbraak bij het echt grote publiek. dan ben ik (wel een beetje door snobisme) ook stilletjes beginnen afhaken…
Supergroep en nog steeds extreemgenietbaar.

EVANSHEWSON
gemaster schreef:

2. '77
3. More Songs About Buildings And Food
4. Remain In Light

Mooie top, gemaster, echt! Dat zijn ook zo'n beetje mijn favorieten voeg daarbij nog de dvd Stop Making Sense (de dvd véél beter dan de plaat in dit geval) en we zijn er!

Dit hier is inderdaad een erg leuke frisse plaat, het speelplezier spat van de plaat af!
Take Me To The River is misschien de gekendste cover van een prima Al Green song, toch ?

****

EVANSHEWSON
Gisteren eindelijk mijn vinyl-exemplaar goed opgeborgen, nu ik het album op cd gevonden heb in Utrecht in een pakketje 3 voor 25 €.

Toch maar een halfje erbij. Voor die springerige dansbaarheid, die me er elke keer weer toe verleidt deze plaat op te zetten.

avatar van Cor
Cor
Wat hadden de Heads toch het vermogen om catchy liedjes te maken. Die blijven maar door je hoofd spelen. Weer een tandje erbij t.o.v. de voorganger. En het mooiste moest nog komen.

En toch maar weer een halfje eraf. Jaja, zo blijven we bezig. Het is een zeer goed album, deze tweede van Talking Heads. Zó goed dat 'ie dezelfde score krijgt als hun meesterwerk Remain In Light, is 'ie echter nou ook weer niet. O, lieve More Songs About Buildings and Food, ik zou je maar al te graag belonen met een 4,25*, maar helaas

MentalTheo58
herman schreef:
Bij mij is het:

2. More Songs About Buildings And Food
3. Remain In Light
4. '77

Remain in light wordt door critici anders, en volgens mij terecht, gezien als het beste album van Talking Heads. Waarom geef je trouwens Remain in light 5 sterren en de andere 4,5

Dat is een bericht van 3,5 jaar geleden dat je daar quote. Inmiddels ben ik van mening veranderd. Wat critici vinden vind ik verder niet zo relevant, ik ga op mijn eigen oren en luisterervaring af.

avatar van Leeds
Sterke plaat en een stuk beter dan het debuut. En het ging nog veel beter worden met Fear en al zeker Remain. Jarenlang moest ik niets weten van deze Talking Heads tot het uiteindelijk doordrong.

Wat zijn ze fantastisch.

beaster1256
eindelijk leeds , en dan die dubbele live en stop making sense die je misschien nog moet ontdekken want live waren ze nog 10 keer beter !!!!

avatar van Leeds
Live werk ken ik amper van deze groep. Maar ik durf te geloven dat ze werkelijk meesters waren. Moet ik nog ontdekken.

Vanavond op de terugweg nog maar es opgezet. Eerst nog het debuut van Dire Straits opgezet en daarna deze. Voor deze plaat is het nu wel echt duidelijk. Ik verhoog naar 4.5.

Thank You for Sending Me an Angel, Warning Signs, The Girls Want to Be with the Girls en The Big Country zijn o zo ijzersterk.

beaster1256
ja, en dan vergeet je nog " found a job " met die meesterlijke invloeden van de heer eno !

beaster1256
wacht maar als je eens gaat luisteren naar stop making sense en the name of this band is talking heads , je zal met verstomming geslegen worden , mijn beste leeds !!!!!

avatar van Leeds
Zal ik zeker nog doen. Jammer dat ik nog steeds wat moeite heb met hun debuut 77. Psycho Killer is fantastisch uiteraard maar toch. Maar wie weet valt ook nog den ouwe franse frank.

avatar van avdj
Lekker ritmische muziek dit. Na een sterk debuut komen de heren wederom met een fris plaatje. Misschien nog wel beter dan 77. Opnieuw is het niveau erg constant, favorieten aanwijzen is dan ook lastig. Vooruit: Found a Job en Take Me to the River. 4*

avatar van Blue88
Ik werd nogal uitgelachen toen ik op mijn 18e met een Talking Heads plaat thuis aan kwam zetten. Remain in Light geloof ik. Mijn ouders waren vroeger meer van de A-Ha.

Bizarre band, ja. Maar oh zo briljant. Aardig stukje instrumentaal op het einde van dit album trouwens.

avatar van LucM
Het tweede Talking Heads-album vind ik zeker zo sterk als het debuut en lijkt zelfs te groeien. Het klinkt even vrolijk en dansbaar maar het is toch iets geraffineerder met vaak subliem gitaarwerk. Toch zeker één van de leukste bands eind jaren '70 en hun volgende albums worden nog wat beter.

avatar van waltzinblack
Net weer eens opgezet (deze CD van de geweldige Brick-box).....het kiezen van 3 favoriete nummers lukt bijna niet. Vrijwel alle tracks vind ik uitmuntend, ook de Al Green-cover Take me to the river is zeer overtuigend. Eerste samenwerking met Eno, die op Fear of Music als producer een forsere invloed (wat mij betreft iets te fors) zou hebben.

avatar van pinguin#13
Tame to the river was toch een hit in de tijd en die outro van 'Found a job': daar kan ik telkens weer opnieuw zo gek veel van genieten.

dj@
Eerste album geproduceerd door Eno. Wat mij betreft de nummer 3 in een serie van 3. Maar wellicht na verdere herbeluistering. Alles op vinyl. Uiteraard.

avatar van wibro
Het bijzondere van de albums van de Talking Heads is dat zij stuk voor stuk zeer evenwichtig zijn. maw Ik kan er geen zwakke nummers op ontdekken maar ook geen echte uitschieters. Daarom is het voor mij zo moeilijk recensies over hun albums te schrijven.
Wat deze opvolger van hun prima debuut '77' betreft; voor mij persoonlijk het beste album van de pratende hoofden. De songs liggen zeer lekker in het gehoor en zij lenen zich uitstekend om te beluisteren tijdens een heerlijke voorjaarswandeing.

Aquila
tijdens een voorjaarswandeling???

dan luister je toch naar de zingende merels en heggenmussen? die zingen ook gewoon in de stad overal op dit moment.

erg fijn dat de lente is begonnen - dát is voor mij genoeg lente muziek.

(TH luisteren is ook fijn geef ik toe)

avatar van wibro
Die voorjaarswandelingen zijn voor mij vaak wandelingen van zo'n 40 km. Ja, ik loop elk jaar de Nijmeegse 4-daagse mee. Soms krijg ik tijdens een wandeling wel eens een inzinking en dan doet muziek van de Talking Heads wonderen. Maar ik geef toe, de live-muziek van de vogeltjes ik ook erg mooi.