David Bowie - Stage (1978)

Label: RCA

1. Hang On to Yourself (3:21)
  2. Ziggy Stardust (3:27)
  3. Five Years (3:58)
  4. Soul Love (2:55)
  5. Star (2:25)
  6. Station to Station (8:40)
  7. Fame (4:03)
  8. TVC 15 (4:32)
  9. Warszawa (6:46)
  10. Speed of Life (2:39)
  11. Art Decade (3:01)
  12. Sense of Doubt (3:07)
  13. Breaking Glass (3:22)
  14. Heroes (6:10)
  15. What in the World (4:16)
  16. Blackout (3:52)
  17. Beauty and the Beast (5:00)
  18. Be My Wife * (2:35)
  19. Alabama Song (Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny) * (3:55)
  20. Stay * (7:17)
  21. The Jean Genie * (4:01)
  22. Suffragette City * (3:59)
beaster1256
er zijn nog geen berichten geplaatst omdat hij gewoon niet uit is op cd , ik heb hem wel op vinyl, en in blauwe vinyl, dan nog wel, als er iemand interesse heeft om hem te kopen mag hij mij een bod doen, de plaat dubbellp is zo goed als nieuw !!

Waarom wil je hem kwijt dan?

Ed
hij is uit nu ,en remasterd !

dutch2
Niet alleen remastered, maar ook de volgorde van de nummers is gewijzigd. Ze staan nu in de volgorde zoals die indertijd tijdens de concerten werd gehanteerd. Beginnend met Warszawa en eindigend met TVC15. Twee extra nummers (Be my Wife en Stay), niet als bonus erachter gekwakt maar op de plek waar ze in de show ook werden gespeeld. De nieuwe volgorde lijkt me wat logischer, het concert bouwt duidelijk naar een climax.

De nieuwe liner notes van Tony Visconti zijn redelijk boeiend. Zo vertelt hij dat de ambientnummers direct vanaf de instrumenten zijn opgenomen (direct feed, noemt hij dat) omdat het Amerikaans publiek nogal eens ging fluiten en joelen bij de wat complexere nummers. Volgens mij kun je dat tijdens Art Decade ook nog wel horen.

Het geluid is prima, de songs zijn sowieso briljant en de nieuwe nummers betekenen bepaald geen verzwakking. Stage was prachtig, Stage blijft prachtig. En Bowie blijft toch een van de grote namen van de jaren 70.

avatar van Martin Visser
Ondanks dat ik een Bowie-fan ben, vind ik Stage niet zo'n bijzondere plaat. Dat komt vooral omdat de meeste nummers op deze live-nummers weinig extra's bieden ten opzichte van de bestaande versies. Station to station stijgt er wat mij betreft bovenuit, omdat die live wordt uitgebouwd. Wel bijzonder dat nu op een live-CD de experimentele synti-nummers zijn te horen. En wat is Bowie goed bij stem zeg!

dutch2
Martin Visser schreef:

Klopt op zich wel. Maar als sfeervolle verzamelaar vind ik het toch een hele beste.

avatar van Martin Visser
Dat ben ik helemaal met je eens. Je mist op deze "verzamelaar" tenminste die treurigheid uit de Let's dance-periode.

avatar van Reinbo
Stomme copy controlled, nu speeld hij niet goed af op mijn € 1000+ dvd speler. We een van de beste l;ive albums van de jaren 70. Met name Station to station is brilliant.

avatar van gemaster
De live uitvoeringen voegen mi weinig toe aan de nummers. Ik vind Bowie vaak een beetje mat zingen. Op de albums zit er veel meer emotie in zijn stem.

avatar van Cygnus
Op mijn 2CD versie staan Stay en Be my Wife er ook op... Vooral Stay is geweldig,,,

Nicci
Martin Visser schreef:

ik vind alle nummers van Ziggy beter op Stage dan op welke andere plaat dan ook. geweldige band.

avatar van HammerHead
Inmiddels aangeschaft op 2de hands vinyl, zowel de gele als de blauwe (vooral de blauwe is in zeer goede staat). Opzich een sterk live album, maar ik vind Bowie op de studioplaten toch beter uit de verf komen.

EVANSHEWSON
Ook al heb ik de geremasterde versie nu op cd, ik denk er precies hetzelfde van, er is iets mis met de klank van Bowie's liveplaten.

Tegelijkertijd ben ik wel verbaasd hoe goed de klank dan WEL is op de live-dvd van Reality, dat is een bonus dvd die bij sommige versies van de cd Reality (voorlopig David's recentste) zit. Die is dan wel uiterst ok, zowel de klank als Bowie zelf die in groten doen is, maar hij heeft dan ook een prima liveband naast zich staan tegenwoordig.

Deze hier moet ik - hoe een zware Bowiefanaat ik ook ben - toch slechts met drie sterren afdoen, wegens de wat teleurstellende klank.

* * *

avatar van Flipman
Heerlijk Live-album! De kwaliteit vind ik nagenoeg hetzelfde als op de reguliere albums, en het hoogtepunt is het geweldige Warszawa! Een uitgebreidere mening komt wellicht na een tweede luisterbeurt.

beaster1256
ja, niet slecht maar ik heb bowie 2 x live gezien en niet zo goed , ook stage vind ik goed maar niet verbluffend , toch en ietsje beter dan david life

maar david in de studio is stukken beter

Zigstar
O wat een mooi plaatje. Zeer fijn, allemaal netjes verzorgd, en met een prachtige versie van mijn lievelingsnummer van mijn lievelingsartiest: Station to Station! 4.5 sterrekes.

avatar van Erwin.c
Het probleem(voor mij) van Bowie live is dat de mysterie rond zijn muziek een beetje verdwijnt.
De vreemde zweem van Low en Heroes die ontbreekt live volledig.
Maar goed,op z'n tijd deze cd flink uit je speakers laten knallen is niks mee natuurlijk!

avatar van Flipman
WWWAAAAAAAAAAHHHH, wat zeg je dat mooi !!

avatar van Lexicon Devil
beaster1256 schreef:
er zijn nog geen berichten geplaatst omdat hij gewoon niet uit is op cd

De cd is al minstens 10 jaar uit. ik had em namelijk 10 geleden bij de bieb geleend. (dubbel cd)

avatar van DrZeldenrustig
De orginele Elpee, met inderdaad het blauwe vinyl, moet ik nog ergens hebben in dozen die, sinds de intrede van de cd-speler en de computer in huis, al twee verhuizingen onaangetast in de schuur staan....

Ik moet nog effe wennen aan de andere tracklist! Maar als oudje kan ik de cd gewoon (her)programmeren!
Verder niets mis mee!

gemaster schreef:

????????? Ik vind Bowie juist niet mat zingen en er zit wel degelijk emotie in zijn stem.
Bowie heeft live juist een waanzinnig goede stem.
Station to station live(wow wat een geweldig nummer toch).
4 sterren.

avatar van Slowgaze
Deze kan ik voor iets minder dan een tientje krijgen, op vinyl. Doen?

Slowgaze schreef:
Deze kan ik voor iets minder dan een tientje krijgen, op vinyl. Doen?

2de maal: ja

avatar van Sater
Wel op blauw of geel vinyl mag ik hopen?

avatar van Slowgaze
Dat weet ik niet. Ik zal eens vragen of ik mag kijken welke kleur vinyl het is.

avatar van joko16
Sterke plaat met lelijke hoes.

avatar van suffeteun
Sater schreef:
Wel op blauw of geel vinyl mag ik hopen?
Ik heb deze gewoon op zwart.

avatar van divart
joko16 schreef:
Sterke plaat met lelijke hoes.

Heb me nooit gestoord aan de hoes, en in de platenbakken viel die toch altijd wel op. Maar voor een live album behoorlijk sterk, publieksgeluiden zijn redelijk weggemixt wat ik wel prettig vind. En toch heel sfeervol, geeft een mooi tijdsbeeld van waar Bowie voor stond zo eind jaren 70.

avatar van Jazzyfan
Vooral voor de sfeer vind ik dit album toch wel de moeite waard. (ook al heb ik Bowie nog nooit live gezien (17 jaar)) wordt de sfeer van een Bowieconcert toch wel mooi weergegeven op deze cd.
Wel vind ik Bowie sterker op zijn albums, maar dat mystieke vind ik op dit live-concert ook wel aanwezig.
****

avatar van The Seeker
suffeteun schreef:
Ik heb deze gewoon op zwart.

Blue Blue electric blue........

Geweldig live album. De sfeer die Bowie in die tijd om zich heen had komt helemaal tot z'n recht op dit album. Depri en beetje verheven boven de rest van het muzikale gepeupel, the king of cool. Doet hij eigenlijk nog wel eens wat na Heathen? Ik kom namelijk alleen oud werk van hem tegen dat nieuw is uitgebracht.