Spinvis - Spinvis (2002)

Label: Excelsior

1. Bagagedrager (6:14)
  2. Smalfilm (4:02)
  3. Voor Ik Vergeet (4:25)
  4. Astronaut (4:15)
  5. Ronnie Gaat Naar Huis (4:41)
  6. Mare Frigoris * (2:52)
  7. In de Staat van Narcose (3:35)
  8. Mike Clark (0:34)
  9. Herfst en Nieuwegein (3:51)
  10. Handige Tante / Jongen Met Geld (2:27)
  11. De Talen van Mijn Tong (2:25)
  12. Leo's Definitieve Aquarium (1:01)
  13. Limonadeglazen Wodka (5:00)
  14. Regen en Patchoulli (4:08)
JustaRascal
Leuke, zwevende, relaxe muziek. 1 minpuntje: Nederlands, vind ik toch net iets te nuchter. 4.5*

ckuhl schreef:
Spinvis is volgensmij een grote hype onder de jeugd, muzikaal is dit toch geen hoogstandje

hahaha,
neeh er zijn ook heel veel ouderen die dit zeer op prijs stellen.....
en muzikaal zit het verdomd goed in elkaar. Doe het maar eens na!

Flea
ik vindt het nummer smalfilm echt een leuk liedje, vooral vanwege de rare tekst.

avatar van Wups de Aap
Geniaal en briljant.
Ik vind het geweldig hoe Spinvis door middel van normale zinnetjes die eigenlijk niets zeggen, toch een verhaal verteld. Ik hou wel van die poëtische teksten. En de muziek is ook nog eens jummie.
Dusja, 5*?

avatar van cddrive
Weet iemand wanneer Goochelaars & Geesten uitkomt of al uit is?

avatar van Omsk
De teksten doen me weinig, en muzikaal is het ook niet geweldig, maar het is al bij al een origineel plaatje. 3 sterren.

avatar van Lukas
dix schreef:

Lullaby ??

Heb Bagagedrager maar weer eens gedraaid, maar ik kan er met de beste wil van de wereld geen Lullaby in horen...

Feeder
dix schreef:

Lullaby ??

Als jij zóver durft gaan durf ik bagagedrager zelfs vergelijken met Hotellounge van dEUS.

Lukas schreef:

nou, draai lullaby eens tegelijk

identieke ritmes

als het alleen om het ritme gaat dan lijken nog 86 nummers er op

wellicht heeft dix gelijk, het is immers lo-fi sample muziek, niet alles wordt ingespeeld

fastpulseboy schreef:
als het alleen om het ritme gaat dan lijken nog 86 nummers er op

OK

noem er dan eens 3 ?

avatar van VforVictor
Goochelaars en Geesten ligt nu voor mijn neus weliswaar de promo versie (handig als je vader in de band zelf zit) de echte cd komt deze maand nog uit gloof ik..

avatar van xangadix
Tjee, nou pas kennisgemaakt met deze cd. De volgende albums heb ik nog nooit gehoord, dus ik heb nog wat in het verschiet. Geweldig!

EVANSHEWSON
xangadix schreef:

Beter laat dan nooit.

Prachtige CD. Zeker het beste dat er qua Nederlandstalige muziek te verkrijgen is. Erg mooie teksten, muziek en ook de zang vind ik goed. Een van de weinige CD's waarvan ik het geld ervoor waard vind.

Eindoordeel: 5,0

Heerlijke cd, zo relaxte muziek dit. Ik kan gewoon niet lager geven als een 5*. Go spinvis!

0,5
Wat enorme zeik cd. Als iemand dit mooi vind dan neemt hij/zij zichzelf veel te serieus.

Slappen zooi

glimlicht
Geniaal album dat me nog steeds weet te verbazen. De knip en knutsel sfeer is zo uniek en de Nederlandse taal word op een geniale manier gebruikt. De eerste 6 nummers luister ik nog steeds met kippenvel en met mijn fantasie op volle toeren. Daarna neemt de cd even wat rust, om vervolgens bij limonadeglazenwodka alle registers weer open te gooien met een prachtige combinatie van doodgewone zinnen, en muzikale briljantheid.

In het geheel een onvergetelijke plaat en ik hoop stiekem dat hij ooit nog een knip en knutsel plaat gaat maken.

Demachiel schreef:

Slappen zooi

als je "slappen" zegt, heb je het ws ook niet begrepen nee.
en moet je jannes gaan luisteren!

Vandaag maar weer eens opgezet en hij is meteen een paar plaatsjes in mijn top 10 gestegen, wat een topalbum is dit

baggagedrager
mijn favoriete nederlandstalig liedje aller tijden ofzo?

avatar van Kos
Kos
Wat een ramp is dit.

Had er ooit wel eens iets van gehoord, maar dacht toch maar eens een heel album luisteren aangezien hij zo bewierookt is.

Wat een suf kleinkunstgeneuzel .

Teksten van Acda en de Munnik niveau, flauwe keyboardriedeltjes en zingen kan hij al helemaal niet.

avatar van Joy4ever
Eens kijken hoelang het duurt eer Kos door de Spinvis maffia wordt aangepakt....

avatar van Kos
Kos
. doe me een lol. Snel Sufjan Stevens maar opzetten.

avatar van HammerHead
Kos schreef:

Ben zelf ook niet echt een Spinvis adept, maar vind het ook niet slecht. De vergelijking met Acda en de Munnik ontgaat me echter volledig. De teksten slaan inderdaad meestijds helemaal nergens op, maar pretenderen dat ook helemaal niet in tegenstelling tot de teksten van Acda en de Munnik wat mij betreft.

Ik zie dit dan ook als best aangenaam geneuzel en A&dM als oervervelend geneuzel.

avatar van Nicolage Rico
Sommige teksten raken kant nog wal, maar bijv. "Voor ik Vergeet" heeft een briljante tekst, als je het mij vraagt.

DonDijk
Nicolage Rico schreef: