Pearl Jam - Pearl Jam (2006)

Label: J

1. Life Wasted (4:14)
  2. World Wide Suicide (3:32)
  3. Comatose (2:37)
  4. Severed Hand (4:31)
  5. Marker in the Sand (4:31)
  6. Parachutes (3:44)
  7. Unemployable (3:08)
  8. Big Wave (3:05)
  9. Gone (4:17)
  10. Wasted Reprise (1:02)
  11. Army Reserve (3:52)
  12. Come Back (5:33)
  13. Inside Job (7:10)
Het nieuwe album is gisteren aangekondigd! Het wordt een self-titled album en komt op 2 mei uit.

De nieuwe single, "World Wide Suicide" ligt op 14 maart in de winkel en is vanaf 8 maart gratis te downloaden.

avatar van gemaster
Giel Beelen had hem nu al. Hij liet een stukje horen in 'De Wereld Draait Door'. Het klonk wel aardig.

avatar van Paalhaas
PJ - s/t dus. Al zal het waarschijnlijk wel weer geen geweldig album worden, een nieuwe PJ is altijd weer spannend!

@ gemaster: Lijkt me héél stug. Ik denk dat het stukje dat hij heeft laten horen de 15 seconden zijn die aan meerdere stations gegeven zijn:

Telkens weer koop ik de nieuwe Pearl Jam en ook nu ga ik dat weer doen.
Opmerkelijk, omdat ik de albums daarna zelden uit de kast trek (op de eerste 2 na dan).
Waarschijnlijk toch omdat ik een groot zwak voor de band heb. Er echt naar uitkijken doe ik dus niet, een nieuw album verwelkomen altijd!

Vreemd eigenlijk dat Pearl Jam nooit meer het succes heeft weten te behouden als van de eerste jaren, terwijl ze de potentie er toch wel voor hebben.
Aan de andere kant, niets veranderd zo snel als de muziekwereld.

Zo vreemd is het niet dat ze minder populair geworden zijn. Pearl Jam is altijd blijven doen waar ze zelf zin in hebben en hebben lak aan de wensen van het grote publiek. Dit resulteerde in albums die minstens zo sterk zijn als hun eerste twee, maar minder toegankelijk.

En laten we niet vergeten dat ze geen videos maken of veel doen aan de publiciteitsmachine. Pearl Jam is onder de mainstream publieken niet zo super-populair meer maar de echte muziekliefhebber vind het nog steeds prachtig.

Opvallend dat de titels meer depri klinken dan gewend van Pearl Jam.

Anderu schreef:
Opvallend dat de titels meer depri klinken dan gewend van Pearl Jam.

Ik zie zelfs een Coldplay-cover!

Stel je voor

avatar van Amongvedder
Niet meer mainstream, maar toch een fan-base van heb ik jou daar.

Dit album koop ik blind.
Stiekem ken ik al vier nrs. Ik hoop wel dat ze een beetje verassen met de rest.

avatar van Dielie
eventjes vermelden dat de hoes afschuwelijk lelijk is

avatar van mathias
Het heeft wel iets vind ik, maar dan zonder die mango (of wat het ook mag zijn) Ik vraag jullie: waarom in godsnaam een mango???? Je kan zeggen wat je wil, maar verrassend is het toch wel weer

teutoon
Wat een inspiratieloze hoes zeg.

avatar van mathias
Tjah, laat ons hopen dat de muziek des te beter is, want dit mss wel het album waar ik het meest van verwacht dit jaar. Uiteindelijk die hoes doet er niet veel toe hé.

mathias schreef:

Allereerst wil ik even kwijt dat ik het wél een leuke hoes vind. Heeft iets jaren '70 achtigs.

En het is geen mango, maar een Avocado. "Men" neemt aan dat het een verwijzing is naar de Avocado Declaration van de Amerikaanse Green Party:

avatar van mathias
Bagger, het is toch geen mango

mathias schreef:

Nou, ik ben bang dat dit hun slechtste album tot nu toe wordt. Call it a hunch.

Paalhaas schreef:

Nou, ik ben bang dat dit hun slechtste album tot nu toe wordt. Call it a hunch.

Dan heb je WWS en Unemployable nog niet gehoord, denk ik?

avatar van mathias
WWS alleszins wel, want die vond hij niet goed (zie vs.) Ik vind het trouwens wel een goed nr. Hoe klinkt unemployable, 42?

avatar van Arno
World Wide Suicide heb ik via de site gedownload (en ook al eens op de radio gehoord), en ik vond het ook wel goed klinken. Voor dat nummer 4*

avatar van mathias
ja, alhoewel ik stiekem hoop dat er nog veel beter dingen op zullen staan. Nu ja, ik koop hem sowieso blind, daarvoor heeft PJ al veel te veel moois op me afgevuurd om dit album niet te kopen. Maar toch... mijn verwachtingen zijn zéér hoog en ik weet niet echt of ze ze zullen kunnen inlossen. Pfffff, nog een dikke maand

unemployable klinkt goed!

trager, wat vreemde ritmewisselingen, maar goed, zeer goed zelfs.

Ik kijk er alvast naar uit. Ik denk dat het goed zal worden. Alleen geen blijver ... al dat politiek gedoe zal het heel erg dateren vrees ik.

avatar van Gajarigon
Hij is gelekt... en mensen die het al gehoord hebben zeggen dat ze het niet goed vinden. Toch nog even wachten

avatar van mathias
ik wacht sowieso tot de releasedatum

avatar van mathias
Ik hoop toch dat er niet veel van aan is hoor... stel je voor een slecht PJ-album Dan zijn er echt geen zekerheden meer

avatar van Gajarigon
Ach die persoon vond unemployable niet goed, ik wil dus ik heb weer hoop.

Ik wacht ook nog ff, 't is niet zooolang meer hé

avatar van Exfrozen
Eerst PJ - PJ de dag daarna Tool , wordt prijzig

De week daarna Stadium Arcadium van RHCP

avatar van mathias
En rond die periode ook de nieuwe snow patrol... k zou beter al beginnen sparen