Pearl Jam - Pearl Jam (2006)

Label: J

1. Life Wasted (4:14)
  2. World Wide Suicide (3:32)
  3. Comatose (2:37)
  4. Severed Hand (4:31)
  5. Marker in the Sand (4:31)
  6. Parachutes (3:44)
  7. Unemployable (3:08)
  8. Big Wave (3:05)
  9. Gone (4:17)
  10. Wasted Reprise (1:02)
  11. Army Reserve (3:52)
  12. Come Back (5:33)
  13. Inside Job (7:10)
World Wide Suicide rocks!!!!! o ja Comatose= Crapshoot Rapture

avatar van Klumpie
Ik heb nu 6 nummers gehoord en ze klinken zeer goed. Het is niet te vergelijken met voorgaande albums, maar het heeft zeker het niveau weer van de eerste 5 albums. Deze album cover is inderdaad niet zo mooi, maar goed dat is niet het belangrijkste.

Klumpie schreef:

Ik heb de verleiding helaas ook niet kunnen weerstaan. Mijn verwachtingen zijn voor zover mogelijk nog hoger geworden... Zeker Parachutes is echt een prachtig beatles-achtig liedje.

42 schreef:

Ik vind tot nu toe Severed Hand geweldig, Comatose is ook lekker alá Ramones. Life Wasted was gepland als single en er was waarschijnlijk al een video voor gemaakt. WWS rockt goed. En hun twee zachtste nummers Unemployable en Parachutes zijn lekkere meezingers.

avatar van Klumpie
Hun single WWS komt waarschijnlijk 24 april op schijf uit.

avatar van mathias
Pearl jam komt naar Europa, ja ZELFS NAAR EUROPESE FESTIVALS !!! Ze staan op Reading/Leeds het weekend na Pukkelpop en Lowlands, dus de kans dat ze minstens één van deze twee festivals aandoen begint te stijgen! Man, dit nieuws maakt mijn dag meer dan goed...

* Kruist de vingers *

avatar van De Geu$
Hmmm, mag toch hopen dat de eerste indruk niet de beste is in dit geval. De promo's vallen me behoorlijk tegen, vaak een beetje tegen het schreeuwerige aan....

Hopelijk ligt het aan mijn (te) hoge verwachtingen in combinatie met de geluidskwalteit, anders zou dit wel eens de eerste PJ teleurstelling kunnen worden....

avatar van Klumpie
De geluidskwaliteit is niet helemaal goed van de nummers die gelekt zijn. Toch vind ik dit het beste werk wat ik gehoord heb sinds Yield.

mathias schreef:

* Kruist de vingers *

Wow^1000... ze zouden beter eens gewoon hier komen spelen, en zoals in amerika met sonic youth als opener...

Dat zou echt geweldig zijn! Pearl Jam staat al lang op mijn lijstje van bands die ik nog eens wil zien, zelfs al luister ik er nu niet zoveel meer naar (dat deed ik vooral in de periode 95-97). Zou ze gaan zien op Werchter een paar jaar geleden, maar toen stonden ze datzelfde weekend op Roskilde en iedereen weet hoe dat afgelopen is.

avatar van Klumpie
Ik ben op het moment het complete album aan het beluisteren!

avatar van Klumpie
Army Reserve, Come Back, Inside Job en Marker In The Sand stuk voor stuk goede nummers! Ik heb een gigantische honger naar 1 Mei.

avatar van Klumpie
Alleen voor Inside Job en Come Back kun je deze plaat al kopen. Prachtige nummers, echt prachtig.

Zet 1 Mei op uw agenda, want dan komt het beste werk van Pearl Jam uit dat ze ooit gemaakt hebben.

avatar van Arno
Lijkt mij sterk, om hun beginjaren te overtreffen. Maar je weet nooit

avatar van Klumpie
Ik zal je sterker vertellen, op dit moment denk ik dat Inside Job het beste nummer is dat ze ooit gemaakt hebben. Maar misschien ben ik niet helemaal objectief.

*must ... resist*

okay ik geef op, kga inside job binnenhalen.

ik ben zulk een zwakkeling

avatar van De Geu$
Klumpie schreef:

Na het horen van deze nummers begin ik weer hoop te krijgen. Nu probeer ik de cd met rust te laten tot 1 mei....

Ook ik heb de verleiding niet kunnen weerstaan. En ik kan in ieder geval zeggen dat ze mijn stoutste verwachtingen hebben overtroffen.

42 schreef:

Wel, de mijne zijn allemaal de grond ingeboord. Zo op het eerste gehoor is dit inderdaad hun minste album. Ik hoop dat het nog wat beter wordt de volgende luisterbeurten, maar veel hoop heb ik niet.

Paalhaas schreef:

Leg mij eens uit waarom je dit zo'n slecht album vindt. Ik heb er namelijk zelf bijzonder weinig op aan te merken.

avatar van Klumpie
Beste nummers op dit album zijn Life Wasted, Severed Hand, Gone, Come Back en Inside Jobe. Eigenlijk is het hele album gewoon goed. Ik ben ook wel beniewd waarom Paalhaas dit geen goed album vindt???

avatar van Paalhaas
Alvorens hier verder op in te gaan, ga ik het album nog eens een paar keer luisteren, jongens.

avatar van Hermy
Poeh, dat was een hele zit dit album. De eerlijkheid gebiedt mij overigens te zeggen dat ik geen groot Pearl Jam fan ben (en daardoor wellicht niet geheel objectief ben) maar dit vind ik toch wel een erg saai album. Daar waar ik op de andere albums toch wel een aantal favorieten heb, springt er hier niet echt een nummer bovenuit.

Edit: Inside Job is trouwens wel OK!

avatar van Dielie
de beste zal wel altijd 'Ten' blijven, geloof mij

Inside Job is idd prachtig. Echt wow...

En Dielie, ik denk dat daar Vs. moet staan ipv Ten.

Gajarigon schreef:
Inside Job is idd prachtig. Echt wow...

En Dielie, ik denk dat daar Vs. moet staan ipv Ten.

Inside Job is idd prachtig. Echt wow...

En Gajarigon, ik denk dat daar Vitalogy moet staan ipv Vs.

Inside Job is idd prachtig. Echt wow...

En Gajarigon, ik denk dat daar Vitalogy moet staan ipv Vs.

Hey 42, ik denk dat daar Yield moet staan ipv Vitalogy!

avatar van Klumpie
Voor degene die willen zien hoe dit album tot stand is gekomen volg deze link. Het is een soort Single Video Theory!

avatar van KampF
dit album is nog niet uit en die rips \zijn bagger nep en lelik