Pearl Jam - Pearl Jam (2006)

Label: J

1. Life Wasted (4:14)
  2. World Wide Suicide (3:32)
  3. Comatose (2:37)
  4. Severed Hand (4:31)
  5. Marker in the Sand (4:31)
  6. Parachutes (3:44)
  7. Unemployable (3:08)
  8. Big Wave (3:05)
  9. Gone (4:17)
  10. Wasted Reprise (1:02)
  11. Army Reserve (3:52)
  12. Come Back (5:33)
  13. Inside Job (7:10)
avatar van TheFunkyM
dat klinkt goed.. hebben jullie nog meer info?

avatar van Thomzic
kaztor schreef:

Wordt wel weer eens tijd voor een nieuw studio-album.
Vorige keer duurde het ook al zo lang...

Liever langer wachten en een kwalitatief goed album, dan een snel in mekaar geflantst plaatje. Hoop dat het nieuwe album door gaat op het dit album

avatar van Kronos
Thomzic schreef:

Daar ben ik het helemaal mee eens Thomzic.

avatar van barrett
Na een lange afwezigheid komt er dit album, een vlotte plaat, maar ik wacht toch nog altijd op een album die ietwat in de buurt komt van de beginplaten van deze superband.

Ik snap echt niet waarom dat dit album beter scoort dan sommige andere albums van Pearl Jam. Bij mij ligt het ergens vanachter in mijn cd-kast, wegens teveel tijd in gestoken. De enige nummers die ik kan apprecieren zijn World Wide Suicide, Life Wasted, Unemployable en Comatose. De rest van de nummers staan allemaal in mijn top 20 slechtste pearl jam nummers. Ik kan er echt niet bij hoe het komt dat Eddie Vedder zijn solo-album zó goed kan zijn, en dit album zó slecht. Hopelijk is hun volgende album terug in de stijl van Binaural of Riot Act, of iets compleet vernieuwend mag natuurlijk ook.

avatar van kaztor
NadaSurf schreef:

Beide genoemde albums kregen toch nogal wat kritiek, dus ik denk dat de heren daarom wat meer pit in de zaak gooiden. Ik zou het persoonlijk geen problemen mee hebben als ze op deze lijn verder zouden gaan. Ik verwacht niet dat we nog veel vernieuwing van deze band mogen verwachten (wegens de toch al niet geringe staat van dienst inmiddels), maar in hun stijl zijn ze toch nog steeds erg sterk, vind ik.

avatar van De Geu$
NadaSurf schreef:

Hoewel ik het album niet 'slecht' vind, zet ik het zelf ook amper op. Voor mij mogen ze ook terug naar bijvoorbeeld Riot Act....

avatar van devel-hunt
Het 'probleem' met deze band is dat alles hetzelfde klinkt, één grote dreun vanaf hun debuut tot nu, hoewel Vedder een hele goede zanger is en de band vooral dankzij dat feit redelijk populair is gebleven.
Eddie Vedder kan zich beter bevrijden van deze band en solo verder gaan, luister maar naar zijn solo debuut, daar ligt het bewijs.

avatar van TheFunkyM
Totaal niet mee eens.. Deze heeft het geluid van Ten. Maar Binaural en VS etc. hebben allemaal een heel ander geluid.. Andere bands hebben dit eigenlijk ook, ik vind Metallica, Nirvana etc. etc. ook het zelfde klinken.

Ook vind ik Eddie solo, ook op Pearl Jam lijken.

Bericht over nieuwe single verplaatst naar Pearl Jam

avatar van Gajarigon
Niet de grote sprong voorwaarts waar ik (samen met menig Pearl Jam fan) stiekem op hoopte. Sinds Vitalogy schijnen alle Pearl Jam albums wat aan bloedarmoede te lijden (Binaural misschien buiten beschouwing gelaten). Enkele goeie nummers, maar geen extreme uitschieters, en voor de rest gewoon degelijke rocknummers. Voor de meeste bands zou dat goed genoeg zijn, Pearl Jam zit met een voorgeschiedenis die haar schaduw werpt.

avatar van barrett
Deze plaat is een opgewekte return van Pearl Jam, ik schatte deze plaat dan ook niet hoog in op voorhand, maar het album dat volgt zal wsl wel iets interressanter worden...

Eindelijk weer een echt heel sterk album van Pearl Jam en wat mij betreft de beste na Ten. Qua sound lijkt hij het meest op Vs. wat al die jaren mijn nummer 2 is geweest, maar omdat daar 3 slechte nummers op stonden, en op deze maar eentje, vind ik Pearl Jam over de hele linie genomen ietsje beter nog.
Op dit album staan weer heel veel songs die niet onder doen voor hun beste nummers en die kwamen op de 2 zeer zwakke voorgangers Binaural en Riot act eigenlijk niet voor, net als op het nog slechtere No code trouwens.
En ook is deze cd gewoon constant en staan er gelukkig geen stompzinnige onzinliedjes op zoals op Vitalogy, die daardoor wel heel erg wisselvallig was uitgevallen.

Robinson schreef:

Als ik jouw smaak zo proef, dan ga jij Backspacer helemaal te gek vinden! Kortste plaat die ze ooit hebben gemaakt...

Robinson schreef:
Eindelijk weer een echt heel sterk album van Pearl Jam en wat mij betreft de beste na Ten. Qua sound lijkt hij het meest op Vs. wat al die jaren mijn nummer 2 is geweest, maar ... vind ik Pearl Jam over de hele linie genomen ietsje beter nog.
Op dit album staan weer heel veel songs die niet onder doen voor hun beste nummers.... En ook is deze cd gewoon constant...Mijn 4 favoriete albums van Pearl Jam zijn nu: 1 Ten, 2 Pearl Jam, 3 Vs., 4 Yield

Hier kan ik het alleen maar mee eens zijn.

De meeste nummers heb ik eerst live gehoord, op de briljante box Live at the Gorge en op het concert in Ahoy van 13 augustus. Ze vielen me op, zo ontzettend goed waren ze: Life Wasted, World Wide Suicide, Comatose, Severed Hand (fantastisch nummer! 1 van hun allerbeste), Gone, Come Back & Inside Job. Oftewel bijna het hele album! De rest van de nummers zijn ook echt goed. Wat een geweldige rockmuziek zeg!
Verhoogd naar 5,0*

avatar van barrett
Voor mij is dit dan weer een plaat met hier en daar een platevuller op die er niet echt toe doet. Geef mij maar Vs, de plaat die idd het dichts bij deze aanleunt, maar dan is Vs wel nog net iets spannender.

barrett schreef:

Ok, ik snap jouw mening. Maar ik begrijp er ook uit dat een aantal nummers er wel toe doen (hetgeen mij dus logisch lijkt...). Alleen is 2,5* (een onvoldoende) dan niet wat karig voor dit album?

Stickman10
Is er iemand opgevallen dat het nummer Marker In The Sand een super mooie tekst en muziek bevat van de bovenste plank!!!!!

avatar van Rogyros
Dit album is de zoveelste groeiplaat van deze geweldige band. Ik heb dit album heel lang links laten liggen omdat het mij gewoonweg niet kon bekoren. Ik vond Riot Act veel beter en verlangde een beetje terug naar dat album. Maar ik heb dit album nu een aantal malen weer beluisterd, en dit is toch eigenlijk ook een prachtplaat. Niet hun beste, maar dat hoeft ook niet. Dat kan niet met elk album. Niettemin ben ik deze plaat steeds beter gaan waarderen naarmate de luisterbeurten toenemen.

Unemployable, Life Wasted, Gone en Inside Job zijn een paar nummers waar ik van ga glimlachen van de schoonheid. Maar dat moet ik eigenlijk ook zeggen van Big Wave, Severed Hand en Marker in The Sand.

Voorlopig 4 sterren met een optie voor 4,5!

avatar van kaztor
Robinson schreef:

Vond ik eerst ook, maar als ik 'm nu terughoor vind ik dat juist de meest fascinerende PJ-plaat.

avatar van Sebashuis
Heerlijk!

Een tijd geen aandacht aan besteed maar ik ben hem eindelijk dan toch echt goed gaan waarderen, vooral het samenspel vind ik een genot om aan te horen. Van links naar rechts van rechts naar links, zo rauw, zo puur heerlijk.

avatar van Beeswax
Ben ik de enige die "Parachutes" het slechtste nummer van PJ OOIT vind?

avatar van Rogyros
Dat weet ik niet. Maar voor mij is het slechtste PJ nummer ooit Hey, Fox... op Vitalogy.

Parachutes vind ik geen slecht nummer.

avatar van Helicon
Aardig album. Come back vind ik een mooi nummer

avatar van Thomzic
World Wide Suicide komt echt uit de tenen van Eddie .

avatar van punk is not dead
inside job is keer op keer weer genieten!

Rizz
Thomzic schreef:
World Wide Suicide komt echt uit de tenen van Eddie .

Klopt, als dertienjarig joch vond ik dat echt geweldig, het eerste 'schreeuwerige' nummer waar ik echt van kon genieten.

avatar van Ronald5150
Ik beschouw "Pearl Jam" als een soort reïncarnatie van de band. Vandaar misschien ook wel het feit dat dit een titelloos album is. Een nieuw begin. Zo klinkt het ook; fris, energiek, onbezonnen en vooral het overduidelijke speelplezier spat er vanaf. De albums voorafgaand aan "Pearl Jam" vond ik steeds minder interessant worden. Het kwam heel geforceerd op me over. Niet slecht natuurlijk, want we hebben het wel over Pearl Jam. Het enthousiasme van de band werkt aanstekelijk op "Pearl Jam". Er is niet echt een nummer dat er bovenuit steekt, maar over ik vind het album over het geheel genomen behoorlijk consistent. Wel moet ik zeggen dat ik de liedjes van "Pearl Jam" live nog beter tot hun recht komen. Luister maar eens naar het livealbum "Live at the Gorge" waar veel liedjes van "Pearl Jam" werden gespeeld. Weer een bewijs dat Pearl Jam live echt een fantastische band is en altijd dat kleine beetje extra weet te brengen. Dit doet verder niets af aan de frisheid en ja misschien wel de jeugdigheid die "Pearl Jam" uitstraalt. Prima album dus!

avatar van Insignificance
Ronald5150 schreef:

Ik geloof onmiddellijk dat ze er plezier in hebben gehad, maar het album kenmerkt zich vooral door frustraties.

avatar van Ronald5150
Insignificance schreef:

Qua thematiek heb je helemaal gelijk, ik doelde met name hoe het totaalgeluid van het album op me over komt. Daar hoor ik toch een bepaalde frisheid en onbezonnenheid in terug.