Snow Patrol - Eyes Open (2006)

Label: Polydor

1. You're All I Have (4:32)
  2. Hands Open (3:17)
  3. Chasing Cars (4:27)
  4. Shut Your Eyes (3:17)
  5. It's Beginning to Get to Me (4:35)
  6. You Could Be Happy (3:02)
  7. Make This Go on Forever (5:47)
  8. Set the Fire to the Third Bar (3:23)

met Martha Wainwright

9. Headlights on Dark Roads (3:30)
  10. Open Your Eyes (5:41)
  11. The Finish Line (3:28)
  12. Untitled * (3:55)
  13. In My Arms * (4:36)
  14. Warmer Climate * (4:08)
  15. The Only Noise * (2:53)
  16. Perfect Little Secret * (4:40)
bro
die kerel rijdt verscheidene keren door het rood. zalig!

Lost Highway
Shut your eyes staat deze week op nummer 1 in de ultratop 50, (variant op de Nederlandse top 40). Dit moet waarschijnlijk wel de beste nummer 1 van de voorbije 15 jaar zijn, en tevens het bewijs dat Vlamingen toch niet zo een slechte muzieksmaak hebben.

avatar van Petterson
Het zijn best mooie liedjes hoor, maar het wordt nergens echt spannend. 2,5/5, vooral voor het prachtige nummer (toch wel) met Martha Wainwright.

avatar van SirNoodle
dikkiedikst schreef:
Dit is een album waarbij je gewoon lekker moet gaan liggen en luisteren.

Heb ik gedaan, direct in slaap gevallen dus het werkt wel, op een bepaald niveau

Het doet me niks, dit album en deze groep. Is voor mij te braafjes en netjes binnen de lijntjes...

Op dit album staan geen absolute knallers, maar Krijgt een mooie 4 omdat alle liedjes ok zijn , er is geen enkel liedje waar je van denkt "Dit moet ik toch eens overslagen" wat je in meeste albums wel hebt.

Lost Highway schreef:

Nou, bij ons zijn de commerciele zenders er ook eindelijk achter, hoor. Anderhalf jaar na verschijnen wordt ie dan EINDELIJK eens opgepikt. Wat lopen ze toch weer vreselijk achter...

Ken het album (nog) niet, maar de single ken ik al vanaf dat ie op KinK werdt gedraait en is geweldig. Verslavend riffje ook!

avatar van LeRoi
Petterson schreef:

Eens met Petterson, echt spannend wordt het niet wel een band die met deze plaat boven het gemiddelde uitsteekt binnen het genre de afgelopen jaren: 3 stars.

EVANSHEWSON
Ik hoorde daarnet een vraag in Blokken over deze band, en ik hoorde het donderen in Keulen, ik had er nog nooit van gehoord, kijk zo kan televisie toch educatief zijn...

Welke soort muziek mag ik verwachten van deze band????

Een oude post uit dit topic:

Paøsk Inaüke schreef:

Okay, hoe muziek klinkt beschrijven gaat altijd lekker, maar ik doe een poging; Snow Patrol is een beetje space/artachtige-rock. Ze hebbebn veel downtempo nummers en hun wat snellere nummers klinken ook rustig.
Dus het is zeker zachtzinnige rock. Ik vind het instrumentaal nog het meest iets van the Stills weghebben. De zang is vrij monotoon, omdat de zanger elk nummer een bepaalde melodie herhaald.

avatar van HiLL
Overeenkomstige bands: Coldplay, Elbow, Razorlight, The Killers.

Hebben een behoorlijke hit gehad met: Chasing Cars. (voeg ik nu ff toe)

Ken je die hit niet? Heb je behoorlijk in een grotske geleefd

Berichten verplaatst naar
HiLL schreef:
On-topic graag mensen.

Sorry Hill.

Muziek > Algemeen > De verschraling van het radiolandschap

tuktak
ik heb 4 albums van snow patrol. soms kom ik een album tegen en denk ik, goh weer eens luisteren...maar uit mezelf komt het nooit in me op om snow patrol op te zetten. als ik het hoor, dan klinkt het ook wel ok allemaal, maar als de cd afgelopen is, ben ik er ook wel weer klaar mee. het kan me niet genoeg pakken blijkbaar.

Eigenlijk vind ik Snow Patrol vaak niet zoveel aan. Die hype rond Chasing Cars volgde ik niet helemaal, de daaropvolgende singles Shut Your Eyes en Open Your Eyes vond ik al helemaal bar weinig aan. Toch is het album niet echt slecht. Het knalt er goed in met het ge-wel-dige You're All I Have (mijn favoriet van dit album), ook Hands Open is mooi, maar daarna kakt het album een beetje in. Na Set the Fire to the Third Bar leef ik als luisteraar weer even op, maar dat is na het sterke nummer Headlights on Dark Roads ook weer afgelopen als Open Your Eyes begint.

Conclusie: er staan teveel saaie liedjes op die me weinig doen. Jammer, want er zit wel potentie in deze band. 2,5*

Bericht verwijderd. Top 250-discussies kunnen in het daarvoor bestemde topic op het forum.

avatar van Ilovemusic-girl
Super groep met een super album!

avatar van Reijersen
Chasing Cars is iedereen onderhand aardig door de keel geduwd. En het is ook ietwat een zeikerig nummer. De rest van het album is stukken sterker naar mijn mening, maar ook weer niet al te verrassend. Gewoon makkelijk te versmaden pop/rock.

Gsus
Ik moet zeggen dat ik blij ben als ik The Finish Line al haal bij dit album.

Desondanks is het me een aantal keren gelukt en het nummer van het album vind ik Shut You're Eyes, wat nu eigenlijk ook al begint te vervelen. Weinig spannende dingen, niet dat die nodig zijn om een album goed te maken, maar dit is wel erg traag en slaapverwekkend. Handig in zeker zin toch nog

2.0*

avatar van the viking
Met Shut You're Eyes hebben ze natuurlijk flink gesnuffeld in Neil Young's oeuvre:

Tonight's The Night

avatar van NewYorkCityLight
Brrr wat heb ik toch een hekel aan Shut Your Eyes. Al mijn vrienden vinden het wel een goed nummer.

NewYorkCityLight schreef:

Ik hoorde het toevallig vandaag op de radio en dacht; eidelijk nog eens een goede gestructureerde popsong, ambachtelijk en goed. Méér dan dat nummer ken ik niet van deze band, helaas of niet????

avatar van ZERO
Shut Your Eyes is wat mij betreft één van de minste nummers op de cd. Binnen de categorie 'goed gestructureerde popalbums' vind ik deze toch één van de betere van 2006, zeker proberen dus!

mathieudc
@McKenzie: ken je Chasing Cars ook niet? Luister anders eens naar dat nummer + Set the Fire to the Third Bar (dat is een héél sober nummer maar blinkt uit in emotie en pakkende tekst).

Van Snow Patrol wordt vaak gezegd dat het nogal saai is, ik kan die commentaar zeker begrijpen maar persoonlijk heb ik dat niet bij deze band. Als die drie nummers je bevallen denk ik wel dat deze plaat in de smaak zal vallen.

Gsus
Ze bevallen mij prima hoor, maar een heel album lang...

Wat me btw wel lukt, is dit album in etappes luisteren. Niet de bedoeling misschien, maar als ik naar deze muziek luister wint mijn fantasie het gegarandeerd van de muziek.

Father McKenzie
Zo te lezen aan jullie reacties staan er dus méér geode songs op, allez, ik ga er wel eens achteraan... al kijk ik altijd uit hoeveel ik een cd betaal, vaak vind je een klein jaar na release alles aan zowat de helft van de prijs, of minder....
Een downloader ben ik niet, wie me kent weet dat wel...
Hoezen, boekjes, de geur van de inkt... zoveel mooier dan die spuuglelijke downloads.... heb ook nog nooit van iemand een download gehoord die het beluisteren waard is, die klank sucks dat het erg is!

Father McKenzie
Vandaag maar meegenomen, kleine 10 €, klinkt erg lekker deze plaat, soms beetje ruig, maar meestal meer mijn ding; melodieus en poppy. Yep, kom hier nog wel mijn stem uitbrengen, maar het wordt minstens 4.

Father McKenzie
Wel dit album is het enige dat ik dus van ze ken/heb en het is me 4 sterren waard, mooie balans tussen hardere rocksongs en meer gevoelig werk; Puik. ****

avatar van LucM
Dit album had ik al vorig jaar, maar ik vind het ook een prima album met zowel radiovriendelijke en hitgevoelige popsongs als "Chasing Cars" en "Shut Your Eyes" als steviger rockwerk.
Grappig dat een andere song op dit album als titel heeft "Open Your Eyes".

wiloost
Ik heb deze cd de laatste tijd wat meer laten binnenkomen. ik heb ontdekt dat het een juweeltje is.ik ga dit niet verdedigen. Ervaar het zelf. Het is zo ontzettend mooi !!!Het maakt me open. Het doet me denken. Het ...... Ik weet het niet het is prachtig !

wiloost
bro schreef:
die kerel rijdt verscheidene keren door het rood. zalig!

Ik zal dat niet gauw zeggen, maar jouw opmerking is perfecr!!!! Dit is zo mooi en onderschat. !!!! Ik ben verbijsterd.

avatar van NewYorkCityLight
Father McKenzie schreef:

Is Shut Your Eyes het slechtste nummer van de CD?