Slayer - Show No Mercy (1983)

Label: Metal Blade

1. Evil Has No Boundaries (3:11)
  2. The Antichrist (2:50)
  3. Die by the Sword (3:38)
  4. Fight Till Death (3:39)
  5. Metalstorm / Face the Slayer (4:54)
  6. Black Magic (4:06)
  7. Tormentor (3:45)
  8. The Final Command (2:33)
  9. Crionics (3:29)
  10. Show No Mercy (3:08)
  11. Chemical Warfare * (6:02)
  12. Aggressive Perfector * (3:30)
avatar van notsub
Prachtig, hoe bands hun best deden zo extreem mogelijk te klinken. En natuurlijk met een heel evil imago. Slayer viel alleen daarom al op, maar hun muziek was best al in orde toen. Natuurlijk hoor je een onervaren band, maar ze klinken al flink gedreven. Black Magic, The Antichrist en The Final Command kan ik nog immer waarderen. Chemical Warfare is al een stapje in de richting van een meer eigen geluid.

Sir Spamalot (crew)
Het geluid was niet 100% maar de muziek was wel dik in orde.
Ik leg dit plaatje nog regelmatig op en terecht!

Bobiej schreef:
Ik sta tegenover Show no Mercy net zo huiverig als tegen de andere grote thrasher van dat jaar Kill 'em All. Voordat ik dit album ga luisteren voor de eerste keer, weet ik al dat het NOOIT zo goed, strak en indrukwekkend kan zijn als de überplaten South of Heaven en Seassons in the Abyss, na aanleiding van de live uitvoeringen op Decade of Aggression, en de indruk die Seasons en South op mijn maakten.

Maar hé, dit heeft ongetwijfeld zijn charmes, en als Slayer fan moet ik dit tóch maar eens opzetten...ai ai ai .

En? Dit album al geprobeerd?

avatar van AGE-411
Ben ik nu de enige die the final command zo'n goed nummer vindt?
Dat gaat zo snel... Direct was duidelijk welke toekomst Slayer wachtte.

Joy
heeft wel heel veel weg van iron maiden - iron maiden

Bobiej
AGE-411 schreef:
En? Dit album al geprobeerd?

Ik heb hem op mijn computer staan...maar waarschijnlijk heb je uit PM's al opgemerkt dat ik heel sloom ben in het beoordelen van albums!

Ik vind de productie van dit album alleen een beetje een struikelblok, niets afdoent aan klassiekers als "The Antichrist'' hoor, maar het geluid is veel scheller, dan het zware South of Heaven bijvoorbeeld.

Kill 'em All had het daarintegen veel beter getroffen!

avatar van AGE-411
Tis met dat ik deze na een paar maand nog eens beluisterd heb van de week dat ik het weer besefte hoe geniaal dit album is.

Het is iets als Kill 'em all (wel niet zo geniaal). Je hoort duidelijk de Maiden en Priest invloeden.

avatar van paulisdik
AGE-411 schreef:
Ben ik nu de enige die the final command zo'n goed nummer vindt?
Dat gaat zo snel... Direct was duidelijk welke toekomst Slayer wachtte.

Nee, ik vind het ook een goed nummer vooral de oude live-bootlegs versies.

Sir Spamalot (crew)
Ik doe er nog een halfje bij: het blijft een heerlijk album om je eens lekker op uit te leven: in de lade ermee en de volume op tien.

avatar van kaztor
Het begin van een van de meest indrukwekkende metalbands ooit.
Geen klassieker, maar het bevat toch de nodige nummertjes die een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten.

Sir Spamalot (crew)
En het bewees ook dat Jeff en Kerry wel degelijk goede solo's kunnen spelen. Geluid is niet indrukkwekkend, maar we waren toen ook 1983. Het zijn inderdaad vele nummers op dit album die het 'em doen: Metal Storm/Face the Slayer, Crionics en The Final Command zitten in mijn geheugen gegrift.

Raekwon the chef
Ik vind het juist een prachtige productie, vergeleken met ouder broertje Kill 'Em All (die kraakte en rammelde aan alle kanten) valt het zeker als indrukwekkend te bestempelen. Ik hoor hier veel meer melodie, bijvoorbeeld de solo van The Anti Christ is één van de weinige solo's van Slayer die mij werkelijk doen bekoren. 'Die By the Sword', 'The Anti Christ' en 'Metal Storm/Face the Slayer' zijn stuk voor stuk prachtige nummers waar veel gevoel in is gestoken, ook de uithalen van de heer Araya zijn zeer zeker top.

avatar van Axl_Rose
Slayer's beste album IMO. Veel melodieuzer dan al wat slayer hierna heeft uitgebracht.

Wel lelijke cover. Maar dit is wel typisch voor de meeste thrash debuten: Fistful Of Metal, KIMBABIG, Sentence Of Death, Endless Pain, In The Sign Of Evil,... Kill em all vind ik dan wel weer een mooie cover

avatar van Eddie
Axl_Rose schreef:

Slayer was hier idd veel melodieuzer dan op latere platen. Kerry King kwam op een bapaald moment, Begin jaren 80, in contact met Dave Mustain (megadeth) en heeft zelfs nog even mee gespeeld met zijn band. Hij was heel erg onder de indruk van demuziek van Megadeth. Dit had zijn weerslag op de muziek van slayer. Zo kwam het dat de muziek van slayer wat aan melodie verloor en wat meer riff georienteerde thrash metal begon te worden.

Eddie schreef:

Volgens dat Mustaine zelf zei was King liever in Megadeth dan in Slayer en eheft ie op een bepaald moment overwogen om over te stappen.
Maar iets knaagde blijkbaar. Heeft ie toch bij slayer gebleven. (stel u voor : Slayer zonder Kerry King)

avatar van paulisdik
AGE-411 schreef:

(stel u voor : Slayer zonder Kerry King)

Dat is als een basketballer zonder armen.

Raekwon the chef
Ja, omdat Slayer destijds nog onbekend was en amper geld in het laatje bracht.

avatar van joepsiez
dave mustaine kreeg ruzie met die kerry omdat hij weg wou bij
megadeth en ik geef hem geen ongelijk die dave is een balharige hypocriete kneuzing, hij kan goed gitaar spelen en lyrics schrijven maar daar houd het ook mee op

Stijn_Slayer
Bobiej schreef:

Ik vind Show no Mercy beter dan South of Heaven en Seasons in the Abyss Die 2 zijn vooral een stuk zachter en wat meer op de zanglijnen gericht. Deze is ook niet denderend hard, maar de agressie zit er wel wat meer in

De uitvoeringen op Decade of Aggression zijn trouwens wel vele malen beter dan de studio uitvoeringen.

Raekwon the chef
Ik vind dit ook van de beste Slayer's

avatar van joepsiez
niet beter dan kill ém all van metallica maar wel goed om te luisteren

Sir Spamalot (crew)
Slayer’s debuutalbum uit 1983 en meest melodieuze plaat, nog hevig onder de invloed van Judas Priest en Iron Maiden. Tevens een debuutalbum in goed gezelschap, want in hetzelfde jaar kwamen o.a. ook uit: Mercyful Fate – Melissa, Metallica – Kill’Em All, iemand nog aanvullingen?
De productie vind ik eigenlijk heerlijk en zo typisch voor de tijdsgeest: alles lekker vol spelen en niet te veel op details letten: vettig en prettig. Hier staan toch lekkere nummers op: The Antichrist, Die by the Sword, Metal Storm/Face the Slayer (geweldig intro), Black Magic, Tormentor, The Final Command, eigenlijk alle nummers. En toch heb ik een boontje voor het voorlaatste nummer Crionics: die riffs, die zang van Tom Araya, die break rond 1m33s, de tweede break rond 2m05s, die solo’s van Jeff en Kerry. Wat zou ik graag eens Crionics live horen.

Sir Spamalot schreef:

U vraagt, wij draaien (live 1983)

Stijn_Slayer
Ik moet trouwens zeggen dat de remaster uit 2004 erg goed klinkt, een stuk beter dan ik gewend was.

avatar van Cabeza Borradora
Sir Spamalot schreef:
Slayer’s debuutalbum uit 1983... Tevens een debuutalbum in goed gezelschap, want in hetzelfde jaar kwamen o.a. ook uit: Mercyful Fate – Melissa, Metallica – Kill’Em All, iemand nog aanvullingen?

Dit fantastisch debuut natuurlijk: Exciter, "Heavy Metal Maniac" (1983). En wel geen debuut, maar toch een kleine atoombom in de metalwereld toen: de derde van Anvil, "Forged in Fire" (1983)

Twee invloedrijke Canadese bands die maar al te vaak vergeten (verzwegen) worden.

avatar van Cabeza Borradora
Nog eentje welke zeker niet mag ontbreken in je rijtje fantastische baanbrekende 1983 debuten : "Power Games" van Jaguar (1983)

haveman
Ik ben al aardig wat jaren een Slayer fan, maar heb dit album nooit geluisterd vanwege de prijs.

Vandaag voor het eerst geluisterd en kan nog geen beoordeling geven.

Wel wil ik alvast een lans breken voor Fight Till Death.

avatar van Von Helsing
haveman schreef:

Vandaag voor het eerst geluisterd en kan nog geen beoordeling geven.

Wel wil ik alvast een lans breken voor Fight Till Death.

Die digipacks van Slayer zijn wat prijzig. Ze zien er mooi uit maar koop ze pas als ze onder de € 12,-- komen.

haveman
Von Helsing schreef:

Ik ook.

avatar van Devoo
Heerlijke schijf is dit! Heeft ook de beste solo's vind ik van alle Slayer albums.