Neil Young - Storytone (2014)

Canada
Folk / Rock
Label: Reprise

1. Plastic Flowers [Solo Version] * (4:02)
  2. Who's Gonna Stand Up? [Solo Version] * (3:49)
  3. I Want to Drive My Car [Solo Version] * (2:22)
  4. Glimmer [Solo Version] * (3:10)
  5. Say Hello to Chicago [Solo Version] * (4:54)
  6. Tumbleweed [Solo Version] * (3:22)
  7. Like You Used to Do [Solo Version] * (2:38)
  8. I'm Glad I Found You [Solo Version] * (3:22)
  9. When I Watch You Sleeping [Solo Version] * (5:34)
  10. All Those Dreams [Solo Version] * (3:52)
  11. Plastic Flowers [Orchestral Version] (4:06)
  12. Who's Gonna Stand Up? [Orchestral Version] (4:23)
  13. I Want to Drive My Car [Big Band Version] (3:08)
  14. Glimmer [Orchestral Version] (4:59)
  15. Say Hello to Chicago [Big Band Version] (4:57)
  16. Tumbleweed [Orchestral Version] (3:37)
  17. Like You Used to Do [Band Version] (2:39)
  18. I'm Glad I Found You [Orchestral Version] (3:39)
  19. When I Watch You Sleeping [Orchestral Version] (5:30)
  20. All Those Dreams [Orchestral Version] (4:25)
Het zal me benieuwen

mij ook blijft een wereldartiest

avatar van IntoMusic
Hoorde via facebook Who's gonna stand up?
Bijzonder met orkest en een vrij rustig zingende Neil. Zeer benieuwd naar de rest en dit voelt een beetje als de tijd dat Neil met Unplugged kwam. Voor mij destijds onverwachts, zoals nu ook dit album.

Stijn_Slayer
'Plastic Flowers' en 'When I Watch You Sleeping' zijn solo akoestisch wel heel erg mooi en intiem. Ik moet die akoestische bonusversie hebben, de orkestversie lijkt me niet veel aan. 'Who's Gonna Stand Up' vind ik nogal simplistisch en een tikje misplaatst.

avatar van IntoMusic
Ik begrijp uit jouw bericht dat dit niet een cd vol met orkestbegeleiding is?
Wordt het dus een (semi-)acoustische cd à la Harvest Moon?

avatar van henk01
Ik trek de knip niet meer zonder meer bij neil, helaas

avatar van CWTAB
De gewone versie die hierboven staat is met 92-koppig orkest, Neil Young speelt geen enkel instrument hierop, enkel zang doet hij.

Op de deluxe editie zit er een bonus cd van de solo akoestische nummers van deze cd... hopelijk is deze deluxe versie enigsinds betaalbaar.

Who's gonna stand up? klonk deze zomer enorm sterk tijdens de Lokerse Feesten en ik prefereer toch liever de stevig rockende versie (de solo versie is ook erg krachtig).

Best benieuwd naar deze aanpak maar ik vrees dat ik Neil z'n gitaar/piano spel teveel ga missen, puur ochestraal lijkt me ook zo moeilijk te boeien. Dus deluxe is een must voor mij... (als hij er weer geen 100 euro voor vraagt)

avatar van Joshua68
Die Neil toch.. blijft ons verrassen! Op z'n eigen site de 2 cd versie voor $20,99. Valt dus wel mee.

avatar van iggy
Dat gaat pas meevallen als de cd ook wat is. En bij Young is dat altijd maar afwachten!

Stijn_Slayer
IntoMusic schreef:
Ik begrijp uit jouw bericht dat dit niet een cd vol met orkestbegeleiding is?
Wordt het dus een (semi-)acoustische cd à la Harvest Moon?

Er komen twee versies, wat CWTAB zegt dus.

avatar van Ducoz
De plaat is alvast niet betaalbaar en gaat rond de 85 euro kosten... (2LP) Of het dan een bijzondere uitgave is durf ik niet te zeggen.

avatar van Ducoz
Bij een titel als 'I want to drive my car' denk ik dan toch weer.. tja, als dat maar geen 'Cough UP the Bucks' 2 wordt..

avatar van harm1985
Voor mij in ieder geval ook de dubbel CD versie. Wil wel Neil gitaar horen spelen. Nog niks van dit album gehoord (ook niet live of via previews) dus het zal me benieuwen.

avatar van Musico Pinjo
Nu te beluisteren, al is het maar voor 48 uur:
Beluister Storytone

avatar van kühnekxs
Musico Pinjo schreef:
Nu te beluisteren, al is het maar voor 48 uur:
Beluister Storytone

en dat is ook wel lang genoeg om beschikbaar te zijn. De combinatie van de stem van Neil met een orkest, is het niet voor mij. Het is allemaal wel zachtjes, fragiel, maar te vlak. Ik veerde alleen even op bij I want t drive my car en Say hello to Chicago.
Als experiment een mooi idee, maar in de uitvoering een plaatje om voorbij te laten gaan.

avatar van Musico Pinjo
Ik heb nog niet geluisterd kühnekxs maar was al bang voor je bevindingen... Misschien nog wat hoop op de solo / akoestische versie van de plaat....

avatar van IntoMusic
Zojuist even alle tracks van de deluxe toegevoegd. Zal 'm eerst eens downloaden, want tegenwoordig koop ik niet meer blind zijn albums. Wel waardeer ik altijd Neil's creativiteit en ben ik zeer benieuwd hoe bijvoorbeeld de Big-Band uitvoering van Say Hello To Chicago klinkt.
Vanavond er eens even lekker voor zitten.

avatar van CWTAB
Geen slecht album maar ik mis Neil z'in gitaarspelen op de plaat, de solo nummers klinken zeker niet slecht maar Who's Gonna Stand Up? was deze zomer live met Crazy Horse zo sterk dat beide versies die hier nu op staan er helaas niet aan kunnen tippen.

Ondanks eerdere luisterplaaten zoals Harvest Moon, Prairie Wind, Silver & Gold waar Neil ook rustige muziek maakte valt de aanpak om enkel een orkest te gebruiken toch iets te licht uit, ik mis een beetje power.

De solo cd maakt dan wel weer de aankoop de moeite waard...

avatar van IntoMusic
Dit album deed mij sterk denken aan Le Noise, alleen vind ik dit veel meer in mijn straatje passen. Neil alleen, maar dan op een (ont)spannende manier. Zou I Want to Drive My Car misschien weer een verwijzing zijn naar Fork in the Road .
Ja, dit is weer een prima album waarin ook het orchestragedeelte erg goed gedaan is. Op sommige momenten waan je je in een film, want het orkest neemt je mee in de tekst. Knap gedaan!

avatar van Renoir
Is het niet zo dat de soloversies op de bonus-cd staan? Op de tracklist hierboven is het net andersom. Of zijn de plannen gewijzigd?

Neil Young's Storytone to be released in two versions - Uncut.co.uk

the 10-track edition only features the second half

En dat zijn dus de orkest uitvoeringen.

avatar van Renoir
Op Neils eigen site staat het inderdaad ook precies andersom. Kijk maar. En op iTunes is de standard version ook die met het orkest. Dus.

, solo is bonus.
En hier staat ie niet goed.

avatar van Renoir
Zouden we door zoiets toch bijna de verkeerde versie kopen!

avatar van IntoMusic
Dus misschien even iemand corrigeren... of misschien nog 20 berichtjes eraan wijden

avatar van Renoir
Ik stem op Iemand even corrigeren.

avatar van Rudi S
Ik stem op: in 20 berichtjes" iemand corrigeren".
Oei, daar komt iemand op een bezemsteel

avatar van IntoMusic
hahaha... ok, zal de taak op mij nemen om de correctie in te dienen. Nog 17 berichtjes te gaan

Good sport!

avatar van Rudi S
Voor mij hoeft het niet, ik klik wel op bonus tracks en draai de monitor om