The Strokes - Room on Fire (2003)

Label: RCA

1. What Ever Happened? (2:46)
  2. Reptilia (3:34)
  3. Automatic Stop (3:19)
  4. 12:51 (2:25)
  5. You Talk Way Too Much (2:58)
  6. Between Love & Hate (3:07)
  7. Meet Me in the Bathroom (2:49)
  8. Under Control (3:00)
  9. The Way It Is (2:16)
  10. The End Has No End (2:58)
  11. I Can't Win (2:27)
Eerst maar eens even een tussendoortje voordat ik m weer ga luisteren.

avatar van Koerok
Smaken verschillen, dus je kunt The Strokes leuk vinden of niet, maar wat ik niet snap is dat deze plaat soms zo verschillend beoordeeld wordt als Is This It. Ik heb beide platen op m'n mp3-speler gezet en het een paar maandenlang 'grijs gedraaid' . Nog steeds weet ik niet welk nummer op welk album thuishoort, zo vind ik het op elkaar lijken.
En voor de goede orde: Het maakt me helemaal niets uit dat de platen zo op elkaar lijken. Doe me nog maar 20 van die tracks.
(die wens is overigens niet uitgekomen, want inmiddels is er 'First Impressions of Earth', wat een stuk anders klinkt en in mijn ogen een stuk minder is; al heeft ook die plaat een aantal mooie nummers).

Begint zeker beter te worden, maar ik blijf Is This It veel en veel beter vinden. Ik houd deze CD op 3.0*

avatar van Petterson
Doet niets onder voor Is This It, misschien vind ik 'm zelfs wel beter. Ook een 4,5/5.

Petterson schreef:

RoF beter noemen dan Is This It is als vloeken in de kerk. Maar ik ben het wel met je eens

avatar van Schat
Dit is een zeer goede cd, en verdiende veel meer erkenning bij de critici. Toch kan hij uiteraard niet tippen aan Is this it?. Hoe overtref je zo'n cd?

Mojo Pin
Het ontloopt elkaar kwalitatief gezien nauwelijks, het is gewoon net waar je de voorkeur aan geeft: dit album is meer 'mellow' en minder garage.

Mojo Pin schreef:
meer 'mellow' en minder garage.

Ik vind dat Garage op Is This It? Wel leuker... Dit trekt me gewoon veel minder dan hun debuut.

I love the Strokes *4.0

avatar van Arno
Zeer sterk album van The Strokes. Vooral 12:51, I Can't Win en Reptilia (dat mij telkens weer rillingen bezorgt) zijn subliem. Het niveau van Is This It wordt op dit album imo net niet bereikt, maar komt wel dicht in de buurt. Een waardige opvolger zou ik zo zeggen. Momenteel twijfel ik nog tussen 4 en 4,5*.

Mojo Pin
En dan te bedenken dat The Strokes het binnen no-time hebben opgenomen. Sterk ondergewaardeerd album.
Jammer ook dat men op Musicmeter niet echt warm loopt voor deze geweldige band.

Lost Highway
Mojo Pin schreef:
Jammer ook dat men op Musicmeter niet echt warm loopt voor deze geweldige band.

Ik denk dat het vooral te maken heeft met het feit dat MM in 2004 ontstaan is, vlak na de hoogdagen van deze band. Nu heb ik zelf weinig recht van spreken (ik heb immers geen album van The Strokes), maar toch denk ik dat hier de voornaamste reden zit. De Strokes-hype kwam iets te vroeg voor MM

avatar van Arno
Is This It staat 82ste in de top 250, en deze Room on Fire heeft 3,60*, wat nog steeds niet slecht is. Echt ondergewaardeerd kan je ze toch niet noemen. Maar alles kan beter

Mojo Pin
3,60 is inderdaad niet slecht, maar een poosje geleden lag het gemiddelde nog ergens rond de 3,40 als ik me niet vergis. Veel mensen kunnen het niet los zien van Is This It, terwijl dit album in mijn ogen een hele andere vibe heeft. Jammer maar helaas.

avatar van Arno
En ik ga nu van mijn 4,5 gewoon een dikke 5* maken! Wat een heerlijke album is dit toch. Echt haast niets op aan te merken.

avatar van Petterson
Ik hoor ook bij het selecte groepje dat Room on Fire beter vind dan Is This It, hij staat dan ook op nummer 2 in mijn top 10 .

Arno en Petterson

avatar van polydor
Ik ken dit album nu al een lange tijd en moet zeggen dat het album me nooit echt gaat vervelen. Nummers als reptilia, 12.51 en automatic stop vind ik tijdloze songs. Besluitend vind ik dit album 4 sterren waard 4*

avatar van Reint
Thibault14 schreef:
Ik kan de mensen die Is This It zeer goed vinden, en Room on Fire maar niets, niet begrijpen. Beide gewoon super goede platen !

Ja, dat begrijp ik ook niet.

4,5 sterren.

Reptilia vind ik een heel mooi nummer. Vooral dat stukje dat je alleen een gitaarriffje hoort, en dan de bassdrum in komt. Geniaal. Alle nummers hebben die typische strokes-sound.. Duister, maar ook heel volwassen. Een beetje mafia-muziek.

avatar van kaztor
Niet zo geniaal als Is This It, maar desalniettemin heerlijk.

Waarom scoort Under Control zo laag???
Dat vind ik een behoorlijk tof nummer!

aidoo
Als we dan toch aan het vergelijken zijn: beter dan Is This It? en veel beter dan First Impressions of Earth.

Meet Me In The Bathroom zit al zeker een aantal weken in m'n hoofd, en dan vooral dat baslijntje! Dum dumdum dum dumdum, geweldig nummer Maar dat kan van meerdere nummers op dit album gezegd worden..

avatar van Lennonlover
"Reptilia" is een WEEEEERELDnummer. Ik zet hem altijd aan wanneer ik ga extreme-skiën. Geeft de nodige adrenaline in je bloed.

BWAAAAAA

avatar van Yeahz
Room on fire is werkelijk een heerlijke cd. Natuurlijk in de lijn van Is this it?, maar wat maakt ons dat in hemelsnaam uit? De nummers zijn strak, sexy en glijden je oren binnen.

Yeah, deze room is zeker on fire.

poenjo
the strokes hebben nog een geweldige plaat geleast, what ever happened? is mijn fvoriet ik vind the end has no end, 12:51 en under control ook heel goed 4* wel iets minder dan is this it? dat is zeker

avatar van Oldfart
the strokes hebben nog een geweldige plaat geleast

oh, waar dan?
Bij "Lease a Song"?

poenjo
ik doelde daarmee op room on fire -.-

avatar van Statiegeld
Dit album vind ik wel nadrukkelijk minder dan Is This It maar er staan wel een heel aantal goede nummers op. Begint goed met What Ever Happened? Reptilia, Automatic Stop, 12:51 dan komen mijn minder favoriete nummers om vervolgens weer met Under Control en The End Has No End te eindigen. Zit een beetje tussen de 3.5* en de 4* in deze. Ik ga voor:

avatar van Yeahz
Room on fire heeft mijns inziens wat minder dat 'sexy' geluid dat Is This It? zo kenmerkt. Tegelijkertijd zorgt juist de afwisseling tussen snellere en rustigere (tja, wat is rustig uiteindelijk) dat deze cd prima te beluisteren blijft, keer op keer. Ik vind dit dan ook echt een heerlijke cd, waarvan nummers als Whatever happened, Reptilia en Under Control me elke keer opnieuw direct laten beseffen wat voor een fantastisch geluid deze Strokes toch hebben. Gewoon genieten!

Lost Highway
Ik vrees dat het nooit grote liefde wordt tussen The Strokes en mij.
Een typische sound van een band ligt je of niet, één nummer van hen horen voorbijkomen is geweldig, maar na een vijftal nummers wordt het me iets te eentonig allemaal.