Nightwish - Endless Forms Most Beautiful (2015)

Finland
Label: Nuclear Blast

1. Shudder Before the Beautiful (6:29)
  2. Weak Fantasy (5:25)
  3. Élan (4:44)
  4. Yours Is an Empty Hope (5:39)
  5. Our Decades in the Sun (6:39)
  6. My Walden (4:39)
  7. Endless Forms Most Beautiful (5:08)
  8. Edema Ruh (5:16)
  9. Alpenglow (4:49)
  10. The Eyes of Sharbat Gula (6:04)
  11. The Greatest Show on Earth (23:58)
  12. Sagan * (4:45)
  13. Shudder Before the Beautiful [Instrumental] * (6:20)
  14. Weak Fantasy [Instrumental] * (5:25)
  15. Élan [Instrumental] * (4:47)
  16. Yours Is an Empty Hope [Instrumental] * (5:39)
  17. Our Decades in the Sun [Instrumental] * (6:39)
  18. My Walden [Instrumental] * (4:38)
  19. Endless Forms Most Beautiful [Instrumental] * (5:08)
  20. Edema Ruh [Instrumental] * (5:16)
  21. Alpenglow [Instrumental] * (4:49)
  22. The Eyes of Sharbat Gula [Instrumental] * (6:04)
  23. The Greatest Show on Earth [Instrumental] * (24:08)
avatar van The_CrY
De eerste studioplaat met Floor! Ik heb moeite met wachten.

avatar van jasper1991
Anders ik wel, want Nightwish' laatste album, Imaginaerum, vind ik hun beste.

Ik ben benieuwd hoe Floor Jansen het er vanaf gaat brengen als zangeres op dit nieuwe album, en of zij wel in de smaak valt bij Tuomas Holopainen en co.
Dat zal denk ik bijna wel met haar tot nu toe indrukwekkende staat van dienst als voormalig frontvrouw van After Forever , en haar soloproject Re-vamp. Wat dat betreft denk ik dat de leden van Nightwish een goeie keus hebben gemaakt.
Al moet ik zeggen dat Anette het op hun laatste album "Imaginaerum" erg goed deed, en ik dit bovendien een erg goed Nightwish-album vind, zeker een van de betere.
Ben benieuwd naar dit aankomende album van Nightwish.
Hopelijk niet te zwaar en bombastisch, maar ook weer eens puntige nummers erop zoals in de hoogtijdagen met Tarja. Eenvoud kan soms zeer krachtig zijn, bijvoorbeeld 'Wish I had an angel' , 'Planet hell', of 'End of all hope', om er maar een paar te noemen.
Floor zet 'm op en hopelijk word ik met "Endless forms most Beautiful" weer aangenaam verrast met een nieuwe sterke frontvrouw die dezelfde drive heeft als Tarja destijds.

SoundWave schreef:

Ik neem aan van wel, anders was ze nooit van invaller naar vaste zangeres gepromoveerd

Zonet de DVD "Showtime,Storytime" bekeken op YouTube. Floor is inderdaad briljant.
Als de andere leden van Nightwish hier geen genoegen meer mee nemen weet ik het ook niet meer.
Mischien zonde voor Anette maar ik ben ervan overtuigd dat de band beter af is met Floor.
Ik vind de titel voor het nieuwe album overigens een beetje vreemde albumtitel.

avatar van The_CrY
Het heeft iets te maken met de evolutietheorie volgens mij. Zo'n wetenschapper komt als gast voor op het album. Achja, als de muziek maar goed is.

avatar van freitzen
Ik ben ook heel benieuwd naar Floor, maar minstens zo benieuwd naar de prestaties van Kai Hahto die de drums voor dit album heeft ingespeeld, in de plaats van de aan slapeloosheid lijdende Nevalainen. Bij Wintersun heeft hij bewezen een briljant drummer te zijn. En na het Dagobert Duck-album van Tuomas heb ik ook wel vertrouwen dat hij dit concept over evolutie goed weet te brengen. Dit kan wel weer eens heel goed gaan worden.

avatar van horned_reaper
Ik zit helemaal klaar om dit album tot m'n gehoor te nemen. Nightwish met Floor lijkt me een erg fijne combinatie!

avatar van horned_reaper
Een wat vrolijker album zowel qua melodielijnen als qua teksten, ondanks dat de gitaren hier wel steviger in de mix zitten en wat meer naar voren komen.

Totale lengte van het album is 78 minuten met 24 minuten voor het laatste nummer.

avatar van horned_reaper
Erg stil hier allemaal. De single (Elan) is al een paar dagen te luisteren op internet (weliswaar gelekt).

avatar van musicborst
We wachten netjes op onze beurt!

avatar van Metalhead99
Elan dan toch maar eens opzoeken, want wat ben ik hier benieuwd naar! De eerste Nightwish plaat met Floor Jansen!

avatar van musicborst
Vind Elan voorlopig maar zo, zo.....

Ik vind het wel een sterke single die gelijk in je hoofd blijft zitten. Doet me toch wel erg uitkijken naar dit album.

avatar van horned_reaper
Elan blijft inderdaad erg in het hoofd zitten! Lekker simpel een aanstekelijk, zoals ik zou verwachten van een single. Ook de bonus track (Sagan) is niet verkeerd, maar blijft niet zo lekker hangen als Elan.

Ik verwacht wel een hoger niveau op de rest van het album.

ik ook aangezien floor de beste stem heeft van alle voorgangers verwacht ik eigenlijk een gevarieerde plaat.

avatar van musicborst
Ben ik nou gek? De album en radio versie van Elan zijn wel heel verschillend... Zelf vind ik de track die op mijn pc "Radio Edit" genoemd word veel beter te pruimen dan de schreeuwerige album versie. Ook muzikaal lijkt wel een heel ander nummer als je het mij vraagt....

avatar van horizon
lol, wie zegt dat het de echte versie is die gelekt is....

avatar van musicborst
Zie op internetwinkels dat de cd single 3 versies van Elan bevat! Zou zo maar kunnen dat ik afgelopen weekend naar de alternatieve versie heb zitten luisteren.

avatar van horned_reaper
De nieuwe single van Nightwish is er dan eindelijk! Bekijk hem hier:
NIGHTWISH - Élan (OFFICIAL VIDEO) - YouTube

Ik vind m te gek.

avatar van jasper1991
Sfeervol ingepaste Keltische instrumenten en een goed refrein. Prima single zo op het eerste gehoor.

Prima single!

avatar van horizon
Mwhoa. Vrij generieke Nightwish. Nu is dat niet direct negatief maar als opening single mist deze dat extra's wat bijvoorbeeld Storytime en Nemo wel hadden.
Vrouw herkende na drie seconden dat het Nightwish was. lol.

avatar van Edwynn
Tja, aan Floor Jansen ligt het allemaal niet. Geweldige zangeres met een dito uitstraling. Wel ligt het aan de uitgebluste band erachter. Die Keltische toestanden hangen mij juist wat de keel uit. Zeker met deze zeurderige eerste single. Had van mij wel wat vlotter gemogen. Poppy klinkende nummers als Amaranthe (Nightwish) en Energize Me (Floor) heersen dit er in veelvoud uit. Dit is tamme kost. Wie weet komt het nog tot zijn recht tussen het andere spul op het album.

Edwynn schreef:

Voor mij klinkt het juist alles behalve uitgeblust. Heerlijke single die een fijn gevoel achterlaat en ik kan alvast vertellen dat de rest van het album een stuk pittiger zal klinken.

De single klinkt inderdaad erg tam, slecht niet overigens maar ook zeker niet noemenswaardig. Ik mag hopen dat de rest van het nieuwe album meer power heeft.
Voor de rest valt me op dat Nightwish enigzins een gedaanteverwisseling heeft ondergaan. Nieuwe zangeres, tijdelijk een andere drummer, en een nieuw toegevoegd lid, Troy Donockley.
Hopelijk blijven ze de scherpte bewaren en vervalt het niet in een popband.

avatar van The_CrY
Ach, Nightwish heeft since Once altijd al een popnummer als single gehad. Wish I Had An Angel, Nemo, Amaranth, Storytime, en nu dus Élan. Ik vind het overigens een heerlijk nummer. Maar overal lees ik dat de rest van het album een stuk harder en interessanter is, vooral het laatste nummer. Mijn geduld laat me echt in de steek; ik móet dat album luisteren!

'Wish I had an angel' vind ik een wereldnummer, maar ik vind het toch wel meer metal dan pop.
Hier is mijn interesse voor Nightwish begonnen en heb vanaf die tijd hun hele ouvre compleet.

Trouwens wat ik als echte knaller 'Thunderstruck' van AC/DC vind vind ik 'Wish I had an angel' van Nightwish, zo'n echte lekkere meebruller.