The Postal Service - Give Up (2003)

Pop / Electronic
Label: Sub Pop

1. The District Sleeps Alone Tonight (4:43)
  2. Such Great Heights (4:26)
  3. Sleeping In (4:21)
  4. Nothing Better (3:46)
  5. Recycled Air (4:29)
  6. Clark Gable (4:54)
  7. We Will Become Silhouettes (5:00)
  8. This Place Is a Prison (3:54)
  9. Brand New Colony (4:12)
  10. Natural Anthem (5:07)
  11. Turn Around * (3:45)
  12. A Tattered Line of String * (2:56)
  13. Be Still My Heart * (3:03)
  14. There's Never Enough Time * (3:32)
  15. Suddenly Everything Has Changed * (3:26)
  16. Against All Odds [Take a Look at Me Now] * (4:17)
  17. Grow Old with Me * (2:30)
  18. Such Great Heights [John Tejada Remix] * (5:48)
  19. The District Sleeps Alone Tonight [DJ Downfall Persistent Beat Mix] * (6:54)
  20. Be Still My Heart [Nobody Remix] * (3:54)
  21. We Will Become Silhouettes [Matthew Dear Remix] * (5:05)
  22. Nothing Better [Styrofoam Remix] * (3:27)
  23. Recycled Air [Live on KEXP] * (2:59)
  24. The Shins - We Will Become Silhouettes * (3:01)
  25. Iron And Wine - Such Great Heights * (4:16)
Erg fijn album, maar niet een dat je over 10 jaar ook nog draait. Voorlopig zijn Such Great Heights en Clark Gable mijn favorieten.

avatar van Sander B.
"Such Great Heights" is een pracht nummer, voor de rest vind ik het album een beetje middelmatig. Maar lang niet slecht.

Onlangs was mij verteld dat dit een zijproject is van de zanger van Death Cab For Cutie. De eerst volgende keer dat je dan luistert, zeg je 'ah, vandaar dat die stem me bekend voorkomt' .

avatar van BoordAppel
Death Cab for Cutie vind ik een beetje saai (hoewel nog maar een keer beluisterd), dit klinkt een stuk leuker. Overduidelijk met plezier gemaakt. Leuke plaat.

dit is gewoon een mooie plaat, met het nummer nothing better als uitschieter...

Ink
Mijn favorieten zijn: The District Sleep, Nothing Beter en We Become Silhouhettes

Such Great Heights! Echt leuke en ook aparte muziek...anders dan andere bands, en bij mij was het juist andersom...ik kende eerst the postal service en daarna death cab for cutie...en ik maar denken, waar ken ik die stem nou van?

avatar van Koenr
Ik ben verliefd op deze cd.

avatar van Onderhond
Erg schattig. Voor een crossover album nog best te doen. Lekker fris en poppy. Iets wat het album na een tijdje wel wat begint te irriteren, maar een nummertje als Such Greats Heights wordt ongetwijfeld mijn 21e nummertje in het mapje "pop".

Leuke mix tussen pop en electronic, maar niet meer voor een paar losse nummertjes. Als album redelijk saai en leeg. 2.5*

avatar van Zachary Glass
Onderhond schreef:
Voor een crossover album nog best te doen.

Crossover? Jij?

Dat is toch een piratenschip, ideeën rovend van originele muziekschepen?

Misschien kun je 'ns luisteren naar Day 7 van The Notwist. Alhoewel ... ik denk dat je met de stem weleens problemen zou kunnen hebben

avatar van Onderhond
Zolang het geen opgesmukte rock onder het mom van crossover is vind ik het allemaal best. Getuige ook mijn hoge stem bij dat ene End album (ik en namen). Dit is lekker fris, en beide genres worden in hun eer gelaten vind ik. Kan ik niet zeggen van die andere crossover junk die ik laag heb staan

avatar van Zachary Glass
Onderhond schreef:

Kan ik niet zeggen van die andere crossover junk die ik laag heb staan

Men zegge Leftfield, Chemical Brothers & Underworld?

avatar van Onderhond
Ik moet dringend dat *puke* smileytje een keer leren onthouden

avatar van starbright boy

Meevaller van de maand.

Ink
Prima combi van goeie stem (mijn kant) en electro bliepjes (mn huisgenoot)

Zou ideale afwasmuziek zijn als we geen vaatwasser zouden hebben

Ink schreef:

Zou ideale afwasmuziek zijn als we geen vaatwasser zouden hebben

misschien een idee om de machine een klein beetje te slopen??

avatar van BoordAppel
Goh ik ben ook ff op vakantie hoor! Een 2,5 van Onderhond! De wonderen zijn de wereld nog niet uit .

Dit kwam trouwens vaak voorbij op de vakantie en ik blijf het een leuk opgewekt album vinden. Komt er trouwens een vervolg of was dit een eenmalig project van Dntel en die zanger van Death Cab?

Laten we het hopen!
Nu Death Cab net een album klaar heeft mag ie zich wat mij betreft weer even op the Postal Service storten.

Verhoogd naar 3*

avatar van Safri
Such great heights is echt een fantastische, hoopgevende plaat. Vind ik dan hoor...

Toine Rorije
Ik vond 'The Dream of Evan and Chan' op het Dntel-album toch een stuk beter dan alles wat hierop staat, al is het af en toe best aardig

avatar van Zidaan
Ik heb laatste een filmpje gezien waar muziek van the Postal service bijzat, ik weet alleen niet welk nummer lekker nummertje is dat, ik hoop dan dat ie op dit album staat ik zal de link van dat filmpje ff opzoeken posten !

avatar van Zidaan
Tis dus Such great Heights hier val ik dus heerlijk mee in slaap, pracht nummer, is de rest v an het album ook zo ..?

Electro_
Deze heb ik van de week gedownload, moet hem nog beluisteren. Maar volgens mij is het hele album wel een beetje in die stijl.

avatar van Zidaan
Ik hoop het wel, want dan koop hem van de week zeker wel

Electro_
Die stijl is blijkbaar niet helemaal mijn ding, want ik kan maar moeilijk m'n aandacht hierbij houden. Of is het juist de bedoeling om die te laten varen hierbij? Nouja, niet mijn ding dus. 2,5*
Recycled Air is trouwens wel een leuk nummer.

avatar van Yanix
We Will Be Silhouhettes & Such Great Hights zijn gewoon de beste.. en de rest is prut.

avatar van Zidaan
Toch raar, want alle nummers die ik tot nu toe heb gehoord kan ik helemaal bij wegdromen, Sleeping in, Brand new Colony, Such great Heights en zelfs The District sleeps alone tonight vind ik allemaal een genot voor het oor..

Dit album staat al meer dan een jaar in mn playlist, en ik draai elke dag wel één van de nummers. Ik denk dat ik Such great heights, and We will become silhouettes het beste vind, maar ik kan kippenvel krijgen van alle nummers zo ongeveer. 5*

Anders, maar erg lekker