The Postal Service - Give Up (2003)

Pop / Electronic
Label: Sub Pop

1. The District Sleeps Alone Tonight (4:43)
  2. Such Great Heights (4:26)
  3. Sleeping In (4:21)
  4. Nothing Better (3:46)
  5. Recycled Air (4:29)
  6. Clark Gable (4:54)
  7. We Will Become Silhouettes (5:00)
  8. This Place Is a Prison (3:54)
  9. Brand New Colony (4:12)
  10. Natural Anthem (5:07)
  11. Turn Around * (3:45)
  12. A Tattered Line of String * (2:56)
  13. Be Still My Heart * (3:03)
  14. There's Never Enough Time * (3:32)
  15. Suddenly Everything Has Changed * (3:26)
  16. Against All Odds [Take a Look at Me Now] * (4:17)
  17. Grow Old with Me * (2:30)
  18. Such Great Heights [John Tejada Remix] * (5:48)
  19. The District Sleeps Alone Tonight [DJ Downfall Persistent Beat Mix] * (6:54)
  20. Be Still My Heart [Nobody Remix] * (3:54)
  21. We Will Become Silhouettes [Matthew Dear Remix] * (5:05)
  22. Nothing Better [Styrofoam Remix] * (3:27)
  23. Recycled Air [Live on KEXP] * (2:59)
  24. The Shins - We Will Become Silhouettes * (3:01)
  25. Iron And Wine - Such Great Heights * (4:16)
avatar van bramenstruik
Elk nummer op deze plaat is een feestje voor het oor. Voor liefhebbers van zachte poppie plaatjes en DCFC. Blijft moeilijk om er een favoriet uit te plukken. Onder dwang zou ik 'Nothing better' zeggen. In alle rust doe ik daar geen uitspraak over.

5* voor dit geslaagde project.

avatar van Carolaah
Dn!S schreef:
Oh my god! Die intro van Such Great Heights ken ik! (van tv )

Dat was dus mijn eerste reactie omtrent dit album. Ik luister al een hele tijd naar DCFC en vond dat het wel eens tijd werd voor Postal Service. Ik moet nog een aantal nummers luisteren maar voor nu heb ik in Such Great Heights alvast een nieuwe liefde gevonden...

Dat intro is wel één van de betere intro's in de klasse 'genot voor het oor' echt HEERLIJK, vooral met een goede headphone op, die switches van links naar rechts, de bass, de kleine geluiden die je normaal niet opmerkt..

Eigenlijk wel geniaal gecreërd..

Beetje jammer dat het nummer nu ineens 'overbekend' is waardoor mensen te hoge verwachtingen spannen of dat het gewoon teveel gedraaid is waardoor het bijzondere/mooie eraf gaat..

Blijft een topnummer

Toch heb ik wat moeite met de rest van het album. Ik lijk er niet echt in te komen. Misschien doe ik er ook wel te weinig moeite voor. Voorlopig heb ik alleen heel erg vaak naar Such Great Heights geluisterd en een keer of twee naar de rest.

avatar van Carolaah
Dn!S schreef:

Misschien komt het nog wel, misschien ook wel niet.
Ik vond dit album in het begin ook niet zo heel interessant...
Het is meer een album die je op de achtergrond draait en dan vallen sommige tracks af en toe wel op (tenminste bij mij), dat je denkt van "Oeh.. wat is dit eigenlijk voor fijne track."

Nou ja, ben benieuwd..

Ikzelf vind nummers als 'District sleeps alone tonight,' 'sleeping in,' en 'Natural Anthem' het fijnst.. Daar bovenop komt natuurlijk 'Such great heights' dat is gewoon het beste nummer at least, if you ask me.

BPDD
Dit is een van mijn favoriete albums (zie top 10).
Heb met name vorig jaar een periode gehad dat ik continu dit album opzette, Ben Gibbard samen met elektronische geluidjes is een onweerstaanbare combinatie ( zie Couches in Alleys met Styrofoam en The Dream of Evan and Chan).
Er staan wat mij betreft 3 absolute toppers op : The District Sleeps Alone Tonight, Such Great Heights en Brand New Colony.

Weet iemand trouwens of er nou een nieuw album gaat komen?
Er werd eerst gezegd dat er eind 2007 of begin 2008 een nieuwe zou komen maar ik heb er niks meer over gehoord

Carolaah schreef:

Misschien komt het nog wel, misschien ook wel niet.
Ik vond dit album in het begin ook niet zo heel interessant...

Nou ja, ben benieuwd..

Ik heb hem toch weer geprobeerd. Dit keer doet hij het wel een stuk beter. De nummers die jij noemde zijn bij mij ook de favorieten. Daarnaast ook Nothing Better en We Will Become Silhouettes. Vooral de eerstgenoemde vind ik erg leuk gemaakt met dat dialoogje erin.

Toch blijft het feit dat electronica nooit echt mijn ding is geweest. Wat dat betreft hoor ik hier net iets teveel bliepjes en dingetjes om echt een hoge score te geven. Maar een leuk album is het zeker.

avatar van tumkie
lang leve DNTeL
prachtige colaboratie met de stem van death cab for cutie

Kadafi
Eerst vond ik alleen such great heights leuk van dit album. Kende die al vóór die ene reclame van 2007 trouwens. Daarna ben ik 'the district sleeps alone tonight' en 'nothing better' ook gaan waarderen. De rest blijf ik maar matig vinden.

avatar van JahLex
Mijn intro tot electro-pop, tot nu toe helaas nog geen gelijken gevonden. Misshcien geeft dat ook al iets aan over dit album!
Supermuziek!

avatar van De Daniël
Erg veel mooie nummers hoor hierop. Heel apart ook vooral. Nothing Better en Sleeping In zijn favorieten.

Natural Anthem is stiekem uitgebloeid tot de mooiste bloem in het veld. Op de voet gevolgd door Brand New Colony die ik ook vaak over het hoofd zag voorheen. Het is dat ik de nummers 5,6 en 8 wat inspiratieloos vind klinken, want de rest is toch wel echt van toegevoegde waarde in mijn archief. Ik ha misschien veel liever nog een instrumentaal stuk gehoord ergens in het midden ipv het wat geforceerde Recycled Air.

avatar van De Daniël
Recycled Air en Clark Gable vind ik allebei echt prachtig hoor. Alleen This Place is a Prison vind ik minder dan de rest.

De Daniël schreef:

Ik zal er de volgende keer extra op letten. De laatste tijd luister ik de nummers meestal los in playlists dus de mindere Goden zijn al een beetje vergeten.

avatar van De Daniël
Blijf dit album een warm hart toedragen, erg mooi. Zijn deze mannen nog bezig met een nieuw project voor zover iemand dat weet? Ik bedoel; dit album stamt alweer uit 2003!

BPDD
Vorig jaar kwam er volgens mij via Gibbard naar buiten dat het project nog niet begraven was, maar dat een nieuw album niet verwacht moest worden voor 2010/2011.
Balen dus, ik kan alle teksten van 'Give Up' inmiddels dromen.
Voor de mensen die hier (ook) niet genoeg van kunnen krijgen is er in ieder geval nog dit nummer van de heren voordat ze onder de Postal Service nummers gingen maken.
The Dream of Evan and Chan

avatar van Omsk
Ik heb dit altijd een mierzoete hap baklava met een stroperige glazuurdressing gevonden. Nothing Better is het dieptepunt, die heeft ook nog eens de structuur van een kleffe Fruitella waar je moeder gedurende de autorit naar Zuid-Frankrijk urenlang bovenop gezeten heeft. Die brave bliepjes en samenzangen zonder enige reflectieve knipoog trek ik echt niet.

avatar van De Daniël
Ondanks het feit dat ik dit album een warm hart toedraag en jij er 1,5 ster aangeeft, kreeg ik toch wel een grote glimlach op mijn gezicht tijdens het lachen van jou bericht. Ik bedoel: "de structuur van een kleffe Fruitellka waar je moeder gedurende de autorit naar Zuid-Frankrijk urenlang bovenop gezeten heeft". Hoe verzin je het?

Omsk schreef:

Maar je hebt Natural Anthem nog wel kunnen diggen?

avatar van Shinobi
Op zich wel een aardig album, alleen voelde ik 'm nog niet helemaal.
Al begon het wel erg sterk met: 'The District Sleeps Alone Tonight' en 'Such Great Heights'. Daarna zakt het ietwat in.

Al met al toch een aardige elektronische album, voor nu 3, 0 sterren.

avatar van Arrie
Ik luister Such Great Heights nu al voor de zoveelste keer achter elkaar en wat is dat toch een mooi, perfect popliedje. Volgens mij is dat liedje echt niet kapot te krijgen. Vooral ook een erg lief liedje.

Cover van Iron & Wine vind ik ook om te zoenen

Arrie schreef:

Zeker, het enige nummer van dit album dat staat als een huis. Jammer dat Owl City dit nummer keihard na-aapt en er nummer 1-hit mee scoort...

BPDD
Chris Walla (maakt samen met o.a Gibbard deel uit van Death Cab): Owl City should really consider buying Ben [Gibbard] a pony.
Tja...

JanBetonde2e
oordopjes in, en genieten maar!

Berichten over nieuwe album-hoaxes verplaatst naar The Postal Service

avatar van nognooit
Een prachtig album, vol melancholie maar ook met hoopvolle deuntjes.

Volgens mij was het 2003 dat ik perongeluk een nummer van dit album had gedownload. Ik vond het een grappige bandnaam en was benieuwd. Ik zou niet weten welk nummer dit was, maar het smaakte naar meer en voor ik het wist had ik het hele album en luisterde ik het meerdere malen per dag.

Nu jaren lang, nog steeds wachtend op die tweede plaat, kan ik er nog steeds onwijs van genieten. Het was en blijft een heerlijke electropop/triphop plaat.

avatar van lost in music
Een van die albums die meerdere malen luisteren beloont.

Uiteindelijk is er op de hele cd eigenlijk weinig af te dingen. Hij begint ijzersterk met 2 prachtnummers en weet die kwaliteit eigenlijk de hele cd vol te houden.

Deze cd heeft voor mij een unieke sfeer die ik met geen een andere cd helemaal te vergelijken is. Heerlijke muziek met de hoofdtelefoon op een regenachtige dag!

Dikkop
Idd lost in music !
Deze plaat doet het het best op een "saaie" regenachtige dag.
Dat heb ik niet veel met platen.

blaauw
ik vind 't echt een prachtige cd, jammer van Natural Anthem dat ik (nog) echt moeilijk te harden vind.

Dikkop
Voor de fans van dit album;

Dntel - This Is The Dream of Evan and Chan
en
Styrofoam - Couches in Alleys

Beide nummers worden gezongen door Ben Gibbard.
De muziek zelf vertoont ook grote gelijkenissen met de muziek van dit album.
Dntel is zelfs gewoon Jimmy Tamborello. (en samen met Ben eigenlijk The Postal Service)