Madonna - Rebel Heart (2015)

Pop / Dance
Label: Interscope

1. Living for Love (3:38)
  2. Devil Pray (4:05)
  3. Ghosttown (4:09)
  4. Unapologetic Bitch (3:51)
  5. Illuminati (3:44)
  6. Bitch I'm Madonna (3:47)

met Nicki Minaj

10. HeartBreakCity (3:33)
  11. Body Shop (3:39)
  12. Holy Water (4:09)
  13. Inside Out (4:23)
  14. Wash All Over Me (4:00)
  15. Best Night * (3:33)
  16. Veni Vedi Vici * (4:39)

met Nas

17. S.E.X. * (4:11)
  18. Messiah * (3:22)
  19. Rebel Heart * (3:21)
  20. Beautiful Scars * (4:19)
  21. Borrowed Time * (3:24)
  22. Addicted * (3:33)
  23. Graffiti Heart * (3:39)
  24. Living for Love [Paulo & Jackinsky Full Vocal Mix] * (7:14)
  25. Living for Love [Funk Generation & H3drush Dub] * (6:07)
  26. Autotune Baby * (4:00)
  27. Living for Love [Dirty Pop Remix] * (4:59)
  28. Living for Love [Thrill Remix] * (5:11)
  29. Living for Love [Offer Nissim Dub Mix] * (7:12)
avatar van Waste Management
Hey 't nieuwe album van Madonna...
De eerste 6 lekte al in December uit, kan niet wachten tot de rest.
''Devil Pray'', ''Ghosttown'' en vooral ''Illuminati'' zijn geweldig...

sanquin
Gisteren werd de definitieve tracklisting bekend dus fijn dat deze is toegevoegd aan MM!
De eerste 6 nummers zijn reeds uitgebracht en stellen zeker niet teleur.
Uitschieters zijn het prachtige Ghosttown, Devil Pray en de nieuwe single Living for Love.

Bijna alle nummers zijn voortijdig in demo vorm uitgelekt, zoals eind november al de geweldige titeltrack 'Rebel Heart' en 'Wash all over me'.
Ben zeer benieuwd naar de rest. Het album zal overigens in 4 verschillende formaten worden uitgebracht, waaronder een deluxe, superdeluxe en 2LP versie.

Wauw goed om te weten.

Devil Pray en Ghosttown vind ik meer dan okée, Living for Love is redelijk, maar over de rest ben ik (nog) niet erg enthousiast. Ik blijf het krampachtige nummers vinden: te veel mee willen doen wat hip zou moeten zijn.
Madonna heeft haar kracht bewezen met Ray of Light. Jammer dat ze dat niet nog een keer flikt.

Ik hou mijn hart ook een beetje vast voor de lengte van dit album. Veel nummers op een lang album kunnen wel eens too much zijn.

Ik ben nog wat gereserveerd in mijn verwachtingen.

avatar van catdog
De nummers groeien gelukkig wat. De eerste 3 songs zijn prima en ook 'Illuminati' begint te wennen. Jammer dat de overige twee songs (Unapologetic en Bitch!) totaal leeg zijn. Tiener-pop melodietjes met moderne trap beats die totaal niet met Madonna's stem en sound matchen. Ik mag maar hopen dat dit de enige twee dieptepuntjes zijn.

Dat hoop ik ook.
''Living for Love'' begint te groeien bij mij. ''Unapologetic Bitch'' heeft wel een lekkere Reggae-beat, maar daar hou ik 't bij. En ''Bitch I'm Madonna'' en die rap van Nicki Minaj is echt verschrikkelijk.
''Illuminati'' is mijn favoriet, geweldig nummer.

It's like everybody in this party's shining like ''Illuminati''...

sanquin
Unapologetic Bitch is juist geweldig - al weken bovenaan mijn playlist .
Wat vinden jullie van de titelsong 'Rebel Heart'?
Voor mij al een van de beste Madonna nummers ooit.

Ik heb overigens alle demo's reeds beluisterd en ben zeker niet teleurgesteld. Uiteraard zullen de uiteindelijke versies wel afwijken maar dat kan alleen maar een flinke verbetering zijn.
Overigens zullen de hebberige fans, zoals ik, weer diep in de buidel moeten gaan tasten voor alle verschillende versies die uit zullen komen....

avatar van Waste Management
Ik weet dat ik te vroeg ben, maar aangezien er al een mini-release van ‘’Rebel Heart’’ is uitgelekt. Kon ik mezelf niet inhouden om een review te schrijven. Ik heb de 6 nummers al een aantal keren beluisterd…

‘’Living for Love‘’.
De opener en 1ste single van ‘’Rebel Heart’’. Toen ik voor ‘t eerst ‘t nummer hoorde, dacht ik van bleh-bah wat een k*t-nummer. 2 weken geleden ben ik weer naar ‘t nummer gaan luisteren en moet zeggen dat ‘t toch echter een lekker dance-nummer is. Goeie keuze om op 14 Februari uit te brengen.

‘’Devil Pray’’.
1 van mijn favorieten, de demo vond ik al fantastisch, maar deze is ook. En geproduceerd door Avicii. Coupetten zijn goed, bridges zijn geweldig en die mannenstem na de refreinen maakt ‘t nummer helemaal top. Een nummer dat over drugs gaat en men denkt als ze stoned zijn dat ze dichter bij God komen, geweldig.

‘’Ghosttown’’.
Wat een prachtig nummer is deze. Madonna’s stem klinkt lekker warm in de coupletten + de bridges, en de refreinen zijn krachtig, ook de middle-8 is goed, Is een Power-Pop ballad die mij wel ligt. Verhaal luidt naar 2 mensen die proberen te overleven na een aanslag in een stad, ook een favoriet. Prachtig.

‘’Unapologetic Bitch’’.
Een Reggae/Dancehal nummer met Dubstep-invloeden, die mij doet denken aan de Reggae-nummers van Rihanna zoals: ‘’Man Down‘’, ‘’Watch ‘N Learn‘’ en ‘’No Love Allowed‘’. Qua muziek is ‘t goed, maar qua tekst vind ik ‘t een beetje matig. Vraag me af naar wie ‘t nummer gericht is. Ik moet ‘t nummer wat vaker opzetten.

‘’Illuminati’’.
Deze is mijn meest favoriet van de 6 nummers. ‘’Illuminati’’ is een Electro-Pop/Hip-Hop nummer met een donker sausje eroverheen en is geproduceerd door Kanye West, en de tekst is geniaal. Madonna liet al eerder weten dat ze beschuldigd word dat zij bij de Illuminatie hoort, terwijl dat niet zo is en dat weet Madonna ook. Tot zover de mini-release van ‘t album, vind ik ‘’Illuminati’’ de knaller van ‘’Rebel Heart‘’. Hoop dat er nog meer van dit soort nummers op ‘t album zal staan. Helemaal TOP.

‘’Bitch I’m Madonna (feat. Nicki Minaj)’’.
Denk dat dit al genoeg zegt. Slechste nummer van Madonna ooit.

Bitch I’m Madonna (feat. Nicki Minaj)’’.
Denk dat dit al genoeg zegt. Slechste nummer van Madonna ooit.

Hier ben ik het volledig mee eens, en dan vraag ik me steeds weer af hoe ze erbij komt zo'n draak op haar plaat te zetten. Dit flikte ze op MDNA ook al met Superstar.

Voor de rest luister ik graag naar haar nieuwe nummers. Kan niet wachten op de rest!

fer331 schreef:

Ik vind "Superstar" van "MDNA" een prima nummertje.

sanquin
Bitch I'm Madonna is eigenlijk wel een guilty pleasure!

En vervolgens is het hele album (deluxe versie, 25 nummers) nu dus echt 'gelekt'. Nog steeds ruim van te voren.

Als 14-jarig ventje raakte ik in de ban van Prince en omdat mega-sterren in de jaren '80 wel een ding waren zorgde ook Madonna ervoor dat ze mijn aandacht wist te vangen.
Ze boeide me, ook al werd ik niet zo wild van Like a Virgin als dat ik deed van Purple Rain.
True Blue was van hetzelfde laken een pak, maar ik was zo'n mega-fan van Prince dat dat album in de categorie 'leuk' viel en ik het best vond dat mijn zus dat album kocht (uiteraard heb ik nu haar lp en heb ik de cd uiteindelijk zelf ook een paar jaar na release gekocht).

Like a Prayer was andere koek: dat vond ik gewoon een ijzersterk album en dat vind ik nog steeds. En toen was het over. Ik volgde niet meer wat ze deed en het feit dat ze in Europa toch wat van haar mega-status verloor werkte ook niet mee om haar echt op de voet te volgen... tot 1998..... de nieuwe nog uit te komen Madonna zou iets bijzonders worden en de single Frozen maakte dat dubbel en dwars duidelijk: ik keek reikhalzend uit naar een nieuwe Madonna. Wat??? Ja, echt. Ook voor mij een nieuwe ervaring en het album loste al mijn verwachtingen in. Sindsdien ben ik haar weer gaan volgen met wisselende resultaten. Het ene album beviel me beter dan het andere.

Vanaf Hard Candy ging het toch wel wat mis voor mij: sterke nummers afgewisseld met vreselijke draken. Een Madonna die geforceerd hip ging doen. Nu deed ze dat altijd wel maar ze was iedereen op slimme wijze toch wel een slag voor en het klopte: een perfect neusje daarvoor had ze wel en dat was voor mijn gevoel weg. MDNA bracht daar geen verbetering in: een zeer afwisselend album in mijn oren.

Hoe dan ook betrap ik me er telkens weer op dat ze het voor elkaar krijgt nummers voor te schotelen die zeer snel in mijn hoofd nestelen en daar niet meer uit kunnen komen of ik dat nu wil of niet.

En dan het gedoe rondom Rebel Heart: blijkbaar is haar boosheid toch serieus gezien de arrestatie die volgde na het lekken, maar 100% zeker ben ik nooit bij deze dame. Hoe is het mogelijk dat nu alle 25 nummers van de super deluxe cd naar buiten zijn gekomen ruim voor de release. Zou het dan toch?? Aandacht heeft ze in elk geval weer wel.

Het doet er niet toe, ook niet of trouwe fans wel braaf wachten tot de echte release. Als ik het kan beluisteren dan doe ik dat. En zo geschiedde.

De klok telt 1 uur en 37 minuten. Het is nogal een zit en dan weet je van tevoren al dat het een album gaat worden dat alle kanten op gaat, dat kan niet missen zeker ook als je de 6 nummers kent die al naar buiten zijn gebracht.

Wat me opvalt is dat het krampachtige hip doen zoals op de draak Bitch I'm Madonna minder vaak voorkomt dan verwacht. Ja, natuurlijk, Madonna heeft altijd al proberen mee te doen met de moderne tijd en dat is nu niet anders maar nummers als Devil Pray[i] (ik vind dat een prachtige popsong) of [i]Ghosttown (idem) zijn in het rijtje Madonna nummers echt zo beroerd niet, sterker: ik vind dat tot haar betere nummers behoren.

Maar er staan meer betere momenten op. Joan of Arc klinkt lekker, in Holy Water duikt Vogue op ingenieuze wijze op en Body Shop is een lekker vreemd, pittig popnummer. Ze heeft het over I saw a Ray of light in het nummer met Nas (Veni Vedi Vici) dus ook daar haalt ze haar verleden even aan.
Wash All Over Me is een dik aangezette Madonna ballade die het misschien niet haalt bij klassiekers als Live to Tell maar die allerminst krampachtig overkomen. Het is puur Madonna. Ook Messiah is zeker niet slecht: ze zingt er behoorlijk krachtig op terwijl we heus wel weten dat Madonna geen sterzangeres is (zacht uitgedrukt): het sfeertje van dat nummer pakt me gelijk.
De uiteindelijke versie van titelsong Rebel Heart vind ik minder dan de demo-versie jammer genoeg. Wat een lekker nummer vind ik dat toch en die is nu helaas een beetje doodgeproduceerd. Dat gitaartje komt niet lekker uit de verf en het lijkt of de emotie uit het nummer is gehaald. Ik berg mijn demo-versie dus zeker niet op! Maar misschien is het een kwestie van wennen omdat ik de demo al goed vond. Ook Addicted vind ik wat minder uitpakken in de uiteindelijke versie helaas.

Dit zijn wat voorbeelden van nummers waar het is eens niet van Bitch dit en bitch dat is. Ze kan het wel, maar zou het vaker moeten doen want helaas staan er ook nummers tussen waar ik vooralsnog niet veel mee kan (Beautiful Scars bijvoorbeeld is mij wat te nikserig) en ook een paar die het nooit zullen gaan worden voor mij zoals het genoemde nummer met Nicki Minaj of Autotune Baby die ik gewoon niet leuk vind. Tienerpop liedjes hoeven voor mij niet en heeft ze volgens mij ook niet nodig getuige haar album Ray of Light.

Rebel Heart is daarmee een album geworden dat toch net was serieuzer overkomt dan MDNA of Hard Candy. Het is geen Like a Prayer, Ray of Light, Music of Confessions on a Dance Floor maar ik ben toch eigenlijk best wel positief verrast. Ik had me ingesteld op een album vol drakerige tienerpop en dat valt alleszins mee. Met 25 nummers kun je wachten op nummers die je niet ziet zitten en ik weet ook heus wel dat ik Madonna niet moet gaan vergelijken met een debuut van Benjamin Clementine, om maar eens iets te noemen. Madonna is een status aparte in de aERo-wereld. Ik draag haar niet op handen, nooit gedaan, maar ik heb wel een zwak voor haar. Madonna is een genre op zich zou ik haast zeggen, wat natuurlijk een belachelijke opmerking is gezien het feit ze altijd moet steunen op buitenstaanders en ze op op dat vlak helemaal niet bijzonder is, en toch is er iets aan haar dat me net even meer boeit dan al die zangeressen na haar (ik noem geen namen).

Ze laat je in elk geval wel flink kiezen: wordt het het basispakket, een deluxe cd, toch de superdeluxe cd of blijf ik voor vinyl gaan. Goedkoop zal het wel niet zijn in elk geval. De extra tracks op de super deluxe versie zijn prima, maar voelen toch wel een beetje aan als terechte bonustracks (zijn het vaak ook niet voor niets). Er is nog tijd om hier over te twijfelen zullen we maar zeggen.

Ja, Rebel Heart valt mee en is eigenlijk een behoorlijk lekkere plaat geworden. Beoordelend als echte popplaat (en dat moet je doen vind ik) verdient ze zeker geen heel lage beoordeling van mijn kant, integendeel.
Dat de onvoldoendes vast wel weer flink zullen volgen si zo voorspelbaar als wat, maar de tijd dat ik me daar wat van aantrek moet nog komen

Nog leuker gaat het worden als er nu alsnog een compleet andere versie komt: in dat geval heb ik niks gezegd

avatar van Waste Management
Ik heb gisteren ''Rebel Heart'' gedownload en 4 keer naar geluisterd. Er staan hoogtepunten, redelijke nummers en dieptepunten op 't album. Ik ben toch wel een beetje teleurgesteld.
Of ik 't album ga kopen weet ik nog niet, dat zie ik dan wel.

Hoogtepunten:

''Unapologetic Bitch''
''Hold Tight''
''Holy Water''
''Best Night''
''Rebel Heart'' (al vind ik de demo wel iets beter)
''Queen''
''Borrowed Time''
''Graffiti Heart''
''Addicted''

Dieptepunten:
''Bitch I'm Madonna (feat. Nicki Minaj)''
''Body Shop'' (wat een vreemd nummer zeg)
''Messiah'' (ik vind de demo veel beter)
''Beautiful Scars''
''Autotune Baby''

Ik vind Body Shop juist wel een apart lekker nummertje

Rebel Heart vind ik geen dieptepunt. Ja, de demo was mooier maar om het dan weg te zetten als dieptepunt zal ik zelf niet doen.
Messiah? Behoort juist tot mijn favorieten.

aERodynamIC schreef:
Messiah? Behoort juist tot mijn favorieten.
Oeps ik zag dat ik ''Rebel Heart'' idd bij de dieptepunten had gezet (wat dom van me). Ik vind 't een prima nummer om naar te luisteren, al vind ik de demo wel iets beter. Zal 't even corrigeren.

Ik kan me moeilijk voorstellen dat dit voor 100% het definitieve album is.
Luister bijv. maar eens naar HeartBreakCity en Best Night. Vergeleken met de officieel vrijgegeven tracks hebben deze een ontzettend kale productie, waardoor ik me heel goed voor kan stellen dat laatstgenoemden straks bij de officiële release heel anders zullen klinken...

sanquin

Ben eigenlijk wel benieuwd naar je beoordeling

Haha, ja die komt wel

Ik vind dat het album zo goed is ingesteld.
en hoop dat ie ook zo verschijnt in Nederland
vooral de Super Deluxe versie [25 nummers]
Queen en Autotune Baby mogen van mij absoluut niet missen.
Ik had op youtube een filmpje van mezelf geplaats in het Engels
waar ik het over dat album hebt.
ik vind het album gezellig.
en ben tevreden zoals het hier staat.
Helaas zijn op amazon sites. de track lijst anders ingesteld waarvan ik het niet eens mee ben.
Ik vind het super jammer als het in Nederland ook gebeurd.
Want daar staan Queen en Autotune Baby er niet op.
daar hebben ze het gewijzigd naar Living for love Remix (2 keer)
Dat mag bij ons echt niet gebeuren.
Dan wordt me stem 0 sterren.
Zo als het hier staat hoop ik gewoon dat ie zo in ons Landje verschijnt.
en uiterraad ben ik dan een tevreden Madder.
Dus hoop gewoon dat de 2 nummers erop staan.
Autotune Baby heb ik nog niet gehoord , Maar Queen wel. en dat vind ik gewoon een leuk nummer Het wordt spannend :O

Deranged
U bent van Poolse afkomst?

sanquin
De haat stemmer (NewYork etc) is er ook weer. Beetje vreemd een album een 1 te geven omdat je sowieso niet van Madonna houdt

sanquin schreef:
Dat is heel erg kinderachtig...

avatar van MJ_DA_MAN
sanquin schreef:
En zelf hou je natuurlijk wel van Lady Gaga?

sanquin
En zelf hou je natuurlijk wel van Lady Gaga?

Nee, zeker niet meer zo maar haar albums krijgen een nieuwe kans binnenkort. Dus geen haatstem. Bijvoorbeeld Artpop vind ik helemaal niets.
Ik heb deze albums wel geluisterd of in bezit.
Maar iedereen zijn of haar ding.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik krijg een licht vermoeden dat je jezelf extreem tegenspreekt.

avatar van Arrie
sanquin schreef:

Waar baseer je op dat ie sowieso niet van Madonna houdt? En dan nog, als hij dit album gewoon een kans heeft gegeven en heeft beluisterd, mag ie het gewoon een 1 geven.

avatar van Waste Management
De video voor ''Living for Love'' is te zien op Youtube, Ik vind 't een artistieke clip (een beetje ''Take a Bow'' en ''Get Together''-achtig), maar 't is een echte Madonna-clip.

Toen "Everybody" uitkwam en vlak daarna "Holiday" dacht ik: Daar hebben we weer zo'n één-dags-vlieg. Die had ik inmiddels al zoveel zien voorbij komen in de vorm van Musical Youth of Hazell Dean. In een tijdsbestek van een jaar of twee wist ik dat Madonna een blijvertje zou zijn. En ineens zijn we zo'n dertig jaar verder en nog steeds is Madonna er. En hoe deze keer? Na het teleurstellende "MDNA" komt ze dit keer met een album vol met sterke nummers, waarin ze ook weer eens echt zingt. Oh ja, degene die zegt dat Madonna niet kan zingen: ik ben het daar niet mee eens. Tijdens een tour is Madonna niet de beste zangeres van de wereld, maar laat de beste zangeres van de wereld maar eens doen wat Madonna doet qua dansen en kostuum-wisselingen en dan kijken of er bij haar nog een zuivere noot uitkomt. Ik vrees het. Ik weet zeker wanneer Madonna rustig staat of op een krukje zit in de studio dat er best een leuke zangstem uitkomt, wat niet weg neemt dat ze niet de beste zangeres van de wereld is, maar ze heeft iets, want anders hou je het geen dertig jaar vol in deze business. Genoeg pleidooi. Dit album bevalt me, omdat het nummers bevat die je na 1 x luisteren niet meer uit je kop kan krijgen. Hoogtepunt vind ik "Rebel Heart" zelf, als vond ik de demo ervan beter. "Bodyshop" is een geweldig nummer naar mijn mening. Daarnaast vindt ik "Ghosttown" ook zeer sterk. Op dit album wordt weer eens echt gezongen, dit in vergelijking met "MDNA" waar het allemaal een kwestie van mixen was volgens mij. Gisteren het optreden gezien van Madonna tijdens de Grammy 2015 en ja: ze playbackte, maar er zijn veel sterren die er een punt aan kunnen zuigen! Ik vond haar geweldig en ik voorspel dat dit album goede recensies zal krijgen en dat verdient het ook. Voorlopig blijft deze CD in mijn CD speler in de auto. Lekker mee galmen. The bitch is back! 4,5 *

avatar van Waste Management
Er is vermeld dat ''Ghosttown'' de 2de single gaat worden.