Madonna - Rebel Heart (2015)

Pop / Dance
Label: Interscope

1. Living for Love (3:38)
  2. Devil Pray (4:05)
  3. Ghosttown (4:09)
  4. Unapologetic Bitch (3:51)
  5. Illuminati (3:44)
  6. Bitch I'm Madonna (3:47)

met Nicki Minaj

10. HeartBreakCity (3:33)
  11. Body Shop (3:39)
  12. Holy Water (4:09)
  13. Inside Out (4:23)
  14. Wash All Over Me (4:00)
  15. Best Night * (3:33)
  16. Veni Vedi Vici * (4:39)

met Nas

17. S.E.X. * (4:11)
  18. Messiah * (3:22)
  19. Rebel Heart * (3:21)
  20. Beautiful Scars * (4:19)
  21. Borrowed Time * (3:24)
  22. Addicted * (3:33)
  23. Graffiti Heart * (3:39)
  24. Living for Love [Paulo & Jackinsky Full Vocal Mix] * (7:14)
  25. Living for Love [Funk Generation & H3drush Dub] * (6:07)
  26. Autotune Baby * (4:00)
  27. Living for Love [Dirty Pop Remix] * (4:59)
  28. Living for Love [Thrill Remix] * (5:11)
  29. Living for Love [Offer Nissim Dub Mix] * (7:12)
avatar van brain75
Darkzone schreef:
Haar vorige album vond ik heerlijk om naar te luisteren en ook het begin van dit album is sterk. Maar dan gaat het fout, góed fout vanaf track 5 Illuminati. Ook track 6 is ongelofelijke troep!
Je zou bijna niet verder durven luisteren...

Ik ben ongeveer vanaf dat punt ook gestopt met luisteren. En het album begint gewoon goed. Maar daarna inderdaad. Madonna does Rihanna ofzo......alleen dan nogal krampachtig...

avatar van Waste Management
De Telegraaf vermelde dat ''Rebel Heart'' enorm geflopt is, dat is echt zonde. Echter in mijn ogen heeft Madonna een TOP-album uitgebracht.

Ach geflopt... hoe lang is dit album nu helemaal uit?!

aERodynamIC schreef:
Ach geflopt... hoe lang is dit album nu helemaal uit?!
Nou daar zat ik ook aan te denken, 't album is zo'n 2 weken geleden uitgekomen.

Waste Management schreef:
Nou daar zat ik ook aan te denken, 't album is zo'n 2 weken geleden uitgekomen.

Als het artikel leest is het echt weer zo'n Telegraaf-artikel; de titel doet meer beloven dan dat het in werkelijkheid is. In dit geval: de verkoop van het album is natuurlijk achter gebleven bij het uitlekken van het album op Internet, maar ik denk dat het allemaal nog een beetje tijd nodig zal hebben. Bij de concertkaartjes blijk je ook het album te krijgen en die zijn er dan weer niet bij opgeteld, schrijft het artikel. Maar als het waar is: zeker niet verdiend, ik vind het een TOP album!

MadonnaAlbums
Madonna - Ghosttown (Don Diablo Remix) - YouTube >>> Volgens Madonna de beste remix in 20 jaar die voor haar is gemixed.

Het album Rebel Heart verveeld mij vreemd genoeg best snel.

Vind ik ook...

Ik ook

MadonnaAlbums
Madonna - Trust No B!tch - YouTube Hoorde op Rebel Heart te komen,maar is op het laatste moment geschrapt.

Wat vinden jullie van het nummer 'Queen'?
Had absoluut op het album moeten staan!

Ja, vind ik ook. Dat Autotune Baby het ook niet heeft gehaald vind ik dan weer minder erg.

Rebel-Heart schreef:
Wat vinden jullie van het nummer 'Queen'?
Had absoluut op het album moeten staan!

Zeker weten goed nummer,die had het album naar mijn gevoel wel completer gemaakt Zou ook een leuke afsluiter zijn geweest, vind ik (want Madonna staat bekend als Queen)

MadonnaAlbums
'Queen' staat trouwens wel op de Germany Rebel Heart versie.

MadonnaAlbums schreef:
'Queen' staat trouwens wel op de Germany Rebel Heart versie.

Niet op mijn Mediamarkt versies...wel het matige Autotune Baby

''Autotune Baby''

avatar van Waste Management
De videoclip van ''Ghosttown'' is te zien, en is een prachtige clip geworden.

avatar van catdog
Schitterende video inderdaad. Dat mag ook wel na een rits aan matige video's die ze deed sinds "Hard Candy".

Had dit de eerste single geweest ipv Living for Love met deze video had het denk ik wereldwijd veel meer impact gehad. Een nare loop van omstandigheden hebben dit project toch parten gespeeld ben ik bang.

Niet op mijn Mediamarkt versies...wel het matige Autotune Baby

Oh,dat wist ik niet. Ik vind Autotune Baby trouwens ook matig

catdog schreef:

Vind ik ook. Ik had gehoord dat 'Bitch I'm Madonna' de derde videoclip gaat worden... Weet niet of het waar is,maar ik hoop het eigenlijk niet.

Iemand haar optreden bij Jimmy Fallon gezien? Daar deed ze "Bitch I'm Madonna". Niet mijn favoriete nummer van de CD, maar wat een G E W E L D I G optreden!!

AmazingPP schreef:
Ja ik heb hem gezien, idd ook niet mijn favoriet, maar ze deed 't fantastisch.

avatar van Waste Management
Ik had al een tijdje geleden een mini-review over ''RH'' geplaatst. Maar nu heb ik een volledige review.
Ik heb de ''RH''-versie met 19 tracks.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Living for Love (03:38)
De opener en 1ste single van ''RH". Eerst vond ik 't nummer verschrikkelijk, maar naar vaker er na geluisterd te hebben ben ik 't beter gaan vinden. Een fantastisch Pop/Dance nummer met een piano erbij. Videoclip is wel leuk.

Devil Pray (04:05)
De demo vond ik al fantastisch, maar deze is ook. En geproduceerd door Avicii. Coupetten zijn goed, bridges zijn geweldig en die mannenstem na de refreinen maakt ‘t nummer helemaal top. Een nummer dat over drugs gaat en men denkt als ze stoned zijn dat ze dichter bij God komen, geweldig.

Ghosttown (04:08)
Wat een prachtig nummer is deze, en de 2de single van ''RH''. Madonna’s stem klinkt lekker warm in de coupletten + de bridges, en de refreinen zijn krachtig, ook de middle-8 is goed, Is een Power-Pop ballad die mij zeker ligt. Verhaal luidt naar 2 mensen die proberen te overleven na een aanslag in een stad, en de videoclip is prachtig. Mooi nummer.

Unapologetic Bitch (03:51)
Een Reggae/Dancehal nummer met Dubstep-invloeden, die mij doet denken aan de Reggae-nummers van Rihanna zoals: ‘’Man Down‘’, ‘’Watch ‘N Learn‘’ en ‘’No Love Allowed‘’. Qua muziek is ‘t goed, maar qua tekst vind ik ‘t een beetje matig. Vraag me af naar wie ‘t nummer gericht is. Ik moet ‘t nummer wat vaker opzetten.

Illuminati (03:45)
‘’Illuminati’’ is een Electro-Pop nummer met Hip-Hop-invloeden en met een donker sausje eroverheen en is geproduceerd door Kanye West, en de tekst is geniaal. Madonna liet al eerder weten dat ze beschuldigd word dat zij bij de Illuminatie hoort, terwijl dat niet zo is en dat weet Madonna ook. Madonna zingt niet alleen, maar rapt ook (zoals ze dat ook deed met een paar nummers op 't album ''American Life (2003)''. Top.

Bitch I’m Madonna (feat. Nicki Minaj) (03:48)
Denk dat dit nog steeds genoeg zegt. Een heel slecht nummer.

Hold Tight (03:38)
Nummer lijkt erg veel op ''Baby Don't Lie'' van Gwen Stefani. Opzich een leuk nummer maar deze skip ik vaak.

Joan of Arc (04:02)
Weer een ballad. Een akoestisch pop nummer met een zomerse tint, deze luistert lekker weg. Madonna's stem klinkt lekker. Coupletten zijn goed en de refreinen zijn meezingend, middle-8 is ook goed. Heerlijk nummer.

Iconic (feat. Chance the Rapper & Mike Tyson) (04:34)
Deze zou een goeie opener zijn voor de ''Rebel Heart-Tour''. Intro is vet, met name Mike Tyson, Madonna zowel in de coupletten, bridges en refreinen en Chance the Rapper in de middle-8. Nummer heeft een heerlijke beat, ik luister vaak naar deze. van. Lekker nummer.

HeartBreakCity (03:34)
Alweer een ballad, een piano ballad met Hip-Hop-invloeden en met een koor op de achtergrond, en gaat over dat Madonna's hart gebroken is. Verder heb ik niets met deze. Heel af en toe luister ik hier naar.

Body Shop (03:39)
Een vreemde is deze. Een Pop nummertje met Indie-invloeden. In de coupletten is Madonna bijna niet te verstaan. Ook een slecht nummer.

Holy Water (04:09)
Een Electro-Pop nummer en is ook geproduceerd door Kanye West. In 't nummer heeft Madonna precies de zelfde stem als in 't nummer ''Human Nature'' van 't album ''Bedtime Stories (1994)''. Wat mij al een paar jaar opvalt is dat Madonna 't woord ''Bitch'' vaak gebruik, niet alleen in deze maar bij een hoop nummers en op Facebook en Instagram. Luister niet vaak naar deze.

Inside Out (04:23)
Een Electro-Pop ballad die mij helaas niet ligt. 't enige wat ik boeiend vind is de refreinen. Ik hou niet zo van ballads met bliepjes erin. Deze skip ik ook vaak.

Wash All Over Me (04:00)
''WAOM'' is een piano ballad met een koor op de achtergrond. Coupletten zijn goed, bridges ook en 't refrein is prachtig. Voor mij de ''Masterpiece'' van ''RH''. Mooi.

Best Night (03:34)
Een zwoel pop nummer met Hip-Hop-invloeden. Coupletten zijn goed, maar 't refrein is saai en herhalig. Deze skip ik dus ook.

Veni Vidi Vici (feat. Nas) (04:40)
Is een Akoestisch Pop/Hip-Hop nummer met ook een donker sausje eroverheen.
In 't nummer komen de namen van oude hits van Madonna tevoorschijn. Een nummer waar ze op terug kijkt naar haar (muzikale)verleden. Coupletten waar ze in rapt zijn goed, de refreinen ook. Nas vind ik ook goed in zijn rapstuk. Fantastisch nummer.

S.E.X. (04:11)
Weer een zwoel nummer, maar met een beat en met Hip-Hop-invloeden. Deze vind ik echt geweldig. Nummers (deze + ''Holy Water'' en ''Best Night'') die over sex gaan, daar is Madonna goed in. Coupletten en refreinen zijn fantastisch en in de middle-8 geeft ze een lesje (A lesson in sexology). In de middle-8 lijk 't wel dat ze haar grill in heeft. En 't einde van 't nummer is leuk gedaan. Verder een te gek nummer.

Messiah (03:22)
De demo van 't nummer vind 100 keer beter dan de uiteindelijk versie, zoals ik al eerder zei: Ik hou niet van ballad met bliepjes erin. Mijn moeder is ook helemaal weg van de demo, voor haar is deze de ''Masterpiece'' van ''RH''. Ook een ballad. Ook weer een skip nummertje.

Rebel Heart (03:21)
De titel-track van 't album. De demo (die meer Dance was) vond ik eerst veel beter dan de uiteindelijke versie, die echter een Akoestisch Pop nummer is geworden. Ben de laatste tijd meer van de albumversie gaan houden, die luistert toch iets lekkerder weg. Fantastisch nummer.
Opmerking(en):

01. 't album kent veel ballads (niets mis mee).
02. Vele nummers bevatten Hip-Hop (daar hou ik van).
03. Op vele websites word ''RH'' beschreven als een Pop/Dance plaat. Daar ben ik 't niet mee eens. Ik vind 't meer een Pop/Urban plaat.
04. Een prima album om naar te luisteren.
Mijn favorieten zijn:

01. ''Illuminati''.
02. ''Iconic (feat. Chance the Rapper & Mike Tyson)''.
03. ''Ghosttown''.
04. ''Veni Vidi Vici (feat. Nas)''.
05. ''Wash All Over Me''.
06. ''S.E.X.''.
07. ''Joan of Arc''.

Hier is mijn volledige review van het album. Smaken verschillen en dat is maar goed ook!

Living for Love
Een voor mij nogal weinig zeggend nummer en het leunt voor mij ook veel te dicht bij "Get together" van het "Confessions"-album. Een dertien in een dozijn nummer, niets bijzonders, maar wel een begrijpelijke keuze als eerste single.

Devil pray
Goed pakkend nummer wat na meerdere keren luisteren pas echt goed word. Anders dan de uitgelekte demo, maar dit is een nummer waar het niet zozeer om de muziek gaat, maar meer om de tekst. Madonna heeft hier een punt, wat mij betreft.

Ghosttown
Het beste nummer van de gehele CD. Inmiddels heb ik het Madonna een paar keer live horen zingen en ook live kan ze dit nummer goed aan. Krachtig nummer, mooi ingezongen. Jammer dat de singles van Madonna niet gedraaid worden door de grote radio-stations als 538. Dat wil zeggen: ik hoor ze niet. Ze verdient beter behandeld te worden dan wat ze nu doen. Zeker dit nummer, wat één van haar sterkste nummers is van de laatste jaren.

Unapologetic Bitch
Madonna does reggae. Klinkt lekker fris, maar het nummer an sich is een beetje eentonig. Doet me denken aan Gwen Stefani af en toe. Waarom ze zich verontschuldigd is mij een raadsel. Dat wisten we al lang, toch?

Illuminati
De demo hiervan vond ik persoonlijk beter in balans dan deze afgemixte versie. Is zeker een lekker nummer en ik denk dat ze hier live ook wel iets van gaat maken. Enige kanttekening die ik erbij wil maken is dat het nummer zichzelf teveel herhaalt.

Bitch I'm Madonna
Het is mij een raadsel waarom Madonna zich nog steeds moet bewijzen, want dat is kennelijk wat ze wil bereiken met dit nummer. Na het fantastische optreden bij Jimmy Fallon moet ik eerlijk bekennen dat ik meer waardering voor het nummer heb gekregen. Ik vind de muziek wel fijn, wel vernieuwend, maar de tekst... Och, och, och.... Vrouw! Je bent 56! Hou op met dit soort fratsen!

Hold tight
Geweldig sterk nummer, mooi ingezongen mooi omlijst zo met die drums. Ik hou hiervan. Ik vind het een vernieuwend nummer, maar toch met een duidelijke Madonna-saus.

Joan of Arc
De demo van dit nummer en het nummer zoals het nu is verschillen nogal van elkaar. De strekking is natuurlijk hetzelfde, maar Madonna heeft besloten om het refrein totaal te veranderen; het tweede gedeelte van het refrein is helemaal weg gelaten. Een beetje klaagzang, al kan ik haar geklaag wel begrijpen, want overal, maar dan ook overal waar ze komt wordt ze gefotografeerd. Ik zou daar zelf ook gek van worden. Aan de andere kant denk ik ook: wees eens wat aardiger voor je fans, want zonder je fans stel je geen bal voor, misschien dat de pers dan ook wat positiever over je schrijft. Wat dat betreft kan ze een voorbeeld nemen aan mevr. K. Perry.

Iconic
Wat moet ik hier nu eens van zeggen? Soms, het ligt eraan in welke bui ik ben, vind ik dit nummer best te pruimen, maar soms skip ik het ook, want vanaf de rap zakt het nummer in als een plumpudding. Had korter moeten zijn, minder lang intro misschien. Ik weet het niet precies, ik mis hier iets in. Vind het ook niet echt een Madonna-nummer.

Heartbreak City
Een sterk nummer wat je na een paar keer luisteren makkelijk meezingt. Eigenlijk weinig verschil met de demo, alleen de laatste zin ("I still feel shitty") is weg gelaten en wat mij betreft een prima keuze, want dat is wel een heel flauw zinnetje.

Body Shop
Vind ik één van de sterkste nummers (op "Ghosttown" na) van de CD. Het klinkt nieuw, het zingt makkelijk mee, de muziek is opzwepend, kortom: ik hou ervan. Geinig nummer.

Holy Water
Niet slecht, maar totaal niet boeiend. Veel te veel herhaling. Misschien probeert ze hier weer te shockeren, maar mij heeft ze er niet mee. Niets zeggend en snel te vergeten.

Inside Out
Erg aanstekelijk nummer wat na twee keer luisteren niet meer uit je hoofd gaat. Mooi ingezongen en de track zit technisch ook goed in elkaar. Als het ooit een single mocht worden vind ik dat een logische keuze, omdat het nummer makkelijk in het gehoor ligt.

Wash all over me
Ik kan er niks aan doen, maar ik vond de demo tien keer beter. Het lijkt erop alsof het een beetje dezelfde behandeling heeft gekregen als "Rebel Heart" met die mars-achtige drums erachter. Wel een mooie tekst en ik denk dat ze hier live ook wel een spektakel van kan maken, maar ik had veel liever de dansbare versie behouden. Denk dat die ook wel als remix uitkomt.

Best Night
Dit nummer hoeft van mij niet zo nodig. Prima dat ze seks heeft, heb ik geen moeite mee, maar ik hoef het niet allemaal te weten waarin ze goed is of niet. Daarbij kan ze het zingen tot ze een ons weegt: ze is nu eenmaal geen vijfentwintig meer en niet meer zo lenig.

Veni Vidi Vici
Het lijkt of Madonna zichzelf indekt mocht ze ooit vergeten worden. Nou meid, ik heb nieuws voor je: al ga je morgen dood; je wordt nooit, maar dan ook nooit meer vergeten. Je bent de Marilyn Monroe van de twintigste eeuw en na je dood wordt ze misschien ook wel een cult-heldin, net als voorgenoemde filmster. Ze komt qua carrière ook vaak overeen met Monroe trouwens: echt heel ergens goed in zijn, niet echt (ze is niet de beste zangeres, ze is niet de beste actrice, ze is niet de beste regisseur), maar ze heeft een bepaalde aantrekkingskracht waardoor ze al 30 jaar aan de top staat. Wat dat is: dat is volgens mij de absolute X-Factor! Het nummer wordt verkracht door de rap. Het lijkt wel Lange Frans in het begin: bar en boos slecht.

S.E.X.
Dit nummer had van mij in het geheel eraf gelaten kunnen worden. Voegt niks toe en wat wil ze hiermee zeggen? Dat wisten we toch al toen we je boek met foto's over dit onderwerp hadden gezien?

Messiah
Prachtig nummer. Zo hoor ik Madonna het liefst; goede zang, goede tekst. Doet me een beetje denken aan "Devil wouldn't regonize you" van "Hard Candy" en "Spanish Eyes" van "Like a prayer".

Rebel Heart
Het slotnummer van de eerste CD van de Special Edition. De demo vond ik ook hiervan beter, vrolijker, meer van deze tijd. Sterke tekst en ze zingt het prima. Ik denk dat het album ook beter was geslaagd als het eerste concept was aangehouden: dus CD 1: "Rebel" en CD2 "Heart". Waarom ze die vrijheid niet heeft gekregen is mij een raadsel. Dat was een goede zet geweest. Nummer dooft als een kaars uit en dat is jammer.

Favorieten kan ik niet kiezen. Soms is de situatie waarin je je verkeert bepalend voor wat op dat moment favoriet voor je is. Al met al vind ik "Rebel Heart" een heerlijk album waar ze wat mij betreft meer succes mee zou mogen hebben, maar door het uitlekken van dit album lijkt dit een ietwat gestremd. Gelukkig verkopen haar concerten nog altijd uit en in november ga ik haar voor de zoveelste keer aanschouwen (1987 was mijn eerste keer qua concert en dat was Madonna) en ik kan niet anders zeggen dan dat ik erg benieuwd ben!

avatar van Waste Management
''Bitch I'm Madonna'' is bevestigd als de 3de single van ''Rebel Heart''. Voor vele fans goede keuze, ik vind van niet. Ik zou voor ''Joan of Arc'' of ''Unapologetic Bitch'' kiezen.

Waste Management schreef:

Hang de vlag maar voorzichtig uit...in NL krijgen we waarschijnlijk een andere!

avatar van Waste Management
"Messiah" (demo versie) is echt prachtig... Heeft zo'n mooie sfeer.

Rebel-Heart schreef:

Hang de vlag maar voorzichtig uit...in NL krijgen we waarschijnlijk een andere!

Ik vind bijvoorbeeld de zoete popliedjes Hold Tight & Joan of Arc een stuk minder dan Bitch I'm Madonna. Die is nog wel aardig, maar hoort inderdaad niet bij het beste op dit album.

Ooit hoorden mijn vrienden en ik in de Ben Liebrand mix ene Madonna met Borderline. Die hebben we op vakantie in Renesse veel gedraaid. Vreemd genoeg werd hier in Nederland eerst Holiday een hit, daarna toch ook Borderline. De vele stemmingen die daarbij horen, zien we bij Madonna terug en horen we ook in haar muziek. Er zitten verschillen tussen en in de albums. Wel knap dat ze al sinds de jaren '80 mee blijft doen en dat ze zich in 2015 toch weer verbetert heeft, want dit album is heel wat beter dan de vorige twee.

Ze heeft van alles uit de kast getrokken aan producers en schrijvers, zodat het niveau hoog genoeg zou zijn. Dat is meestal gelukt, op een paar dipjes na, zoals dus de te zoete liedjes Hold Tight & Joan of Arc. Vaak zijn de dance nummers het beste, maar ook een nummer als Heartbreak City mag er zijn. Daarvoor staat het sterke Iconic, een goed nummer, net als openingssong Living For Love, single Ghosttown, Unapologetic Bitch & het donkere Kanye West nummer Illuiminati. Jammerlijk grof is de tekst van Holy Water, je nog steeds zo profileren wordt een beetje sneu.

Ook Nas doet mee op bonustrack Veni Vidi Vici, waar niks mee mis is. Een andere bonustrack Best Night is trouwens één van de beste nummers van de plaat. Duidelijk is dat je een versie met bonustracks moet hebben van deze plaat, want ook S.E.X. en Messiah zijn goed. En zo heb je (soms zappend) een heel aardige Madonna plaat in 2015. Wie had dat 32 jaar geleden gedacht in 1983?

MadonnaAlbums
Alvast een voorproefje voor haar nieuwe clip van 'Bitch I'm Madonna' .

Mijn eerste indruk was niet positief. Door de videoclip van 'Ghosttown' verwachtte ik een wat meer volwassen Madonna. Nou weet ik dat alleen al het gekozen nummer niet volwassenheid uitstraalt, maar ik zie toch een iets minder hippe Madonna, en meer een volwassen vrouw met goeie muziek. Elke keer als ik denk dat Madonna volwassen begint te worden, gaat ze weer de mist in. Maar dit is mijn mening, en ik wil er geen enkele fans mee beledigen. Nicki Minaj komt hoogst waarschijnlijk ook in de videoclip.