Balthazar - Thin Walls (2015)

Belgiƫ
Label: [PIAS]

1. Decency (4:00)
  2. Then What (4:09)
  3. Nightclub (2:57)
  4. Bunker (4:51)
  5. Wait Any Longer (3:22)
  6. Dirty Love (3:43)
  7. Last Call (5:22)
  8. I Looked for You (3:29)
  9. So Easy (2:49)
  10. True Love (5:25)
  11. Oldest of Sisters [Live at Ancient Belgique] * (3:33)
  12. Leipzig [Live at Ancient Belgique] * (2:53)
  13. Boatman [Live at Ancient Belgique] * (4:53)
  14. Sinking Ship [Live at Ancient Belgique] * (4:32)
  15. Do Not Claim Them Anymore [Live at Ancient Belgique] * (5:39)
  16. Blood Like Wine [Live at Ancient Belgique] * (12:28)
zaaf
30 maart.... lente! nwe balthazar!

single Then What klinkt alvast prima.

avatar van Spikky7
Eén van de album waar ik meest naar uitkijk in 2015, vorige twee waren subliem!

Eerste single klinkt al veelbelovend...

avatar van Flammazine
Ja ik ben ook reuzebenieuwd. Rats was behoorlijk af als album, vraag me af of ze daar nog in de buurt van gaan komen, of er zelfs overheen gaan misschien? De vooruitgeschoven single klinkt erg goed, mooi gearrangeerd weer, maar ik vraag me tegelijk ook af of de zanger niet te ver aan het doorslaan is in zijn lijzigheid. hij klinkt hier een beetje als een zatte nonkel die de enige micro op het familiefeest heeft bemachtigd,en hij is nog lang niet bereid om die af te geven. ik hoop dat het in functie van het nummer was, een hele plaat van dit geneuzel wordt misschien toch wat teveel van het goede.

We wachten af...

avatar van Vinck
Mooie vergelijking Flammazine, haha

avatar van OscarWilde
Geluk zijn er twee zangers en wordt er voldoende afgewisseld. Had op Rats soms ook dat gevoel, alsof hij bij momenten een beetje Lou Reed wou nadoen. Maar Balthazar is geweldige band en ik twijfel er niet aan dat ze ook nu weer een ferme plaat zullen afleveren. Dat betekent dan ook dat Leizpig "maar" een tussendoortje was.

avatar van De-noir
Dit bandje is toch wel aardig in mijn achtig gestegen nadat ik ze live zag op BKS. Benieuwd of ze zich door weten te ontwikkelen op deze plaat.

avatar van AOVV
Fijn! Hun vorige album, 'Rats', is een fantastische plaat, en ook hun debuut is meer dan prima. Hopelijk kunnen ze bevestigen en, wie weet, nog net ietsje meer..

avatar van corn1holio1
'Then What' klinkt toch weer veelbelovend, weer heel erg sfeervol.
Dé Belgische release van dit jaar waar ik het meest naar uitkijk.

avatar van AOVV
Ah, het was dus van Balthazar, dat fantastische liedje dat nu toch al enige tijd op de radio wordt gedraaid. Ik had het toch wel kunnen weten.

Mooie opmaat is dit, wat zeg ik, schitterend. Alweer veruit het strafste wat ik dit jaar al heb gehoord.

JVT
Hun vorige 2 platen waren geweldig en ook Then What klinkt alweer goed. Dus laat maar komen deze nieuwe balthazar!

avatar van Bruno_6
Bij een eerste luisterbeurt klonk then What me maar matig. Vandaag hoorde ik de single nog eens langskomen op de radio en deze keer kwam hij wel binnen.

Ook de clip vind ik erg goed.

avatar van Spikky7
Sinds vandaag staat "Bunker" op Spotify.

Opnieuw een prima nummer

avatar van VladTheImpaler
Klinkt weer goed. Verwachtingen stijgen

JVT
5/5 in de review van humo!

Balthazar - Thin Walls - Humo: The Wild Site

zéér benieuwd naar deze!

avatar van corn1holio1
Bunker opnieuw een erg fijn nummer. Ik kan echt niet wachten op dit album, hoogste verwachtingen van dit jaar tot nog toe!

JVT schreef:
5/5 in de review van humo!

Is het niet 4 op 5?

hahah, nee 4/4 is het

JVT
Maximum score dus. wat maakt et uit, 4/4 of 5/5?

En hij is ondertussen overal te vinden op het web!

avatar van corn1holio1
Eerste 2 luisterbeurten achter de rug, en het klinkt echt geweldig. Het openingstrio sleurt je onmiddellijk zo het album in, met die ondertussen zo eigen aan Balthazar zijnde drums.
Om dan opgevolgd te worden door een veel rustiger en ingetogener Bunker, maar misschien wel het beste nummer van de CD, voorlopig mijn favoriet. Voor de rest moet ik nog wat luisteren, maar dit klinkt veelbelovend genoeg om hoog in te zetten: 4.5*

avatar van Lura
Was al erg nieuwsgierig hiernaar, maar de samenwerking met Ben Hillier maakt de nieuwsgierigheid alleen maar groter

avatar van VladTheImpaler
Eerste luisterbeurt erop zitten en weet nu al dat ik dit een geweldige plaat ga vinden. Misschien dat deze wel beter zal zijn dan de twee voorgangers.

"Don't you know
Don't you know what to say
Everytime you think about it
Talk around it again"

Ben stapelverliefd op de nieuwe single, 'Bunker'. Zo'n rijk nummer, zo veel beheersing en toch ook zoveel kracht. Zwoele melancholie.

Verder, paar luisterbeurten achter de rug, zal er nog een paar nodig hebben. Ik heb het gevoel dat ik de veelzijdigheid en de diepgang van de nummers nog niet helemaal voel. Ik geniet wel van iedere luisterbeurt.

avatar van Boris1
Personal Jesus in the Nightclub.....

avatar van peterjames777
Ik ga dit nog heel veel draaien. Wat een talenten! Heerlijk weer dat karakteristieke Balthazar geluid bestaande uit die levendige drums, vette bas en lekkere zeurderige zang.

avatar van SiriusBart
Balthazar goes Tom Waits op I Looked For You, te gek!

Boris1 schreef:
Personal Jesus in the Nightclub.....

Overduidelijk, het is maar goed dat het geen M. Gaye is, anders kregen ze een claim aan de broek. Lekker nummer wel

avatar van mvfreak
Mijn eerste kennismaking met Balthasar, maar wat een aangename! Voorlopig erg onder de indruk van de eerste luisterbeurt. Ik ga hier de komende tijd eens even goed van genieten, en dan ook hun eerdere albums maar eens beluisteren.

avatar van sj0n88
mvfreak schreef:

Dan heb je nog een hele mooie ontdekkingsreis te gaan! Prachtig dat dit 'gewoon' uit België komt. Het lijkt me dat Balthazar inmiddels internationaal al flink wat voet aan de grond heeft gekregen?
Nu bezig aan eerste luisterbeurt van dit album en komt gelijk al heerlijk binnen.

avatar van Erikpol
En dan staat Leipzig er niet eens op. Wat ook een prima tussendoortje was.