Big L - Lifestylez ov da Poor & Dangerous (1995)

Label: Columbia

1. Put It On (3:38)

met Kid Capri

2. M.V.P. (3:39)
  3. No Endz, No Skinz (3:29)
  4. 8 Iz Enuff (4:58)

met Big Twan, Buddah Bless, Herb McGruff, Killa Cam, Mike Boogie, Terra en Trooper J

5. All Black (4:21)
  6. Danger Zone (3:37)

met Herb McGruff

7. Street Struck (4:09)
  8. Da Graveyard (5:23)

met Grand Daddy I.U., Jay-Z, Lord Finesse, Microphone Nut en Party Arty

9. Lifestylez Ov da Poor & Dangerous (3:21)
  10. Times Iz Hard * (3:30)
  11. I Don't Understand It (4:20)
  12. Fed Up Wit the Bullshit (3:52)
  13. Let Em Have It "L" (3:57)
  14. I Shoulda Used a Rubba * (4:38)
avatar van Korhymes
Wat boesht het, dat nummer is gewoon fakking hard, Big L's delivery is zoooo rauw, heerlijk

avatar van Zjapp
Of de simpele manier waarop hij fantastisch iets kan duidelijk maken!
I wasn't poor, I was po', I couldn't afford the "o" and "r"

Mezelf
Dit is zeker een van de betere albums uit de hiphopgeschiedenis, en op tekstueel gebied misschien wel het beste, alhoewel een aantal rappers zoals bijvoorbeeld Ras Kass ook bijna altijd scherp zijn. Maargoed, geen van hen heeft ooit een album als dit gemaakt, een underground classic, dat is zeker waar.

4,5 sterren.

avatar van j.b.b.l
Ik heb zoveel positieve dingen gehoord over big l zijn lyrical skillz,dat ik alle lyrics van dit album heb gelezen,inplaats van dat ik dit album eerst heb gehoord.Ik kan alleen maar met open mond naar mijn monitor staren.WOW!!Zoveel zieke punchlines,geweldig gewoon.Maar zoals ik al zij,ik heb alleen de lyrics van dit gehele album gelezen en nu weet ik al dat dat goed inmekaar zit.Moet het album nog horen,kijken hoe de productie klinken.

avatar van MJ_DA_MAN
Als de beats nou zo geweldig waren als de raps zelf...

avatar van j.b.b.l
Eigenlijk wil ik nu al stemmen,maar cam'ron zijn lyrics op deze album zijn goed,maar als je naar zijn recente werk luistert denk je toch van huh?Was dit die gast die rapte op graveyard?

MJ_DA_MAN schreef:
Als de beats nou zo geweldig waren als de raps zelf...

één van de weinige keren dat ik het met je eens ben...

avatar van Korhymes
Ik vind de beats hier niet onderdoen voor de raps hoor
O.a. Buckwild, Lord Finesse en Showbiz zorgen voor wat heerlijke beats die vooral een donkere, rauwe sfeer neerzetten. En Big L past daar gewoon perfect op. Ik vind alleen de beat van M.V.P. niet zo

Korhymes schreef:
Ik vind alleen de beat van M.V.P. niet zo

Dat is juist één van de weinige beats die ik wel goed vind op dit album tesamen met Da Graveyard en Street Struck.

avatar van Statiegeld
Bij die beat van M.V.P moet ik altijd denken aan een nummer van Ashanti. Volgens wordt daar precies dezelfde beat gebruikt. Ik voel sowieso heel weinig bij dit album. Raps zijn natuurlijk goed maar de producties zijn echt een heel stuk minder.

Statiegeld schreef:

Die beat komt idd voor bij een nummer van Ashanti (ben vergeten welk nummer) en natuurlijk ook bij One More Chance Remix van Biggie Smalls.

avatar van thomzi50
Het nummer Foolish toch?

avatar van MJ_DA_MAN
Alle drie de nummers hebben dus dezelfde beat, maar het orgineel is van: DeBarge - Stay With Me.

avatar van Zjapp
De producties zijn heerlijk. Als je niet weet wat typische mid 90's beats zijn moet je deze gewoon luisteren. De beats worden gewoon beter per luisterbeurt.

avatar van MurryMusic
De beats kunnen idd wat beter, maar ze zijn niet slecht ofzo. Soms klinkt het wat simpel of "scheef" hehe. muja teksten zijn wel egt te dope voor woorden, en ook de sfeer die het album ademt. Lekker donker

avatar van Osiris Apis
Waarom geef je dan 5 sterren als de beats beter kunnen?

Osiris Apis schreef:
Waarom geef je dan 5 sterren als de beats beter kunnen?
ja waarom eigenlijk

eazyfan
Misschien omdat dit album ze verdient? Kijk alles kan altijd beter, het is niet omdat de producties beter kunnen dat ze niet goed genoeg zijn voor de 5*. Dit album kon misschien inderdaad 'betere' producties gehad hebben, maar toch zijn ze goed genoeg en passen ze perfect bij Big L voor de 5*, en terecht. Ik gaf geen 5* om persoonlijke redenen, maar dit album verdient ze wel.

eazyfan schreef:
Ik vraag dus ook naar de persoonlijke redenen van de heer MurryMusic die hem er toe aan hebben gezet dit album met 5* te belonen. Ik zeg niet dat dit album niet 5* verdient dat ligt aan je persoonlijke smaak

avatar van Osiris Apis
eazyfan schreef:

Vind ik van wel, anders verdient hij de 5* niet. Dat is het maximale, en alles moet dus top zijn. Een album verdient bij geen 5*, als ik de productie minder vind.

Onleesbaar bericht + reactie verwijderd.

Uit de Wiki:

"MusicMeter is een discussiesite voor muziekliefhebbers. Dat impliceert dat gebruikers in hun berichten hun meningen serieus verwoorden en beargumenteren, in normaal Nederlands, en dus niet in sms-, BrEeZaH- of chattaal, en zonder geschreeuw door middel van het gebruik van enkel hoofdletters."

avatar van deagleking
Na 1 luisterbeurt vandaag meteen aangeschaft, deze staat de komende dagen op repeat

avatar van MurryMusic
Toch maar op een 4, 5* gezet, tis wel goed, maar idd niet een 5*het is niet perfect ofzo, vind hem nog wel even goed, maar het is geen 5. punchline king

MurryMusic schreef:

avatar van RJR
RJR
Eerste verse van All Black:

Yo once again it's the Big L, that kid who got much props
from killin corrupt cops, with motherfuckin buck shots
So don't step to this, cause I got a live crew
You might be kinda big but they make coffins yo' size too
I was taught wise, I'm known to extort guys
This ain't Cali, it's Harlem nigga we do walkbys
No one can match me, tax me or wax me
If you want me to write you some raps G just ask me
Cause on the shelf is where your LP cold stood
Because it was no good, that shit ain't even go wood
I'm not the type to take sluts out, I just fuck they guts out
Get my nuts out, then break the fuck out
Me being a virgin, that's idiotic
Cause if Big L got the AIDS every cutie in the city got it
Once a nigga tried to stick me for six G's
and I put more holes in his ass than swiss cheese

avatar van deagleking
MVP vind ik echt een vet nummer, vooral de volgende lines vind ik vet:

In a street brawl I strike men quicker than lightning
You seen what happened in my last fight friend? iight then.

My girls are like boomer-rings
No matter how far I throw them, they come back.

Brothers be getting mad cause I hit more chicks than they spoke to.

Battles I loose none I make crews run
I get fools done, got ten fingers but only use one.

Im the neighborhood lampor, punani vamper, mess around youll find my silk boxers in your mommys hamper.

Elk nummer vind ik vet alleen nog niet genoeg geluisterd
Dit gaat waarschijnlijk een 4,5* worden en hoog in mn top 10 komen.

P-DawG
Hoe Big L bij het nummer 'Da Grave Yard' begint is om je vingers bij af te likken

Big l be lightin niggas like incense
Gettin men lynched to win tits
Im killin infants for ten cents
Cause Im a street genius with a unique penis
Got fly chicks on my dick that dont even speak english
Im makin ducks shed much tears
I buck queers
I dont have it all upstairs but who the fuck cares?
Im grabbin brews takin fast swiggas
I get cash and stash figures and harass them bitch ass niggas
After you youre gonna get scared next
And if ya squad flex
Im lettin off like bernard getts
A tech nine is my utensil
Fillin niggas with so much led they can use they dick for a pencil
Im known for snatchin purses and bombin churches
I get more pussy on accident then most niggas get on purpose
I got drug spots from new york to canada
Cause big l be fuckin with more keys than a janitor

Wat een baasss

avatar van wouter-d
king of the punchline echt een album wat elke keer luisteren beter wordt (en hij is bij mij van diep gekomen) maar staat nu in mijn top 10

ik ga maar geen stukjes tekst opschrijven die ik vet neemt te veel ruimte in en volgens mij staat onderhand het hele album al 4 keer uitgetypt op dit forum (terecht overigens)

avatar van Boris91
Erg lekker album, Big L zelf had je niet beter kunnen wensen, alleen de producties zijn wat mij betreft zeker niet slecht, met die heerlijke mid 90's stijl, maar de productie is hier zeker niet zo goed als op andere classics. Favo nummers zijn M.V.P., All Black en Street Struck. 4.0*