Big L - Lifestylez ov da Poor & Dangerous (1995)

Label: Columbia

1. Put It On (3:38)

met Kid Capri

2. M.V.P. (3:39)
  3. No Endz, No Skinz (3:29)
  4. 8 Iz Enuff (4:58)

met Big Twan, Buddah Bless, Herb McGruff, Killa Cam, Mike Boogie, Terra en Trooper J

5. All Black (4:21)
  6. Danger Zone (3:37)

met Herb McGruff

7. Street Struck (4:09)
  8. Da Graveyard (5:23)

met Grand Daddy I.U., Jay-Z, Lord Finesse, Microphone Nut en Party Arty

9. Lifestylez Ov da Poor & Dangerous (3:21)
  10. Times Iz Hard * (3:30)
  11. I Don't Understand It (4:20)
  12. Fed Up Wit the Bullshit (3:52)
  13. Let Em Have It "L" (3:57)
  14. I Shoulda Used a Rubba * (4:38)
avatar van wouter-d
ik vindt de productie wel echt een minpunt van dit album, er zijn echt te veel mixtapes met deze lyrics gehoord en de beats op deze tapes waren bijna allemaal beter, ik vond dit album eerst niet zo vet maar ik heb de lyrics weten te waarderen door verschillende mixtapes, toen ik latter dit album weer eens in de cd speler duwde had ik echt zoiets jezus is dit hetzelfde album?

MVP is zo'n vet nummer maar de album versie is de minste versie die ik ken.

Mezelf
Beats zijn gewoon ouderwets, zo maken ze ze niet meer. En dat is maar goed ook voor een aantal mensen, maar jammer voor degenen die van die mid-90's sound houden.

Zo simpel is het, ikzelf vind de beats niet heel storend, en ook niet slecht, het past bij de "grimey" sfeer die op dit album heerst.

avatar van P Jay
Beats, beats, beats...

Dit zijn geen slechte beats, waar haalt iedereen het toch?! Showbiz, Buckwild en Lord Finesse on the boards: HALLO?! En los van het feit dat het grote namen zijn, vind ik de productie gewoon erg goed. Niet subliem, maar ook niet 'minder'. Gewoon ideale soundscape voor dit album en als productie op zich zelfs ook genietbaar...
Gewoon rauwe D.I.T.C.-sound, als je het mij vraagt!

Big L, voor mij de beste rapper van DITC, en dat is op dit album ook zeker te horen. Deze gast heeft pas skills zeg. Het lijkt wel een beetje of hij schreeuwt soms als hij rapt (maar dat vind ik noujuist dope klinken). ik kende hem eerst alleen van deadly combination met tupac waar ik hem een beeje vond tegenvallen, maar toen had ik hem gehoord op represent van het eerst show&AG album, en daar vond ik hem egt goed. beats vind ik eigenlijk helemaal niet tegenvallen, niet egt bijzonder goed maar perfecte beats om L op te horen rappen. ook wel grappig idd om jay-z op te horen rappen in '95. 3 favoriete nummers te selecteren zal erg moeilijk worden

avatar van Boris91
Met een halfje verhoogd naar 4.5*, vind de rauwe beats nu juist ideaal klinken voor Big L. Hoe hij op Da graveyard rapt is ziek!

avatar van Frozen_Devil
Die beats zijn misschien niet zo 'aantrekkelijk', maar als iedereen vindt dat dit een classic is, betekent dat de raps wel fantastisch moeten zijn. Een mooi voorbeeld is 'Da Graveyard', het is nu zeker geen slechte beat, maar gewoon een simpel beatje. En toch krijg ik maar niet genoeg van dat nummer, zo geniale raps!

avatar van deagleking
ja alleen vind ik jay-z wel erg irritant daar...

ik vind jay daar egt ziek komen! Anuman

avatar van deagleking
ik dus niet... ik irriteer me gwn altijd aan die verse..

EPMD
in het begin vond ik dit album maar niks... toen heb ik em een tijdje niet geluisterd... daarna dacht ik: geef em nog een kans en nu vind ik het een geweldig album... heerlijke beats en Big L met z'n te gekke punchlines en heerlijke flow... jammer dat ie te vroeg is gestorven... R.I.P. Big L

Heeerlijk album. Mijn aanmerkingen zijn dat de beats inderdaad lang niet allemaal even goed zijn, maar wel gewoon lekker, ze passen prima bij de sfeer van het album. Én dat zijn teksten soms wel erg naar geweldverheerlijking neigen, maar hij sleept de luisteraar wel perfect mee in zijn verhalen. Dat is zeker een kwaliteit. Qua teksten gewoon érg sterk dit album en deze artiest.

avatar van wouter-d
Ik heb ergens ook een erg negatief stukje gewauweld over de beats maar ik moet hier wel een beetje op terugkomen, de beat van no endz, no skinz is erg relaxt en ook die van da graveyard is dik.

maar de beat van MVP vindt ik zo verschrikkelijk jammer, het is een lekker doorflowend rap maar die beat is te traag, op youtube staat een clip van dit nummer met een andere beat (weet iemand sowieso wat voor clip dit is hij is wel officieel volgens mij) en daar komt de rap van L veel beter tot zijn recht.

tuktak
alles is eigenlijk goed aan dit album. de beats klinken voor 2008 begrippen misschien matig, ik ken echter weinig andere albums van rond 1995 met beats die zo vet zijn als op dit album.

avatar van Zjapp
De beats passen gewoon perfect bij Big L. Als ik hem over die beats hoor flowen, dan kan ik alleen maar zeggen dat ook de producers heel wat respect verdienen voor hun bijdrage op LODPAD. Geen matige beats hier, op The Big Picture daarentegen vind je er wel enkele. Heeft er trouwens nog iemand de 2 uur durende radioshow van Premo die geheel in het teken stond van de 9de verjaardag van Big L's overlijden gehoord?

Mezelf schreef:

Precies, het zijn niet van die mismakende achterbakse disco beats van The Party squad wat voor mij met die hele foking (excuse my lanquage)Good life echt een ramp is (het lijkt wel Kiss, Rocken op een disco beat) met dan ook de meeste simple lyrics over alleen: I'm tha best, f*ck the rest ( please excuse my lanquage again ) en rappen alleen over sletjes en als het niet mee zit commercieel een "de wereld is klote, kom laten we er iets tegen doen en full my pockets" nummer snappie. Dit album is puur liefde wat Big L naar het graf nam. Je hoort HipHop ( "the intelligence" zoals KRS-One zei)

avatar van MurryMusic
Met alle respect maar let aub op de leesbaarheid van je berichten

avatar van Boris91
Enig nadeel aan dit album vind ik dat de absolute uitschieter hier mist.

avatar van Kill_illuminati
Nee man dat is juist zo mooi aan dit album, gewoon weg geen uitschieters dat zorgt er voor dat andere nummers niet verzuipen in 't album. Het zijn eigenlijk allemaal stuk voor stuk uitschieters in eigen waarde.

mijn top:
MVP ( sterke punchlines,lyrics )
All Black ( Lyrics, Chorus, fav. rugby team
Da Graveyard (lyrics, met collaberation met Jigga)
Street Struck ( mooi nummer )
I don't understand it ( Big L krijpt slechte commerciele rappers aan )

avatar van MurryMusic
Big L is goed voor mijn gezondheid

avatar van Boris91
Ja tuurlijk, een album met alleen uitschieters (Enter the Wu, Illmatic bv.) is natuurlijk het beste wat je kan gebeuren op muziekgebied. Ik vind hier wel uiterst vette tracks op staan, geen enkel gewoon goed nummer zelfs, maar geen enkel nummer met de x-factor zoals een Next level of Time's up. Toch blijft het mijn favo D.I.T.C. album en natuurlijk een classic!

Relax
deagleking schreef:
ik dus niet... ik irriteer me gwn altijd aan die verse..

Same, hij zingt als het ware.

avatar van MurryMusic
Mwah ik vind het wel meevallen, maar die agressiviteit van Big L op die eerste verse is heurrrlijk

avatar van Ilyasse15
MurryMusic schreef:
ik vind jay daar egt ziek komen! Anuman

Tekstueel een wat simpele vers, maar zn delivery is wel weer ongeloofelijk.

Ilyasse15 schreef:

Tekstueel een wat simpele vers, maar zn delivery is wel weer ongeloofelijk.

Ik vind die style van Jay echt ziek, Vind het echt een bijdrage aan de track.

avatar van JLjuju
tuktak schreef:

Dan moet jij maar es The Infamous van Mobb Deep gaan checken Daar zijn de beats velen velen malen beters.
Ik ken van dit album een paar nummers, Da Graveyard (super dik), Put It On, No endz No Skinz. Ga binnenkort meer checekn

avatar van hiphopisntdead
eindelijk gekocht:D meesterlijk album.
hoogtepunten: eingenlijk bijna alles ik vind alleen street struck iets minder, dee enige track waarvan ik steeds de naam vergeet.

avatar van PJC
PJC
"So put it on Big L, put it on. Com'on big fella put it on and on. Big L, you got to put it on and on. Put it on Big L, put it on and on"

Put it on Big L, dat is wel duidelijk... Fantastische track, krijg er niet genoeg van. Is het trouwens die kerel van MOP die dat refreintje doet?

Mezelf
Nee dat is als het goed is Kid Capri. Dat zegt ie ook op het einde

avatar van Kill_illuminati
Jullie moeten eens die clips kijken dan zie je het zelf. Ik vind de "MVP summersmooth remix" veel beter en mooier.

Summersmooth remix is de clip versie ft Miss Jones ( wat kan ze toch heerlijk zingen )^O^

Ze hadden het nummer geremixt omdat MVP destijds veel leek op "One more chance remix" van B.I.G, dus hadden ze er een summersmooth van gemaakt.

Vind de line "I get fools done, got ten fingers but only use one."
snapte die regel eerst niet totdat ik de clip zag.

avatar van Golden_Bird
Ongelooflijk dat ook Big L dood is gegaan. Meest magische track vind ik Put It On, vooral met clip erbij is hij prachtig.

Wat voor niveau zou hiphop heben als 'de drie neergeschoten legends' er nog zouden zijn?

4.5*