Smashing Pumpkins - Siamese Dream (1993)

Label: Hut

10. Spaceboy (4:28)
  11. Silverfuck (8:43)
  12. Sweet Sweet (1:38)
  13. Luna (3:20)
  14. Pissant [Siamese Dream Sessions] * (2:32)
  15. Siamese Dream * (6:18)
  16. Stp * (3:28)
  17. Frail and Bedazzled * (3:42)
  18. Luna [Home Demo] * (3:12)
  19. Quiet [BBC Session] * (3:36)
  20. Moleasskiss * (3:59)
  21. Hello Kitty Kat * (6:14)
  22. Today (Rehearshal) * (3:21)
  23. Never Let Me Down Again [BBC Session] * (4:03)
  24. Apathy's Last Kiss * (2:40)
  25. Ache * (6:57)
  26. U.S.A * (4:25)
  27. U.S.S.R * (1:35)
  28. Spaceboy [Acoustic Demo] * (3:57)
  29. Rocket (Rehearshal) * (4:55)
  30. Disarm [Acoustic] * (3:18)
  31. Soma [Instrumental] * (6:38)
avatar van Sanvean
Na Gish weer al zo'n sterk album van de Smashing Pumpkins. Heel veel gedraaid, vroeger.
Ook hier al zo'n ijzersterke opener (Cherub Rock). Disarm is een van hun beste songs (wederom mijns insziens dan, he?). Mayonaise is nog mooier, misschien wel mijn lievelingssong van de band.

Uitstekend album, dat ik al te lang niet meer heb gedraaid trouwens.

avatar van starbright boy
Smashing pumpkins op hun briljantst.

En Disarm en Mayonaise zijn inderdaad nog mooier dan de rest.

Dionysos
Hmm, ik denk dat ik deze maar eens ga halen.
Ik ben nu alleen nog in het bezit van Mellon Collie and the Infinite Sadness en die smaakt naar meer.

avatar van Sanvean
Zeker doen, Dionysos. En vergeet dan Gish niet, want daar staat natuurlijk Rhinoceros op. Hun beste song? Hmmmm...zou zomaar kunnen. Verder staan er ook op Adore nog de nodige fraaie songs, maar daarvoor moet ik eerst even dat album onder het stof vandaan toveren.

avatar van gemaster
Het enige album van The Pumpkins wat ik tot nu toe heb beluisterd. Ongelooflijk dat er achter 28 lagen van gitaar nog zulke mooie songs te vinden zijn. Mijn favoriet blijft 'Silverfuck', alleen al vanwege dat heerlijke hard-zacht contrast. 4,5 ster.

avatar van HammerHead
Samen met Gish het enige Pumpkins album wat ik echt ken. Mooie plaat: 3,5*

Geweldig album, waar ik helemaal weg van was op mijn 15de/16de... Het begon voor mij met Disarm, maar nu is Geek USA mijn favoriet, vooral vanwege de drums in het laatste deel van het nummer. Als je dit album op de koptelefoon luistert, hoor je trouwens best grappige dingen, zoals fragmenten van de radio.

Toen Gish uitkwam kenden weinigen de Pumpkins. Ik was verliefd op de band. Ook toen Nirvana doorbrak met Nevermind bleef dat album toch mijn favoriet. Ik keek reikhalzend uit naar de opvolger. Het wachten werd beloond ! Wat een impact had dat album. Ook live waren ze niet te versmaden. Tot op de dag van vandaag een van mijn allergrootste favorieten.

avatar van manic
Heb lang de voorkeur gegeven aan Gish, maar dit album is toch evensterk eigenlijk.
Meest gedraaide (en beschadigde) cd uit mijn collectie. (al is de laatste draaibeurt al meer dan 1 jaar geleden).

pabostudent
Cherub Rock, Quiet, Today, Rocket, Geek USA, en zo kan ik nog wel even doorgaan; allemaal kwaliteit songs, Billy (en de rest v/d band) zijn geniale songwriters.

Beste nummer van deze cd is imo "Silverfuck".

pabostudent schreef:

Beste nummer van deze cd is imo "Silverfuck".

En dan al helemaal de live-versie met "Somewhere over the rainbow" er in verwerkt. GENIAAL !!

avatar van deek
Geweldig nummer, echt zo'n cd die me toendertijd helemaal van slag maakte, was een sound, prachtig. dan ging je ook op zoek naar andere cd's van deze band en bleken de voorgangers ook gewoon super te zijn. 5 sterren.

deek schreef:

en bleken de voorgangers ook gewoon super te zijn. 5 sterren.

voorgangers

5 sterren

goeie hoes ook; staan de andere fotos van deze sessie niet aan de binnenkant?

hans vd togt schreef:

goeie hoes ook; staan de andere fotos van deze sessie niet aan de binnenkant?

Nee, die staan op de verzamelaar van de Pumpkins.

avatar van Dielie
een dijk van een album, zeer sterk materiaal, oeda mijn cd'tje nog nie kapot gedraaid is in duizend stukskes, ik begrijp het niet, moest ik dit album verliezen sterft er een stukje van mijn hart, 6 sterren waard!

Dit is de enige CD in mijn collectie waarvoor ik eens een nieuw doosje heb aan moeten schaffen. Helemaal versleten...

avatar van vanh
AB-SO-LU-TE TOP CD!

WAT EEN ALBUM!

jawadde

ik zit op bed tijdens Cherub Rock,
de tranen in mijn ogen vallen op het deken,
vallende sterren..

avatar van Nautilus
Geweldig album, naar mijn mening het beste dat de Pumpkins ooit gemaakt hebben. Favoriete nummer: Mayonaise. Helemaal top!

'beste album van de pumkins ze hadden sowieso beter na melon colie kunnen kappen maar deze plaat is superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

avatar van otherfool
Ook mijn favoriete Pumpkins plaat met als favoriete nummers Cherub Rock, Today en vooral het magistrale Mayonaise. Maar eigenlijk staat er geen slecht nummer op deze plaat, waar ik bij opvolger Mellon Collie regelmatig nummers skip.

4,5*.

Meest briljante CD ooit!!!

avatar van ZERO
sterling schreef:

Kappen na Mellon Collie? Ben je gek! Ik ben het er volkomen me eens dat na Mellon Collie de cd's bergaf gingen. Dat kon eigenlijk moeilijk anders, beter is haast onmogelijk denk ik !

Maar als ze na Mellon Collie gestopt waren hadden we nooit nummers gehad als The everlasting gaze, Stand inside your love, Ava adore, The crying tree of mercury, The end is the beginning is the end... Wat een gemis had dat geweest!

avatar van Dielie
inderdaad, de laatste Pumpkins-platen hebben nog allemaal iets om te koesteren, ik hou van ze allemaal om één of andere reden,

avatar van pauljojo
En terecht... Mellon Collie is naar mijn mening net een stukje beter, maar dit album mag er zekerrrr zijn! Silverfuck... Bangbang you're dead...

avatar van Dielie
ik beluister hem nog maar eens, er zijn geen woorden voor, ik zou hem nog eens kopen zelf, een exemplaar om veilig op te bergen in de kast, liefst nog verpakt in plastiek ofzo damn..

Ik hoorde vandaag het intro van Neu!'s Hallogallo en het begin van Cherub Rock heeft daar wel erg veel van weg. Misschien een eerbetoon van mr. Corgan?

avatar van Paalhaas
Ja, dat heeft er wel verdraaid veel van weg, nu je het zegt. Zou best eens kunnen dus.

avatar van Amongvedder
Voor mij is dit de lekkerste plaat van The Pumpkins.

Favorieten: Cherub Rock, Today, Disarm en Mayonaise