Mumford & Sons - Wilder Mind (2015)

Label: Island

1. Tompkins Square Park (5:11)
  2. Believe (3:41)
  3. The Wolf (3:41)
  4. Wilder Mind (4:38)
  5. Just Smoke (3:10)
  6. Monster (3:56)
  7. Snake Eyes (4:08)
  8. Broad-Shouldered Beasts (4:20)
  9. Cold Arms (2:49)
  10. Ditmas (3:38)
  11. Only Love (4:36)
  12. Hot Gates (4:47)
  13. Tompkins Square Park [Live] * (5:13)
  14. Believe [Live] * (3:49)
  15. The Wolf [Live] * (3:52)
  16. Snake Eyes [Live] * (4:13)
avatar van Martijnnn
pdonidvie schreef:
Ze proberen te vernieuwen, dat wel, maar het komt niet uit het hart en dat is er aan te horen.

Ach hou toch op, alleen maar omdat er geen banjo in zit?

Eerst is het 2e album kut omdat het teveel op de eerste lijkt en nu doen ze wat anders is het weer niet goed. Het zal wel komen omdat ze te populair zijn bij de massa want dan is het niet cool meer om ze goed te vinden.

Ik ben wel blij met de vernieuwing, het 2e album was toch al wat minder dan de eerste dus ik ben erg benieuwd wat er nog meer op dit album komt te staan.

avatar van Obscure Thing
coldwarkids schreef:

Tip voor jou!
Sigh No More Bij Babel deden ze dat trucje op een inspiratieloze manier na. Ik neem aan dat ik dit niet alleen hoor. Zelfs de band zelf had dat door, vandaar ook een andere kant van de band.
Sigh No More is voor jou waarschijnlijk te alternatief

Nooit gedacht dat ik nog eens zou lezen dat Sigh No More te alternatief voor iemand is Toegankelijker krijg je ze bijna niet. OT ik vind The Wolf wel stukken beter dan Believe maar ze kunnen nu wel op de hoop van Kensington, Kings Of Leon en co. Bands zonder eigen smoelwerk dus.

avatar van coldwarkids
Nee hoor Sigh No More is tov Babel een stuk ontoegankelijker. Zo'n Dust Bowl Dance etc zal de gemiddelde NL volk niet opzetten want het is waarschijnlijk te hard voor de tere zieltjes. Vandaar dat Babel voor sommige beschouwd word als het beste wat Mumford And Sons gemaakt heeft.

avatar van Obscure Thing
Maar dan nog, het wordt nooit écht ontoegankelijk. De popstructuur van de liedjes en aanstekelijke melodieën zorgen daar wel voor. Ze zijn niet voor niets bij het grote publiek doorgebroken met Sigh No More.

avatar van coldwarkids
Nee dat klopt daar hebbie gelijk in!

Cye
Mumford & Sons toegankelijk noemen is echt een grap. De massa luistert naar Katy Perry, Maroon 5 en Armin van Buuren. Die pop muziek is natuurlijk niet te vergelijken met het geluid van Mumford & Sons en menig persoon zal je dan ook uitlachen als je tegen ze zegt: 'Ik me heb me nu toch een bruut album voor je: Sigh No More!'

Wat betreft hun nieuwe stijl, ik kijk er wel naar uit. Babel was zeker niet slecht, maar het was niet echt een tweede album te noemen. 80% van die plaat waren nummers die ze al in hun begin tijd speelden, hier en daar wat aangepast hebben en toen hebben opgenomen in de studio. Het voelde dan ook meer als een Sigh No More: Deluxe Edition toevoeging. Ik ben blij dat ze nu echt nieuwe nummers gaan schrijven en een nieuwe stijl proberen. Als ze het bij ieder album afwisselen (Banjo of Gitaar) vind ik dat meer dan prima.

avatar van Arrie
Cye schreef:

De massa luister ook gewoon naar Mumford & Sons hoor. Heb alsjeblieft niet de illusie dat je zo alternatief bent door naar Mumford & Sons te beluisteren.

avatar van peterjames777
Oef dit is niet best. Ze zijn nooit een wereld band geweest maar Sigh No More was best leuk. Dit is inspiratieloos en kleurloos. In ieder geval die twee nummers.

3 maal is scheepsrecht! Snake Eyes online gegooid. Wat nou Coldplay... Wat nou Kings Of Leon en U2? Echt niet!....

Heeerlijke track. Eindelijk.

Mumford & Sons - Snake Eyes (Live) - YouTube - m.youtube.com

Cye

Die illusie heb ik echt niet Het gaat erom dat het geluid (van de eerste twee albums) gewoon niet vergelijkbaar is met het grootste gedeelte van de massa muziek. Overigens vind je de nummers van Mumford & Sons in weinig Top 40's terug hoor.

On-topic: Snake Eyes klinkt ontzettend goed. Heb toch wel weer erg zin in een nieuw Mumford & Sons album. De stem van Marcus Mumford klinkt altijd geweldig.

avatar van hidalgo
vraag mij wel af hoe kun je een plaat beoordelen op 3 nummers dan zeg ik
Toet toet, boing boing. Kokki en Peppi Peppi en Kokki Hopla eruit. He, haasje reppie. Kokki en Peppi Opstaan luie Peppi. Toet toet, boing boing. Kokki en Peppi

avatar van Ducoz
Ik heb hem inmiddels een paar keer gehoord. Echt slecht is het allemaal niet, maar het klinkt gewoon niet als Mumford and Sons. Het enige wat hier herkenbaar blijft zijn de vocalen van Marcus. Stuk voor stuk Niks zeggende composities die eng veel op radio bands als Coldplay lijken. De spontaniteit is er helemaal uit en klinkt allemaal erg vermoeiend.

avatar van hidalgo
mag ik vragen uit welke bron je ze hebt gehoord Ducoz

avatar van Ducoz
De Deluxe versie hebben wij al een paar dagen in 'bruikleen' van de maatschappij. Het album komt officieel vrijdag uit.

avatar van LotharVM
Ducoz schreef:

Vrijdag? Officiele releasedatum is 4 mei in ieder geval..

avatar van hoi123
Cye schreef:

Ik wil je niet teleurstellen, maar dit geluid was wel degelijk razend populair (en dus mainstream) in top-40-land. Denk maar aan Hey Brother van Avicii, of ongeveer het hele oeuvre van The Lumineers, of artiesten als Passenger die ook door de hele wereld werden of worden aanbeden. Als je echt de behoefte hebt om je met je muziek te onderscheiden van de massa's, hoef je niet meer met je akoestische gitaar en banjo aan te komen.

Overigens vind je de nummers van Mumford & Sons in weinig Top 40's terug hoor..
Hangt er vanaf wat je definitie van weinig is: in 17 verschillende landen in 19 top 40-lijstjes te vinden zijn met je single is naar mijn mening toch best een prestatie.

Ducoz schreef:

Nou is de banjo eindelijk weg en dan nog gezeik. Typisch!!

coldwarkids schreef:

Nou is de banjo eindelijk weg en dan nog gezeik. Typisch!!

Dat was juist een van de weinige dingen die deze band het luisteren waard maakte.

LotharVM schreef:

Vrijdag? Officiele releasedatum is 4 mei in ieder geval..

Nee hoor

Nee hoor, ik werk in een platenzaak en staat vrijdag gewoon in de schappen hier

Ik denk dat die mannekes die nog steeds niet weten dat vrijdag de cd's binnen komen nog nooit een platenzaak van binnen hebben gezien.

tot nu toe ,niet echt slecht,niet echt goed ,moet ff wennen nu 3 sterren maby na paar keer luisteren ster omhoog

avatar van yvar_wolfmother
het woord dat ik bij dit album vind passen is saai. veel nummers zijn op dezelfde manier opgebouwd en kakkelen maar wat voort. het enige nummertje wat ik wel goed vind is ditmas, de rest is niet zo heel bijzonder

avatar van PaulKemp48
Ik houd het bij hun eerste! Babel was al teleurstellend en deze is vlees nog vis!

avatar van Lura
PaulKemp48 schreef:

Bedankt Paul, scheelt mij weer een keer beluisteren

avatar van Lars Muziek.
Jammer dat sommige mensen muziek albums maar 1 ster geven....

avatar van Mctijn
Snake Eyes zojuist gehoord. Waarom houden ze het nummer niet gewoon klein? Dan is het prima. Door weer te versnellen en de gebruikelijke climax in te gaan, maak je jezelf als band ongeloofwaardig.
Haal aub het label "folk" weg, want dat slaat nergens op.

avatar van Editoor
Nee hoor, ik werk in een platenzaak en staat vrijdag gewoon in de schappen hier

In mijn tijd kreeg je nog een boete als je de cd te vroeg verkocht. Ik zou dus maar goed oppassen.