Van Morrison - Astral Weeks (1968)

Folk
Label: Warner Bros.

1. Astral Weeks (7:00)
  2. Beside You (5:10)
  3. Sweet Thing (4:10)
  4. Cyprus Avenue (6:50)
  5. The Way Young Lovers Do (3:10)
  6. Madame George (9:25)
  7. Ballerina (7:00)
  8. Slim Slow Slider (3:20)
  9. Beside You [Take 1] * (5:57)
  10. Madame George [Take 4] * (8:24)
  11. Ballerina [Long Version] * (8:02)
  12. Slim Slow Slider [Long Version] * (4:53)
GrafGantz schreef:

Is ie wel eens niet chagrijnig dan?

Het is zeker geen lolbroek, maar hij zal toch zo nu en dan eens een goed humeur hebben. Maar persoonlijk (2 keer live) heb ik hem daar niet op betrapt.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Begrijp de superlatieven voor dit album niet zo.
Vind de plaat eentonig en langdradig en ook het stemgeluid van Van in deze periode kan mij niet zo bekoren.
Kwam in aanraking met de muziek van Van Morrison begin jaren 80 met het album Beautiful Vision.
Dat was reden om meerdere albums van hem in huis te halen waarbij de meeste platen goed bevallen.
Ik vind No Guru No Method No Teacher uit 1986 zijn meesterwerk waarbij dit album kwalitatief niet in de buurt komt.

avatar van late for the sky
no guru no method no teacher is inderdaad zijn meesterwerk tesamen met de b kant van "into the music"
deze "astral weeks" kon en kan me nog altijd niet bekoren (waarschijnlijk trap ik hiermee op lange tenen)
gelukkig weet niemand mij wonen (grapje)

avatar van potjandosie
"Astral Weeks" wordt in het algemeen als 1 van Van Morrison's meesterwerken beschouwd maar "in het algemeen" zegt verder niets. tenslotte is muziekbeleving iets persoonlijks en dan kun je daar verder niets mee dus prima als jij late for the sky en anderen daar anders over denken. ik denk overigens wel te weten waar jij woonachtig ben

avatar van late for the sky
461 ocean boulevard ?

avatar van gaucho
late for the sky schreef:
461 ocean boulevard ?

Mis. Juist helemaal aan de andere kant van het land: South Lucerne Avenue, Los Angeles.

The cover shot for Late for the sky (1974) was photographed by Bob Seidemann on South Lucerne Avenue, just south of West 2nd Street in Windsor Square, Los Angeles. It features an old Chevy Bel Air (reportedly Glenn Frey's) in front of a house, inspired by René Magritte’s painting L'Empire des Lumieres.

Volgens AI en Loudersound.com.