horned_reaper schreef:
Ben ik dan 1 van de weinigen die echt een oordeel kan vellen over in welke albums en welke tijd Rush de beste muziek produceerde ?
Kun je dan alleen echt een oordeel vellen als je alles en alles kent? Van deze plaat ken ik alleen Distant early warning en die vind ik vies tegenvallen. Maar ik stem uiteraard niet. Latere platen ken ik wel - daar heb ik dus wel gestemd - en die vind ik ronduit zwak.
Overigens kan ik me totaal niet terugvinden in je betoog. De eerste vier platen van Rush vind ik nogal matig met nu en dan een sterk nummer: Anthem, Bastille Day en Something for nothing.
Daarna volgen er heel wat meer sterke nummers, maar A farewell to King's tm Moving Pictures bevatten allevier ook zwak spul - Moving Pictures nog het minst. Tenslotte vind ik Rush live volkomen overbodig - ze reproduceren alleen maar, voegen niets toe en bewijzen niet zonder de studioliflafjes te kunnen.
Ook je punt over groeien is niet op mij van toepassing, met uitzondering van het nummer Xanadu. De overige muziek maakt op mij nog precies dezelfde indruk als 30 jaar geleden. Maar zoals ook bij Yessongs blijkt vind ik popmuziek niet zo snel complex. Dat komt misschien omdat ik teveel naar klassieke muziek luister (ook 20e eeuwse).