Beach House - Depression Cherry (2015)

Label: Sub Pop

7. Wildflower (3:39)
  8. Bluebird (3:55)
  9. Days of Candy (6:15)
avatar van wvv89
Dat is goed nieuws. Zullen ze de lijn van "Bloom" en "Teen Dream" doorzetten, of zullen ze met iets vernieuwend komen. Mijn interesse is gewekt!

avatar van IllumSphere
Hier kijk ik eigenlijk ook naar uit, al wist ik niet eens dat er een nieuwe plaat aan zat te komen. Ik hoop alleen dat ze met iets nieuws komen, want ondanks dat de beide laatste albums het heel goed doen bij mij ben ik een beetje bang dat het deze keer niet meer zal werken. Ik ben er een beetje op uitgekeken.

avatar van Gretz
Zat al maanden op dit nieuws te wachten!

avatar van Abram Olsen
Negen nummertjes waar ik enorm hard naar uitkijk. Zeer speciale band voor mij.

UnknownPleasure
echt héél, héél goed. die gitaar, de tonen die uit het keyboard komen, en de zang. je moet het vaker horen, want qua productie en toon-keuzes is het niet het meest toegankelijke nummer dat ze hebben gemaakt. maar steeds beter en nu zelfs gruwelijk goed

avatar van mr-mucho
Sparks is in ieder geval al een geweldig nummer.

Heel veel nieuws valt niet te horen: nog even dromerig en zweverig en nog steeds krijg ik er af en toe een Cocteau Twins gevoel bij.
Wederom op hoog niveau en puur genieten maar de echte verrassing is er nu wel van af. Ik had gehoopt op iets meer spanning en nieuwe wegen maar dat hoor ik er niet in terug.

avatar van Premonition
Het is geen verrassing wat ik tot nu toe gehoord heb, maar wie had dat verwacht dan? Ik niet, wel iets meer shoegaze elementen.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
aERodynamIC schreef:

Releasedatum 28 augustus. Zit jij soms met je vingers in de pot met pindakaas te roeren?

avatar van FLUOman
Vorig album was ook traag met slepende zang, maar had (naar mijn gevoel) emotionele diepgang. Bij D.C. ervaar ik dit niet. Nummers zijn te lang uitgesponnen en bevatten te weinig dynamiek. Voorlopig is mijn oordeel over het album: saai en slaagt er niet in spanning vast te houden.

avatar van Mjuman
Maartenn schreef:

Jij gebruikt zeker nooit een mens om je boterham te smeren

Zoekt ende ghij zult vinden!

avatar van Chameleon Day
Een mens?.....verrekte autocorrect..

avatar van Mjuman
Chameleon Day schreef:
Een mens?.....verrekte autocorrect..

Het album is niet veel beter. Na een gezellig avondje stappen met je (nieuwe) lief , kan je dit beter niet draaien - ze valt in slaap. Dreampop: zeer zeker, garantie enkele reis dromenland - de soldaat hoeft geen acht meer te geven.

Draai dit NIET savons als je uit bent op een energieke, bijzondere afsluiting van de avond - dan kan je 't wel schudden - behalve de zak leeg

Cocteau Twins - niet echt; dit is eerder iets voor emo-smurfen; ben er even klaar mee

avatar van Tha)Sven
Snel even luisteren dan, Sparks is in korte tijd al m'n favoriete Beach House nummer geworden.

nummer 26 rotatielijst?

avatar van blur8
De Releasedatum van eind augustus is niet helemaal gelukt. Heb mijn Rolatielijst ook kunnen aanpassen. En wat een fijne toevoeging.
indead Weinig nieuws, maar hoor ook geen enkele wanklank.
BlueBird is zo fijn; geen enkel probleem om hiervan de komende tijd erg van te genieten.

avatar van Elbow
Wat is 'Sparks' toch een heerlijk nummer en één van de betere songs van 2015!. Voorlopig een 4 maar dat kan nog naar een 4,5 evolueren want de mooi kabbelende, dromerige liedjes worden met iedere beluistering sterker. Alweer een prima album van Beach House !

avatar van nico1616
Inderdaad, Depression Cherry moet zeker niet onderdoen voor de vorige albums.
Waar de eerste single Sparks meer gitaren en shoegaze aankondigden, blijven de andere nummers op vertrouwd dreampop terrein.
Mij niet gelaten, ik blijf het heerlijk vinden

avatar van Gretz
Eerste tiental luisterbeurten erop zitten, en ik ben nagenoeg dezelfde mening toegedaan als nico1616. Op het prachtige uitstapje Sparks na is dit vooral de band die we al kenden van Bloom en Teenage Dream en dat vind ik helemaal niet erg. Beach House herbevestigd zich als belangrijkste dreampopformatie van dit moment. Een meesterlijk duo dat voorlopig nog wel even mee kan.

Oh en Beyond Love.

avatar van davevr
Ben nog maar net beginnen luisteren, Sparks klinkt echt wel als Beach House meats MBV. Weet nu niet of dat een goed of een slecht ding is...

avatar van Urbanoetang
Tsja, hier begint hun sound me toch wel te vervelen. Zeker na van tevoren Sparks te hebben gehoord is dit toch een beetje een tegenvaller en ben ik er na een paar luisterbeurten wel weer klaar mee. Had eigenlijk gehoopt dat die track een soort introductie zou zijn voor een nieuwe stijl, maar het bleek inderdaad slechts een uitstapje te zijn. Zonde.

Zodoende krijgt deze, net zoals bij de voorganger, weer een halfje minder. Zeker een fijn plaatje om te horen, maar het wordt nu wel tijd dat ze écht iets nieuws gaan doen.

avatar van wibro
Teleurstellend.

Geen schaduw van het uitstekende "Bloom". Het is ook allemaal te veel van hetzelfde. Geen enkel nummer wat er ook echt bovenuit steekt. Verbaast mij eigenlijk niet want ik vond het nummer Sparks eigenlijk al niet bijzonder. Misschien moet Beach House de volgende keer het maar eens over een andere boeg gooien met een album wat minder dromerig is of beter gezegd minder slaapverwekkend.

avatar van Abram Olsen
Het is geen Teen Dream, noch Bloom. Maar valt uiteindelijk nog wel mee, zéker met hoofdtelefoon.

UnknownPleasure
PPP is prachtig. ik vind deze juist beter en beter klinken, zit veel groei in omdat het veel subtiler is dan hun voorgaande werken

avatar van Jessensei
'Teen dream' blijft een plaat die we binnen 30 jaar als klassieker onthouden hebben. 'Bloom' viel nog mee, maar met 'Depression Cherry' vertrouwen ze toch de plaat te lang op dezelfde sound. Geen probleem als de songs staan als een huis (zoals op 'Bloom'), maar hier gaat het helemaal de mist in. Hier zit helemaal geen leven in.

avatar van Lambchop
UnknownPleasure schreef:
PPP zit veel groei in omdat het veel subtiler is dan hun voorgaande werken

Precies wat jij zegt.

avatar van Koston
Jessensei schreef:

Het is een onderkoelde plaat geworden, maar dat mag niet verbazen gezien de titel en de hoes die richting uitwijzen.

Zoals de meesten hier vind ik ook dat Beach House te lang teert op dezelfde sound. Vooral de inspiratieloze en eentonige drumbeats beginnen me erg te vervelen. Ik begrijp dat ze geen drummer in huis hebben, maar zo moeilijk lijkt me het toch niet om een studiodrummer in te huren die wat meer punch en diepgang kan brengen aan de nummers. Muzikaal vind ik DC wel top. De gitaarlijnen en typerende keyboarddeuntjes klinken beter dan ooit.

Al bij al een geslaagde nieuwe plaat, die zich het best 's avonds laat luisteren

avatar van ArthurDZ
Mooi album weer van Beach House. Hun trucjes zijn onderhand bekend (zweverige vocals, dromerige sfeer, slepende instrumentatie,…) maar ik ben hun sound voorlopig nog niet beu. Waar Teen Dream iets had van een broeierige zomeravond en Bloom mij meer aan een besneeuwde winterlandschap deed denken, daar heeft Depression Cherry sterk de sfeer van roodbruine vallende bladeren over zich. Ga ik vooral deze herfst dus veel draaien, vermoed ik.

avatar van wibro
Ik was aanvankelijk nogal negatief over dit album. Toch niet terecht. Je moet het gewoon wat vaker horen.

Waardering; verhoogd naar 3,5*