Beach House - Depression Cherry (2015)

Label: Sub Pop

7. Wildflower (3:39)
  8. Bluebird (3:55)
  9. Days of Candy (6:15)
avatar van Mjuman
Ach, ik vind dit album niet slecht; al heeft het wel zijn specifieke draaimomenten. Wat mij tegenmaakt, zijn die loftuitingen van mupu's die muzikaal zich focussen op muziek van - pak 'em beet - de 21e eeuw; alsof er voordien geen goede muziek werd gemaakt.

Op het verkeerde moment doet dit album datgene waarvan jij me beticht: blijven zeuren. De vorige twee staan hier fysiek; deze is een digitaaltje, gelukkig - ik ben zuinig op mijn muziekzakgeld.

Mjuman schreef:

Welke muziekpuritein beweert hier dan dat er vroeger geen goede muziek wordt gemaakt? Iemand die zich vooral focust op recente uitgaven (ik schaar mezelf onder deze groep) kan evengoed genieten van muziek uit een (ver) verleden. Het is alleen tijdtechnisch nagenoeg onmogelijk om veel recente releases te beluisteren en tegelijkertijd ook veel oude plaatjes te ontdekken. En ondertussen ook je favorieten nog regelmatig een draai te geven.

C?

Mobiele browser haperde, zie Edit.

avatar van Mjuman
Browser haperde en jij happerde Was dit wel jouw schoen? Waarom dan aantrekken - dacht je dat ie paste?

Net album gedraaid en nu viel 't niet tegen - context?

"Puritein" you really got me going; tijd om m'n geschriften op de poort te spijkeren

Mjuman schreef:
't is me wat - wordt het niet eens tijd om werk te maken van de dames, heren (koekeperen)? Te veel van deze muziek maakt je alleen maar meer meegaand, sloom en uiteindelijk depri.

Eerlijk gezegd snap ik niet wat de band beoogt met een dergelijke move: cashen ("grab it while it's hot"), de kast (met opnames) uitruimen, laten zien dat er nog meer ellende is?

Vind het - afgezien wat ik van dit album vind - een vrij onsympathieke move: uitgaand van het feit dat échte fans de albums kopen, jaagt dit jelui (zeg: de liefhebbers van deze band) op extra kosten. Waarom niet dit album als bonus bij de vorige toegevoegd of evt als dubbelalbum uitgebracht, met een kleine opslag (in prijs). Of mp3'en julders almaal?

lol, cashen, las net een interview in de 'rifraf' gelezen dat ze met gemak hadden kunnen kiezen om écht groot te worden na 'teen dream'. maar deze band wil dat niet. dit is een pure band. met cashen heeft dit dus quasi zeker niets te maken

Dat artwork .

De eerste drie nummers zijn van een onaardse schoonheid, hun derde voltreffer op rij wat mij betreft (maar de twee voorgangers zijn toch nog iets beter).

Ik ben echt in een Beach House-mood de laatste tijd. Heb deze week bijna niks anders geluisterd. Ik heb ze nog maar recent ontdekt en wat een fijne band is dit toch. Ik kan wel huilen dat hun concert in de Ancienne Belgique is uitverkocht, had ze erg graag live aan het werk gezien (al spelen ze Zebra & Norway wel niet meer )

gerre schreef:

Alles wat gedrukt staat en/of online is waar. Elke artiest is creatief uniek en qua releases volstrekt autonoom. Elke release heeft uitsluitend als doel creativiteit naar de wereld te brengen, de fanschare te verblijden. Get a life, dude!

avatar van Ducoz
Dat artwork .

Wellicht dat Ticketswap uitkomst biedt?

Mjuman schreef:

euh, er is nog grijs tussen wit en zwart. uiteraard is dit hun beroep en hun bron van inkomsten. maar dat 'rich and famous' zijn niet hun hoofddoel is, is wel overduidelijk zeker...ze zijn 'big' in de indie-scene, maar dat is nog wat anders dan écht bekend zijn.

gerre schreef:

Da's al een ander liedje dan wat je net zong. Ik heb hen opgepikt bij Teen Dream en ook Bloom vond ik een fijn album; dit album heeft me nog niet kunnen overtuigen, maar een draaibeurt eerder op de avond pakte niet verkeerd uit. Het is duidelijk muziek die niet geschikt is voor iedere context/stemming.

En ook al is Sub Pop geen gek label, moet je niet onderschatten in hoeverre platenmaatschappijen vast willen houden aan een imo stervend business model. Lees hier maar eens wat daarvan wordt gevonden: Muziek >> Nieuws >> R.I.P Muziekindustrie? Goeie zaak!

Mjuman schreef:

Haha, ik bedoelde eigenlijk muziekpurist.

avatar van nico1616
De hoes van velours rafelt langzaam uiteen bij gebruik.
Met de rode pluisjes die daarbij loskomen, zou Legrand ons haar verdriet willen laten voelen.
Zo wordt Depression Cherry wel heel erg tastbaar

nico1616 schreef:
De hoes van velours rafelt langzaam uiteen bij gebruik.

Op cd of vinyl?

avatar van nico1616
Zowel de cd als het vinyl is in hetzelfde cherry velours verpakt.

avatar van Pepino
Pepino schreef:
Op zich is "Depression Cherry" zeker geen slecht album, maar het komt allemaal wat te herkenbaar over, alsof Beach House wat te veel in de comfortzone blijft steken. De plaat blijft inderdaad wat voortkabbelen en heeft niet echt uitschieters, op (naar mijn mening) "Beyond Love" na.

Ik herzie mijn mening: "Depression Cherry" blijkt na een aantal luisterbeurten over meer kwaliteiten te beschikken dan aanvankelijk het geval leek!

Pepino schreef:

Ik vind Depression Cherry zelfs nipt de betere Beach House-plaat van dit jaar, Thank Your Lucky Stars is mooi maar is echt wel een herhalingsoefening, deze is dat minder.

Bummed dat ik er niet bij ga zijn morgenavond, zeer spijtig

Toch wel had ik niet willen missen!! De hoogtepunten kwamen dan wel niet van dit album, maar ze vielen ook zeker niet uit de boot. Sparks was misschien toch wel nipt een hoogtepunt, waanzinnig nummer.

avatar van Elbow
Prachtig, dromerig, sprankelend concert gisteren in de AB. En ik blijf bij mijn standpunt dat 'depression cherry' een veel beter album is dan 'Thank your Lucky stars' Levitation, Sparks, ppp, beyond love en mijn favoriet van dit album 'Wildflower' stonden op de playlist!

avatar van blur8
Inderdaad DC is beter dan TyLS.
Een competitie tussen vergelijkbare track is elke keer (nipt) in voordeel van DC:
Sparks > Elegy tothe Void

Wat is een mupu?

Waarschijnlijk een muziekpuritein

Rudi S schreef:

Waarschijnlijk een muziekpuritein

Kan de gedachtegang wel waarderen - denk dan aan veel indie draaiende adolescenten ( <25) die gekleed gaan in jeans en ruitjeshemden; misschien is RHC een betere typering (Radiohead Clan)

avatar van Rudi S
Purist

Bummed dat ik er niet bij ga zijn morgenavond, zeer spijtig

En toch is het Thank Your Lucky Stars die m'n jaarlijstje heeft gehaald, is nipt de betere uiteindelijk.
Ik was er trouwens wel bij die avond, joepie

Ik was er trouwens wel bij die avond, joepie

Bij mij precies andersom denk ik, maar ik sluit niet uit dat ze beiden m'n jaarlijst halen.

avatar van stoepkrijt
Zaterdag kwam ik Depression Cherry tegen in een platenzaak. Hij zat dichtgeseald dus ik heb de hoes niet kunnen voelen, maar is die echt met stof bekleed? Dat zou ik echt ontzettend gaaf vinden. Bijna gaaf genoeg om dat album blind aan te schaffen. Bijna.

avatar van oceanvolta
Het antwoord is ja. Heel cool inderdaad

avatar van SébastienY
Beach House flikt het weer: rijpen en groeien. Het blijft toch straf hoe ze daarin slagen.

avatar van hoi123
Wat is PPP waanzinnig fijn - ik heb daarnet in de bus mezelf betrapt op dat ik als een idioot glimlachend zat te luisteren naar die laatste minuten. Had wat mij betreft nog zo'n tien minuten langer kunnen duren.