pintjebier schreef:
Een 0.5 is een haatstem om het gemiddelde naar beneden te halen. Als je het album een paar keer hebt beluisterd en je kent het oeuvre van Neil Young een beetje dan kun bijna niet anders dan concluderen dat hij hier compositorisch vertrouwd bezig is, tekstueel een - door wereldberoemde artiesten weinig gebezigd - je m'enfoutisme hanteert, en instrumentaal nieuwe horizonten opzoekt.
Dat Neil Young op zijn bijna zeventigste niet altijd even zuiver zingt neem ik er met liefde bij. Op Tonight's the Night is het ook niet allemaal even zuiver, maar daar hoor ik niemand over klagen.
Het gapende gat van een meterslange open doel. Godgodgod, ik weet gewoon niet waar ik schieten moet.
Ten eerste 0.5 een haatstem noemen is natuurlijk behoorlijk dubbelop; als je een 0.5 geeft heb je natuurlijk een behoorlijke hekel aan die plaat.
Het zelfde kun je natuurlijk andersom zeggen voor een 5 punter: Een idolaatstem om het gemiddelde naar boven te halen?
Zowel compositorisch,instrumentaal, tekstueel, en qua productie is het toch allemaal zeer simpel en afgeraffeld.
Stijn_Slayer had het al over simpele kampvuur-akkoordjes en daar heeft hij helemaal gelijk in en de gitaar solo's kan elk gemiddelde gitarist in een wip en een scheet leren , de teksten zijn simpel en voorspelbaar en de productie is ,....Tsja is er eigenlijk wel sprake van productie?
Neen dat heeft hij vroeger allemaal een stuk beter gedaan vind ik. Met die zelfde "je m'enfoutisme" maar kwalitatief een stuk beter op al die punten.
Het enige wat mij aan dit album boeit is de sfeer; alsof iemand in de oefenruimte een cassetterecorder aan heeft laten staan.
En inderdaad dat onverschillige (moest ik opzoeken hoor) vind ik wel tof.