Thom Yorke - The Eraser (2006)

Electronic
Label: XL

1. The Eraser (4:56)
  2. Analyse (4:03)
  3. The Clock (4:13)
  4. Black Swan (4:50)
  5. Skip Divided (3:36)
  6. Atoms for Peace (5:14)
  7. And It Rained All Night (4:16)
  8. Harrowdown Hill (4:39)
  9. Cymbal Rush (5:15)
avatar van lowieke
Nee ik ga gewoon voor de volle 5...omdat ik al een dikke tijd niet zo'n briljant album heb gekocht

avatar van lowieke
Luister hem echt de hele dag, Thom's stem is zooo gaaf!

Niet doen, op die manier gaat een prima album je veels te snel vervelen

avatar van lowieke
Ja inderdaad, erg zonde. Maar ja soms kan je het gewoon echt niet laten!
Zette hem gister op toen ik in bed lag, ik was echt alles vergeten om me heen, gaat echt helemaal op in die plaat.

Zal de switch proberen te zetten naar Antony and the Johnsons en Bon iver (ken ze allebei nog niet, maar zie alleen maar positieve reacties).

avatar van lowieke
Totaal niet aan het lukken, lig echt urenlang op mijn bed helemaal in deze CD, het is echt belachelijk...

Kom op man, beheers je toch 'n beetje!

avatar van lowieke
Haha, hij is zoooooo goed... echt een genie deze man!

Ik verhoog mn score naar 6

Gregson
Leuk album, maar meer ook niet. Het haalt het mijn inziens bij lange niet bij de beste Radiohead albums. Toch 3'5*.

avatar van KOOJI
Heb hem vanmiddag gekocht en voor het eten beluistert, deed me enorm aan Hail To The Thief denken. Precies die muziek; als je HTTT vet vindt, vind je deze ook vet(en vice versa).

Ga 'm nu nog maar 'n keertje luisteren. Morgen post ik wel een cijfer

avatar van Carolaah
Ahh.. laatst eindelijk eens goed beluisterd..

een 3,5 om mee te starten. Fijne plaat, zo relaxt, kalmerend, en eerlijk gezegd vond ik dit album fijner klinken dan vele Radiohead albums..In eerste instantie dan hè..

avatar van Mindshifter
Prima solowerkje van Thom! 3,5.

avatar van mattman
zeer relaxt, minder toegankelijk album van Thom (en Jonny, niet te vergeten) Kan het zijn dat Thom beinvloed is door drum'nbass? Veel geluidjes op dit album hebben daar wat van weg.

4 punten van mij. Briljant album van n briljant artiest. Alleen jammer dat er steeds vergeleken wordt met Radiohead. Dit is n solo album, geen Radiohead plaat. Overigens kun je ook zeggen dat je ,juist omdat het zo anders is dan een Radiohead plaat, laat zien hoe creatief Thom is...

Berichten over nieuw materiaal verplaatst naar Thom Yorke

avatar van hallo!
Ik moest zeer hard wennen aan dit album, maar nu vind ik het echt geweldig. Ik snap ook niet waarom Skip Divided niet vaak wordt aangeduid als favoriet, wqant ik vind dat juiste het beste nummer van het album. Thom's stem is geweldig op dat nummer, eigenlijk op alle nummers, maar Skip Divided tilt hij echt 10 niveaus hoger met z'n stem.
Het enige mindere nummer op het album vind ik Atoms For Peace. Het is saai.
Voor de rest een zeer sterk album. 4,5.

Helemaal mee eens

haveman
Net even wat live optredens bekeken, waaronder op de britse televisie.

En dan vraag ik me maar één ding af: hoe kan het dat mensen niet massaal naar de winkel zijn gerend om dit album aan te schaffen?

vondeich
Kan ik ook 7* geven?

avatar van Carolaah
Halfje erbij op.. Vind dit toch ook wel een erg goede plaat.
Wel een plaat waar je absoluut voor in de mood moet zijn..
Soms kan ik dat zweverige absoluut niet waarderen en vind ik het gewoon zeikerig worden.. niet de juiste timing dus,

Andere keren kan ik dit heerlijk op de achtergrond aan hebben, of zelfs op de voorgrond om fijn bij weg te dromen.

JanBetonde2e
Ik luisterde naar de soundtrack van Twilight(vooral om Editors en The Killers) en ik hoorde echt een geweldig nummer namelijk Hearing Damage en die bleek van Thom Yorke te zijn, dus ik dacht laat ik is kijken wat ik ervan vind, en ik vond het geweldig, dus ik meteen naar de winkel gegaan en het album gekocht, zeer goed album, al is zijn werk met Radiohead beter

avatar van Chicken Sun
Fantastisch album. Eindeloos herluisterbaar. Vijf sterren, met gemak.

avatar van Chicken Sun
Trouwens, kan iemand mij muziek binnen dit genre aanraden? Ik weet niet hoe je het noemt, ik denk elektro maar met popinvloeden ofzo? Want straight-up electro klinkt mij vooralsnog altijd wat te extreem in de oren. Als dat generaliserend klinkt....dan klopt dat. Vandaar de vraag om aanraders binnen het genre!

JanBetonde2e
Misschien is Massive Attack wel wat voor je.

avatar van hoi123
Of bjork..

avatar van Leander1991
hoi123 schreef:
Of bjork..

ja die heeft ook te experimenteren met zeer interessante ritmes

avatar van Leander1991
ook een ideale plaat om te studeren

avatar van battersea
zoooo, de liedjes-liedjes van radiohead, zeg maar. heerlijke plaat, donker, hypnotiserend, kwaliteit. 1 euro bij de bieb-sale. gelukje.

avatar van battersea
tjonge, dat ding wordt echt steeds beter! Vooral Analyse en Black Swan. Doen zelfs een beetje aan de Massive Attack sfeer van weleer denken. Halfje erbij!

avatar van Madjack71
Ik heb veel waardering voor de latere werken van Radiohead, dus dan zal dit met The Eraser toch ook wel goed komen....tis toch even wennen, veel ruisbeats, bliepjes en blopjes en kan toch niet helemaal de verwachting die ik had waarmaken. Kan idd. zo zijn, dat dit een echte 'stemmingsalbum' is, die zich beter laat smaken, later op de avond, dan zo met het zonnetje op de fiets, wat bij een Massive Attack veel beter afgaat.
Edoch, ik vind dat Yorke een prima stem heeft, die zich wel goed leent voor dit soort muziek. De hoes is ook prachtig.
Komt uiteindelijk vast wel goed tussen Eraser en mij.

avatar van Slowgaze
Het heel ablum draai ik eigenlijk nooit meer, net als het Radiohead-werk, maar The Clock duikt nog wel eens op in mijn hoofd. Ontzettend sterk nummer was dat. Eigelijk voel ik eerder de neiging deze cd weer eens op te zetten dan het werk van Radiohead.