Frank Zappa - Chunga's Revenge (1970)

Rock / Jazz
Label: Bizarre

1. Transylvania Boogie (5:01)
  2. Road Ladies (4:10)
  3. Twenty Small Cigars (2:17)
  4. The Nancy and Mary Music (9:27)
  5. Tell Me You Love Me (2:33)
  6. Would You Go All the Way? (2:29)
  7. Chunga's Revenge (6:15)
  8. The Clap (1:23)
  9. Rudy Wants to Buy Yez a Drink (2:44)
  10. Sharleena (4:04)
Aap
Voor degenen die 'Chunga's Revenge' wel kunnen waarderen (wat ik zelf het hoogtepunt van de CD vind): 'Muffin Men Plays Zappa' (niet op MuMe) heeft op het album 'Frankincense' een zeer mooie orchestrale bewerking van dit nummer gemaakt.
(Als je het moeilijk c.q. niet kunt vinden dan kan je me even een mailtje sturen.)

Joy
je maakt me newsgierig...

vind deze plaat behoorlijk ok

avatar van Reinbo
Lekker stevig album, met een paar goede gitaarnummers.

avatar van platedraaier
Ik vind dit toch wel een erg goeie Zappa met veel rauwe blues invloeden.

Beetje een mengelmoes van Zappa's jazzmuziek met de Flo & Eddie-periode. Maar toch.... geniaal!

Davez
Heerlijk vooral de langere nummers. Rauw bluesgeluid. Stevige electrische gitaren.

avatar van jellorum
heel sterke plaat van de man
supergitaarmuziek met een afsluiter die kan tellen, sharleena , een van mn favoriete songs aller tijden

LocoHermano
Huilen met Sharleena, ketsen met de Road Ladies, zuipen met Rudy. Ondergewaardeerd, 4,5 ster.

LocoHermano schreef:

Beetje heerlijk melodieus zijn met 20 kleine sigaartjes, beetje scatten met Nancy & Mary, beetje een potje te gekke gitaar spelen met Chunga!

De kracht van dit album is dat het zo lekker gedoseert klinkt. Beetje van dit, beetje van dat, beetje zus, beetje zo, en alles op z'n Zappiaans.

avatar van Justt
Heerlijke plaat met lekkere jazzy invloeden. Je begint gewoon te swingen bij het horen van deze plaat.
Het net een nieuwe discografie van Zappa, en met veel plezier album's luisteren!

avatar van ricardo
De een schrijft veel jazz invloeden en de ander schrijft weer van lekker ruw blues album.Wat is het nou een blues album of meer jazz georienteerd?Is dit te vergelijken met Bongo Fury samen met Captain Beefhart als gastartiest?En heeft Zappa uberhaupt wel blues getinte platen?

Je moet het blues-aspect niet te ruim nemen. Hier wordt bedoelt 'Bluesy rockmuziek', en deze plaat is inderdaad een afwisseling tussen dat en meer jazz-georïenteerd materiaal.

Joy
als je wilt weten wat het is moet je het plaatje ff opzetten

tis maar een tip

Joy
er zit al maanden een riedeltje in mijn hoofd, en ik kan me maar niet herinneren op welke plaat het staat en ik verdenk deze

nochtans heb ik al veel gezocht en beluisterd en nog steeds niet gevonden

het riedeltje beslaat hooguit een minuut of 2 en zappa speelt een prachtige gitaarsolo over dat riedeltje, het ritme is :

boem stjak stjak,boem tsjak tsjak waarbij tsjak tsjak klinkt als een hi hat

kan het niet eenvoudiger uitleggen maar als je het riedeltje wat ik bedoel niet weet, dan kan het boem tsjak stjak vanalles zijn

het stamt iig uit de periode laat 60 tot net na 70

avatar van ricardo
Vind van de Zappa albums dit wel een van de mindere hoezen.Hier had Zappa wel wat mooiers van kunnen maken vind ik.Zeg eens aaaa tegen de tandarts.

Joy
zal misschien een centenkwestie geweest zijn

pas later ging zappa veel aandacht besteden aan hoezen

deze aardig origineel als je het mij vraagt, gave kop,hoewel simpel

leg er guitar en shut up naast en dit is nog redelijk creatief

ach we moeten niet zeuren, meestal werd er behoorlijk aandacht besteed aan de hoezen

tijd voor slayer, god hates us all

avatar van ricardo
Shut up and Play Yer Guitar vind ik nog wel een mooie hoes hebben hoor,en mooier dan deze hoes.

Joy
tis alleen maar een foto, niks aparts

vergelijk dat eens met bijv uncle meat

avatar van ricardo
Ja die van Uncle Meat is 1 van de mooisten i.d.Maar One Size Fits All en Over - Nite Sensation hebben ook mooie hoezen vind ik.

avatar van ricardo
Deze nu ook beluisterd maar dit vind ik wel een echte topplaat van Zappa,en gelijk 1 van de beste reguliere albums van Zappa, die ik tot nu toe gehoord heb.Vreemd dat het stemgemiddelde bij dit album in vergelijking met sommige andere albums van Zappa nog redelijk laag ligt met 3.75*,gelijk maar even omhoogbrengen dan.5* voor 1 van de besten van Zappa dus.

Hoezen van Zappa, tsja.... Meestal stak er een heel verhaal achter (incl. 'conceptual continuity clues'). Zou geen lelijke van de man op kunnen noemen, want ik vind ze allemaal op een aangename manier apart en passend bij de muziek.

Dit album wordt nog wel eens over het hoofd gezien volgens mij omdat het moeilijk in een hokje valt te stoppen. Deels is het een vervolg op Hot Rats, deels het eerste album met Flo & Eddie, waarmee de Mothers toch wel een wat andere (lees: simpelere, meer rock gerichte) sound kregen.

Ik denk dat ie morgen maar weer eens in de auto meegaat naar het werk!

avatar van ricardo
Hoe weet je dat Kaztor? Maar bij mij gaat hij pas Dinsdag mee in de auto naar het werk , aangezien ik Zondag's en Maandag's weekend heb.

Weet ik wat?

avatar van ricardo
Deze nu ongeveer 10 keer gedraaid in totaal,maar wat een gitaargeweld hierop.Als iemand een Zappa album wil gaan aanschaffen met veel en vooral erg goede gitaarnummers,die zullen ook eens dit top album van Zappa kunnen gaan overwegen.

Ja, dit knalt er kwa gitaarwerk behoorlijk op los. Transylvania Boogie en het titelnummer zijn wat dat betreft ear-gasms pur sang!
Daartegenover staan dan weer van die typerende Flo & Eddie-era nummertjes, het Weasels-achtige gefreak van The Nancy & Mary Music en The Clap en het geniaal-melodieuze Twenty Small Cigars dat zo op Hot Rats of Burnt Weeny Sandwich had kunnen staan. Topper, dit!

avatar van Daglish
Leuke site en heb me maar ingeschreven. Ben blijven hangen bij chunga's Revenge van FZ. Mijn eerste echte Zappa album, jaren geleden. Wat mij betreft een van zijn beste.

Joy
als je chunga's revenge hoog hebt zitten, zoals ik, da kan het haast niet anders dan dat je het lamder/atere werk ook gaat waarderen

geniet van de ontdekkingstocht

avatar van Reinbo
Ik verbaas me er altijd over dat dit album uit 1970 is. Op basis van de muziek zou ik het zeker 4-6 jaar later dateren.

Joy
wat weer eea zegt over zappas vooruitziende blik op eigen werk

avatar van ricardo
Dit klinkt inderdaad stukken moderner dan uit 1970.Als je van gitaar muziek houdt kun je dit album van Zappa eigenlijk niet missen en is een absolute must in je Zappa collectie.Ik heb hem overigens nog niet origineel,maar gaat ongetwijfeld gebeuren binnenkort ,dat zeker.