Frank Zappa - Chunga's Revenge (1970)

Rock / Jazz
Label: Bizarre

1. Transylvania Boogie (5:01)
  2. Road Ladies (4:10)
  3. Twenty Small Cigars (2:17)
  4. The Nancy and Mary Music (9:27)
  5. Tell Me You Love Me (2:33)
  6. Would You Go All the Way? (2:29)
  7. Chunga's Revenge (6:15)
  8. The Clap (1:23)
  9. Rudy Wants to Buy Yez a Drink (2:44)
  10. Sharleena (4:04)
avatar van dj maus
Overgangsplaat tussen Hot Rats en 200 Motels, dus van instrumentaal knip en plakwerk naar conceptueel theater. Daarom wat onevenwichtig als geheel, maar Sharleena is een onwaarschijnlijk mooie Zappa-ballad, Road Ladies scheurt als het betere Allman Brothers / Cream-werk (met een hemels orgel) en Chunga's Revenge en Transylvania Boogie zijn twee uitmuntende jams.

avatar van jellorum
na ruim een jaar eens in herhaling vallen...fantastische plaat..van begin tot eind.....Sharleena nog steeds favoriet en nu is daar ook Road Ladies bij, totaal anders maar equally good, yes!

avatar van Pruimpit
Ik vind de Flo en Eddie-nummers op deze plaat niet bijster boeiend (hoewel ik niet echt iets tegen de heren heb, Fillmore East en Just Another Band.. zijn wel weer leuke albums), maar de instrumentale nummers zijn wel weer okee. Al met al een middenmoter in Zappa's oeuvre, geen topper maar toch ook geen slecht album.

De 'Lost Episodes'-versie van Sharleena vind ik persoonlijk stukken beter, hoewel deze opname ook wel te doen is.

Joy
wat zit er toch een vet geluid in deze plaat zeg

road ladies, met de brommende hammond, en dat in 1970

nog steeds een van mijn favoriete paatjes

avatar van ricardo
Prachtig Zappa album als je houdt van vooral lekkere en goede gitaar nummers. deze heb ik nog niet org in bezit, maar zou hem wel willen ruilen voor Were Only In It For The money, want die heb ik wel org, maar heb deze of Zoot Allures een stuk liever dan de oude Mothers/Zappa meuk. als er iemand is die wil ruilen, met deze of Zoot Allures, stuur me maar een PM, kunnen we misschien tot een deal komen.

Joy schreef:

road ladies, met de brommende hammond, en dat in 1970

precies dat orgel maakte me destijds verslaafd aan deze plaat

de derde Zappa lp die ik ooit hoorde
(na resp. Baby Snakes en Uncle Meat)

dj maus schreef:

Jij hebt dat zeer mooi gezegd, waarvoor dank. Ik heb de plaat nu enkele keren beluisterd, ik vind ze zéér genietbaaar, zowel gitaarwerk als de andere maffe Zappa-inbreng.

avatar van ricardo
Dit is 1 van de beste gitaar georienteerde Zappa albums, org moet ik hem nog altijd in huis halen, ik moet het nu nog doen met de copy. geweldig album natuurlijk die je eigenlijk org in huis moet hebben als Zappa liefhebber. binnenkort maar even kopen.

Berichten verwijderd.

ricardo schreef:

Zappa-cd's ruilen staat voor mij zo ongeveer gelijk aan de ergste heiligschennis, m.i. maarja... je moet het maar willen..

Deze leuke berichten doen mij de cd weer aanzetten.

avatar van ricardo
Misschien moet ik hem maar gaan aanhouden Were Only In It For The Money, want als ik hem wegdoe kan ik hem ook niet meer beluisteren en kan het kwartje ook nooit meer vallen, en eigenlijk is het ook een beetje heiligschennis ja. ik koop deze er gewoon bij dat is beter. bedankt voor de suggestie Kaztor.

avatar van kaztor
Ik doe zelf eigenlijk cd's weg als ik ze compleet niet kan uitstaan (Korn's Issues schiet me zo te binnen) of als ik een andere versie overweeg die iets essentiëels toevoegd. Maar Zappa heeft zo'n gigantische back catalogue, zoveel wegen en zijwegen... Dan kan het best eens voorkomen dat er iets vroeg of laat 'klikt'. Bovendien staat 's mans 5-sterren-talent buiten kijf.

kaztor schreef:

Groot gelijk kaztor! Meest eigenwijze artiest ever, zonder enige twijfel. Het woord Zappiaans is een eigen leven gaan leiden, dat zegt genoeg.
Ik heb ooit maar één - voor mij dan - "onbeluisterbaar" plaatje van Zappa doorverkocht, en daar heb ik nu een geen spijt van zie; Het ging om Civilization Phase.... dààr kon ik echt niet naar luisteren.

Deze hier is gewoon schitterend, zoals zo vaak bij Zappa!

Joy
zonde, civilization blijkt na veel luisterbeurten een ware parel

de enige plaat die ik verkocht heb en waar ik geen spijt van heb is 200 motels

avatar van kaztor
Ik vind Thing-Fish een ware flop, maar toch doe ik 'm nooit weg.
Van mij mag ie.

avatar van ricardo
Maar Thing Fish is toch heel erg experimenteel net als de eerste 3 Mothers albums toch?

avatar van kaztor
Een zooitje ruk is het, is in geen velden of wegen zo goed als de eerste albums.

avatar van ricardo
Ik ken Thing Fish in zijn geheel niet hoor, maar heb ook wel goede berichten gehoord van 'Zappa kenners' over Thing Fish. zal ook wel een kwestie van een vallend kwartje zijn denk ik.

ricardo schreef:

Dat denk ik. Een briljante plaat. Misschien niet zozeer muzikaal, maar wel tekstueel en conceptueel.

Father McKenzie
Ik verhoog deze met een halfje, het is toch wel een ongelooflijk sterke plaat, zeg! (The Nancy & Mary Music is iets tussen free jazz, fusion en rock in, onmogelijk te beschrijven!).
Er wordt heel de plaat lang op een ongehoord hoog niveau gemusiceerd, wauw!

Father McKenzie schreef:

Er wordt heel de plaat lang op een ongehoord hoog niveau gemusiceerd, wauw!

Maar die vlieger gaat ook op voor alle andere platen van Zappa

Niet helemaal waar, maar toch...ik kon het niet laten.

avatar van dj maus
Ooit de eerste Zappa-cd die ik kocht en een van de laatste lp's die ik nog moet, eh... moest, want vandaag dus op vlekkeloos vinyl gevonden bij de lokale platenboer (evenals The Grand Wazoo).

Wat het standaard-repertoire van Zappa op vinyl betreft komt het einde nu wel haast in zicht.

dj maus schreef:

Dat is niet waar natuurlijk...

Ik ken (niet persoonlijk, maar via het forum op www.zappa.com) een gast in Nederland die 27 (!!!) verschillende persingen heeft van Chunga's Revenge...op vinyl !!!

Het is maar net wat je er voor over hebt

avatar van ricardo
Dat iedereen zoveel waarde hecht altijd aan dat vinyl. Als je alles op cd hebt, heb je de nummers in een perfecte geluidskwaliteit toch. En als ik alles op cd compleet zou hebben, dan zou ik het mooi genoeg vinden. Wat voegt vinyl nu nog toe in deze tijd. Ik snap dat het leuk is voor verzamelaars, maar ik vind de prijzen vaak wel erg overdreven wat ze voor een plaat vragen. Je hebt gok verslaafden maar waarschijnlijk dan ook vinyl verslaafden. Man man 27 persingen van alleen deze plaat al. Dan heb je ook wel veel schulden denk ik en zeker als je alles compleet wilt hebben. Vandaag de dag zeker. Ik vind voor mij dan vinyl echt overbodig, de cd's in bezit hebben is mooi zat. Wanneer kun je alles nu afspelen? Ik denk bijna nooit.

Joy
27 verschillende persingen, dat hoef voor mij niet ,maar zijn officiele uitgaves op lp?

graag

lp bied zoveel meer dan geluidskwaliteit alleen, ja ik vind een lp beter klinken dan een cd, een grote mooie hoes, in zappagevallen 1 waar altijd veel op te zien is, uitgebreid artwork en lay out ipv een suf cd hoesje van 3 bladzijden

het opzetten van een plaat, hoe cliche ook, nostalgie, is leuk, en warmer

avatar van ricardo
Ik heb vroeger ook vinyl gehag ongeveer 50 platen in totaal, en dan met name metal en hardrock platen. De authentieke sfeer die erbij komt kijken om een naald op de plaat te leggen en dat je er wat moeite voor moet doen maakt dat je er echt mee bezig bent. Het geluid vind ik van kwaliteit wel minder goed dan van een cd. Het artwork is natuurlijk wel geweldig en zo'n grote hoes is natuurlijk een stuk leuker dan een klein cd hoesje. Verder heb ik op alle fronten een cd een stuk liever. Het artwork van Uncle Meat of Burnt Weeny zal op lp wel fantastisch zijn denk ik.

Antonio schreef:

Dat is niet waar natuurlijk...

Tuurlijk wel. Ik zeg bewust 'het standaard-repertoire'.

ricardo schreef:

Dat geldt zeker niet voor albums als 'Cruising With Ruben & The Jets"...

dj maus schreef:

Tuurlijk wel. Ik zeg bewust 'het standaard-repertoire'.

En ik sloot mijn door jou gequote berichtje ook bewust af met het volgende------>

Om The Joker te quoten: ''Why so serious...?''

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Ach ja, Chunga's; fantastische plaat, heb em zelf ook op vinyl. Maar om 27 exemplaren aan te schaffen gaat me wat te ver.