Frank Zappa - Chunga's Revenge (1970)

Rock / Jazz
Label: Bizarre

1. Transylvania Boogie (5:01)
  2. Road Ladies (4:10)
  3. Twenty Small Cigars (2:17)
  4. The Nancy and Mary Music (9:27)
  5. Tell Me You Love Me (2:33)
  6. Would You Go All the Way? (2:29)
  7. Chunga's Revenge (6:15)
  8. The Clap (1:23)
  9. Rudy Wants to Buy Yez a Drink (2:44)
  10. Sharleena (4:04)
Aap
freakey schreef:
Misschien geinig om te weten, Chunga's revenge is geen gitaar maar saxofoon op distortion.....

Ja. Alt-sax met Wah-wah pedaaltje.

Antonio schreef:
Ik ken (niet persoonlijk, maar via het forum op www.zappa.com) een gast in Nederland die 27 (!!!) verschillende persingen heeft van Chunga's Revenge...op vinyl !!!

Hierbij overigens nog (een paar jaar te laat) fotografisch bewijs...

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Hahahaha, prachtige verzameling!

Maartenn schreef:
Hahahaha, prachtige verzameling!

De paarse hoes is niet een Spaanse maar een Mexicaanse persing op het GAMMA label.
De gele hoes is de eerste Engelse persing, de tweede was gewoon rood.
Ook wijken de persingen uit Griekenland, Venezuela en Chili af van de gewone hoes uit de USA.

mrleavan schreef:

klopt dit is een oude foto, er zijn er sindsdien ongeveer 11 bij gekomen(dacht ik) toevallig vandaag (07/01).nog de vijfde USA persing.

Wat toevallig, dus het is jouw verzameling ?

Twee vragen:

1: Heb je deze ''verzamel-fetish'' alleen met Chunga's Revenge ?
2: Waarom in vredesnaam ?

Stalin schreef:

Wat toevallig, dus het is jouw verzameling ?

Twee vragen:

1: Heb je deze ''verzamel-fetish'' alleen met Chunga's Revenge ?
2: Waarom in vredesnaam ?

Antw 1. Ja ik heb Alleen CR in deze cijfers ±65, een goede tweede is ZINY met 32 daarna HR met 24
antw2. goede vraag CR was mijn eerste kennismaking met FZ, maar ZINY was de plaat die de laatste drempel weg haalde, vanaf die tijd is de verzameling gegroeid tot de huidige van ongeveer 400/500 vinyl, 200cd, 125 Tapes

Aap schreef:
Ja. Alt-sax met Wah-wah pedaaltje.

Jullie bedoelen het nummer, niet het hele album, toch?

avatar van freakey
pfff... gaat zelfs mijn pet te boven.....

mrleavan schreef:

En welke van de 65 Chunga's Revenge albums luister je nou het meest?

Tony schreef:

Jullie bedoelen het nummer, niet het hele album, toch?

Het nummer ja....

Tony schreef:

En welke van de 65 Chunga's Revenge albums luister je nou het meest?

De vinyl versie met het serie nr RS S-68-15

mrleavan schreef:

Koning Freakey lijkt van zijn troon gestoten te zijn

Stelletje patsers hier.

Ik heb 1 cd versie van dit album en dat vind ik mooi zat, zou niet weten wat je met 65 versies van dit album zou moeten.

ricardo schreef:
zou niet weten wat je met 65 versies van dit album zou moeten.

Er over opscheppen natuurlijk

avatar van ricardo
Van wie is hier op mu.me de grootste Zappa fundamentalist natuurlijk.

ricardo schreef:
Stelletje patsers hier.

Ik heb er ook maar 1 hoor, en 1 op vinyl (dus 2).... over de superioriteit van Chunga serie nr RS S-68-15 heb ik al veel gehoord....

freakey schreef:

68-15 heb ik al veel gehoord....

Toch knap dat je er veel over gehoord hebt het moet nl. LP S-68-15 zijn, alleen is dat het serrienr van de "Hot Rats" persing uit Portugal.

Maar serieus de beste persing van Chunga is de Japanse vinyl persing Reprise/Pioneer P-8045R.
Wie eenmaal Chunga op vinyl gehoord heeft kijkt nooit meer naar de cd om.

avatar van ricardo
Ook weer zo'n geneuzel net of vinyl altijd beter zou zijn.

Keppem niet op vinyl, krijg um niet op vinyl en willum niet op vinyl.

Op cd klinkt het wellicht iets minder warm, maar je krijgt er natuurlijk een superieure geluidskwaliteit voor terug. Wel is een platenhoes mooier om te zien dan een cd hoes, vooral met Zappa albums is dat zo, en dan met name hoezen als Uncle Meat en Burnt Weeny Sandwich dat soort hoezen.

Hebben de Zappa vinyl liefhebbers ook allemaal zo'n retro pick up met een mooie usb aansluiting?

avatar van freakey
Ben ik wel met je eens Ricardo, ik heb hem ook op vinyl maar draai altijd gewoon de cd hoor..... als ik de hoes wil zien pak ik die er wel bij....

avatar van Tony
Nee, natuurlijk niet zo'n usb pick-upje, dat is voor wannabe vinyl liefhebbers. Bij mij staat 'n Thorens TD 160 in de woonkamer. Ik heb dan wel geen 400/500 Zappa LP's (niet 1 zelfs...) maar wel een van de beste (betaalbare) platenspelers ooit gemaakt. Ik kan ook opscheppen...

avatar van ricardo
Nooit gedacht dat de liefhebbers van de mythische Zappa van die grote zwamneuzen waren.

Ik schep trouwens alleen op net voordat ik ga eten.

Ik vind dit een prachtig album voor tussendoor, vooral als je van zijn gitaarwerk houd mag je deze niet missen.

Zelfs niet op cd uiteraard.

avatar van Tony
Is toch niet zo vreemd? Die mythische Zappa geeft op z'n albums voortdurend het goede voorbeeld. Een grotere zwamneus bestaat er in de populaire muziek nauwelijks, lijkt mij.

Chunga's Revenge is inderdaad niet een van de grote platen van Zappa, maar de bluesy insteek luistert prima weg.

En de hoezen? Als ik daar mijn aankoopgedrag op zou baseren, dan had ik geen enkel Zappa album in huis. Vind ze eigenlijk allemaal vreselijk, behalve One size fits all, die heeft iets magisch mysterieus. Misschien om de hoes toch wel een beetje mijn absolute Zappa favoriet...

[quote]mrleavan schreef:
[quote]freakey schreef:

avatar van freakey
Dit laatste berichtje is me niet helemaal duidelijk mrleavan....

Nee Malle, nou leg je mrleavan een uitspraak in de mond die niet van hem was.

Mrleavan zou wat vaker een bericht moeten posten, wordt ie er vanzelf wat bedrevener in.

Nee Malle, nou leg je mrleavan een uitspraak in de mond die niet van hem was.

Waarom zou ik vaker hier een bericht moeten posten (alles wat je post wordt tegen je gebruikt) zelfs wat je niet post.

Nee Malle, nou leg je mrleavan een uitspraak in de mond die niet van hem was.

dit was zijn quote, die ik maar ff heb ontrafelt

quote="mrleavan" quote="mrleavan"quote="freakey"quote="ricardo"Stelletje patsers hier. /quote - /quote

mrleavan schreef:

Om het citeren van anderen of van jezelf een beetje onder de knie te krijgen.

Gaat het verder goed met je, mrleavan? Beetje teveel naar Das Leben Der Anderen gekeken, wellicht? Natuurlijk levert zo'n extreem aantal versies van hetzelfde album verbaasde reacties op, maar je hoeft je niet te verdedigen voor je grote Zappa collectie.

Was die post over patsers hier nou wel of niet van jou? Ik volg 'm niet meer!!

Tony schreef:

Om het citeren van anderen of van jezelf een beetje onder de knie te krijgen.

Was die post over patsers hier nou wel of niet van jou? Ik volg 'm niet meer!!

Met mij gaat het prima, Luister nu naar "Malesch" van Agatition Free op vinyl, een prachtplaat ook van begin jaren zeventig.

mijn Zappa collectie is niet zo extreem als je bedenkt dat ik er veertig jaar over gedaan heb om het bij elkaar te krijgen (Ik ken grotere collecties).

O.ja patsers was niet van mij, maar iedereen heeft recht op zijn mening (Hoelang nog?).

Ik kom hier niet vaak, de site heeft wat muziek aangaat weinig te bieden
Voor info over het verschil tussen Zappa vinyl en cd
Frequently Asked Questions - lukpac.org