Frank Zappa - Chunga's Revenge (1970)

Rock / Jazz
Label: Bizarre

1. Transylvania Boogie (5:01)
  2. Road Ladies (4:10)
  3. Twenty Small Cigars (2:17)
  4. The Nancy and Mary Music (9:27)
  5. Tell Me You Love Me (2:33)
  6. Would You Go All the Way? (2:29)
  7. Chunga's Revenge (6:15)
  8. The Clap (1:23)
  9. Rudy Wants to Buy Yez a Drink (2:44)
  10. Sharleena (4:04)
avatar van ricardo
Vindt ik ook, 26 gaat dan nog, en moet kunnen vind ik.

avatar van dj maus
Antonio schreef:

Om The Joker te quoten: ''Why so serious...?''

kom ik zo over?

avatar van kaztor
Ik heb de originele LP sinds gister en die klinkt warmer. De cd klinkt wat scherper, maar mist dat 'wollige' en soms klinkt de mix totaal anders .

avatar van Devoo
Die cover doet me erg veel denken aan "THIS IS SPARTA!!"

Verder is deze post totaal niet van belang eigelijk.

avatar van dennisversteeg
Goed album van FZ en de Mothers in de overgangsperiode naar de FLo & Eddie tijd. Ze zijn al aanwezig hier, maar nog niet zo overheersend als op de komende albums.
Dit album bevat een aantal uitstekende nummers, inclusief het fantastische titelnummer. Het album bevat instrumentale gitaarstukken, 'comedy' tracks, wat live improv en een paar goede nummers, maar het wordt nooit echt een geheel en is daarom wat mij betreft geen klassieker.

avatar van Reinbo
ricardo schreef:
Ik heb vroeger ook vinyl gehag ongeveer 50 platen in totaal, en dan met name metal en hardrock platen. De authentieke sfeer die erbij komt kijken om een naald op de plaat te leggen en dat je er wat moeite voor moet doen maakt dat je er echt mee bezig bent. Het geluid vind ik van kwaliteit wel minder goed dan van een cd.

Ik heb bijna alles van Zappa op CD en een stuk of 30 platen op vinyl. En je kan niet van beter of slechter spreken. het klinkt gewoon anders. Persoonlijk hou ik mmeer van de sound van vinyl. (Vooral de Japanse persingen klinken onnavolgbaar goed) Geluid is warmer en het voelt alsof de muzikanten echt in dezelfde ruimte spelen. Ongefilterd geluid. CD klinkt wat strakker een scherper, maar mist de warmte van analoog. Ik heb ook vinyl platen die op een cd opname zijn gebaseerd, die missen ook wat warmte. Blijkbaar verdwijnt er bij het digitaliseren (op cd kwaliteit) toch iets.....

avatar van ricardo
Dit is ook een bijzondere plaat. Het klinkt in eerste instantie wat rommelig en wat stuurloos vind ik. Maar het gitaarwerk en het wisselen van blues naar jazz en rockachtige stukken is toch erg goed gedaan. Net of Zappa gedacht moet hebben van, mij stoppen ze niet in een hokje ik maak gewoon muziek wat anders is dan anders. Door de diverse stijlen die hierop voorbij komen is er erg veel te genieten vind ik. Deze heb ik al tijden gedownload op een cdtje staan, maar het word tijd dat hij er org gaat komen. De Zappa cd's waren de laatste tijd erg in de aanbieding, maar deze heb ik daar helaas niet tussen zien liggen. 18.00 euro was het goedkoopste. naja dan maar een keer voor die prijs gaan ophalen dan, want org wil ik deze beslist een keer hebben.

Joy
deze plaat is net als vele platen een mengelmoes van oud werk,nog ouder werk en overdubs

conceptual continuity , aldus zappa

er is dus geen tijdsgeest aan te verbinden wat heer zappa eea heeft gedacht mbt het maken van de plaat

avatar van ricardo
Deze plaat heb ik nu gelukkig ook org in huis.

Dit vind ik eigenlijk een beetje een voorloper op albums als: Zoot Allures, Apostrophe/Overnite Sensation, Sheik Yerbouti en Joe's Garage Acts 1, 2, 3.

Op deze plaat moest alles nog wat vorm krijgen, en klinkt het allemaal wat chaotisch.

Maar heeft dezelfde insteek als die albums, maar dan minder perfect uitgewerkt.

Perfect gitaarwerk staat er ook op dit album, en echt een plaat om te koesteren vind ik.

1 van de betere Zappa albums met zang wel vind ik, want het chaotische daar stoor ik mij zeker niet aan.

Nee, het voegt zelfs iets extra's toe vind ik.

Kep um maar op 3.5 staan, maar na 4 keer achterelkaar in de auto beluisterd te hebben geef ik hem nu een vol punt meer.

Tell Me You Love Me word vandaag de dag nog altijd door ZPZ met Dweezil gespeeld tijdens live concerten en shows.

Met deze plaat vond echt een stijlverandering plaats volgens mij, en was al een voorloper op de geweldige albums die we nog voorgeschoteld kregen van Zappa.

avatar van kaztor
Ik zie het eerder als een mix tussen z'n jazz-ding en de Flo & Eddie-ding. 'Ding' zeg ik omdat de beide fases gelijk op gingen.

avatar van ricardo
Van de platen met zang erin is dit heerlijke chaos. Ik draai deze nog vaker en liever dan b.v Apostrophe/Over Nite Sensation. Ook het gitaarwerk op dit album is natuurlijk erg subliem. Verhoogd naar 4.5*

Stijn_Slayer
Ik kan mij zeer goed vinden in het gemiddelde van 3,71*.

Zoals al eerder gezegd een cd waarop de leadgitaar een prominente rol speelt. De composities zijn daarom ook iets minder indrukwekkend voor Zappa maatstaven.

Soms lekker bluesy, maar een blues cd is dit niet, laat dat duidelijk zijn.

Voor veel andere artiesten zou dit het hoogtepunt van hun carrière vormen. Voor Zappa is het slechts één van de vele albums.

Stijn_Slayer schreef:
Ik kan mij zeer goed vinden in het gemiddelde van 3,71*.

Soms lekker bluesy, maar een blues cd is dit niet, laat dat duidelijk zijn.

Je noemt hier eigenlijk gelijk de punten op die het beluisteren van dit album tot een genot maken. Het is geen 'moeilijk' album en het pretendeert niet meer te zijn dan het eigenlijk is. Zo klinkt het lekker los uit de pols en spontaan. Dat is wat ik zo waardeer aan deze plaat.

Joy
kheb ene zwak voor deze plaat

zappa kan beter zo bleek later, maar de sfeer van het plaatje is dik ok, en luistert lekker weg, voor zappa's doen dan

avatar van kaztor
Iemand die nummers als Twenty Small Cigars, Tell Me You Love Me, Sharleena, Transylvania Boogie en Chunga's Revenge op 1 en hetzelfde album kan zetten mag met een gerust hart een genie genoemd worden.

LocoHermano
Vergeet niet 'The Nancy and Mary Music', prachtige waterval van mafkezerij. En voor de luisteraars die 'm nog niet kennen: check de versie van Chunga's Revenge op Joe's Menage

kaztor schreef:
Helemaal mee eens, echt topnummers zijn dat. En het gitaarwerk is op deze plaat het mooist te horen zowat van alle albums, of beter gezegd, het gitaarwerk bevalt mij op dit album gewoon het beste. Deze heb ik onderhand wel grijs gedraait, en draai hem vooral in de auto erg veel af.

avatar van bacabana
een fijne deze, ik heb em ook op vinyl van mn pa maar dan met een gele hoes, iets bijzonders?

bacabana schreef:

Die is wel bijzonder ja, volgens mij Spaanse uitgave, maar dat weet ik niet zeker, in ieder geval redelijk zeldzaam....

Ik heb hem niet....

freakey schreef:

Ik heb hem niet....

Gele hoes is volgens deze info niet Spaans.
De Spaanse (edit: blijkt dus de Mexicaanse te zijn) hoes is paars met ''Frank Zappa'' in het oranje en ''La Venganza De Chunga'' in het groen.

Stalin schreef:

Gele hoes is volgens deze info niet Spaans.
De Spaanse hoes is paars met ''Frank Zappa'' in het oranje en ''La Venganza De Chunga'' in het groen.

Ja klopt, was er zelf ook al achter, ben er nog steeds niet achter in welk(e) land(en) die groen/gele hoes nu wel is uitgekomen (behalve een cd versie in Japan dan...)

avatar van Stalin
Stalin schreef: ''Er is ook nog een andere Zappa site (die ik natuurlijk nu zo snel niet kan vinden), waarop van alle versies van alle Zappa LP's een scan van de hoes en de LP staan...''

Gevonden !

Hierbij alle info omtrent Chunga's Revenge.

Zo te zien een Engelse (RSLP 2030) persing.

avatar van bacabana
zal ik die wel hebben

Stalin schreef:

Gevonden !

Hierbij alle info omtrent Chunga's Revenge.

Zo te zien een Engelse (RSLP 2030) persing.

Goed bezig!!!! As always

avatar van ricardo
Dit album van Zappa bevalt mij vreselijk goed, buiten Hot Rats, Waka Jawaka en Grand Wazoo waarschijnlijk mijn meest gedraaide Zappa reguliere studio album. Vooral enorm gitaar georienteerd deze plaat, en van begin tot end gewoon super.

Ik prefereer Zappa live nog een stuk meer dan met zijn studio albums. Al weet je bij Zappa nooit wanneer het nu live of studio is, zelfs met zijn reguliere platen niet.

ricardo schreef:
buiten Waka Jawaka en Grand Wazoo waarschijnlijk mijn meest gedraaide Zappa reguliere studio album. Vooral enorm gitaar georienteerd deze plaat, en van begin tot end gewoon super.

Als liefhebber van 2 bovenstaande albums zijn de volgende 2 albums ook zeker aan te raden:

Imaginary Diseases en Wazoo zijn beide 2 live-albums uit Zappa's omvangrijke Vault, met daarop opnames uit 1972.

avatar van ricardo
Imaginary Diseases heb ik al in huis een super album is dat. Ook mooi dat alle fouten nog in dat album zitten. Wazoo heb ik nog niet, om de reden dat die altijd nogal duur is en blijft. Onder de 35 euro heb ik hem nog nooit zien liggen in een cd shop. Is de prijs wat redelijker dan komt hij er bij mij zeker. Net als Buffalo, ook een album die ik nog graag origineel zou willen hebben, maar ook daar is de prijs het struikelblok voor mij. Zo rond de 50 euro vind ik dan ook veel en veel te veel. Voor de helft gaatie der wel komen niet eerder.

Mooie link trouwens, en ongelofelijk wat de man heeft achtergelaten en wat hij nog op de plank liggen heeft. Volgens mij kunnen ze nog wel regelmatig ieder jaar wel 50 jaar lang Zappa albums gaan uitbrengen nog.

avatar van Madjack71
Na de muzikale hokus pokus sim sala bim van een Joe's Garage, was dit het eerste album dat ik van Zappa zelf in huis haalde....wel even wat anders en zoals hier al eerder vermeld...meer gitaar gericht. Doet er verder niet veel aan af, Zappa kon ook een aardig nootje spelen

avatar van Mille Vinyl
Zappa plays the blues !!!! Mijn god wat was deze man toch veelzijdig geniaal !!! p.s; en hij kan nog gitaar spelen ook ! Luisteren mensen !

Mille Vinyl schreef:

Misschien geinig om te weten, Chunga's revenge is geen gitaar maar saxofoon op distortion.....