Type O Negative - Bloody Kisses (1993)

Label: Roadrunner

1. Machine Screw (0:40)
  2. Christian Woman (8:58)
  3. Black No. 1 (Little Miss Scare-All) (11:15)
  4. Fay Wray Come Out and Play (1:03)
  5. Kill All the White People (3:24)
  6. Summer Breeze (4:49)
  7. Set Me on Fire (3:29)
  8. Dark Side of the Womb (0:28)
  9. We Hate Everyone (6:51)
  10. Bloody Kisses (A Death in the Family) (10:56)
  11. 3.0.I.F. (2:06)
  12. Too Late: Frozen (7:50)
  13. Blood & Fire (5:32)
  14. Can't Lose You (6:07)
  15. Suspended in Dusk * (8:40)
  16. Black Sabbath (From the Satanic Perspective) * (7:51)
  17. Christian Woman [Butt-Kissing Sell-Out Version] * (4:28)
  18. Black No. 1 * (4:39)
  19. Blood & Fire * (4:37)
  20. Summer Breeze [Rick Rubin Mix] * (4:57)
"Jesus Christ looks like me", Geweldig hoor! Christian woman nr. 2

Ergens in de bijbel staat ook dat god de mens heeft geschapen naar zijn eigen beeld dus een btje gelijk kan hij wel hebben. Zou ze graag live zien!

slaemperayreon
Type o is altijd even wennen, maar op zich is dit toch een van m'n betere albums.

Dionysos
Ik heb eens gelezen dat iemand Type O Negative omschreef als aardige muziek, waarbij hem echter het gevoel bekroop door een vent versierd te worden.

Nu, ik kan me daar wel in vinden.

Romantic Vampirish songs from the pounding heart

avatar van El Duderino
Heb de knapen een keer live gezien. Verrassend goed!!! Zeker als nagaat dat heel veel nummers op dit album en daarna typisch studio werk is (hoop echo, samples, enz). Wat een beer is die Peter Steel trouwens zeg, Jezus, die wil je s'nachts niet alleen in een donker steegje tegenkomen. Hij had beter kunnen zingen: "The antichrist looks like me!!!!"

avatar van J.Bell
Hahaha, Grappig wat ik hier allemaal lees. Ik vindt dit persoonlijk het beste album van "Type O Negative". Heerlijke nummers. Dit is absoluut 1 van mij favoriete cd's.

Twee jaar terug heb ik ze gezien op "Waldrock". Goed naar mijn mening, veel te kort dat optreden Heel jammer dat ze heel laat aankwamen (file ofzo). Daardoor kon de signeer sessie niet doorgaan en kon ik dus mijn DVD ongesigneerd weer mee naar huis nemen

avatar van Eddie
Ik heb ze toen ook op waldrock gezien, erg goed optreden, met een hoop flauwe grapjes van dhr steele, dit blijf ik ook hun beste plaat vinden. 4.5*

Leuke cd, maar toch iets teveel een vrouwen cd, ik vind Slow, Deep and Hard wat bruter, vooral Der Untermensch.

avatar van Raspoetin
Ik heb deze plaat in digi vorm met minder en andere tracks en in andere volgorde. Titels zoal Kill all white people, We hate everyone en nog een paar staan er niet op. Maar wel de bonustrack Suspended in Dusk. Beetje bizar.

avatar van Eddie
Jammer dan mis een aantal steen goede songs, misschien heb je publieks vriendelijke versie??

avatar van Eddie
Ik heb deze plaat op mijn vakantie herontdekt, ik vond hem altijd als sterk, maar ik denk toch dat hij wel een plaats in mijn top 10 verdient en verhoog naar 5*

slaemperayreon
heb hem bij nader inzien ook verhoogd naar 5*. Hoe Steele af en toe tergend kan zingen... kippenvel. Kurt Cobain is waarschijnlijk toch wel het beste in depressie eruit schreeuwen, maar Steele verdient zeker een 2e plaats.

avatar van stratocaster
slaemperayreon schreef:
depressie

Zeg maar gerust 'zwaar gefrustreerd' als we het over de teksten van TON/ Peter Steele hebben... De hoes van Bloody Kisses alleen al is bijna porno...

Bloody Kisses is een uitstekend album dat door velen als Type O Negative's beste wordt gezien. Persoonlijk vind ik hem in het tweede gedeelte wel heel zwaar worden en rommelig bovendien, derhalve is dit niet mijn favoriet. October Rust, de opvolger, klinkt melodieuzer en meer als één geheel (bijna als een concept album). Bovendien is Steele op OR nog steeds 'zwaar gefrustreerd' en dat is dus mooi voor de Doom liefhebber...

donato schreef:
een vrouwen cd
Wat zal je dan wel niet van October Rust vinden Donato?

Op BK zijn de drie langste nummers tevens het best, maar ook de bizarre cover van Summer Breeze is noemenswaardig (speel die van the Isley Brothers en van TON eens direct na elkaar... )

4* voor Bloody Kisses

October Rust is zeker het beste album van hun vind ik. Maar deze verdiend zeker een goede tweede plaats

avatar van Eddie
October rust??? vreemd dat vind ik zelf veruit de minste. Er staan wel een paar leueke nummers op 9wolf moon) mar het kan niet tippen aan deze, of aan World Comming Down en Lif is killing me.

Beste album van de mannen. Met voor mij Summer Breeze als uitschieter. Die gaat regelmatig op repeat.

avatar van Eddie
Summer Breeze is inderdaad een verschrikkelijk vet nummer, ik ben er sinds afgelopen zomer achter dat ik dat ook veruit het beste Type O Negative nummer vind. Stel je voor ik zat op het balkonnetje van mijn Hotelkamer in Budapest, keek uit over de stad (een zeer aangename blik moet ik zeggen) biertje in de ene hand, sigaretje in de andere en op discman zachtjes ToN met summerbreeze, en zachtjes waaide er een klein windje om me heen... (het was overdag een graad of 35 's avonds nog altijd een graad of 20)

Dat was pas genieten

Kan ik me heel goed voorstellen. Jazeker, zo hoort het leven te zijn.

avatar van VanDeGriend
Mmmm ik ga gewoon voor Bloody Kisses met een graad of -3 in een afgelegen Oostmoldavisch berglandschap

Maar dan wel met biertje en sigaret

avatar van Werwolf
Eddie schreef:

Dat was pas genieten

Ja dat klinkt zeker goed. Ik kan het me helemaal indenken Heerlijk relaxed genieten!

avatar van orbit
Hier is het truukje van de overdreven in D-mineur gestemde bas en gitaar nog fris met die huilende uithalen van Steele er bovenuit. Prima plaat! Zo'n beetje het beste wat de gothic-metal fusie heeft voortgebracht. Vroeger draaide ik deze plaat suf, meeblèren op het knipoog-alibi van Steele Kill All the White People! Black No1 werd ook vaak gedraaid in de betere kroegen en het titelnummer is weergaloos! 4*

Heerlijk album; zag ze live in de Vereniging in Nijmegen. Maakte toen ook kennis met Moonspell. Dus mijn avond kon niet meer stuk. Ik heb wel de entreekaartjes voor het dubbele bedrag buiten gekocht, dus had er wel wat voor over. 80 gulden per stuk!!
Was toen een hoop geld.

Eddie schreef:

Grappig is dat ..Summer breeze het beste Type o negative vinden.

Kijk hier eens : http://www.musicmeter.nl/album/64624

So?

so?

Het is niet eens geschreven door type o negative...

avatar van orbit
Nou en, kan die user het toch nog wel het beste nummer vinden
En de uitvoering van type-0 verschilt nogal wat..

avatar van jurado
eh..ik zeg het alleen maar....of is dat raar?

Dat is op zich niet raar, maar je zou kunnen denken dat je er een bedoeling mee hebt. Waarom zeg je het anders?

avatar van jurado
omdat het nummer niet van Type o negative is..en de beste jongen misschien niet eens weet van wie het nummer dan wel is...is toch leuk om te weten.