Prince - HitnRun: Phase One (2015)

Funk / Pop
Label: NPG

1. Million $ Show (3:10)

met Judith Hill

2. Shut This Down (3:03)
  3. Ain't About 2 Stop (3:39)

met Rita Ora

4. Like a Mack (4:05)

met Curly Fryz

5. This Could B Us (4:11)
  6. Fallinlove2nite (3:13)
  7. X's Face (2:38)
  8. Hardrocklover (3:43)
  9. Mr. Nelson (2:27)

met Lianne La Havas

10. 1000 X's & O's (4:28)
  11. June (3:22)
Tja..... eerst via Tidal en dan alsnog een cd-release (vinyl???).

Met een remix van This Could B Us. Hij komt bij de rest van de verzameling en dan heb ik het wel weer gehad denk ik. De vorige twee albums draai ik ook al niet meer.

avatar van lennon
Voor het eerst in mijn Prince fan zijn hoor ik een nieuw album niet op de dag van release omdat het nu nog Tidal only is.

De mix van this could be us heb ik al wel gehoord, en dat was genoeg. .. hopelijk geen standaard voor de rest.

Voorheen riepen "we" altijd dat Prince eens een producer moest nemen. Nu heeft hij er een (Joshua) en die is echt verschrikkelijk. Waarom hij heeft gekozen voor die nitwit is me echt onduidelijk.

De mede Prince fans die ik hoor zijn niet bijster enthousiast, dus ik mis nog niks geloof ik...

avatar van Scurio
Eerste snippets beloven niet veel goeds. Met een remix van This Could Be Us en een intermezzo/bewerking van Clouds (Mr. Nelson) als dieptepunten, is Prince niet op veel creativiteit te betrappen. De gitaar-lick uit Like A Mack is een kopie van Beginning Endlessly van het 20TEN album en Shut This Down is My Name Is Prince 2015.....Daarnaast veel korte nummers, een Prince album van slechts 37 minuten.

Snel maar eens de volledige nummers beluisteren. Hardrocklover lijkt voorlopig een van de (weinige) betere tracks op dit album. Als doorgewinterde Prince-fan had ik veel meer creativiteit van dit album verwacht. Hopelijk is Phase Two een stuk meer mijn ding en hoeven we daar niet al te lang op te wachten. Het niet op deze plaat gezette Stare klonk namelijk veel belovend. En uit zijn Vault (zelfs die van de laatste jaren) zou je toch een veel beter album kunnen samenstellen lijkt mij? Snel door naar een volgend album. En graag weer terug naar Written, Arranged and Produced by Prince! Je hebt helemaal gelijk namelijk Lennon!

lennon schreef:

Geen last van, hier draait ie gewoon en niet via Tidal (potjes pindakaas werken ook prima namelijk).

aERodynamIC schreef:

Komt bij dat ik op vakantie ben

Prince mopperde over het huidige muzieklandschap maar hij mag onderhand ook wel eens wat kritischer naar zichzelf kijken en zich wat minder op de borst trommelen.

Alweer dat 'kijk mijn verleden eens' in de opener Million $ Show met Judith Hill: het intro van For You, het intro van 1999 en dat van Let's Go Crazy. Ja Prince, nu weten we het wel. Je was goed, zorg dat je dat je dat nu ook bent.
Een swingend eerste nummer dat allerlei bekende foefjes in zich herbergt. Niks nieuws, niks verrassends en Judith Hill krijgt volop ruimte om te shinen.

Shut This Down doet me net als het vorige nummer een beetje denken aan het Love Symbol album. Ietwat rommelig, wel vermakelijk en aanstekelijk. Maar het haalt bij lange na zijn grote successen van weleer niet. En nee ook niet bij 'My Name Is Prince'.

Rita Ora mag opdraven op 'If your life is a pizza' (say again??!!), ehm, Ain't About 2 Stop en kent het Madonna-euvel: krampachtig modern mee willen doen. Het is een wat schreeuwerig en chaotisch nummer dat ik gek genoeg toch wel weet te smaken. Dan maar wat meer hip mee willen doen, want zijn eigen stijl is toch wel herkenbaar. Helaas is die vreselijke koebel van Joshua ook aanwezig.

Op Like a Mack krijgt Curly Fryz een rol. Het tempo is en blijft moordend. Prince jaagt de nummers er doorheen en eigenlijk vind ik dat wel goed zo. Die vaart zorgt ervoor dat er niet snel verveling toeslaat wat ik op de voorgangers soms toch iets te veel had. Curly geeft het nummer iets geils maar doet dat op de manier zoals Carmen Electra dat in het verleden deed (en om dat nu een succes te noemen?!). Hallo Prince: het is toch jouw album? En waarom elke keer die 'slowdowns'? Dat begint te veel een trucje te worden. Daarbij vind ik rap en Prince nooit een succes en dat gaat hier niet mee veranderen. Snel en flitsend: ja. Goed nummer: nee.

This Could B Us mag in de herhaling maar dan als remix. Mij ontgaat deze actie te veel. Moest het album aangevuld worden om nog tot enigszins aanvaardbare lengte te rekken? Toch is het nummer behoorlijk verbouwd en past het goed in dit rijtje tracks op HITNRUN.

Zei ik moordend tempo? Voor je het weet zit je al bij Fallinlove2nite dat een dance-groove meekrijgt (denk aan de opener van Art Official Age). Beetje niemandalletje, maar de blazers zijn lekker.

X's Face kennen we als het goed is al. Het deed me in het begin niet zo veel maar is toch wat gaan groeien. Lekkere Pfunk maar daarmee niet behorend tot zijn grootste en beste nummers.

Ook Hardrocklover is inmiddels geen onbekende meer en ik kan er hetzelfde verhaal aan hangen als bij het vorige: het is wat gaan groeien maar omver blazen doet ie mij er niet mee. Wel lekker hoe hij zijn gitaar laat ronken, iets dat ie nog steeds als de beste kan.

Dat Prince fan is van Lianne La Havas is geen geheim en het is dan ook niet zo verbazingwekkend dat ze opduikt op één van zijn albums. Hier op Mr. Nelson dat haast naar Daft Punk neigt af en toe! Maar waarom op zo'n vreemd nummer waarop ze nou niet bepaald geweldig uit de verf kan komen? Wat moet je hier in hemelsnaam mee? Twee keer niezen en het nummer is alweer voorbij en zit je al weer ruim in 1000 X's 7 O's dat een vrij steriele productie heeft en veel te herhalend is om echt te kunnen boeien.

En zo ben je al weer bij het laatste nummer June beland. Gek genoeg moet ik een beetje aan Madonna's Ray of Light album denken maar vraag me niet waarom. Dat album staat bij mij overigens op 5* en dat haalt dit nummer niet maar het intrigeert me wel en dat is de eerste keer deze kleine 38 minuten.

Tja, wat moet ik er nog van zeggen?! Ik ben onderhand een afvallige als het gaat om Prince-albums dus ben op voorhand al wat zurig, ook al wil ik dat niet.
Op zich is HITNRUN niet echt heel beroerd. Het is pop met een kleine flard r&b, funk of rock. Geen meesterwerk maar best vermakelijk. Het hoge tempo vind ik een pré want daardoor is het niet zo dreinerig wat ik het bezwaarlijke van veel latere albums vond. Maar ik kan me ook niet helemaal aan de indruk onttrekken dat dit een nogal gemakzuchtig album is geworden en dat is iets dat ik deze ooit zo grote artiest het meest verwijt: gemakzucht en te veel teren op oude roem. Iets wat hem toch echt onwaardig is. Of houd gewoon je mond als het gaat over 'hedendaagse muziek' als je jezelf er zo van afmaakt.

Kortom: een fijn popplaatje van Prince, haast een 'tussendoortje' (maar zo klinken zijn albums al jaren helaas). Makkelijk op te zetten, pakt snel, maar gaat het ene oor in en het andere net zo snel weer uit. Leuk, gewoon leuk.

Deranged
Heel gek, maar ik hoor op Hardrocklover tijdens de coupletten iets van Kendrick Lamar.

Judith Hill levert gelijk al een mooie bijdrage aan het openingsnummer Million $ Show van HitNRun. Voor het geval uw er nog niet helemaal bij was knalt Shut This Down erin. Een geweldig funky dancenummer, met een fraaie gitaarsolo. Eigenlijk is het nummer en de sound typerend voor deze retro-moderne funky danceplaat van His Royal Badness. Ain't About 2 Stop is eerst keihard, maar later komt ook daar die funky gitaar bovendrijven, inclusief retro-synths.

Like a Mack met reggae invloeden en Curly Fryz vind ik gewoonweg erg lekker, inclusief blazers en saxsolo. Datzelfde geldt voor de remix van This Could B Us: erg prettig op de koptelefoon, zeker - daar gaan we weer - die gitaren. Ook het pianootje klinkt lekker. Blazers horen we ook op het dancenummertje Fallinlove2nite. Een vrolijk tussendoortje is het.

X's Face heeft een lekkere break, alleen duurt die wat kort. Dat geldt gelukkig niet voor Hardrocklover. Wat een heerlijk nummer is dat toch, met in de hoofdrol: the guitar. Het wordt gevolgd door het eerst meer relaxte Mr. Nelson. Daarna volgt me toch een goede beat. En bij Prince mengt zich dat met een gitaar.

Twee betere nummers van de plaat staan op het eind. 1000 X's & O's heeft een heerlijk loom ritme en melodie. Prince zingt hier klassiek goed. Echt een fantastisch Prince nummer! June is een fraaie afsluiter. Een echte Prince ballad met een mooie diepe zware sound.
HitNRun (Phase One) is een compacte krachtige funky danceplaat geworden, met een hele mooie rustige afsluiting. Je hoort er de retrosound van Prince in terug en moderne dance elementen, soms ook mooi door elkaar gebruikt. Het overtreft mijn verwachtingen.

Het is minder voorspelbaar dan zijn laatste paar albums. Ik heb er een paar keer naar geluisterd, en ik zal nog een aantal keren moeten luisteren om te bepalen wat ik ervan vind. Dat is op zichzelf al een positief teken.Het is geen poging tot een meesterwerk, maar een poging tot een lekkere plaat.

west schreef:
Eeeehhh: ik ben enthousiast..........

Ik heb t nog niet gehoord dus maar 4.5? Dat is dus SOTT, purple rain kwaliteit?

lennon schreef:

Ik heb t nog niet gehoord dus maar 4.5? Dat is dus SOTT, purple rain kwaliteit?

Ha! Dat begrijp je wel, no way!

Nee, die staan op hele dikke 5*, echte meesterwerken.
Dit is een enthousiast naar boven afgeronde 4*, ook omdat het een erg lekkere plaat is die ook een mooie samenhang heeft. En genoeg sterke songs. Zie verder mijn verhaal.
Het zou kunnen dat 'ie later terug gaat naar 4*, maar lager zeker niet.

avatar van lennon
Ik ga m eerst zelf luisteren volgende week en dan kunnen we erover in discussie

Veel plezier op vakantie lennon!

west schreef:

Ik kan me hier volledig in vinden. Ik vind het een heerlijke CD! Wel voor mij een halfje minder: 4 *
En ik vredesnaam: We gaan toch niet alles vergelijken met SOTT of Purple Rain?

AmazingPP schreef:

En ik vredesnaam: We gaan toch niet alles vergelijken met SOTT of Purple Rain?

Goed punt!

avatar van jokerman
Ik wordt hier toch wel heel blij van! Eerste draaibeurten laten op mij een betere indruk achter dan AOA en PE. Het album begint misschien wel wat rommelig maar Hardrocklover, 1000 X's & O's en June behoren tot de betere tracks van de afgelopen jaren. Als Phase Two hierop doorgaat dan belooft het nog wat! Voorlopig 4*

Weet iemand of dit ook op vinyl uitgebracht gaat worden of blijft het deze keer slechts bij een cd versie.

avatar van lennon
Dat weet niemand. Zelfs de cd versie is alleen nog maar bestelbaar geweest bij Amazon Frankrijk en daar schijnt ie nu ook al niet meer te staan.

Bij Prince weet je t nooit, maar ik vermoed dat phase 2 de fysieke release inhoudt.

avatar van okaysjon
Ik kan er niets aan doen maar ik ben lyrisch over dit album.
Een heerlijke sound die je weer typerend voor Prince kan noemen.
Zijn vorige 2 albums deden je vermoeden dat het Prince was, bij dit album weet je het direct zeker.
En nee, dat komt niet door het intro van Million $ Show

Ik heb een maandje geleden mijn huiskamer verbouwd waarbij ik weer plaats heb gemaakt voor mijn Draaitafel (stond jaren boven in mijn hobbyhok) en deze plaat zou ik heel graag tussen mn vinyl hebben staan

Ik heb het album nu een paar keer beluisterd en ik kan eigenlijk maar tot 1 conclusie komen: geweldig! Prince klinkt weer eens lekker nieuw, is helemaal van deze tijd en alsnog is de mix tot in perfectie afgemixt. Veel nieuwe geluiden, gewaagde composities; ik ben er dol op. Het zal niet iedereen zijn ding zijn, maar dat mag de pret niet drukken. Dat is het mooie van een Prince-album: iedereen heeft er zijn eigen mening over; wat de 1 geweldig vind, vind de ander weer bagger. Neem b.v. het album "Around the world in a day"; wat mij betreft 1 van zijn beste albums, maar nergens zijn de meningen zo verdeelt als over dat album (in mijn opinie). Is dit album (HitNRun) een blijvertje? Misschien wel, dat weet ik nog niet zo precies. Voor nu zit hij standaard in mijn auto en draai ik hem eigenlijk constant. Wel een paar keer luisteren voordat je oordeelt, maar dat heb ik eigenlijk met ieder album van onze stoute kabouter. lennon, ik heb hem inderdaad in Frankrijk bestelt, maar zag hem ook op de Engelse Amazon-site. Ik blijf bij mijn eerdere mening: 4 *

Ik ben echt een groot fan en vind op alle albums wel iets waar ik blij van word, dit vind ik echter één van z'n allerminste albums. Jammer want de vorige samenwerking met Josh : art official age vond ik juist een heel sterk album.

Opener million dollar show is wel leuk maar klinkt een beetje als een dertien in een dozijn Beyonce nummer. Catchy en leuk, maar kan Prince niet veel beter dan dit? Shut this down klinkt als een makkelijke elektronische remake van my name is prince. Zeker niet slecht maar wild word ik er niet van. De volgende 2 nummers zijn echt beschamend slecht, meer kan ik er niet over zeggen. This could B us remix is wel leuk, maar was dit wel nodig op een nieuw album? Fall in love 2nite is een leuk en catchy nummer maar dit ken ik ondertussen al bijna 2 jaar. X's face kende ik ook al een tijdje en is leuk maar niks wat we nog nooit gehoord hebben.

Hard rock lover daarentegen vind ik echt een supergoed nummer. Een volledig album zoals dit nummer had ik zeker graag gehoord. Een van de beste Prince nummers van de laatste jaren. Mr. Nelson is dan weer het slechtste en meest overbodige nummer dat ik ooit hoorde van Prince. A thousand hugs & kisses is een erg goede remake van het oude onuitgegeven nummer. June is een wat vreemde maar erg mooie aflsuiter.

Maw. 3 nummers die ik met plezier nog zal opzetten, enkele nummers die ik niet zelf zal opzetten maar niet zou afzetten als ze in shuffle langskomen op itunes en enkele nummers die ik waarschijnlijk nooit meer zal luisteren.

Als het volgende album meer klinkt als hard rock lover, 1000 hugs & kisses en June dan ben ik zeker bereid om Prince de mindere nummers op dit album te vergeven

avatar van lennon
14-9 is de fysieke release volgens de almachtige Joshua....

avatar van rkdev
Nee, met deze stijl van Prince kan ik dus helemaal niks , veel te veel hipdoenerij.
This Could B Us, Hardrocklover, 1000 X's & O's en June vind ik nog wel okay, maar zelfs dat zou ik mindere nummers gevonden hebben op een topalbum van de kleine grote man.
En de hoes is eigenlijk de getekende versie van Art Official Age ... beetje inspiratieloos allemaal.

rkdev schreef:

Je kan het ook zien als een soort van moderne funky dance variant van Lovesexy / The Black Album. En zo zijn de meningen nogal verdeeld hier.

avatar van E-Clect-Eddy
De (Spotify) single Stare staat er dus niet op?

E-Clect-Eddy schreef:
De (Spotify) single Stare staat er dus niet op?

Nope. Tidal en Spotify zijn dan ook geen vriendjes.

Laat ik eens beginnen met de hoes te beoordelen aangezien ik de muziek nog niet kan beluisteren.

Wat een spuug lelijke hoes zeg. Prince staat niet bekend om zijn mooie hoezen, maat dit is toch wel de allerlelijkste die ik van hem gezien heb. Zoals de Volkskrant omschreef: een het lijkt wel of een stagiair van de xenos de opdracht heeft gehad een hoes te ontwerpen. Als de verpakking een voorbode is voor de inhoud hou ik mijn hart vast.

Gisteren hardrock lover en xs face nog maar eens gespeeld. Die vind ik fantastisch. Dus in ieder geval 2 leuke tracks. Ben benieuwd wat de rest zal zijn

avatar van lion69
Wat een discipline lennon!!!
Ik kon weer eens niet wachten met luisteren dus heb een proef abonnement op Tidal genomen. Ik had al een Spotify account. De komende maand ga ik beslissen of ik verder ga met Tidal of Spotify.

Naast Hardrock lover en XS face , denk ik dat je 1000 X's & O's en June ook goed vind. Die nummers zijn wat mij betreft de beste nummers van Hitnrun. Overall ook de nummers die goed gevonden worden door Prince fans en een authentiek Prince geluid laten horen. Als ik zo de recenties lees. Like a mack vind ik ook een goed en lekker nummer om naar te luisteren. Het ritme doet denken aan Beginning Endlessly van 20ten en Get on the boat van 3121. June is prachtig mooi gezongen door Prince en sfeervol.

Een leuke cd om naar te luisteren. Dit keer helaas niet zo'n samenhang tussen de nummers als op Art Offical Age. Die cd/lp vind ik als geheel beter. Een beetje vreemde overgangen tussen de nummers dit keer. Tevens zijn de eerste nummers te mechanisch, te weinig gevoel wat mij betreft. Dus als geheel is Hitnrun iets minder. Maar ben er wel blij mee dat er weer nieuwe muziek is.

aERodynamIC schreef:

Zou dat niet zijn omdat de tour ook zo begon?

AmazingPP schreef:
Zou dat niet zijn omdat de tour ook zo begon?

Niet alleen die tour

Voor iemand die zo klaagt over hedendaagse muziek blijf ik dit vreemd vinden. Meneer wil alleen maar vooruit kijken, geen zin in mooie heruitgaves van zijn oude werk. Prima, maar pas dit soort fratsen dan ook niet toe. Ik vind het wat brallerig overkomen. Mag hoor, want wat een verleden om op terug te kijken, maar hou dan ook gewoon je mond verder.